Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Che090572 sebagai Pemeriksa 1 Januari 2008

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search


Che090572 (Perbualan · Sumbangan · Statistik)

Calon pemeriksa Wikipedia Bahasa Melayu 2008
No. Tarikh perlantikan
sebagai penyelia
Penyelia Status menjadi
Pemeriksa
Laman undian
0 ? Contoh
YesY/Red XN
> laman undian
1 23 Disember 2003 Yosri
YesY
> laman undian
2 29 November 2004 Aurora
Red XN
3 7 Oktober 2005 Malekhanif
YesY
> laman undian
4 14 Mac 2006 Master2841
5 24 Mac 2006 Polar
YesY
> laman undian
6 24 April 2006 Che090572
YesY
> laman undian
7 2 Ogos 2006 Didie
Red XN

Undian[sunting sumber]

Sokongan[sunting sumber]

  1. Symbol support vote.svg Setuju No Comment ReogWarrior | bicara 04:54, 1 Januari 2008 (UTC)
  2. Symbol support vote.svg SetujuDidie (bincang) 05:04, 1 Januari 2008 (UTC)
  3. Symbol support vote.svg Setuju - Hafrul 11:35, 3 Januari 2008 (UTC)
  4. Symbol support vote.svg Setuju - Dekoelie 01:38, 11 Januari 2008 (UTC)
  5. Symbol support vote.svg Setuju - Bryan See 18:05, 11 Januari 2008 (UTC)
  6. Symbol support vote.svg Setuju - Yosri 06:11, 14 Januari 2008 (UTC)

Bantahan[sunting sumber]

  1. Pictogram voting oppose.svg Bantah kuat --אדםוןד ואודס 05:51, 1 Januari 2008 (UTC)
  2. Symbol oppose vote.svg Tidak setuju'- Dah lupa lah apa yang saya tulis tapi saya masih ingat perenggan ni. Maybe saya jarang online bersama saudara, saya jarang disini, saya terlepas pandang atau sebaliknya. Jadi saya rasa kamu tak aktif. PuteraLuqman Tunku Andre 06:31, 1 Januari 2008 (UTC)
  3. Symbol oppose vote.svg Tidak setuju - IzZuDin 13:23, 1 Januari 2008 (UTC)
  4. Symbol oppose vote.svg Tidak setuju Banyak sangat penyelia nak jadi checkuser, jadi saya kena bantah. — Imran Al-Sahih 16:24, 13 Januari 2008 (UTC)

Berkecuali[sunting sumber]

  1. Symbol neutral vote.svg Berkecuali- Jay 03:44, 1 Januari 2008 (UTC)
  2. Symbol neutral vote.svg Berkecuali ...Aurora... 14:53, 7 Januari 2008 (UTC)
  3. Symbol neutral vote.svg Berkecuali -aamuizz 03:15, 11 Januari 2008 (UTC)

Komen[sunting sumber]

I'm deeply sorry Che, no offense, I have tonnes of negative comments about you and have to oppose strongly...:

  • Saya nampak anda tak pernah menghapuskan laman-laman sampah, anda hanya guna kuasa penyelia anda dalam sumbangan anda sendiri seperti menghapuskan laman-laman yg anda tersilap buat. Adakah anda tak tau macam mana meronda aktiviti suntingan org lain?
  • Anda langsung tidak pernah menyekat sesiapa.
  • Saya nampak anda sebenarnya bersendirian saja dan sangat jarang bercakap di Kedai Kopi. Oleh itu saya tau anda mula-mulanya tak tau PM Poon = Syarikat Pemunggahan Rencana. Kalau anda terpulau daripada komuniti kita, macam mana saya boleh yakin pada anda?
  • Anda masih kurang pengetahuan tentang infrastruktur Wikipedia. Yang terkini ialah, anda tak tau kewujudan jawatan "Pemeriksa" ini, adakah anda jelas apa yg anda akan boleh buat?

Tak apa, kalau anda memang ingin memanjat tinggi, kuatkan usaha anda lagi utk menjadi penyelia yg lebih baik! Anda sebenarnya berpotensi menjadi penyelia yg lebih baik! --אדםוןד ואודס 05:51, 1 Januari 2008 (UTC)

cakap english la plak... cakap malay sudeyh.. :P
IzZuDin
Nuvola apps chat.png
Nuvola apps kate.png
Nuvola apps email.png

16:47, 1 Januari 2008 (UTC)

Bahasa Inggeris bahasa pertama saya, kadangkala saya terpaksa guna English utk menyampaikan suara hati saya yg sebenar. --אדםוןד ואודס 17:11, 1 Januari 2008 (UTC)

Kamu tak cakap Bahasa Cina kah dirumah? PuteraLuqman Tunku Andre 07:48, 2 Januari 2008 (UTC)
Wow! Edmunds.king of woods.. thanx 4 the thought...it really pinch me!...no offence...tonnes....so please...jot down...my tonnes of negative...i think i just get four tonnes only...Che 10:41, 2 Januari 2008 (UTC)

Kpd Putera Luqman - saya berbahasa Inggeris sejak kecil, dan mula belajar Bahasa Cina (Bahasa Mandarin) pd umur 5 thn, tapi semasa umur 6 thn baru mula tau cakap Mandarin. Selepas itu, semasa darjah 1 baru mula belajar cakap Bahasa Kantonis tapi sampai kini pun masih kurang mahir.

Kpd Che - sorry for pinching you, maafkan saya kalau saya dah terlalu terus terang, dan berusahalah utk menepati kemahuan saya hehe... --אדםוןד ואודס 13:52, 3 Januari 2008 (UTC)

"menepati kemahuan saya?" Why must people toe along your expectations? Dekoelie 17:45, 3 Januari 2008 (UTC)
Dia bergurau saja. -Yk Yk Yk 08:37, 4 Januari 2008 (UTC)

Saya cuma harapkan dia begitu saja, saya tak boleh paksa dia ikut cakap saya. Kita ada alasan sendiri utk sokong atau bantah. No joke. --אדםוןד ואודס 08:56, 4 Januari 2008 (UTC)

King of woods..Saya tidak ada masalah dengan polisi anda yang berterus terang..Cumanya bila dikatakan tonnes of negative...pastikan banyak...jangan tiga atau empat aje....be serious. satu lagi...kemahuan anda...apa yang anda mahu..?.Che 01:20, 7 Januari 2008 (UTC)

Haha saya cuma rasa apa yg saya cakap itu mungkin melukai hati saya, jadi saya kata "tonnes". Ya, terutamanya empat saja. Apa saya mahu? Anda lihatlah alasan-alasan saya dan cuba fikir. Atau kita perlu guna e-mel? Sebab kadangkala tak baik cakap secara terbuka... --אדםוןד ואודס 06:26, 9 Januari 2008 (UTC)

Ok..Email saya - hhhhhhentai@gmail.com Che 06:05, 13 Januari 2008 (UTC)

Keputusan[sunting sumber]

  • Waktu pengundian
    • Pengundian akan berlangsung bermula 00:00, 1 Januari 2008 (UTC).
    • Pengundian dapat berakhir paling cepat pada 00:00, 8 Januari 2008 (UTC) (1 minggu) jika sudah mempunyai minimum 25 sokongan (minimum 70%).
    • Berakhir selewat-lewatnya pada 00:00, 15 Januari 2008 (UTC).

Didie (bincang) 04:23, 31 Disember 2007 (UTC)

Keputusan
Perlantikan checkuser
Che090572
Pictogram voting support.svg
Pictogram voting oppose.svg
Pictogram voting neutral.svg
Jumlah
6 4 3 13
46.2% 30.8% 23.0% 100%
Hasil keputusan :
Pictogram voting support.svg — 46.2%

Peratus sokongan ialah 46.2% dan tidak mencapai syarat yang ditetapkan; >70% dan juga tidak mencapai jumlah sokongan yang sepatutnya dicapai dalam laman pengundian perlantikan checkuser iaitu 25 sokongan dan ke atas. Kesimpulannya, perlantikan checkuser tidak dapat dijalankan ke atas Che090572 kerana tidak memenuhi kriteria yang ditetapkan sebagai checkuser dalam laman pengundian. Harap maklum. — Didie (bincang) 01:29, 15 Januari 2008 (UTC)