Perbincangan templat:Kotak info taksonomi nama

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

strlen_quick[sunting sumber]

Salam. Mungkin {strlen_quick} bermasalah. Saya baca di Talk page Wiki Inggeris templat ini "Zero length string returns length=1" tak 100% OK.
Templat berkaitan Taxonomy yang menggunakan {str_len quick} di sini (Wiki B Melayu) ialah {PAGENAMEBASE}.
Saya cuba tukar kode {strlen_quick} kpd yang lama {str_len} di {PAGENAMEBASE} di Kotak pasir di Pengguna:Algazel/PNBase dan nampaknya OK. Templat ini, ({Taxobox name}) yang saya salin kpd Pengguna:Algazel/PNBase/taxoname (sandbox dan uji) tak menunjukkan ralat panggil ('call error') selepas {strlen_quick} diganti dengan {str_len}.

Ini ialah halaman ujian di mana templat utamanya, {Taxobox}, memanggil templat "Taxobox name": Pengguna:Algazel/PNBase/Taxobox/Dolfin
Saya pun baharu belajar dan setakat ini saja yang saya mampu. Saya berharap ini dapat membantu.Algazel (bincang) 06:59, 15 September 2012 (UTC)

Pelik bin Ajaib[sunting sumber]

Tadi bila saya log-on laman ini dan laman {PAGENAMEBASE} memaparkan ralat panggil. Sekarang, tanpa buat apa-apa, semuanya OK pulak. Penat saja bertungkus-lumus testing di kotak pasir pengguna. Pelik.....atau mungkin sebab tak clear cache pelayar web ;) Algazel (bincang) 08:41, 15 September 2012 (UTC)

Memang. Selain faktor cache, perubahan templat lazim mengambil sedikit masa utk berkesan. Apatah lagi jika templat itu rumit. ...Aurora... (b) 14:27, 17 September 2012 (UTC)
Alhamdulillah sudah ok. Saya masih lagi kurang faham bagaimana Taxobox berfungsi. Sungguh banyak pautan ke template Taxobox. Ini belum lagi template {{Speciesbox}}. Nampaknya kena banyak lagi try and error perlu saya lakukan untuk memperbaiki taxobox. Terima kasih tuan Algazel atas bantuan tersebut. -- i wong (bincang) 14:37, 17 September 2012 (UTC)
OK, bak kata mat salleh, "Good luck". 'Taxonomy' subjek rumit dan templatnya pun rumit. Algazel (bincang) 04:32, 18 September 2012 (UTC)