Modul:Peta lokasi/data/Malaysia Terengganu

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.


Peta lokasi Terengganu
nama Terengganu
koordinat
sempadan
6.0258
102.2992 ←↕→ 103.7878
3.8094
tengah peta 4°55′03″N 103°02′37″E / 4.9176°N 103.0435°E / 4.9176; 103.0435
image Terengganu location map.svg


Modul:Peta lokasi/data/Malaysia Terengganu merupakan takrifan peta lokasi yang digunakan untuk menindih tanda dan label pada peta unjuran sama segi empat tepat bagi [[Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.]]. Tanda diletakkan mengikut koordinat garis lintang dan garis bujur pada peta lalai atau peta imej yang serupa.

Penggunaan

Takrifan-takrifan ini digunakan oleh templat berikut apabila dipanggil dengan parameter "Malaysia Terengganu":

Takrifan peta

 • name = Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.
  Nama yang digunakan dalam kapsyen peta lalai
 • image = [[:Fail:Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.|Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.]]
  Imej peta lalai, tanpa "Imej:" atau "Fail:"
 • image1 = [[:Fail:Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.|Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.]]
  Imej peta alternatif, biasanya peta bentuk muka bumi, boleh dipaparkan melalui parameter relief atau AlternativeMap
 • image2 = [[:File:Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.|Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.]]
 • image3 = [[:File:Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.|Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.]]
 • image4 = [[:File:Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.|Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.]]
  Imej peta alternatif s yang dipaparkan melalui parameter AlternativeMap
 • top = Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.
  Garis lintang pada tepi atas peta dalam darjah perpuluhan
 • bottom = Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.
  Garis lintang pada tepi bawah peta, dalam darjah perpuluhan
 • left = Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.
  Garis bujur pada tepi kiri peta, dalam darjah perpuluhan
 • right = Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.
  Garis bujur pada tepi kanan peta, dalam darjah perpuluhan
 • x = Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.
  Satu ungkapan untuk mengira lokasi pada peta melalui garis bujurnya; dinilai dengan 0 di sepanjang tepi kiri dan 100 di sepanjang tepi kanan
 • y = Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.
  Satu ungkapan untuk mengira lokasi pada peta melalui garis lintangnya; dinilai dengan 0 si sepanjang tepi atas dan 100 di sepanjang tepi bawah
 • mark = [[:File:Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.|Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.]] ([[File:Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.|Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.|8px]])
  Imej tanda lalai dengan peta ini. Ini boleh ditindih dengan parameter mark di Templat:Peta lokasi, atau sebaliknya diberikan imej lalainya Red pog.svg ().
 • marksize = Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.
  Saiz tanda lalai (dalam piksel) untuk imej tanda dipaparkan pada peta ini (jangan masukkan nilai px, contohnya marksize=Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist., bukanmarksize=Ralat Lua pada baris 42 di Modul:Location_map: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Malaysia Terengganu" does not exist.px). Ini boleh ditindih dengan parameter marksize di Templat:Peta lokasi, atau sebaliknya diberikan nilai lalainya sebagai 8.

Peta alternatif

Templat-templat {{Peta lokasi}}, {{Peta lokasi banyak}} dan {{Peta lokasi+}} mempunyai parameter untuk menentukan imej peta alternatif. Peta yang dipaparkan sebagai image1 boleh digunakan dengan parameter relief atau AlternativeMap. Petas dipaparkan sebagai image2 / image3 / image4 boleh digunakan bersama dengan parameter AlternativeMap. Contoh-contoh boleh dijumpai di bawah atau yang berikut:

Kejituan

Garis bujur: dari Barat ke Timur takrifan peta ini meliputi Ralat ungkapan: Pengendali < tidak dijangka darjah.

 • Pada lebar imej 200 piksel, iaitu Ralat ungkapan: Pengendali < tidak dijangka darjah setiap piksel.
 • Pada lebar imej 1000 piksel, iaitu Ralat ungkapan: Pengendali < tidak dijangka darjah setiap piksel.

Garis lintang: dari Utara ke Selatan takrifan peta ini meliputi Ralat ungkapan: Pengendali < tidak dijangka darjah.

 • Pada tinggi imej 200 piksel, iaitu Ralat ungkapan: Pengendali < tidak dijangka darjah setiap piksel.
 • Pada tinggi imej 1000 piksel, iaitu Ralat ungkapan: Pengendali < tidak dijangka darjah setiap piksel.


Lihat juga

Templat peta lokasi

 • {{Peta lokasi}}, untuk memaparkan satu tanda dan label dengan menggunakan garis lintang dan garis bujur
 • {{Peta lokasi banyak}}, untuk memaparkan sehingga sembilan tanda dan label
 • {{Peta lokasi+}}, untuk memaparkan bilangan penanda dan label tanpa had

Mencipta takrifan peta baharu


return {
	name = 'Terengganu',
	top = 6.0258,
	bottom = 3.8094,
	left = 102.2992,
	right = 103.7878,
	image = 'Terengganu location map.svg',
}