Senarai sekolah menengah di Malaysia

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut ialah sebahagian nama sekolah menengah di Malaysia. Senarai ini mungkin tidak lengkap berikutan dengan pembinaan sekolah baru.

Isi kandungan

Perlis[sunting | sunting sumber]

Sekolah Vokasional/Teknik[sunting | sunting sumber]

Kedah[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Keat Hwa (Persendirian) - Keat Hwa High School
  • Sekolah Menengah Sin Min, Alor Setar
  • Sekolah Menengah Sin Min, Sungai Petani - Sin Min High School
  • Sekolah Menengah Agama Al-Islah

Sekolah Agama Negeri[sunting | sunting sumber]

Sekolah Agama Rakyat[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Agama Nahdhah Hasanah, Melele Kodiang
  • Sekolah Menengah Islam Darul Ulum
  • Madrasah Al-Islahiah Taklimiah
  • Sekolah Menengah Agama Pekan Gurun
  • Sekolah Menengah Agama Fauzi
  • Sekolah Menengah Agama Taufikiah Khairiah Al-Halimiah

Sekolah Agama Bantuan Kerajaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Agama Bantuan Kerajaan Makarimul Akhlak
  • Sekolah Agama Darussaa'dah
  • Sekolah Agama Saadah Al Diniah Al Islamiah

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Berasrama Penuh[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

Maktab Rendah Sains MARA[sunting | sunting sumber]

Pulau Pinang[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah (Persendirian) Chung Ling - Chung Ling (Private) High School
  • Sekolah Menengah (Persendirian) Perempuan Cina Pulau Pinang - Penang Chinese Girls' Private High School
  • Sekolah Menengah (Persendirian) Phor Tay - Phor Tay Private High School
  • Sekolah Menengah Han Chiang - Han Chiang High School
  • Sekolah Menengah Jit Sin, Bukit Mertajam - Jit Sin Independent High School

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Berasrama Penuh[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

Maktab Rendah Sains Mara (MRSM)[sunting | sunting sumber]

Perak[sunting | sunting sumber]

Sekolah Berasrama Penuh (SBP)[sunting | sunting sumber]

  1. Kolej Melayu Kuala Kangsar (MCKK)
  2. Maktab Rendah Sains Mara Sultan Azlan Shah, Kuala Kangsar
  3. Maktab Rendah Sains MARA Lenggong
  4. Maktab Rendah Sains Mara Pengkalan Hulu
  5. Maktab Rendah Sains Mara Taiping
  6. Maktab Rendah Sains Mara Gerik
  7. Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak
  8. Maktab Rendah Sains Mara FELDA, Trolak
  9. Maktab Rendah Sains Mara Parit
  10. Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR)
  11. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Gopeng (SBPIG)
  12. Sekolah Menengah Sains Bagan Datoh (SABDA)
  13. Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah (SERATAS)
  14. Sekolah Menengah Sains Telok Intan (SEMESTI)

Sekolah Menengah Agama Negeri (SMAN)[sunting | sunting sumber]

  1. Sekolah Izzuddin Shah (SIS)
  2. Sekolah Raja Perempuan Taayah (SERATA)
  3. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Dr Nazrin Shah (SARJANA)

Sekolah Menengah Agama Bantuan Kerajaan (SMA)[sunting | sunting sumber]

  1. Sekolah Agama Bantuan Kerajaan Syubbaniah
  2. Sekolah Menengah Addiniah
  3. Sekolah Menengah Agama Ad-Diniah Al-Islamiah
  4. Sekolah Menengah Agama Al Falah, Perak
  5. Sekolah Menengah Agama Al-Hidayah
  6. Sekolah Menengah Agama Al-Ulum Al-Syar'Iyyah
  7. Sekolah Menengah Agama Bantuan Kerajaan Al Tahzib
  8. Sekolah Menengah Agama Daerah Batang
  9. Sekolah Menengah Agama Maahad Al Aziz
  10. Sekolah Menengah Agama Maahad Al-Mizan
  11. Sekolah Menengah Agama Maahad Nurul Fadzliah
  12. Sekolah Menengah Agama Shamsul Maarif Al Wataniah
  13. Sekolah Menengah Agama Tan Sri Ghazali Jawi

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA)[sunting | sunting sumber]

  1. Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kerian
  2. Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Slim River
  3. Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sultan Azlan Shah

Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK)/Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan (SMJK)/Sekolah Menengah Persendirian (SMP)[sunting | sunting sumber]

  1. Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Treacher Methodi
  2. Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Rahman Talib, Perak
  3. Sekolah Menengah Kebangsaan Abu Bakar Al-Baqir
  4. Sekolah Menengah Kebangsaan Ahmad Boestamam
  5. Sekolah Menengah Kebangsaan Air Kuning
  6. Sekolah Menengah Kebangsaan Alang Iskandar
  7. Sekolah Menengah Kebangsaan Alor Pongsu
  8. Sekolah Menengah Kebangsaan Ambrose
  9. Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki, Perak
  10. Sekolah Menengah Kebangsaan Anderson
  11. Sekolah Menengah Kebangsaan Ave Maria Convent
  12. Sekolah Menengah Kebangsaan Ayer Tawar
  13. Sekolah Menengah Kebangsaan Bagan Serai
  14. Sekolah Menengah Kebangsaan Batu 4
  15. Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Sepuluh
  16. Sekolah Menengah Kebangsaan Bercham Hala
  17. Sekolah Menengah Kebangsaan Bersia
  18. Sekolah Menengah Kebangsaan Besout
  19. Sekolah Menengah Kebangsaan Bidor
  20. Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jana
  21. Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Merchu
  22. Sekolah Menengah Kebangsaan Buntong
  23. Sekolah Menengah Kebangsaan Buyong Adil
  24. Sekolah Menengah Kebangsaan Changkat Beruas
  25. Sekolah Menengah Kebangsaan Changkat Lada
  26. Sekolah Menengah Kebangsaan Chenderiang
  27. Sekolah Menengah Kebangsaan Choong Hua
  28. Sekolah Menengah Kebangsaan Clifford Kuala Kangsar (SMKC)
  29. Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Ipoh
  30. Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Sitiawan
  31. Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Taiping
  32. Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Teluk Intan
  33. Sekolah Menengah Kebangsaan Darul Ridwan
  34. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Abdul Rahman Yaakub
  35. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Abdul Rahman Yaakub
  36. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Ahmad
  37. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Bendahara (C) M Yusuf
  38. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Bendahara C.M Yusuf
  39. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Hj Hussein
  40. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Hj. Mohd Taib
  41. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Idris
  42. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Kamaruddin
  43. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Panglima Perang Kiri
  44. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Sagor
  45. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Seri Maharaja Lela
  46. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Seri Wan Mohamed
  47. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Wan Ahmad Rasdi
  48. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Zulkifli Muhammad
  49. Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Hj Abdul Wahab
  50. Sekolah Menengah Kebangsaan Dindings
  51. Sekolah Menengah Kebangsaan Doktor Burhanuddin
  52. Sekolah Menengah Kebangsaan Dr Megat Khas
  53. Sekolah Menengah Kebangsaan Gerik
  54. Sekolah Menengah Kebangsaan Gunung Rapat
  55. Sekolah Menengah Kebangsaan Gunung Semanggol
  56. Sekolah Menengah Kebangsaan Hamid Khan, Perak
  57. Sekolah Menengah Kebangsaan Horley Methodist
  58. Sekolah Menengah Kebangsaan Hua Lian
  59. Sekolah Menengah Kebangsaan Hutan Melintang
  60. Sekolah Menengah Kebangsaan Idris Shah
  61. Sekolah Menengah Kebangsaan Iskandar Shah, Perak
  62. Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Pasir Puteh
  63. Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Tasek
  64. Sekolah Menengah Kebangsaan Jati
  65. Sekolah Menengah Kebangsaan Jelai, Perak
  66. Sekolah Menengah Kebangsaan Jelapang Jaya
  67. Sekolah Menengah Kebangsaan Kampar
  68. Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Dato' Ahmad Said
  69. Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Pasir Puteh
  70. Sekolah Menengah Kebangsaan Kampung Jambu
  71. Sekolah Menengah Kebangsaan Kamunting
  72. Sekolah Menengah Kebangsaan Katholik, Perak
  73. Sekolah Menengah Kebangsaan Kenering
  74. Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari, Sungai Sumun
  75. Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari, Tanjung Malim
  76. Sekolah Menengah Kebangsaan King Edward VII
  77. Sekolah Menengah Kebangsaan Klian Pauh
  78. Sekolah Menengah Kebangsaan Krian
  79. Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Kurau
  80. Sekolah Menengah Kebangsaan Kubu Gajah
  81. Sekolah Menengah Kebangsaan Lahat Persiaran
  82. Sekolah Menengah Kebangsaan Lambor Kiri
  83. Sekolah Menengah Kebangsaan Layang-Layang Kiri
  84. Sekolah Menengah Kebangsaan Malim Nawar
  85. Sekolah Menengah Kebangsaan Matang, Perak
  86. Sekolah Menengah Kebangsaan Menglembu
  87. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Air Tawar
  88. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Ipoh
  89. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Kampar
  90. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Parit Buntar
  91. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Sitiawan
  92. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Sungai Siput
  93. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Tanjong Malim
  94. Sekolah Menengah Kebangsaan Mudzaffar Shah
  95. Sekolah Menengah Kebangsaan Muhibbah, Perak
  96. Sekolah Menengah Kebangsaan Nan Hwa
  97. Sekolah Menengah Kebangsaan Pangkalan TLDM
  98. Sekolah Menengah Kebangsaan Pangkor
  99. Sekolah Menengah Kebangsaan Panglima Bukit Gantang
  100. Sekolah Menengah Kebangsaan Pantai Remis
  101. Sekolah Menengah Kebangsaan Pei Yuan
  102. Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan Baru
  103. Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan
  104. Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan Aur
  105. Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan Hulu
  106. Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan, Lahat
  107. Sekolah Menengah Kebangsaan Perempuan Methodist, Perak
  108. Sekolah Menengah Kebangsaan Perempuan Perak
  109. Sekolah Menengah Kebangsaan Pinji
  110. Sekolah Menengah Kebangsaan Poi Lam
  111. Sekolah Menengah Kebangsaan Pusing
  112. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Chulan
  113. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Lope Nor Rashid
  114. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Muda Musa, Kuala Kangsar
  115. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Muda Musa, Teluk Intan
  116. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Perempuan
  117. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Perempuan Kelsom
  118. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Permaisuri Bainun
  119. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Shahriman
  120. Sekolah Menengah Kebangsaan Rapat Setia
  121. Sekolah Menengah Kebangsaan Redang Panjang
  122. Sekolah Menengah Kebangsaan Rlkt Lasah
  123. Sekolah Menengah Kebangsaan Rungkup
  124. Sekolah Menengah Kebangsaan Sam Tet
  125. Sekolah Menengah Kebangsaan San Min
  126. Sekolah Menengah Kebangsaan Sayong
  127. Sekolah Menengah Kebangsaan Selinsing
  128. Sekolah Menengah Kebangsaan Sentosa
  129. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Ampang, Perak
  130. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Intan, Perak
  131. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Ipoh
  132. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Iskandar
  133. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Kandi
  134. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Keledang
  135. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Manjung
  136. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Muara
  137. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Perak
  138. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Perkasa
  139. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Putera
  140. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Samudera
  141. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Setia
  142. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Teja
  143. Sekolah Menengah Kebangsaan Shing Chung
  144. Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang
  145. Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang Beluru
  146. Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang Pulai
  147. Sekolah Menengah Kebangsaan Slim Jalan Melati
  148. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Kampar
  149. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Kota
  150. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Kurau
  151. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Perak
  152. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Puteri
  153. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Tapah
  154. Sekolah Menengah Kebangsaan St. Anthony, Perak
  155. Sekolah Menengah Kebangsaan St. Bernadette'S Convent
  156. Sekolah Menengah Kebangsaan St. George, Perak
  157. Sekolah Menengah Kebangsaan St. Michael, Perak
  158. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdul Aziz, Teluk Intan
  159. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdul Jalil Shah
  160. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdullah
  161. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Azlan Shah
  162. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Idris Shah II
  163. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Muhammad Shah
  164. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Muzafar Shah 1
  165. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Tajul Ariffin
  166. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Yussuf
  167. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Bayor
  168. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Keruit
  169. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Manik
  170. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Pari
  171. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Ranggam
  172. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungkai
  173. Sekolah Menengah Kebangsaan Syeikh Abdul Ghani
  174. Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Panglima Assam Kumbang
  175. Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Tasik, Perak
  176. Sekolah Menengah Kebangsaan Tambun
  177. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Aziz (SEMTAA)
  178. Sekolah Menengah Kebangsaan Tanjong Rambutan
  179. Sekolah Menengah Kebangsaan Tapah
  180. Sekolah Menengah Kebangsaan Tarcisian Convent
  181. Sekolah Menengah Kebangsaan Tasek Damai
  182. Sekolah Menengah Kebangsaan Tat Beng
  183. Sekolah Menengah Kebangsaan Temenggong, Perak
  184. Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Menteri
  185. Sekolah Menengah Kebangsaan Toh Indera Wangsa Ahmad
  186. Sekolah Menengah Kebangsaan Tok Muda Abdul Aziz
  187. Sekolah Menengah Kebangsaan Tok Perdana
  188. Sekolah Menengah Kebangsaan Trolak Selatan
  189. Sekolah Menengah Kebangsaan Tronoh
  190. Sekolah Menengah Kebangsaan Tsung Wah
  191. Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Abdul Razak, Perak
  192. Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Perak, Padang Rengas
  193. Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Saban
  194. Sekolah Menengah Kebangsaan Ulu Bernam
  195. Sekolah Menengah Kebangsaan Ulu Kinta
  196. Sekolah Menengah Kebangsaan Wira Jaya
  197. Sekolah Menengah Kebangsaan Yuk Choy
  198. Sekolah Menengah Kebangsaan Yuk Kwan

Sekolah Menengah Teknik (SMT)[sunting | sunting sumber]

  1. Sekolah Menengah Teknik Gerik
  2. Sekolah Menengah Teknik Kerian
  3. Sekolah Menengah Teknik Kuala Kangsar
  4. Sekolah Menengah Teknik Lebuh Cator
  5. Sekolah Menengah Teknik Perak
  6. Sekolah Menengah Teknik Persiaran Brash
  7. Sekolah Menengah Teknik Seri Iskandar
  8. Sekolah Menengah Teknik Seri Manjung
  9. Sekolah Menengah Teknik Slim River
  10. Sekolah Menengah Teknik Taiping

Selangor[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

  • Beaconhouse Sekolah Sri Lethia - Beaconhouse South East Asia
  • Sekolah Menengah Islam Al-Amin Gombak (ALAGOMB)
  • Sekolah Menengah Chung Hwa - Chung Hwa Independent
  • Sekolah Menengah Islam Hira' (SMIH) Jeram
  • Sekolah Menengah Islam Hira' (SMIH) Shah Alam
  • Sekolah Menengah Hafiz / Maahad Hafiz Klang
  • Kolej Integrasi Tahfiz Tunas Ilmuwan Selangor (KITTIS) Sabak Bernam
  • Sekolah Menengah Hin Hua - Hin Hua High School
  • Sekolah Menengah (Persendirian) Kwang Hua, Klang - Kwang Hua (Private) High School
  • Sekolah Menengah Pin Hwa - Pin Hwa High School
  • Sekolah Menengah Taman Ilmu dan budi - SETIABUDI Secondary
  • Sekolah Sri Acmar - Acmar International Group
  • Sekolah Sri KDU - KDU Smart School Sdn. Bhd.
  • Sekolah Sri Tenby - Tenby International School
  • Sekolah Bestari Sapura - Sapura Smart School

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Agama Menengah / Sekolah Agama Negeri (Sekolah Agama Bantuan Kerajaan)[sunting | sunting sumber]

Maahad Integrasi Tahfiz Sains Dan Teknologi (MITST) / Sekolah Agama Negeri[sunting | sunting sumber]

  • Maahad Integrasi Tahfiz Sains Dan Teknologi Alam Impian
  • Maahad Integrasi Tahfiz Sains Dan Teknologi Banting
  • Maahad Integrasi Tahfiz Sains Dan Teknologi Istana Bandar

Sekolah Berasrama Penuh (SBP)[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  1. Sekolah Menengah Teknik Gombak (SEMTEG)
  2. Sekolah Menengah Teknik Kuala Selangor (KUSTECH)
  3. Sekolah Menengah Vokasional Sepang (SEPTECH)
  4. Sekolah Menengah Teknik Kajang
  5. Sekolah Menengah Vokasional Klang
  6. Sekolah Menengah Vokasional Shah Alam (TECHSHAH)
  7. Sekolah Menengah Vokasional Sungai Buloh

Maktab Rendah Sains Mara (MRSM)[sunting | sunting sumber]

Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Chong Hwa - Chong Hwa Independent High School
  • Sekolah Menengah Confucian - Confucian Private High School
  • Sekolah Menengah Kuen Cheng - Kuen Cheng Girls School
  • Sekolah Menengah Tsun Jin - Tsun Jin High School
  • Sekolah Menengah Victoria (Victoria Institution)
  • Sekolah Menengah St John (St. John Institution)
  • Sekolah Menengah (L) Methodist, Kuala Lumpur
  • Sekolah Menengah (L) Methodist, Sentul
  • Sekolah Menengah Convent Sentul
  • La Salle School Sentul
  • Sekolah Menengah (P) Methodist
  • Sekolah Menengah Stella Maris
  • Maktab Tentera DiRaja (MTD / RMC)

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki
  • Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Air Panas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Alam Damai
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Sentul
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Seri Petaling
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Tasik Selatan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Muda
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Bandaraya
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Cheras
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Cochrane
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Cyberjaya
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Danau Kota
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Desa Tun Hussien Onn
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Abu Bakar Baginda
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan San Peng (SMKJSP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Yaacob Latif (SMKYL)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Cochrane Perkasa (SMKCP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Jalan Peel(SMKCJP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Lokman
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kepong Baru
  • Sekolah Menengah Maxwell (Maxwell School)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Menjalara
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Tembak (SMKPT)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pudu (SMKP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Puteri Jaya (SMKPJ)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Puteri Ampang (SMKPA)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Puteri Titiwangsa
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Puteri Wilayah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Putra Perdana
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Abdullah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Ali (SEMERA)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Saint Gabriel (SMKSG)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Segambut(SMKS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Segambut Jaya(SEJAYA)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Bintang Utara (SMKSBU)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Bintang Selatan (SMKSBS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Hartamas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Keramat
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Mulia
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Permaisuri (SMKSP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Saujana
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Sentosa
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Setapak Indah (SMKSI)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sifat
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sinar Bintang
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Suria
  • Sekolah Menengah Kebangsaan St. Mary
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Bukit Maluri (SMKTBM), Kepong Baru
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Connaught
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Setiawangsa
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Keramat
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Melati
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Maluri
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Tun Dr. Ismail (SMKTTDI)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Vivekananda Brickfields
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seksyen 5 Wangsa Maju
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Wangsa Melawati
  • Menengah Kebangsaan Zon R1 Wangsa Maju (alumni)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Wangsa Maju Zon R1
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pandamaran Jaya
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Petaling
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Tasik

Sekolah Berasrama Penuh (SBP)[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kuala Lumpur

Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK)[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Teknik ERT Setapak
  • Sekolah Menengah Teknik Kuala Lumpur (SMTKL/TIKL)
  • Sekolah Menengah Teknik Setapak

Sekolah Tinggi[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Tinggi Setapak (Setapak High School)

Wilayah Persekutuan Putrajaya[sunting | sunting sumber]

Sekolah Berasrama Penuh (SBP)[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA)[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK)[1][sunting | sunting sumber]

Negeri Sembilan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Berasrama Penuh[sunting | sunting sumber]

Maktab Rendah Sains MARA[sunting | sunting sumber]

  • Maktab Rendah Sains MARA Gemencheh
  • Maktab Rendah Sains MARA Kuala Klawang
  • Maktab Rendah Sains MARA Serting

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Tinggi Chung Hua Seremban - Seremban Chung Hua High School
  • Sekolah Menengah Chung Hua Port Dickson - Chung Hua Middle School

Sekolah Agama (Swasta)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Rendah/Menengah Islam Seremban (SRI/SMI Seremban)

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chan Wa
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chi Wen
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Hua, Kuala Pilah
  • Sekolah Menengah Agama Dato' Klana Petra Makmor

Sekolah Menengah Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Teknik Ampangan
  • Sekolah Menengah Teknik Dato' Lela Maharaja
  • Sekolah Menengah Teknik Datuk Undang Hj Mohammad Sharif
  • Sekolah Menengah Teknik Juasseh
  • Sekolah Menengah Teknik Kuala Klawang
  • Sekolah Menengah Teknik Port Dickson
  • Sekolah Menengah Teknik Tuanku Jaafar
  • Sekolah Menengah Undang Rembau

Sekolah Menengah Sains[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sheikh Haji Mohd Said (SMKA SHAMS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Dato' Haji Abu Hassan Haji Sail (SMKA DHAHHS)

Melaka[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan Tinggi[sunting | sunting sumber]

Sekolah Berasrama Penuh (Kerajaan)[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Tahfiz Al-Quran[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Agama[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Arab[sunting | sunting sumber]

Sekolah Cina[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

Johor[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA)[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Cina[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Chong Hwa S.B.R. - Chong Hwa High School S.B.R.
  • Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Chong Hwa I, Kluang
  • Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Chong Hwa 2, Kluang
  • Sekolah Jenis Kebangsaan (C) Chong Hwa 3, Kluang
  • Sekolah Menengah Chong Hwa - Chong Hwa High School, Kluang
  • Sekolah Menengah Chung Hwa - Chung Hwa High School, Muar
  • Sekolah Menengah Foon Yew - Foon Yew High School, Johor Bahru
  • Sekolah Menengah Foon Yew - Foon Yew High School, Kulai
  • Sekolah Menengah Yong Peng - Yong Peng High School
  • Sekolah Menengah Pei Chun - Pei Chun High School (Ind.)
  • Sekolah Menengah Pei Hwa - Pei Hwa High School
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Pai Chee
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Pei Hwa
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Seg Hwa

Sekolah Menengah Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Berasrama Penuh[sunting | sunting sumber]

Maktab Rendah Sains MARA (MRSM)[sunting | sunting sumber]

  • Maktab Rendah Sains MARA Batu Pahat
  • Maktab Rendah Sains MARA Johor Bahru
  • Maktab Rendah Sains MARA Mersing
  • Maktab Rendah Sains MARA Muar
  • Maktab Rendah Sains MARA Pontian

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Teknik Batu Pahat
  • Sekolah Menengah Teknik ERT Azizah
  • Sekolah Menengah Teknik Johor Bahru
  • Sekolah Menengah Teknik Kluang
  • Sekolah Menengah Teknik Kota Tinggi
  • Sekolah Menengah Teknik Muar
  • Sekolah Menengah Teknik Perdagangan Johor Bahru
  • Sekolah Menengah Teknik, Pontian
  • Sekolah Menengah Teknik Segamat
  • Sekolah Menengah Teknik Tanjung Puteri, Johor Bahru
  • Sekolah menengah kebangsaan pasir putih

Sekolah Tinggi[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Tinggi Kluang
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Hj. Hassan Yunos Renggam, Johor Darul Takzim
  • Sekolah Tinggi Segamat

mersing

Sekolah Menengah Agama[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Islam Hidayah, Johor Bahru
  • Sekolah Menengah Agama (Arab) At-Tanwiriah Parit Jawa
  • Sekolah Menengah Agama Kerajaan Johor, Kluang (SMAKJ)
  • Sekolah Menengah Agama (Arab) Maahad Pontian
  • Sekolah Menengah Parit Raja, Batu Pahat
  • Sekolah Menengah Agama (Arab) Al-Khairiah Segamat
  • Madrasah Al-Attas Al-Arabiyyah, Ulu Tiram
  • Madrasah Agama Al-quran Waddin,melayu majidee,johor bahru

Kelantan[sunting | sunting sumber]

Maktab Rendah Sains Mara[sunting | sunting sumber]

  • Maktab Rendah Sains Mara Pengkalan Chepa
  • Maktab Rendah Sains Mara Kuala Krai
  • Maktab Rendah Sains Mara Pasir Tumboh
  • Maktab Rendah Sains Mara Jeli
  • Maktab Rendah Sains Mara Tumpat

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Chung Hwa - Chung Hwa Independent High School

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

Terengganu[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Tunggal
  • Sekolah Menengah Chung Hwa Wei Sin
  • Sekolah-sekolah Menengah Imtiaz
  • Sekolah Menengah Imtiaz Dungun, Dungun
  • Sekolah Menengah Imtiaz Kuala Terengganu, Kuala Terengganu
  • Sekolah Menengah Imtiaz Kuala Berang, Kuala Berang
  • Sekolah Menengah Imtiaz Besut, Kampung Raja, Besut
  • Sekolah Menengah Imtiaz Besut, Keluang, Besut
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Belara
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Nilam
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Telanai
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Besar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Razali Ismail (SMK Bandar)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Manir
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Merchang
  • Sekolah Menengah Kebangsaaan Panji Alam
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Budiman
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Negara
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Chendering
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Payong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ibrahim Fikri (SIF)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kompleks Mengabang Telipot
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kompleks Seberang Takir (KOMSTAR)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Midin
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Sawa
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Wakaf Tapai
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Lela Segara
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Serating
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ajil
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Ampuan Intan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Berang
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tersat
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Menerong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Matang
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Jenagor
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Jeneris
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Telemong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Landas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Diman
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Dungun
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Intan Zaharah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Nering
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ahmad
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Omar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sura
  • Sekolah Menengah Sultan Sulaiman (SMKSS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Bariah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Mahmud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Mahmud 2
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Mizan Zainal Abidin
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Mak Lagam, Kemaman
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ceneh Baru
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Bandi
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ayer Putih
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Badrul Alam Shah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Binjai
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Mentok
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Chukai
  • Sekolah Menengah Kebangsaan FELDA Neram
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Geliga
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kertih
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kijal
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Rantau Petronas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Rasau Kerteh B5
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ismail
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Ismail 2
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Chalok Model Khas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Tong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Penarek
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Saujana
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Ibrahim
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pelong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Guntong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Lembah Bidong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Puterajaya
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Langkap
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Nenas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Nering
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Nasiruddin Shah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Payong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Renek
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pelagat
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Putra
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Permaisuri Nur Zahirah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tembila
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Besut
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Jabi
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tok Dor
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Besut
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Setiu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Durian Guling (D.G)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Nurul Ittifaq
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sheikh Abdul Malek
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tok Jiring
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Wataniah, Jerteh
  • Sekolah Menengah Sains Dungun (SEMES-D)
  • Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu (SESTER)
  • Sekolah Menengah Sains Sultan Mahmud (SESMA)
  • Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Batu Rakit (BRAINS)
  • Sekolah Menengah Sains Hulu Terengganu (SAHUT)
  • Sekolah Menengah Sains Setiu (SAIS)

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Teknik Besut
  • Sekolah Menengah Teknik Dungun
  • Sekolah Menengah Teknik Kemaman
  • Sekolah Menengah Teknik Terengganu
  • Sekolah Menengah Teknik Wakaf Tembusu
  • Sekolah Menengah Agama Kampung Laut
  • Sekolah Menengah Agama Marang
  • Sekolah Menengah Agama Mahmudiah (SMAM Q-BER)
  • Sekolah Menengah Agama Sultan Zainal Abidin (SMASZA ATAS)
  • maahad muhammadi pasir pekan

Pahang[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah (P) Methodist
  • Sekolah Menengah Agama Al-Ihsan (SMAI)
  • Maahad as-Sultan Ahmad Shah ad-Dini, Bdr Tun Razak Jengka
  • Sekolah Menengah Agama Pulau Tawar, Jerantut
  • Sekolah Menengah Bera
  • Sekolah Menengah Agama Padang Tengku, Kuala Lipis
  • Sekolah Menengah Agama Al-Khairiah, Temerloh
  • Sekolah Menengah Agama Batu Talam, Raub
  • Sekolah Menengah Agana Dong, Raub
  • Sekolah Menengah Agama Pelangai, Bentong
  • Sekolah Menengah Agama Tembeling
  • Sekolah Menengah Agama Chenor
  • Sekolah Menengah Agama Tengku Ampuan Fatimah
  • Sekolah Menengah Agama Al-Attas
  • Sekolah Menengah Agama Al-Wosto
  • Sekolah Menengah St. Thomas

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Ching, Raub
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Chung Hwa
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Hwa Lian
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Katholik
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Khai Mun
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Dato' Mahmud Mat
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Triang
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Saujana, Jerantut (SMKPS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Rahman Talib (SMART)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Abu Bakar Temerloh
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Pahang(SMKAP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tengku Ampuan Haji Afzan, Jerantut (TAHAP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Air Putih Kuantan (SMAP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Alor Akar, Kuantan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Astana, Kuantan (SEMKAS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Benta, Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bentong
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Indera Shahbandar (SMKIS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Bentong (SMKSB)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Paya Besar Kuantan (SMKPB)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pelabuhan(SMKP)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Goh
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Rangin (SEMBUR)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Cenderawasih
  • Sekolah Menengah Clifford, Kuala Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Jengka 6
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Jengka Pusat, Maran
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Jengka 2, Maran
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Jengka, Maran
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Karak, Karak
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kerambit, Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ketari
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Koyan (PPD Kuala Lipis) (Poskod Raub) (Parlimen Cameron Highlands)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Lanar, Kuala Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Lepar Hilir
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Mahmud Mat
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Mat Kilau,Kuantan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Mentakab
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Merapoh, Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Nenasi,
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Orang Kaya Haji, Kuala Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Piol
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Tengku, Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Panglima Garang Abdul Samad, Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Paya Besar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pelindung, Kuantan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pewira Jaya
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pusat Penyelidikan Pertanian Tun Razak (SMK PPP Tun Razak), Jerantut
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Lipis, Kuala Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Mahkota
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Setiawangsa, Kuala Lipis
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sulaiman
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abu Bakar (Sultan Abu Bakar School - SABS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Isap, Kuantan (SEMSIS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Retang, Jerantut Pahang
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Temerloh
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Ampuan Afzan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Kudin, Raub
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad (SMKTPPTM)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tok Sera (SMKTS)
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Triang

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Teknik Bentong
  • Sekolah Menengah Teknik Jengka
  • Sekolah Menengah Teknik Kuala Lipis
  • Sekolah Menengah Teknik Kuala Rompin
  • Sekolah Menengah Teknik Kuantan
  • Sekolah Menengah Teknik Muadzam Shah
  • Sekolah Menengah Teknik Pertanian Chenor
  • Sekolah Menengah Teknik Seri Pelindong
  • Sekolah Menengah Teknik Temerloh

Sekolah Berasrama Penuh (SBP)[sunting | sunting sumber]

Maktab Rendah Sains Mara (MRSM)[sunting | sunting sumber]

Sabah[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Chung Hwa, Tenom
  • Sekolah Menengah Ken Hwa, Keningau
  • Sekolah Menengah Lok Yuk, Likas
  • Sekolah Menengah Lok Yuk Mile 1, Kudat
  • Sekolah Menengah Shan Tao
  • Sekolah Menengah Sung Siew
  • Sekolah Menengah Tinggi Kota Kinabalu
  • Sekolah Menengah Tiong Hua, Sandakan
  • Sekolah Menengah Saint John, Tuaran
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Holy Trinity, Tawau

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Beaufort - Beaufort Middle School
  • Sekolah Menengah Kian Kok - Kian Kok Middle School
  • Sekolah Menengah Lahad Datu - Lahad Datu Middle School
  • Sekolah Menengah Papar - Papar Middle School
  • Sekolah Menengah Pei Tsin - Pei Tsin High School
  • Sekolah Menengah Sabah Chinese, Tawau - Sabah Chinese High School
  • Sekolah Menengah Tshung Tsin, Kota Kinabalu - Sabah Tshung Tsin Secondary School
  • Sekolah Menengah Tshung Tsin Tenom - Tenom Tshung Tsin Secondary School
  • Sekolah Menengah Yu Yuan - Yu Yuan Secondary School
  • Sekolah Menengah Stella Maris, Tg. Aru
  • Sekolah Menengah Advent Sabah
  • Sekolah Menengah All Saints
  • Sekolah Menengah La Salle Sabah
  • Sekolah Menengah St. Patrick

Sekolah Menengah Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agaseh
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Rahim
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Inanam
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kota Kinabalu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tun Said, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Balaban Jaya, Beluran, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Beluran Bestari, Beluran, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Beluran II, Beluran, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bongkol Pitas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Desa Kencana, Felda Sahabat, Lahad Datu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Pengiran Galpam, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Peter Mojuntin, Penampang
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kuhara Tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Likas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Majakir Papar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan Kota Marudu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Maktab Sabah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Matunggung
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Muhibah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan Kudat
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Perempuan Likas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pinggan-Pinggan Pitas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pinawantai
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pitas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Elopura Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tandek
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sanzac Sabah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Segama, Lahad Datu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ulu Sapi, Telupid
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sikuati
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sikuati II
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Damit Tamparuli
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Takis Papar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Telaga Pitas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Merotai Besar, Tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sou
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taun Gusi
  • Sekolah menengah kebangsaan pasir putih tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Titingan Tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sepagaya
  • Sekolah Menengah St. Dominic
  • Sekolah Menengah St. Joseph Papar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Putatan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Badin Tuaran wikimapia
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Mat Salleh, Ranau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ranau, Ranau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Lohan, Ranau
  • Sekolah Menengah Agama Mohd. Ali, Ranau
  • Sekolah Menengah Matupang Jaya, Ranau
  • Sekolah Menengah Timbua, Ranau
  • Sekolah Menengah Bundu Tuhan, Ranau
  • Sekolah Menengah Komburongoh, Ranau
  • Sekolah Menengah Ulu Sugut Malinsau, Ranau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Sapi, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Ria, Tuaran
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Arshad, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Narinang, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Usukan, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan II, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taun Gusi, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taun Gusi II, Kota Belud

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Teknik Keningau
  • Sekolah Menengah Teknik Kudat
  • Sekolah Menengah Teknik Lahad Datu
  • Sekolah Menengah Teknik Likas
  • Sekolah Menengah Teknik Sandakan
  • Sekolah Menengah Teknik Tawau

Sabah[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Chung Hwa, Tenom
  • Sekolah Menengah Ken Hwa, Keningau
  • Sekolah Menengah Lok Yuk, Likas
  • Sekolah Menengah Lok Yuk Mile 1, Kudat
  • Sekolah Menengah Shan Tao
  • Sekolah Menengah Sung Siew
  • Sekolah Menengah Tinggi Kota Kinabalu
  • Sekolah Menengah Tiong Hua, Sandakan
  • Sekolah Menengah Saint John, Tuaran
  • Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Holy Trinity, Tawau

Sekolah Menengah (Persendirian)[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Beaufort - Beaufort Middle School
  • Sekolah Menengah Kian Kok - Kian Kok Middle School
  • Sekolah Menengah Lahad Datu - Lahad Datu Middle School
  • Sekolah Menengah Papar - Papar Middle School
  • Sekolah Menengah Pei Tsin - Pei Tsin High School
  • Sekolah Menengah Sabah Chinese, Tawau - Sabah Chinese High School
  • Sekolah Menengah Tshung Tsin, Kota Kinabalu - Sabah Tshung Tsin Secondary School
  • Sekolah Menengah Tshung Tsin Tenom - Tenom Tshung Tsin Secondary School
  • Sekolah Menengah Yu Yuan - Yu Yuan Secondary School
  • Sekolah Menengah Stella Maris, Tg. Aru
  • Sekolah Menengah Advent Sabah
  • Sekolah Menengah All Saints
  • Sekolah Menengah La Salle Sabah
  • Sekolah Menengah St. Patrick

Sekolah Menengah Kebangsaan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agaseh
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Rahim
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Inanam
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kota Kinabalu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Tun Said, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Balaban Jaya, Beluran, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Beluran Bestari, Beluran, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Beluran II, Beluran, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Bongkol Pitas
  • Sekolah Menengah kebangsaan Desa Kencana, Felda Sahabat, Lahad Datu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Pengiran Galpam, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Peter Mojuntin, Penampang
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Kuhara Tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Likas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Majakir Papar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan Kota Marudu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Maktab Sabah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Matunggung
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Muhibah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan Kudat
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Perempuan Likas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pinggan-Pinggan Pitas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pinawantai
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pitas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Elopura Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tandek
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sanzac Sabah
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Segama, Lahad Datu
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ulu Sapi, Telupid
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sikuati
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sikuati II
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Damit Tamparuli
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Takis Papar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Telaga Pitas
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Merotai Besar, Tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sou
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taun Gusi
  • Sekolah menengah kebangsaan pasir putih tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Titingan Tawau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Sepagaya
  • Sekolah Menengah St. Dominic
  • Sekolah Menengah St. Joseph Papar
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Putatan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Badin Tuaran wikimapia
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Mat Salleh, Ranau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Ranau, Ranau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Lohan, Ranau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Mohamad Ali, Ranau
  • Sekolah Menengah Matupang Jaya, Ranau
  • Sekolah Menengah Timbua, Ranau
  • Sekolah Menengah Bundu Tuhan, Ranau
  • Sekolah Menengah Komburongoh, Ranau
  • Sekolah Menengah Ulu Sugut Malinsau, Ranau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Sapi, Sandakan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Ria, Tuaran
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Arshad, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Narinang, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Usukan, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan II, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taun Gusi, Kota Belud
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taun Gusi II, Kota Belud

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Teknik Keningau
  • Sekolah Menengah Teknik Kudat
  • Sekolah Menengah Teknik Lahad Datu
  • Sekolah Menengah Teknik Likas
  • Sekolah Menengah Teknik Sandakan
  • Sekolah Menengah Teknik Tawau

Wilayah Persekutuan Labuan[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah St. Anne (M)
  • Sekolah Menengah St. Anthony (M)
  • Sekolah Menengah Sains Labuan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Labuan
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Lajau
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Mutiara
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Pantai
  • Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Perumahan Bedaun

Sekolah Menengah Teknik[sunting | sunting sumber]

  • Sekolah Menengah Teknik Labuan

Lihat juga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]