Senarai saluran NJOI

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Bermula 28 April 2021, pelanggan baharu boleh menikmati sejumlah 19 saluran percuma termasuklah 5 saluran HD manakala pelanggan sedia ada boleh menikmati sejumlah 31 saluran percuma termasuklah 7 saluran HD.

Saluran televisyen[sunting | sunting sumber]

     Saluran-saluran yang disorotkan dengan warna ini boleh didapati oleh pelanggan NJOI yang mempunyai Dekoder HD sahaja dan tidak boleh diterima oleh Dekoder biasa.

Siaran Tereatrial Digital & Aneka Melayu[sunting | sunting sumber]

  • NJOI juga menyediakan saluran tersendiri; di saluran 140.
  • Saluran 125 Astro Prima dan 126 Astro Oasis percuma untuk pelanggan sedia ada sahaja.
Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
101 TV1 Ya Tidak
102 TV2 Ya Tidak
103 TV3 Ya Tidak
104HD Astro Ria Tidak Ya
105HD Astro Prima Tidak Ya
106HD Astro Oasis Tidak Ya
107HD Astro Warna Tidak Ya
108HD Astro Citra Tidak Ya
109HD Naura Tidak Ya
111HD GO Shop Ya Tidak
112HD Astro Rania Tidak Ya
113HD Astro Aura Tidak Ya
114 TV AlHijrah Ya Tidak
116HD Colors Tidak Ya
118HD GO Shop Ruuma Ya Tidak
120HD GO Shop Gaaya Ya Tidak
122 TVS Ya Tidak
123HD Awesome TV Ya Tidak
125 Astro Prima (SD) Ya Tidak
126 Astro Oasis (SD) Ya Tidak
140 NJOI TV Ya Tidak
146 OKEY Ya Tidak
147 ntv7 Ya Tidak
148 8TV Ya Tidak
149 TV9 Ya Tidak

Aneka India[sunting | sunting sumber]

  • Saluran 204 Makkal TV dan 261 Astro Vaanavil percuma untuk pelanggan sedia ada sahaja.
Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
201HD Astro Vaanavil Tidak Ya
202HD Astro Vinmeen HD Tidak Ya
203 Astro Vellithirai Tidak Ya
204 Makkal TV Ya Ya
211HD Sun TV Tidak Ya
212HD Sun Music Tidak Ya
213 Chutti TV Tidak Ya
214 Adithya TV Tidak Ya
221HD Star Vijay Tidak Ya
223HD Zee Tamil Tidak Tidak
241HD Astro Box Office Movies Thangathirai Tidak Ya
251HD Astro Box Office BollyOne HD Tidak Ya
261 Astro Vaanavil (SD) Ya Tidak

Aneka Cina[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
303HD GO Shop Chinese Ya Tidak
304HD Astro Xiao Tai Yang Tidak Ya
305HD TVB Classic Tidak Ya
306HD Astro AEC Tidak Ya
307HD Astro Shuang Xing Tidak Ya
308HD Astro Quan Jia HD Tidak Ya
309HD Celestial Movies Tidak Ya
310HD TVB Jade Tidak Ya
311HD Astro AOD (HD) Tidak Ya
316HD CTi Asia Tidak Ya
317HD TVB Entertainment News Tidak Ya
318HD TVB News Channel Tidak Tidak
319HD TVB Xing He Tidak Ya
320HD TVBS Asia Tidak Ya
321 CCM Ya Ya
323HD TVBS News Tidak Ya
325HD Phoenix Chinese Channel Tidak Ya
326HD Phoenix InfoNews Channel Tidak Ya
333HD Astro Hua Hee Dai Tidak Ya
335HD CCTV-4 (HD) Tidak Ya
344 Astro Xiao Tai Yang (SD) Ya Tidak
346 Astro AEC (SD) Ya Tidak
352 – 355 Astro AOD Tidak Ya
375 CCTV-4 (SD) Ya Tidak

Aneka Korean & Japanese[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
392HD KBS World Tidak Ya
393HD ONE Tidak Ya
394HD Oh!K Tidak Ya
395HD tvN Asia Tidak Ya

Filem[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
404HD BOO Tidak Ya
411HD HBO Tidak Ya
412HD Cinemax Tidak Ya
416HD tvN Movies Tidak Ya

Berita[sunting | sunting sumber]

  • Saluran 531 Astro Awani percuma untuk pelanggan sedia ada sahaja.
Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
501HD Astro Awani Tidak Ya
502 Bernama TV Ya Tidak
503HD CGTN Tidak Ya
513HD Al Jazeera English Tidak Ya
531 Astro Awani (SD) Ya Tidak

Pembelajaran[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
550HD Nat Geo WILD Tidak Ya
552HD Discovery Tidak Ya
553HD Discovery Asia Tidak Ya
554HD Discovery Science Tidak Ya
555HD HISTORY Tidak Ya
556HD Animal Planet Tidak Ya

Kanak-kanak[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
601 Astro Tutor TV UPSR Ya Tidak
602 Astro Tutor TV PT3 Ya Tidak
603 Astro Tutor TV SPM Ya Tidak
610HD Astro TVIQ Tidak Ya
611HD Astro Ceria Tidak Ya
612HD TA-DAA! Tidak Ya
615HD Cartoon Network Tidak Ya
616HD Nickelodeon Tidak Ya
617HD Nick Jr. Tidak Ya
619HD Boomerang Tidak Ya

Aneka Inggeris[sunting | sunting sumber]

  • Saluran 702 Hello percuma untuk pelanggan sedia ada sahaja.
Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
702HD Hello Ya Ya
705HD KIX Tidak Ya
707HD TLC Tidak Ya
708HD Food Network Tidak Ya
709HD Asian Food Network Tidak Ya
712HD Warner TV Tidak Ya
714HD Crime + Investigation Tidak Ya
715HD HGTV Tidak Ya
716HD DMAX Tidak Ya

Sukan[sunting | sunting sumber]

  • Saluran 800 eGG Network dan 831 Astro Arena percuma untuk pelanggan sedia ada sahaja.
Saluran Nama Percuma Prabayar NJOI
800HD eGG Network Ya Ya
801HD Astro Arena Tidak Ya
811HD Astro SuperSport Tidak Ya
812HD Astro SuperSport 2 Tidak Ya
813HD Astro SuperSport 3 Tidak Ya
814HD Astro SuperSport 4 Tidak Ya
815HD FOX Sports* Tidak Ya
816HD FOX Sports 2* Tidak Ya
817HD FOX Sports 3* Tidak Ya
818HD beIN Sports Tidak Ya
819HD beIN Sports MAX Tidak Ya
821HD WWE Network Tidak Ya
822HD Golf Channel Tidak Ya
823HD RugbyPass TV Tidak Ya
824HD Astro Cricket Tidak Ya
831 Astro Arena (SD) Ya Tidak

*Ditamatkan pada 1 Oktober 2021.

Saluran tambahan[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Catatan
471HD - 479HD Astro First Perlu menempah filem di Portal Astro First (480)
482HD - 489HD Astro Best Perlu menempah filem di Portal Astro Best (481)
802HD Astro Arena HD 2 Saluran tambahan Astro Arena HD 2

Saluran Khas[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Tempoh Siaran Prabayar NJOI
400HD FAM Movies 1 Jun – 31 Ogos 2021 Tidak
809HD - 810HD Astro SuperSport Plus 1 Jun - 15 Jul 2021 Ya

Perkhidmatan interaktif[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama
200 Portal Prabayar NJOI
480 Portal Astro First
481 Portal Astro Best

Saluran radio[sunting | sunting sumber]

Stesen radio milik Radio Televisyen Malaysia[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Bahasa
869 Nasional FM Melayu
870 Sabah V FM Kadazan
871 Wai FM Iban
872 TraXX FM Inggeris
873 Minnal FM Tamil
874 Ai FM Cina
875 Asyik FM Asal, Melayu

Stesen radio milik Astro[sunting | sunting sumber]

Saluran Nama Bahasa Aplikasi SYOK
852 HITZ Inggeris Ya
853 MY Cina Ya
854 Lite Inggeris Ya
855 Mix Inggeris Ya
856 ERA Melayu Ya
857 Sinar Melayu Ya
858 Melody Mandarin Ya
859 Raaga Tamil Ya
860 SYOK Classic Rock Inggeris Ya
861 SYOK Gold Inggeris Ya
862 SYOK Opus Inggeris Ya
863 Gegar Melayu Ya
864 SYOK India Beat Hindi Ya
865 SYOK Jazz Inggeris Ya
866 SYOK Osai Tamil Ya
867 SYOK Bayu Kadazan, Melayu Ya
868 SYOK Kenyalang Iban, Melayu Ya
876 Zayan Melayu Ya
877 GO Xuan Cina Ya
882 Radio Arena Melayu Ya

Rujukan luar[sunting | sunting sumber]