Wikipedia:Calon gambar pilihan/Prosedur pencalonan

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Sumbangan Pilihan


Kandungan pilihan:

Alatan gambar pilihan:

Prosedur pencalonan[sunting sumber]

Langkah 1:
Penilaian

Sila baca kriteria gambar pilihan mengenai cara menilai pencalonan. Kebanyakan istilah rujukan pengguna dari halaman ini ketika menilai pencalonan anda.


Langkah 2:
Cipta sublaman

Untuk mencipta sublaman Wikipedia:Calon gambar pilihan bagi pencalonan anda, tambahkan tajuk untuk imej yang anda ingin tentukan dalam medan di bawah (cth., Wikipedia:Calon gambar pilihan/Dataran Lang) dan klik butang "Cipta pencalonan baru".


Untuk Buang (atau Buang & Tukar)

Bagi membuat subhalaman anda untuk buang, tambahkan tajuk untuk imej yang anda ingin buang/ganti di medan di bawah dan klik butang "Buat calon buang baharu".


Langkah 3:
Transklusi dan pautan

Transklusikan (Inggeris) sublaman yang baru diwujudkan kepada senarai Calon gambar pilihan (pautan terus).

Terlalu rumit?[sunting sumber]

Sekiranya anda tidak dapat mengikuti prosedur di atas, tambahkan imej anda dalam Perbincangan Wikipedia:Calon gambar pilihan dan nyatakan bahawa anda ingin menyerahkan gambar anda kepada Wikipedia:Calon gambar pilihan, jika anda tidak tahu bagaimana. Sekiranya ada orang yang menganggapnya sesuai, mereka akan menambahnya kepada CGP bagi pihak anda. Sebagai alternatif, anda boleh meminta editor CGP untuk menghantar imej bagi pihak anda dengan menghubungi mereka di laman perbincangan mereka.