U.S. News & World Report

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari
U.S.News & World Report
Kategori Majalah akhbar
Kekerapan Bulanan
Edaran 1,269,260[1]
Penerbit Kerry F. Dyer
Isu pertama 1933 (United States News)
1946 (World Report)
1948 (bergabung)
Isu terakhir 2010 (cetak)
Syarikat U.S. News & World Report, L.P.
Negara Bandar Raya New York Bendera Amerika Syarikat Amerika Syarikat
Bahasa Inggeris
Laman web usnews.com
ISSN 0041-5537

U.S. News & World Report adalah senaskhah majalah akhbar Amerika Syarikat yang diterbitkan di Washington, D.C. Bersama dengan Time dan Newsweek ia merupakan majalah mingguan utama untuk banyak tahun, lebih banyak menumpukan terhadap cerita politik, ekonomi, kesihatan dan pendidikan berbanding saingannya. Dalam tahun-tahun terbaharu, ia menjadi dikenali untuk sistem pemeringkatan dan laporan tahunannya terhadap kolej, sekolah siswazah dan hospital A.S.

Sejak Jun 2008, majalah ini secara beransur-ansur mengurangkan kekerapan penerbitannya tiga kali, mula-mula daripada mingguan kepada dua minggu sekali,[2] kemudian bulanan pada November 2008.[3] Pada November 2010, dilaporkan bahawa ia akan bertukar format kepada dalam talian sahaja, dengan isu Disember merupakan edisi cetak yang terakhir; bagaimanapun ia akan tetap menerbitakan isu cetak khas terhadap laporan kolej, hospital dan kewangan peribadi.[4]

Nota[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Average Total Paid & Verified Circulation for Top 100 ABC Magazines". Association of Magazine Media. Dicapai 2010-11-09. 
  2. ^ Pérez-Peña, Richard. "U.S. News Plans to Publish Biweekly and Expand Consumer Focus". The New York Times. 11 Jun 2008.
  3. ^ Pérez-Peña, Richard. "U.S. News Will Become a Monthly Magazine". The New York Times. 4 November 2008.
  4. ^ Ralat petik: Tag <ref> tidak sah; teks bagi rujukan poynter tidak disediakan

Pautan luar[sunting | sunting sumber]