Senarai saluran DirecTV

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut merupakan saluran-saluran yang terdapat di DirecTV mengikut pakej.

Saluran DirecTV[sunting | sunting sumber]

Saluran telestrial[sunting | sunting sumber]

Filem[sunting | sunting sumber]

Dokumentari[sunting | sunting sumber]

Masakan[sunting | sunting sumber]

Kanak-kanak[sunting | sunting sumber]

Sukan[sunting | sunting sumber]

Hiburan[sunting | sunting sumber]

Berita[sunting | sunting sumber]

Muzik[sunting | sunting sumber]

Antarbangsa[sunting | sunting sumber]

NOTA: Tersedia dalam bahasa asli dan bahasa Inggeris

Religi[sunting | sunting sumber]

Tionghoa[sunting | sunting sumber]

Saluran lokal yang disediakan DirecTV[sunting | sunting sumber]

Akan datang[sunting | sunting sumber]

Saluran definisi tinggi[sunting | sunting sumber]

Beberapa saluran DirecTV disiarkan dalam jenis saluran berdefinisi tinggi (HDTV), sepeti yang terlihat di jadual di bawah.

Nama saluran Negara asal Jenis saluran Dilancarkan
ABC HD  Australia Antarabangsa 2003 (ditutup pada tarikh 22 Julai 2010)
 Amerika Syarikat Televisyen 2001
ESPN HD  Amerika Syarikat Sukan 2003
BBC HD  Great Britain Antarabangsa 15 Mei 2007
BBC America HD  Amerika Syarikat Variasi 2009
ITV1 HD  Great Britain Antarabangsa 7 Jun 2008
ITV2 HD  Great Britain Antarabangsa 7 Oktober 2010
ITV3 HD  Great Britain Antarabangsa 15 November 2010
ITV4 HD  Great Britain Antarabangsa 15 November 2010
Cartoon Network HD  Amerika Syarikat Kanak-kanak 15 Oktober 2007
CBS HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial 2003
Discovery HD & HD Theater  Amerika Syarikat Dokumentari 2002
National Geographic Wild HD  Amerika Syarikat Dokumentari 2007 di Asia, 2010 di Amerika Syarikat
Disney Channel HD  Amerika Syarikat Kanak-kanak September 2008
CMT HD  Amerika Syarikat Muzik Januari 2006
TVB HD Jade  Hong Kong Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
CNN HD  Amerika Syarikat Berita September 2007
Fox HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial 12 September 2004
Fox News HD  Amerika Syarikat Berita 1 Mei 2008
National Geographic Channel HD  Amerika Syarikat Dokumentari Januari 2006
Animal Planet HD  Amerika Syarikat Dokumentari 1 September 2007
Science Channel HD  Amerika Syarikat Dokumentari 1 September 2007
MTV HD  Amerika Syarikat Muzik Januari 2007
VH1 HD  Amerika Syarikat Muzik Mac 2007
Nickelodeon HD  Amerika Syarikat Kanak-kanak Mac 2007
FSN HD  Amerika Syarikat Sukan 2008
Eurosport HD  Perancis Sukan 25 Mei 2008
RTL HD +  Jerman Antarabangsa Mei 2009
NHK Hi-Vision  Jepun Antarabangsa Julai 2003
Seven HD  Australia Antarabangsa 15 Oktober 2007 (ditutup pada tarikh 25 September 2010)
One (saluran TV Australia)  Australia Antarabangsa 16 Disember 2007 (dilancarkan semula pada tarikh 26 Mac 2009)
GEM  Australia Antarabangsa 17 Mac 2008 (dilancarkan semula pada tarikh 26 September 2010)
PBS-HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial Julai 2006
Rai HD  Itali Antarabangsa 17 Mac 2008
NBC HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial Januari 2006
CNBC HD +  Amerika Syarikat Berita 10 Oktober 2007
HD aTV  Hong Kong Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
CCTV-HD  China Saluran Berbahasa Cina 31 Disember 2007
TBN HD  Amerika Syarikat Religi 15 Disember 2009
ABC Family HD  Amerika Syarikat Hiburan Januari 2008
Spike HD  Amerika Syarikat Hiburan Mac 2007
Syfy HD (dahulu Sci Fi HD)  Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
USA Network HD  Amerika Syarikat Hiburan 3 Oktober 2007
Disney XD HD (dahulu Toon Disney HD  Amerika Syarikat Kanak-kanak 2008
Sleuth HD  Amerika Syarikat Hiburan Mei 2007
Universal HD (dahulu Bravo HD +)  Amerika Syarikat Hiburan Disember 2004
Bravo HD  Amerika Syarikat Hiburan 3 Oktober 2007
HBO HD  Amerika Syarikat Filem 3 Oktober 2005
Cinemax HD  Amerika Syarikat Filem 1 September 2008
Starz HD  Amerika Syarikat Filem Mac 2005
BET HD  Amerika Syarikat Hiburan 6 Jun 2003
Encore HD  Amerika Syarikat Filem 2003 (ditutup tahun 2006 dan dilancarkan semula tahun 2008)
BBC Knowledge in 16:9  Great Britain Dokumentari 3 Mei 2007
History HD  Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
Lifetime HD  Amerika Syarikat Hiburan Disember 2006
Ion HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial 16 Mac 2009
A & E HD  Amerika Syarikat Hiburan 4 September 2006
truTV HD (dahulu Court TV HD)  Amerika Syarikat Hiburan 1 Mac 2007
The CW HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial 5 Mei 2008
Telemundo HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial 23 April 2008
The Biography Channel  Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2008
Hallmark Channel HD  Amerika Syarikat Hiburan 1 Februari 2010
Hallmark Movie Channel HD  Amerika Syarikat Filem 2 April 2008
MyNetworkTV HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial 1 Jun 2008
Planet Green HD (dahulu Discovery Home HD)  Amerika Syarikat Dokumentari 3 Oktober 2007
G4 HD  Amerika Syarikat Hiburan 8 Disember 2008
Style HD  Amerika Syarikat Hiburan 3 Mei 2008
FTV HD  Perancis Antarabangsa Oktober 2008
E! HD  Amerika Syarikat Hiburan 8 Disember 2009
Golf Channel HD  Amerika Syarikat Sukan Januari 2007
AXN HD  Singapura
 Sepanyol
Antarabangsa 6 Julai 2006
C-SPAN HD  Amerika Syarikat Berita Januari 2007
Animax HD  Jepun Antarabangsa 6 Julai 2006
Canal + HD  Perancis Antarabangsa 6 November 2006
QVC HD  Amerika Syarikat Hiburan Mei 2009
The Wather Channel HD  Amerika Syarikat Berita 26 September 2007
MSNBC HD  Amerika Syarikat Berita 29 Jun 2009
AMC HD  Amerika Syarikat Filem 3 Julai 2009
TBS HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial 6 Mac 2008
HSN HD  Amerika Syarikat Hiburan Ogos 2009
HLN HD  Amerika Syarikat Berita 29 Jun 2009
Food Network HD  Amerika Syarikat Kuliner 31 Mac 2008
HGTV HD  Amerika Syarikat Hiburan
TNT HD  Amerika Syarikat Hiburan 5 Julai 2008
MGM HD  Amerika Syarikat Filem 10 Oktober 2007
FX HD  Amerika Syarikat Hiburan 15 Oktober 2007
TCM HD  Amerika Syarikat Filem Jun 2009
WGN America HD  Amerika Syarikat Televisyen terestrial 19 Julai 2008

Saluran 3D[sunting | sunting sumber]

Nama saluran Negara asal Jenis saluran Dilancarkan
3net Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Dokumentari 13 Februari 2011
N3D Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Variasi 1 Julai 2010
Xfinity 3D Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Variasi 20 Februari 2011
ESPN 3D Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat Sukan 11 Jun 2010
Sky 3D Flag of the United Kingdom.svg United Kingdom Antarabangsa 3 April 2010

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]

DirecTV Satellite Channel Locations

Rujukan[sunting | sunting sumber]