Beg

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Beg

Beg adalah sejenis bekas. Beg dapat mengisi barang-barang lain. Beg digunakan untuk membawa barang-barang. Beg diperbuat daripada kain, kulit, plastik, atau kertas. Beg mungkin mempunyai satu atau dua pemegang atau tali bahu. Beg terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz bergantung pada kegunaannya.Beg juga boleh guna sebagai aksesori fesyen dalam kalangan wanita.

Beg juga boleh bahagikan kepada beg tangan,beg sekolah,beg serbaguna dan sebagainya.Ia juga boleh guna untuk mengimbang barang kemana-mana dengan mudah.

Beg Sekolah[sunting | sunting sumber]

Kini, terdapat perbagai jenis beg sekolah yang dijual di pasaran. Antara beg sekolah yang terbaik, berkualiti serta mempunyai teknologi adalah beg sekolah keluar MommyHana. Beg sekolah keluaran MommyHana adalah beg sekolah pertama di dunia yang boleh diimbas dan berkongsi fakta berkaitan 8 planet di Sistem Suara.

https://www.mommyhana.com/product-category/space-theme/

Buat warga Malaysia, seharusnya kita berbangga dengan pencapaian syarikat MommyHana yang berjaya menghasilkan beg sekolah yang bukan sahaja cantik, berkualiti, malah berteknologi tinggi.