Senarai sekolah menengah di Perak

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut merupakan senarai sekolah menengah di Perak:

Sekolah Berasrama Penuh (SBP)

  1. Kolej Melayu Kuala Kangsar (MCKK)
  2. Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR)
  3. Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah (SERATAS)
  4. Sekolah Menengah Sains Teluk Intan (SEMESTI)
  5. Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Gopeng (IGOP)
  6. Sekolah Menengah Sains Tapah (SESTA)
  7. Sekolah Menengah Sains Bagan Datoh (SABDA)

Maktab Rendah Sains MARA (MRSM)

  1. Maktab Rendah Sains MARA Taiping @maresmart
  2. Maktab Rendah Sains MARA Gerik @mrsmgerik
  3. Maktab Rendah Sains MARA Lenggong @mrsmlgg
  4. Maktab Rendah Sains Mara Pasir Salak @mrsmps
  5. Maktab Rendah Sains Mara FELDA Trolak @mrsmfelda
  6. Maktab Rendah Sains MARA Pengkalan Hulu @mrsmph
  7. Maktab Rendah Sains MARA Parit @mrsmparit
  8. Maktab Rendah Sains MARA Sultan Azlan Shah @mrsmsas
  9. Maktab Rendah Sains MARA Bagan Datoh (akan datang)

Sekolah Rancangan Khas Negeri (SRK)

  1. Sekolah Menengah Kebangsaan Anderson
  2. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Perempuan (RPS)
  3. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Permaisuri Bainun
  4. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Yussuf (SYS)
  5. Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Tasik

Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA)

  1. Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sultan Azlan Shah
  2. Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Slim River (SRISS)
  3. Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kerian (KeRiS TMUA)

Sekolah Menengah Agama Negeri (SMAN)

  1. Sekolah Izzuddin Shah (SIS)
  2. Sekolah Menengah (Agama) Raja Dr. Nazrin Shah (SARJANA)
  3. Sekolah Raja Perempuan Taayah (SERATA)

Sekolah Asrama Harian

  1. Sekolah Menengah Kebangsaan Abdul Rahman Talib
  2. Sekolah Menengah Kebangsaan Buyong Adil
  3. Sekolah Menengah Kebangsaan Clifford (CSKK)
  4. Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Ipoh
  5. Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Sitiawan
  6. Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Taiping
  7. Sekolah Menengah Kebangsaan Convent, Teluk Intan
  8. Sekolah Menengah Kebangsaan Doktor Burhanuddin
  9. Sekolah Menengah Kebangsaan King Edward VII (KE)
  10. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Perempuan Kelsom
  11. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Kandi
  12. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Perkasa
  13. Sekolah Menengah Kebangsaan Tarcisian Convent

Sekolah Menengah Agama (SMA)

  1. Sekolah Agama Bantuan Kerajaan Syubbaniah
  2. Sekolah Menengah Addiniah
  3. Sekolah Menengah Agama Ad-Diniah Al-Islamiah
  4. Sekolah Menengah Agama Al-Falah
  5. Sekolah Menengah Agama Al-Hidayah
  6. Sekolah Menengah Agama Al-Ulum Al-Syar'Iyyah
  7. Sekolah Menengah Agama Bantuan Kerajaan Al Tahzib
  8. Sekolah Menengah Agama Daerah Batang
  9. Sekolah Menengah Agama Maahad Al Aziz
  10. Sekolah Menengah Agama Maahad Al-Mizan
  11. Sekolah Menengah Agama Maahad Nurul Fadzliah
  12. Sekolah Menengah Agama Shamsul Maarif Al Wataniah
  13. Sekolah Menengah Agama Tan Sri Ghazali Jawi

Sekolah Sukan Negeri (SSN)

  1. Sekolah Menengah Kebangsaan Gunung Rapat

Sekolah Seni Malaysia (SSM)

  1. Sekolah Seni Malaysia Perak (SSeMPk)

Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK)

  1. Sekolah Menengah Kebangsaan (F) Besout
  2. Sekolah Menengah Kebangsaan (P) Treacher Methodist
  3. Sekolah Menengah Kebangsaan Abu Bakar Al-Baqir
  4. Sekolah Menengah Kebangsaan Ahmad Boestamam
  5. Sekolah Menengah Kebangsaan Air Kuning
  6. Sekolah Menengah Kebangsaan Alang Iskandar
  7. Sekolah Menengah Kebangsaan Alor Pongsu
  8. Sekolah Menengah Kebangsaan Ambrose
  9. Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki
  10. Sekolah Menengah Kebangsaan Ave Maria Convent
  11. Sekolah Menengah Kebangsaan Ayer Tawar
  12. Sekolah Menengah Kebangsaan Bagan Serai
  13. Sekolah Menengah Kebangsaan Batu 4
  14. Sekolah Menengah Kebangsaan Batu Sepuluh
  15. Sekolah Menengah Kebangsaan Bercham Hala
  16. Sekolah Menengah Kebangsaan Bersia (FELDA)
  17. Sekolah Menengah Kebangsaan Bidor
  18. Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Jana
  19. Sekolah Menengah Kebangsaan Bukit Merchu
  20. Sekolah Menengah Kebangsaan Buntong
  21. Sekolah Menengah Kebangsaan Changkat Beruas
  22. Sekolah Menengah Kebangsaan Changkat Lada
  23. Sekolah Menengah Kebangsaan Chenderiang
  24. Sekolah Menengah Kebangsaan Choong Hua
  25. Sekolah Menengah Kebangsaan Darul Ridwan
  26. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Abdul Rahman Yaakob
  27. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Ahmad
  28. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Bendahara C. M. Yusuf
  29. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Hj Hussein
  30. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Hj. Mohd Taib
  31. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Idris
  32. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Kamaruddin
  33. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Panglima Perang Kiri
  34. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Sagor
  35. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Seri Maharaja Lela
  36. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Seri Wan Mohamed
  37. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Wan Ahmad Rasdi
  38. Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Zulkifli Muhammad
  39. Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Haji Abdul Wahab
  40. Sekolah Menengah Kebangsaan Dindings
  41. Sekolah Menengah Kebangsaan Dr Megat Khas
  42. Sekolah Menengah Kebangsaan Gerik
  43. Sekolah Menengah Kebangsaan Gunung Semanggol
  44. Sekolah Menengah Kebangsaan Hamid Khan
  45. Sekolah Menengah Kebangsaan Horley Methodist
  46. Sekolah Menengah Kebangsaan Hua Lian
  47. Sekolah Menengah Kebangsaan Hutan Melintang
  48. Sekolah Menengah Kebangsaan Idris Shah
  49. Sekolah Menengah Kebangsaan Iskandar Shah
  50. Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Pasir Puteh
  51. Sekolah Menengah Kebangsaan Jalan Tasek
  52. Sekolah Menengah Kebangsaan Jati
  53. Sekolah Menengah Kebangsaan Jelai
  54. Sekolah Menengah Kebangsaan Jelapang Jaya
  55. Sekolah Menengah Kebangsaan Kampar
  56. Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Dato' Ahmad Said
  57. Sekolah Menengah Kebangsaan Kampong Pasir Puteh
  58. Sekolah Menengah Kebangsaan Kampung Jambu
  59. Sekolah Menengah Kebangsaan Kamunting
  60. Sekolah Menengah Kebangsaan Katholik
  61. Sekolah Menengah Kebangsaan Kenering
  62. Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari, Sungai Sumun
  63. Sekolah Menengah Kebangsaan Khir Johari, Tanjung Malim
  64. Sekolah Menengah Kebangsaan Klian Pauh
  65. Sekolah Menengah Kebangsaan Kerian
  66. Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Kurau
  67. Sekolah Menengah Kebangsaan Kubu Gajah
  68. Sekolah Menengah Kebangsaan Lahat Persiaran
  69. Sekolah Menengah Kebangsaan Lambor Kiri
  70. Sekolah Menengah Kebangsaan Layang-Layang Kiri
  71. Sekolah Menengah Kebangsaan Malim Nawar
  72. Sekolah Menengah Kebangsaan Matang
  73. Sekolah Menengah Kebangsaan Menglembu
  74. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Ayer Tawar
  75. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Parit Buntar
  76. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist, Sungai Siput
  77. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist (ACS), Ipoh
  78. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist (ACS), Kampar
  79. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist (ACS), Sitiawan
  80. Sekolah Menengah Kebangsaan Methodist (ACS), Tanjong Malim
  81. Sekolah Menengah Kebangsaan Mudzaffar Shah
  82. Sekolah Menengah Kebangsaan Muhibbah
  83. Sekolah Menengah Kebangsaan Nan Hwa
  84. Sekolah Menengah Kebangsaan Pangkalan TLDM
  85. Sekolah Menengah Kebangsaan Pangkor
  86. Sekolah Menengah Kebangsaan Panglima Bukit Gantang
  87. Sekolah Menengah Kebangsaan Pantai Remis
  88. Sekolah Menengah Kebangsaan Pei Yuan
  89. Sekolah Menengah Kebangsaan Pekan Baru
  90. Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan
  91. Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan Aur
  92. Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan Hulu
  93. Sekolah Menengah Kebangsaan Perempuan Methodist
  94. Sekolah Menengah Kebangsaan Perempuan Perak
  95. Sekolah Menengah Kebangsaan Pinji
  96. Sekolah Menengah Kebangsaan Poi Lam
  97. Sekolah Menengah Kebangsaan Pusing
  98. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Chulan
  99. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Lope Nor Rashid
  100. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Muda Musa, Kuala Kangsar
  101. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Muda Musa, Teluk Intan
  102. Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Shahriman
  103. Sekolah Menengah Kebangsaan Rapat Setia
  104. Sekolah Menengah Kebangsaan Redang Panjang
  105. Sekolah Menengah Kebangsaan Rlkt Lasah
  106. Sekolah Menengah Kebangsaan Rungkup
  107. Sekolah Menengah Kebangsaan Sam Tet
  108. Sekolah Menengah Kebangsaan San Min
  109. Sekolah Menengah Kebangsaan Sayong
  110. Sekolah Menengah Kebangsaan Selinsing
  111. Sekolah Menengah Kebangsaan Sentosa
  112. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Ampang
  113. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Intan
  114. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Ipoh
  115. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Iskandar
  116. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Kampar
  117. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Keledang
  118. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Manjung
  119. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Muara
  120. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Perak, Parit Buntar
  121. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Perak, Teluk Intan
  122. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Putera
  123. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Puteri
  124. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Samudera
  125. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Setia
  126. Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Teja
  127. Sekolah Menengah Kebangsaan Shing Chung
  128. Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang
  129. Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang Beluru
  130. Sekolah Menengah Kebangsaan Simpang Pulai
  131. Sekolah Menengah Kebangsaan Slim Jalan Melati
  132. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Kota
  133. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Kurau
  134. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Perak
  135. Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Tapah
  136. Sekolah Menengah Kebangsaan St. Anthony
  137. Sekolah Menengah Kebangsaan St. Bernadette'S Convent
  138. Sekolah Menengah Kebangsaan St. George
  139. Sekolah Menengah Kebangsaan St. Michael
  140. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdul Aziz
  141. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdul Jalil Shah
  142. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdullah
  143. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Azlan Shah
  144. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Idris Shah II
  145. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Muhammad Shah
  146. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Muzafar Shah I
  147. Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Tajul Ariffin
  148. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Bayor
  149. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Keruit
  150. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Manik
  151. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Pari
  152. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungai Ranggam
  153. Sekolah Menengah Kebangsaan Sungkai
  154. Sekolah Menengah Kebangsaan Syeikh Abdul Ghani
  155. Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Panglima Assam Kumbang
  156. Sekolah Menengah Kebangsaan Tambun
  157. Sekolah Menengah Kebangsaan Tan Sri Abdul Aziz (SEMTAA)
  158. Sekolah Menengah Kebangsaan Tanjong Rambutan
  159. Sekolah Menengah Kebangsaan Tapah
  160. Sekolah Menengah Kebangsaan Tasek Damai
  161. Sekolah Menengah Kebangsaan Tat Beng
  162. Sekolah Menengah Kebangsaan Temenggong
  163. Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Menteri
  164. Sekolah Menengah Kebangsaan Toh Indera Wangsa Ahmad
  165. Sekolah Menengah Kebangsaan Tok Muda Abdul Aziz
  166. Sekolah Menengah Kebangsaan Tok Perdana
  167. Sekolah Menengah Kebangsaan Trolak Selatan
  168. Sekolah Menengah Kebangsaan Tronoh
  169. Sekolah Menengah Kebangsaan Tsung Wah
  170. Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Abdul Razak
  171. Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Perak
  172. Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Saban
  173. Sekolah Menengah Kebangsaan Ulu Bernam
  174. Sekolah Menengah Kebangsaan Ulu Kinta
  175. Sekolah Menengah Kebangsaan Wira Jaya
  176. Sekolah Menengah Kebangsaan Yuk Choy
  177. Sekolah Menengah Kebangsaan Yuk Kwan

Sekolah Menengah Teknik (SMT) -Tiada-

Kolej Vokasional (KV)

  1. Kolej Vokasional Gerik
  2. Kolej Vokasional Kerian
  3. Kolej Vokasional Kuala Kangsar
  4. Kolej Vokasional Lebuh Cator
  5. Kolej Vokasional Persiaran Brash
  6. Kolej Vokasional Seri Iskandar
  7. Kolej Vokasional Seri Manjung
  8. Kolej Vokasional Slim River
  9. Kolej Vokasional Taiping
  10. Kolej Vokasional Teluk Intan