Senarai episod iCarly

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

iCarly ialah sitkom dari Nickelodeon, tayangan perdananya pada 8 September 2007 yang lalu. Siri ini menampilkan pelakon remaja yang popular iaitu Miranda Cosgrove, Jennette McCurdy, Nathan Kress dan Jerry Trainor. Siri ini dicipta oleh Dan Schneider. Fokus siri ini ialah pada seorang budak perempuan yang bernama Carly (lakonan Miranda Cosgrove). Dia mencipta rancangan webnya sendiri yang diberi nama iCarly dengan dua rakan baiknya iaitu Sam (Jennette McCurdy) dan Freddie (Nathan Kress) dan dengan sokongan dari abangnya Spencer (Jerry Trainor).

Senarai episod[sunting | sunting sumber]

Musim 1: (2007–08)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam siri Bil. dalam musim Tajuk
1 1 "iPilot"
2 2 "iWant More Viewers"
3 3 "iDream of Dance"
4 4 "iLike Jake"
5 5 "iWanna Stay whit Spencer"
6 6 "iNevel"
7 7 "iScream on Halloween"
8 8 "iSpy a Mean Teacher"
9 9 "iWill Date Freddie"
10 10 "iWant a World Record
11 11 "iRue the day"
12 12 "iPromise Not to tell"
13 13 "iAm Your Biggest Fan"
14 14 "iHeart Art"
15 15 "iHate Sam's boyfriend"
16 16 "iHate Chicks"
17 17 "iDon't Want to Fight"
18 18 "iPromote Techfoots"
19 19 "iGot Detention"
20 20 "iStakeout"
21 21 "iMights Switch Schools"
22 22 "iFence"
23 23 "iCarly Saves TV"
24 24 "iWin a Date"
25 25 "iHave a Lovesick Teacher"

Musim 2:(2008-09)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam siri Bil. dalam musim Tajuk
26 1 "iSaw him First"
27 2 "iStage an Intervention"
28 3 "iOwe You"
29 4 "iHurt Lewbert"
30-32 5-7 "iGot to Japan"
33 8 "iPie"
34 9 "iChristmas"
35 10 "iKiss"
36 11 "iGive Away a Car"
37 12 "iRocked the Vote"
38 13 "iMeet Fred"
39 14 "iLooke Alike"
40 15 "iWant My Website back"
41 16 "iMake Sam Girlier"
42 17 "iGo Nuclear"
43-44 18-19 "iDate a Bad Boy"
45 20 "iReunite with Missy"
46 21 "iTake on Dingo"
47 22 "iMust Have Locker 239"
48 23 "iTwins"
49-50 24-25 "iFight Shelby Marx"

Musim 3 (2009-10)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam siri Bil. dalam musim Tajuk
51 1 "iThink They Kissed"
52 2 "iCook"
53 3 "iSpeed Date"
54 4 "iCarly Awards"
55 5 "iHave My Principals"
56 6 "iFind Lewbert's Lost Love"
57 7 "iMove Out"
58-59 8-9 "iQuit iCarly"
60 10 "iSaved Your Life"
61 11 "iWas a Pageant Girl"
62 12 "iEnrage Gibby"
63 13 "iSpace Out"
64 14 "iFix a Pop Star"
65 15 "iBloop"
66 16 "iWon't Cancel the Show"
67 17 "iBelieve in Bigfoot"
68-69 18-19 "iPsycho"
70 20 "iBeat the Heat"

Musim (2010-11)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam siri Bil. dalam musim Tajuk
71 1 "iGot a hot room"
72 2 "iSam's Mom"
73 3 "iGet Pranky"
74 4 "iSell Penny Tees"
75 5 "iDo"
76-77 6-7 "iStart a Fan War"
78 8 "iHire an Idiot"
79 9 "iPity the Nevel"
80 10 "iOMG"
81-83 11-13 "iParty with Victorious"

Musim 5 (2011-12)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam siri Bil. dalam musim Tajuk
84 1 "iLost My Mind"
85 2 "iDate Sam & Freddie"
86 3 "iCan't Take It"
87 4 "iLove You"
88 5 "iQ"
89 6 "iBloop 2: Electric Bloopaloo"
90-91 7-8 "iStill Psycho"
92 9 "iBalls"
93 10 "iMeet the First Lady"
94 11 "iToe Fat Cakes"

Musim 6 (2012)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam siri Bil. dalam musim Tajuk
95 1 "iApril Fools"
96 2 "iGo One Direction"
97 3 "iOpen a Restaurant"
98 4 "iHalfoween"
99 5 "iPear Store"
100 6 "iBattle Chip"

Musim 7 (2012)[sunting | sunting sumber]

Bil. dalam siri Bil. dalam musim Tajuk
101-102 1-2 "iShock America"
103 3 "iGet Banned"
104 4 "iFind Spencer's Friends"
105 5 "iRescue Carly"
106 6 "iLost My Head in Vegas"
107 7 "iBust a Thief"
108-109 8-9 "iGoodbye"