Templat:Selamatdatang-peribadi

Templat yang dilindungi selama-lamanya
Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Selamat Datang!

Biskut untuk menyambut kedatangan anda! Face-smile.svg

Selamat datang ke Wikipedia Bahasa Melayu, Selamatdatang-peribadi! Saya telah menyunting di Wikipedia Bahasa Melayu ini untuk beberapa ketika. Terima kasih di atas sumbangan anda. Saya cuma mahu katakan hi dan menyambut ketibaan anda di Wikipedia Bahasa Melayu ini! Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila tanpa segan silu meninggalkan mesej di laman perbincangan saya. Saya gemar membantu pengguna-pengguna yang baru, oleh itu jangan malu untuk meninggalkan saya sebarang mesej! Saya berharap anda menyukai tempat ini dan akan membuat keputusan untuk terus menyunting. Dibawah ini disenaraikan beberapa laman Wikipedia yang mungkin dapat sedikit sebanyak membantu anda dalam penyuntingan rencana:

Saya berharap anda gembira menyunting disini dan menjadi seorang Ahli Wikipedia! Apabila anda meninggalkan mesej di laman perbincangan anda juga perlu meninggalkan tandatangan dengan menaip empat tilde (~~~~); ini akan secara automatik menghasilkan nama pengguna anda berserta tarikh suntingan. Jika anda perlukan sebarang bantuan, sila rujuk pada Bantuan:Kandungan, ataupun anda juga boleh mengajukan soalan terus kepada saya di laman perbincangan pengguna saya. Selamat menyumbang dan sekali lagi selamat datang!

Pendokumenan templat[lihat] [sunting] [sejarah] [nyahcache]

Penggunaan

Letakkan kod ini {{subst:Selamatdatang-peribadi|NAMAPENGGUNA}} ~~~~ di laman perbincangan pengguna berdaftar, dimana NAMAPENGGUNA merupakan nama pengguna anda.

Penggunaan lanjutan

Jika anda mahu menambah sedikit mesej di pertengahan, sila gunakan:

{{subst:Selamatdatang-peribadi|NAMAPENGGUNA|mesej pertengahan}} ~~~~

Jika anda mahu menambah sedikit mesej di pertengahan dan di dasar (bawah), sila gunakan:

{{subst:Selamatdatang-peribadi|NAMAPENGGUNA|mesej pertengahan|mesej dasar}} ~~~~

Lihat juga