Templat:Tunas-jalan raya

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari
Dokumentasi templat
Hierarki rencana tunas

Mengenai templat ini

Templat ini digunakan untuk mengenal pasti berkenaan jalan raya dan lebuh raya stub. Ia menggunakan {{asbox}}, yang merupakan satu meta-templat yang direka untuk memudahkan proses mewujudkan dan mengekalkan templat rencana tunas.

Penggunaan

Menaip {{Tunas-jalan raya}} menghasilkan mesej yang ditunjukkan pada permulaan, dan menambah artikel untuk kategori berikut:

Maklumat umum

Ini adalah templat tunas. Satu penjelasan yang ringkas templat ini; sila rujuk Wikipedia:Rencana tunas untuk maklumat penuh.

Apakah rencana tunas?[sunting sumber]

Rencana tunas adalah satu artikel yang mengandungi hanya beberapa ayat teks yang terlalu pendek untuk menyediakan liputan ensiklopedia subjek.

Bagaimanakah rencana tunas yang dikenal pasti?[sunting sumber]

  • Jika boleh, cuba untuk mencari templat rencana tunas yang paling sesuai untuk artikel. Senarai penuh boleh didapati di Wikipedia:WikiProjek Menyusun tunas.
  • Lebih daripada satu templat rencana tunas boleh digunakan, jika perlu, walaupun tidak lebih daripada empat boleh digunakan pada mana-mana artikel.
  • Bubuh satu templat tunas pada bahagian akhir sekali dalam sesebuah rencana, selepas bahagian "Pautan luar", mana-mana templat navigasi, dan tag kategori. Seperti biasa, templat ditambah dengan memasukkan nama mereka di dalam kurungan berkembar, contohnya {{tunas}}.

Maklumat lanjut[sunting sumber]

Maklumat lanjut boleh didapati di:

Lihat juga[sunting sumber]