Senarai anugerah dan pencalonan yang diterima oleh Taylor Swift

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Anugerah dan pencalonan Taylor Swift
Taylor Swift is looking away from the camera.
Taylor Swift pada Oktober 2012
Anugerah yang dimenangi 481
Pencalonan 750

Penyanyi-penulis lagu Amerika, Taylor Swift telah menerima banyak anugerah dan pencalonan untuk kerja-kerja muzik beliau. Swift menandatangani perjanjian rakaman dengan Big Machine Records pada tahun 2005 dan mengeluarkan album eponim pertama beliau pada tahun 2006,[1] yang telah dicalonkan untuk Akademi Anugerah Muzik Country. Pada Anugerah Grammy Tahunan ke-50, beliau mendapat pencalonan Best New Artist. album keduanya Fearless (2008) yang mengeluarkan lima single, termasuk "Love Story", "White Horse", dan Anugerah Muzik MTV Video Wanita Terbaik memenangi lagu "You Belong with Me". Swift kemudiannya dicalonkan untuk lapan kategori pada Anugerah Grammy ke-52, dan memenangi empat daripada mereka, termasuk Album Terbaik. Juga memenangi anugerah, seperti American Music Country Award, Country Music Association, dan Academy of Country Music Award untuk Album Terbaik, Fearless menjadi album negara yang paling dianugerahkan.[2][3]

Swift telah dianugerahkan Anugerah Muzik Amerika untuk Artist of the Year pada tahun 2009. Pada tahun berikutnya, beliau telah disenaraikan dalam Time 100, senarai tahunan daripada 100 orang yang paling berpengaruh.[4] Album ketiganya Speak Now (2010) memenangi Favourite Country Album di American Music Awards 2011, dan memegang rekod terpantas Jualan Album Digital oleh Artis wanita dalam Guinness World Records. Singlenya "Mean" memenangi dua Anugerah Grammy. Pada akhir 2011, Swift menyumbang dua buah lagu asal untuk album runut bunyi The Hunger Games, termasuk "Safe & Sound", yang telah dianugerahkan Anugerah Grammy untuk Best Song Written for Media Visual.[5] Album keempatnya Red (2012) telah dicalonkan untuk Anugerah Juno dan Anugerah Grammy untuk Album of the Year.

Pada tahun 2014, Swift memenangi Billboard Woman of the Year untuk kali kedua selepas diberi penghormatan pada tahun 2011. Album kelimanya, 1989 memenangi tiga Anugerah Grammy, termasuk kemenangan kedua Album of the Year, menjadikan beliau yang pertama wanita untuk memenangi anugerah itu dua kali. Pada tahun 2015, Anugerah Artis Rakaman IFPI Global menganugerahkan beliau anugerah Global Recording Artist, dan Billboard Music Awards mengisytiharkan beliau penerima lapan anugerah. Pada 2015 MTV Video Music Awards, Swift memenangi empat anugerah, termasuk Video Terbaik untuk "Bad Blood". Pada tahunan Anugerah BMI Pop-64, Swift telah diberi penghormatan dengan Anugerah Taylor Swift, menjadi artis kedua yang dihormati dengan namanya.[6]

Isi kandungan

Academy of Country Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2007 Taylor Swift New Female Vocalist of the Year Tercalon [7]
2008 Menang [8]
Female Vocalist of the Year Dicalonkan
Taylor Swift Album of the Year Dicalonkan
2009 Taylor Swift Female Vocalist of the Year Dicalonkan [9]
"Love Story" Video of the Year Dicalonkan
Fearless Album of the Year Menang
Taylor Swift Crystal Milestone Award Menang
2010 Entertainer of the Year Dicalonkan [10]
Female Vocalist of the Year Dicalonkan
"You Belong with Me" Video of the Year Dicalonkan
Song of the Year Dicalonkan
2011 Taylor Swift Jim Reeves International Award Menang [11]
Entertainer of the Year Menang
Female Vocalist of the Year Dicalonkan
Speak Now Album of the Year Dicalonkan
2012 Taylor Swift Entertainer of the Year Menang [12]
Female Vocalist of the Year Dicalonkan
"Mean" Video of the Year Dicalonkan
2013 Taylor Swift Entertainer of the Year Dicalonkan [13]
Female Vocalist of the Year Dicalonkan
"We Are Never Ever Getting Back Together" Video of the Year Dicalonkan
Red Album of the Year Dicalonkan
2014 Taylor Swift Entertainer of the Year Dicalonkan [14]
Female Vocalist of the Year Dicalonkan
"Highway Don't Care" (with Tim McGraw and Keith Urban) Video of the Year Menang
Single Record of the Year Dicalonkan
Vocal Event of the Year Dicalonkan
2015 Taylor Swift 50th Anniversary Milestone Award Menang [15]

American Country Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Taylor Swift Artist of the Year Tercalon [16]
Female Artist of the Year Tercalon
Fearless Tour Touring Headline Package of the Year Tercalon
2011 Taylor Swift Artist of the Year Tercalon [17]
Female Artist of the Year Tercalon
Speak Now World Tour Touring Headline Package of the Year Tercalon
Speak Now Album of the Year Tercalon
"Mean" Female Single of the Year Tercalon
"Back to December" Female Video of the Year Tercalon
2012 Taylor Swift Artist of the Year Tercalon [18]
Female Artist of the Year Tercalon
Touring Artist of the Year Tercalon
"Ours" Female Single of the Year Tercalon
Female Video of the Year Tercalon
2013 Taylor Swift Artist of the Year Tercalon [19]
Female Artist of the Year Tercalon
Touring Artist of the Year Tercalon
Worldwide Artist Menang
"Begin Again" Female Single of the Year Tercalon
Video of the Year Tercalon
Female Video of the Year Tercalon
"Highway Don't Care" (with Tim McGraw and Keith Urban) Collaborative Single of the Year Menang
Collaborative Video of the Year Menang
Song of the Year (Songwriters Award) Menang

American Country Countdown Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2014 Taylor Swift Female Vocalist of the Year Tercalon [20]

American Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2007 Taylor Swift Favorite Country Female Artist Tercalon [21]
2008 Menang [22]
2009 Artist of the Year Menang [23]
[24]
Favorite Pop/Rock Female Artist Menang
Favorite Country Female Artist Menang
Favorite Adult Contemporary Artist Menang
Fearless Favorite Country Album Menang
Favorite Pop/Rock Album Tercalon
2010 Taylor Swift Favorite Country Female Artist Menang [25]
2011 Artist of the Year Menang [26]
Favorite Country Female Artist Menang
Speak Now Favorite Country Album Menang
2012 Taylor Swift Favorite Country Female Artist Menang [27]
2013 Artist of the Year Menang [28]
Favorite Pop/Rock Female Artist Menang
Favorite Country Female Artist Menang
Red Favorite Country Album Menang
Favorite Pop/Rock Album Tercalon
2014 Taylor Swift Dick Clark Award for Excellence Menang [29]
2015 Artist of the Year Tercalon [30]
Favorite Pop/Rock Female Artist Tercalon
Favorite Adult Contemporary Artist Menang
1989 Favorite Pop/Rock Album Menang
"Blank Space" Song of the Year Menang
"Bad Blood" (with Kendrick Lamar) Collaboration of the Year Un-leashed by T-MOBILE Tercalon

APRA Awards (Australia)[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 "Love Story" International Work of the Year Tercalon [31]
2016 "Blank Space" Tercalon [32]
"Style" Tercalon

ARIA Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 Taylor Swift Best International Artist Tercalon [33]
2015 Tercalon [34]
2016 Menunggu [35]

BBC Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2014 Taylor Swift International Artist of the Year Tercalon [36]
2015 Menang [37]

Billboard Awards[sunting | sunting sumber]

Billboard Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2009 Taylor Swift Artist of the Year (Female) Menang [38]
2011 Woman of the Year Menang [39]
Top Artist Tercalon [40]
Top Female Artist Tercalon
Top Billboard 200 Artist Menang
Top Country Artist Menang
Speak Now Top Billboard 200 Album Tercalon
Top Country Album Menang
"Mine" Top Country Song Tercalon
2012 Taylor Swift Top Touring Artist Tercalon [41]
Top Country Artist Tercalon
2013 Top Artist Menang [42]
Top Female Artist Menang
Top Billboard 200 Artist Menang
Top Hot 100 Artist Tercalon
Billboard Milestone Award Tercalon
Top Country Artist Menang
Top Social Artist Tercalon
Top Digital Songs Artist Menang
Red Top Billboard 200 Album Menang
Top Country Album Menang
"We Are Never Ever Getting Back Together" Top Streaming Song (Video) Tercalon
Top Country Song Menang
2014 Taylor Swift Woman of the Year Menang [43]
Top Social Artist Tercalon [44]
Top Country Artist Tercalon
2015 Top Artist Menang [45]
Top Female Artist Menang
Top Billboard 200 Artist Menang
Top Hot 100 Artist Menang
Top Radio Songs Artist Tercalon
Top Digital Songs Artist Menang
Top Streaming Artist Tercalon
Top Social Artist Tercalon
Billboard Chart Achievement Award (Fan Voted) Menang
1989 Top Billboard 200 Album Menang
"Shake It Off" Top Hot 100 Song Tercalon
Top Digital Song Tercalon
Top Streaming Song (Video) Menang
"Blank Space" Tercalon
2016 Taylor Swift Top Artist Dicalonkan [46]
[47]
Top Female Artist Dicalonkan
Top Billboard 200 Artist Dicalonkan
Top Hot 100 Artist Dicalonkan
Top Radio Songs Artist Dicalonkan
Top Social Media Artist Dicalonkan
Top Touring Artist Menang
1989 Top Billboard 200 Album Dicalonkan

Billboard Touring Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Fearless Tour Top Package Menang [48]
Taylor Swift Eventful Fans' Choice Award Tercalon [49]
2011 Speak Now World Tour Concert Marketing and Promotion Award Menang [50]
Top Package Tercalon
Eventful Fans' Choice Award Tercalon
2012 Taylor Swift Top Package Tercalon [51]
Eventful Fans' Choice Award Tercalon
2013 The Red Tour Top Package Menang [52]
Concert Marketing and Promotion Award Tercalon
Taylor Swift Eventful Fans' Choice Award Tercalon
2015 The 1989 World Tour Top Tour Tercalon [53]
Taylor Swift Top Draw Tercalon

BMI Awards[sunting | sunting sumber]

BMI Country Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2007 "Tim McGraw" Award-Winning Songs Menang [54]
2008 "Our Song" Menang [55]
"Teardrops on My Guitar" Song of the Year Menang
2009 "Love Story" Song of the Year Menang [56]
Publisher of the Year Menang
"Picture to Burn" Menang
"Should've Said No" Menang
"Love Story" Award-Winning Songs Menang
"Picture to Burn" Menang
"Should've Said No" Menang
2010 Taylor Swift Songwriter of the Year Menang [57]
"Fifteen" Publisher of the Year Menang
"White Horse" Menang
"You Belong with Me" Menang
Song of the Year Menang
"Fifteen" Award-Winning Songs Menang
"White Horse" Menang
"You Belong with Me" Menang
2011 "Back to December" Publisher of the Year Menang [58]
"Fearless" Menang
"Mine" Menang
"Back To December" Award-Winning Songs Menang
"Fearless" Menang
"Mine" Menang
2012 "Mean" Publisher of the Year Menang [59]
"Sparks Fly" Menang
"Mean" Top 50 Songs Menang
"Sparks Fly" Menang
2013 "Begin Again" Publisher of the Year Menang [60]
Country Awards Top 50 Songs Menang
"Ours" Menang
2014 "Highway Don't Care" (with Tim McGraw) Publisher of the Year Menang [61]
"Red" Menang
"Highway Don't Care" (with Tim McGraw) Country Awards Top 50 Songs Menang
"Red" Menang

BMI London Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Ref.
2014 "Everything Has Changed" (ft. Ed Sheeran) Award Winning Songs Menang [62]

BMI Pop Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Ref.
2009 Taylor Swift BMI President's Award Menang [63]
"Teardrops On My Guitar" Award-Winning Songs Menang
2010 "Love Story" Song of the Year Menang [64]
Award-Winning Songs Menang
"You Belong with Me" Award-Winning Songs Menang
2011 "Two Is Better Than One" (with Boys Like Girls) Award-Winning Songs Menang [65]
Publisher of the Year Menang
"You Belong with Me" (2nd Award) Award-Winning Songs Menang
Publisher of the Year Menang
2012 "Mine" Award-Winning Songs Menang [66]
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" Award-Winning Songs Menang [67]
2014 "I Knew You Were Trouble" Award-Winning Songs Menang [68]
Publisher of the Year Menang
2015 Taylor Swift Songwriters of the Year Menang [69]
"22" Award-Winning Songs Menang
Publisher of the Year Menang
"Everything Has Changed" Award-Winning Songs Menang
Publisher of the Year Menang
"Shake It Off" Award-Winning Songs Menang
Publisher of the Year Menang
2016 Taylor Swift Taylor Swift Award Menang [70]
Songwriter of the Year Menang [71]
“Bad Blood” Award-Winning Songs Menang
Publisher of the Year Menang
“Blank Space” Award-Winning Songs Menang
Publisher of the Year Menang
“Style” Award-Winning Songs Menang
Publisher of the Year Menang
“Wildest Dreams” Award-Winning Songs Menang
Publisher of the Year Menang

Bravo Otto[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2012 Taylor Swift Super Singer Female (bronze) Menang [72]

Brit Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Taylor Swift International Breakthrough Artist Tercalon [73]
2013 International Female Solo Artist Tercalon [74]
2015 Menang [75]

Canadian Country Music Association[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2009 Fearless Top Selling Album Menang [76]
2010 Menang
2011 Speak Now Menang
2012 Taylor Swift Generation Award Menang [77]
2013 Red Top Selling Album Menang [76]

Channel V Thailand Music Video Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2009 Taylor Swift Popular New Artist Menang [78]

Clio Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2016 Taylor vs. the treadmill Bronze Award for Best Commercials Menang [79]
Silver Award for Best Commercials (between thirty [30] seconds and sixty [60] seconds) Menang [80]

Country Music Association Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2007 Taylor Swift Horizon Award Menang [81]
2008 Female Vocalist of the Year Tercalon
2009 Entertainer of the Year Menang
Female Vocalist of the Year Menang
International Artist Achievement Award Menang [82]
Fearless Album of the Year Menang [81]
"Love Story" Music Video of the Year Menang
2010 Taylor Swift Female Vocalist of the Year Tercalon
2011 Entertainer of the Year Menang
Female Vocalist of the Year Tercalon
Speak Now Album of the Year Tercalon
"Mean" Song of the Year Tercalon
Music Video of the Year Tercalon
2012 Taylor Swift Entertainer of the Year Tercalon
Female Vocalist of the Year Tercalon
"Safe & Sound" (featuring The Civil Wars) Musical Event of the Year Tercalon
2013 Taylor Swift Pinnacle Award Menang [82]
[83]
International Artist Achievement Award Menang
Entertainer of the Year Tercalon [81]
Female Vocalist of the Year Tercalon
Red Album of the Year Tercalon
"Highway Don't Care" (with Tim McGraw and Keith Urban) Single of the Year Tercalon
Musical Event of the Year Menang
Music Video of the Year Menang
2014 Taylor Swift Female Vocalist of the Year Tercalon

Country Music Awards of Australia[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2014 Red Top Selling International Album of the Year Menang [84]

CMT Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2007 "Tim McGraw" Breakthrough Video of the Year Menang [85]
2008 "Our Song" Female Video of the Year Menang [86]
Video of the Year Menang
2009 "Love Story" Menang [87]
Female Video of the Year Menang
"Photograph" (with Def Leppard) Wide Open Country Video of the Year Tercalon
CMT Performance of the Year Tercalon
2010 "You Belong with Me" Video of the Year Tercalon [88]
Female Video of the Year Tercalon
"Best Days of Your Life" (with Kellie Pickler) Collaborative Video of the Year Tercalon
2011 "Mine" Video of the Year Menang [89]
Female Video of the Year Tercalon
Best Web Video of the Year Tercalon
2012 "Safe & Sound" (featuring The Civil Wars) Video of the Year Tercalon [90]
Collaborative Video of the Year Tercalon
"Ours" Female Video of the Year Tercalon
2013 "Begin Again" Tercalon [91]
"We Are Never Ever Getting Back Together" Video of the Year Tercalon
2014 "Highway Don't Care" (with Tim McGraw and Keith Urban) Collaborative Video of the Year Tercalon [92]
Video of the Year Tercalon
"Red" Tercalon
Female Video of the Year Tercalon

Do Something Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2012 Taylor Swift Do Something Music Tercalon [93]
Do Something Facebook Tercalon

Echo Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 1989 International Album of the Year Tercalon [94]

Elle Style Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Woman of the Year Menang [95]

Emmy Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Original Interactive Program Menang [96]

FiFi Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2011 Wonderstruck Fragrance of the Year: Women's Luxe Tercalon [97]
2013 Wonderstruck Enchanted Fragrance Celebrity of the Year Menang [98]
2015 Incredible Things Fragrance of the Year: Women's Popular Menang [99]

Glamour Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2014 Taylor Swift International Solo Artist Menang [100]

Golden Globe Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 "Safe & Sound" (featuring The Civil Wars) Best Original Song Tercalon [101]
2014 "Sweeter Than Fiction" Tercalon [102]

Grammy Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2008 Taylor Swift Best New Artist Tercalon [103]
2010 Fearless Album of the Year Menang [104]
Best Country Album Menang
"You Belong with Me" Record of the Year Tercalon
Song of the Year Tercalon
Best Female Pop Vocal Performance Tercalon
"White Horse" Best Female Country Vocal Performance Menang
Best Country Song Menang
"Breathe" (featuring Colbie Caillat) Best Pop Collaboration with Vocals Tercalon
2012 Speak Now Best Country Album Tercalon [105]
"Mean" Best Country Solo Performance Menang
Best Country Song Menang
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" Record of the Year Tercalon [106]
"Safe & Sound" (featuring The Civil Wars) Best Country Duo/Group Performance Tercalon
Best Song Written for Visual Media Menang
2014 Red Album of the Year Tercalon [107]
Best Country Album Tercalon
"Begin Again" Best Country Song Tercalon
"Highway Don't Care" (with Tim McGraw and Keith Urban) Best Country Duo/Group Performance Tercalon
2015 "Shake It Off" Record of the Year Tercalon [108]
Song of the Year Tercalon
Best Pop Solo Performance Tercalon
2016 1989 Album of the Year Menang [109]
Best Pop Vocal Album Menang
"Blank Space" Record of the Year Tercalon
Song of the Year Tercalon
Best Pop Solo Performance Tercalon
"Bad Blood" (featuring Kendrick Lamar) Best Pop Duo/Group Performance Tercalon
Best Music Video Menang

Guinness World Records[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Speak Now Fastest Selling Digital Album by a Female Artist Menang [110]
Taylor Swift Most Simultaneous U.S. Hot 100 Hits by a Female Artist Menang [111]
2012 First Solo Female with Two Million-Selling Weeks on the U.S. Albums Chart Menang [112]
"We Are Never Ever Getting Back Together" Fastest Selling Single in Digital History Menang [113]
2014 Taylor Swift Most Million-Selling Weeks on the U.S. Albums Chart with Three Consecutive Albums Menang [114]

IFPI Global Recording Artist Award[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Global Recording Artist of 2014 Menang [115]

iHeartRadio Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2014 Taylor Swift Best Fan Army Tercalon [116]
"Highway Don't Care" (with Tim McGraw and Keith Urban) Country Song of the Year Tercalon
2015 Taylor Swift Artist of the Year Menang [117]
Best Fan Army Tercalon
"Shake It Off" Song of the Year Menang
"Blank Space" Best Lyrics Menang
2016 Taylor Swift Female Artist of the Year Menang [118]
The 1989 World Tour Best Tour Menang
Taylor Swift Best Fan Army Tercalon
Most Meme-able Moment Menang
"Blank Space" Song of the Year Tercalon
"Bad Blood" (with Kendrick Lamar) Best Collaboration Tercalon
1989 Album of the Year Menang

Japan Gold Disc Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 1989 Albums of the Year (Western) Menang [119]
Best 3 Albums (Western) Menang

Juno Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Fearless International Album of the Year Tercalon [120]
2011 Speak Now Tercalon [121]
2013 Red Tercalon [122]
2015 1989 Tercalon [123]

Meteor Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Taylor Swift Best International Female Tercalon [124]

MTV Awards[sunting | sunting sumber]

MTV Europe Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2009 Taylor Swift Best New Act Tercalon [125]
2012 Best Female Menang [126]
Speak Now World Tour Best Live Act Menang
Taylor Swift Best Look Menang
Best Pop Tercalon
Best World Stage Performance Tercalon
2013 Best Female Tercalon [127]
The Red Tour Best Live Act Tercalon
Taylor Swift Best Pop Tercalon
2014 Best Female Tercalon [128]
Best Look Tercalon
2015 "Bad Blood" (featuring Kendrick Lamar) Best Song Menang [129]
Best Video Tercalon
Best Collaboration Tercalon
Taylor Swift Best Female Tercalon
Best Pop Tercalon
Best Live Act Tercalon
Biggest Fans Tercalon
Best Look Tercalon
Best US Act Menang
Best Act North American Tercalon

MTV Video Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2008 "Teardrops on My Guitar" Best New Artist Tercalon [130]
2009 "You Belong with Me" Best Female Video Menang [131]
2010 "Fifteen" Tercalon [132]
2011 "Mean" Best Video with a Social Message Tercalon [133]
2013 "I Knew You Were Trouble" Video of the Year Tercalon [134]
Best Female Video Menang
2015 "Blank Space" Menang [135]
Best Pop Video Menang
"Bad Blood" (featuring Kendrick Lamar) Video of the Year Menang
Best Collaboration Menang
Best Art Direction Tercalon
Best Cinematography Tercalon
Best Direction Tercalon
Best Editing Tercalon
Best Visual Effects Tercalon
Song of Summer Tercalon

MTV Movie Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Valentine's Day Best Kiss (with Taylor Lautner) Tercalon [136]

MTV Italian Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2014 Taylor Swift Artist Saga Tercalon [137]
2015 Wonder Woman Tercalon [138]
MTV Awards Star Tercalon
2016 "Wildest Dreams" Air Vigorsol Best Fresh Video Tercalon [139]

MTV Video Music Awards Japan[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2011 "Mine" Best Female Video Tercalon [140]
Best Pop Video Tercalon
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" Best Female Video Tercalon [141]
Best Pop Video Tercalon
Best Karaoke Video Tercalon
2015 "Blank Space" Best Female Video Tercalon [142]

MTV Millennial Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" Hit Chicle del Año Menang [143]
2015 Taylor Swift Global Instagramer of the Year Tercalon [144]
"Blank Space" International Hit of the Year Tercalon

mtvU Woodie Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 "Riptide" Best Cover Woodie Menang [145]

Much Music Video Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 "You Belong with Me" International Video of the Year – Artist Tercalon [146]
Your Fave International Video Tercalon
2011 "Mine" Most Watched Video of the Year Tercalon [147]
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" International Video of the Year – Artist Tercalon [148]
Taylor Swift Your Fave International Artist/Group Menang
2014 "Everything Has Changed" (featuring Ed Sheeran) International Video of the Year – Artist Tercalon [149]
2015 "Blank Space" International Video of the Year – Artist Tercalon [150]
Taylor Swift Your Fave International Artist/Group Tercalon
2016 "Bad Blood" International Artist of the Year Tercalon [150]
Most Buzzworthy International Artist or Group Tercalon
Taylor Swift Fan Fave International Artist or Group Tercalon

Music Business Association[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Taylor Swift Artist of the Year Menang [151]

Myx Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 "Love Story" Favourite International Video Menang [152]
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" Tercalon [153]
2015 "Shake It Off" Menang [154]
2016 "Bad Blood" Menang [155]

Nashville Songwriters Association International Award[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2007 Taylor Swift Songwriter/Artist of the Year Menang [156]
2009 Menang
2010 Menang
2011 Menang
2012 Menang
2013 Menang
2015 Menang
“Shake It Off ” "Ten Songs I Wish I'd Written" Menang

Nashville Symphony Ball[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2011 Taylor Swift Harmony Award Menang [157]

Neox Fan Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 "22" Best Song of the Year Tercalon [158]

Nickelodeon Kids' Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Meus Prêmios Nick[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Artista Internacional Favorito Tercalon [159]

American Nickelodeon Kids' Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Taylor Swift Favorite Female Singer Menang [160]
"You Belong with Me" Favorite Song Menang
2011 Taylor Swift Favorite Female Singer Tercalon [161]
"Mine" Favorite Song Tercalon
2012 Taylor Swift Favorite Female Singer Tercalon [162]
"Sparks Fly" Favorite Song Tercalon
Taylor Swift The Big Help Award Menang [163]
2013 Favorite Female Singer Tercalon [164]
"We Are Never Ever Getting Back Together" Favorite Song Tercalon
The Lorax Favorite Voice in an Animated Movie Tercalon
2014 Taylor Swift Favorite Female Singer Tercalon [165]
"I Knew You Were Trouble" Favorite Song Tercalon
2015 Taylor Swift Favorite Female Singer Tercalon [166]
"Shake It Off" Favorite Song Tercalon
2016 Taylor Swift Favorite Female Singer Tercalon [167]
"Bad Blood" Favorite Song Tercalon
Favorite Collaboration Tercalon

Nickelodeon Australian Kids' Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2009 Taylor Swift Fave International Singer Tercalon [168]
"Love Story" Fave Song Tercalon
2010 Valentine's Day (with Taylor Lautner) Fave Kiss Tercalon [169]
Taylor Swift Hottest Hottie Tercalon
2013 Aussie’s Fave Music Act Tercalon [170]
"I Knew You Were Trouble" Aussie's Fave Song Tercalon
2015 Taylor Swift Aussie/Kiwi's Favourite Fan Army Tercalon [171]
Meredith Grey Aussie/Kiwi's Favourite Animal Tercalon
Olivia Benson Tercalon

Nickelodeon Argentina Kids' Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" Favorite International Song Tercalon [172]

Nickelodeon Colombia Kids' Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Artista o grupo internacional favorito Tercalon [173]

Nickelodeon Mexico Kids' Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Artista o grupo internacional favorito Tercalon [174]

Nickelodeon UK Kids' Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift UK Favorite Fan Army Tercalon [175]
2016 Swifties UK Favourite Fan Family Tercalon [176]
Meredith Grey UK Favourite Famous Cat Tercalon
Olivia Benson Tercalon

NME Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Hero of the Year Tercalon [177]
Villain of the Year Tercalon
2016 Hero of the Year Tercalon [178]
Best International Solo Artist Menang

NRJ Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift International Female Artist of the Year Menang [179]
"Bad Blood" (featuring Kendrick Lamar) Video of the Year Menang

O Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2012 Taylor Swift Fan Army FTW Tercalon [180]
Most Extreme Fan Outreach Tercalon

People's Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2009 "Love Story" Favorite Country Song Tercalon [181]
Taylor Swift Favorite Star Under 35 Tercalon
2010 Favorite Female Artist Menang [182]
Favorite Country Artist Tercalon
Favorite Pop Artist Tercalon
2011 Favorite Female Artist Tercalon [183]
Favorite Country Artist Menang
2012 Favorite Female Artist Tercalon [184]
Favorite Country Artist Menang
Favorite Tour Headliner Tercalon
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" Favorite Song Tercalon [185]
Taylor Swift Favorite Female Artist Tercalon
Favorite Country Artist Menang
2014 Menang [186]
2015 "Shake It Off" Favorite Song Menang [187]
Taylor Swift Favorite Female Artist Menang
Favorite Pop Artist Menang
2016 "Bad Blood" (featuring Kendrick Lamar) Favorite Song Tercalon [188]
Taylor Swift Favorite Female Artist Menang
Favorite Pop Artist Menang
Favorite Social Media Celebrity Tercalon

Q Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Best Solo Artist Tercalon [189]

Los Premios 40 Principales[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2012 Taylor Swift Best International Artist Menang [190]
2015 Tercalon [191]
"Shake It Off" Best International Video Tercalon
1989 Best International Album Tercalon

Premios Juventud[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 "Blank Space" Favorite Hit Tercalon [192]
Taylor Swift Favorite Hitmaker Tercalon

Radio Disney Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 "I Knew You Were Trouble" Song of the Year Menang [193]
[194]
"We Are Never Ever Getting Back Together" Best Break Up Song Menang
Taylor Swift Best Female Artist Tercalon
2014 "Everything Has Changed" (featuring Ed Sheeran) Best Musical Collaboration Menang [195]
Taylor Swift Fiercest Fans Menang
Best Female Artist Tercalon
2015 "Shake It Off" Song of the Year Tercalon [196]
Best Song to Dance To Menang
Taylor Swift Best Female Artist Tercalon
Most Talked About Artist Tercalon
2016 "Bad Blood" (featuring Kendrick Lamar) Song of the Year Menang [197]
Best Breakup Song Menang
Taylor Swift Best Female Artist Tercalon
Most Talked About Artist Menang
Artist With The Best Style Tercalon
Fiercest Fans Tercalon

Ripple of Hope Gala[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2012 Taylor Swift Ripple of Hope Award Menang [198]

Rockbjörnen[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 "Shake It Off" Årets utländska låt (The year's foreign tune) Tercalon [199]

SESAC Nashville Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2008 "Teardrops On My Guitar" Recurrent Country Performance Activity Awards Menang [200]
"Picture to Burn" Country Performance Activity Awards Menang
2009 "You Belong With Me" Menang [201]
"White Horse" Menang

Shorty Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2015 Taylor Swift Best Singer Menang [202]

SiriusXM Indies Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 "We Are Never Ever Getting Back Together" International Video of the Year Tercalon [203]
International Single of the Year Tercalon
Taylor Swift International Artist of the Year Menang
Red International Album of the Year Tercalon

Songwriters Hall of Fame[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Taylor Swift Hal David Starlight Award Menang [204]

Teen Choice Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2008 Taylor Swift Choice Breakout Artist Menang [205]
2009 Choice Female Artist Menang [206]
[207]
"Love Story" Choice Love Song Tercalon
Fearless Choice Female Album Menang
Fearless Tour Choice Music Tour Tercalon
2010 Taylor Swift (with Taylor Lautner) Choice Chemistry Tercalon [208]
Choice Liplock Tercalon
Taylor Swift Choice Breakout Female Menang
Choice Female Artist Tercalon
Choice Female Country Artist Menang
"Fifteen" Choice Country Song Menang
Fearless Choice Country Album Menang
2011 Taylor Swift Red Carpet Hot Icon – Female Menang [209]
Choice Female Artist Menang
Choice Female Country Artist Menang
Ultimate Choice Menang
"Mean" Choice Country Song Menang
"Back to December" Choice Break-Up Song Menang
"Mine" Choice Love Song Tercalon
2012 Taylor Swift Choice Female Artist Menang [210]
Choice Female Country Artist Menang
The Lorax Choice Voice Menang
"Eyes Open" Choice Single by a Female Artist Menang
"Sparks Fly" Choice Country Song Menang
2013 Taylor Swift Choice Female Artist Tercalon [211]
Choice Female Country Artist Menang
Choice Smile Tercalon
"I Knew You Were Trouble" Choice Single by a Female Artist Tercalon
"We Are Never Ever Getting Back Together" Choice Country Song Menang
Choice Break-Up Song Tercalon
"Red Tour" Choice Summer Tour Tercalon
2014 Taylor Swift Choice Female Artist Tercalon [212]
Choice Female Country Artist Menang
Choice Smile Tercalon
Choice Social Media Queen Tercalon
Choice Instagrammer Tercalon
Choice Fanatic Fans Tercalon
2015 Taylor Swift Choice Female Artist Tercalon [213]
Choice Female Hottie Tercalon
Choice Summer Music Star: Female Menang
Choice Social Media Queen Tercalon
Choice Twit Menang
"Shake It Off" Choice Single by a Female Artist Tercalon
"Bad Blood" (featuring Kendrick Lamar) Choice Break-Up Song Menang
Choice Music Collaboration Menang
Choice Summer Song Tercalon
"Blank Space" Choice Party Song Tercalon
"1989 World Tour" Choice Summer Tour Tercalon
2016 Taylor Swift Choice Female Artist Dicalonkan [214]
"New Romantics" Choice Song by a Female Artist Dicalonkan

Telehit Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 Red Álbum Pop Femenino Menang [215]
2015 Taylor Swift Best Female Artist Menang [216]
Bad Blood (featuring Kendrick Lamar) Video of the Year Menang

World Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2010 Taylor Swift World's Best Pop/Rock Artist Tercalon [217]
Fearless World's Best Album Tercalon
2014 Red World's Best Album Tercalon [218]
"We Are Never Ever Getting Back Together" World's Best Song Tercalon
World's Best Video Tercalon
Taylor Swift World's Best Female Artist Tercalon
World's Best Live Act Tercalon
World's Best Entertainer of the Year Tercalon

Young Hollywood Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2008 Taylor Swift Superstar of Tomorrow Menang [219]

YouTube Music Awards[sunting | sunting sumber]

Tahun Anugerah Kategori Keputusan Rujukan
2013 Taylor Swift Artist of the Year Tercalon [220]
"I Knew You Were Trouble" Response of the Year Tercalon
YouTube Phenomenon Menang [221]
2015 Taylor Swift 50 artists to watch Menang [222]

Catatan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Anugerah dalam kategori tertentu tidak mempunyai pencalonan terlebih dahulu dan hanya pemenang diumumkan oleh juri. Untuk memudahkan dan untuk mengelakkan kesilapan, setiap anugerah dalam senarai ini telah dianggap telah mempunyai pencalonan terlebih dahulu.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Morris, Edward (December 1, 2006). "When She Thinks "Tim McGraw," Taylor Swift Savors Payoff". CMT. Dicapai June 23, 2015. 
  2. ^ Edmondson Ph.D., Jacqueline (October 3, 2013). Music in American Life: An Encyclopedia of the Songs, Styles, Stars, and Stories That Shaped Our Culture. ABC-CLIO. m/s. 308. ISBN 978-0-313-39348-8. 
  3. ^ "Grammy Album of the Year winners". The Daily Telegraph. Dicapai June 28, 2015. 
  4. ^ "The 2010 TIME 100". Time. Dicapai July 7, 2015. 
  5. ^ Herrera, Monica (March 15, 2012). "Taylor Swift, Arcade Fire Talk 'Hunger Games'". Rolling Stone. Dicapai June 23, 2015. 
  6. ^ Polanco, Luis (April 5, 2016). "Taylor Swift to Receive First-Ever Taylor Swift Award From BMI". Billboard. Dicapai April 5, 2016. 
  7. ^ "Academy of Country Music Awards nominees". USA Today. March 5, 2007. Dicapai December 5, 2008. 
  8. ^ Vrazel, Jarrod (May 19, 2008). "2008 Academy of Country Music Awards Winners". Academy of Country Music. Dicapai July 7, 2015. 
  9. ^ "2009 ACM Awards". Academy of Country Music Awards. Dicapai June 14, 2015. 
  10. ^ "2010 ACM Awards". Academy of Country Music Awards. Dicapai June 14, 2015. 
  11. ^ "2011 ACM Awards". Academy of Country Music Awards. Dicapai June 14, 2015. 
  12. ^ "2012 ACM Awards: Nominees & Winners". Nash Country Weekly. April 1, 2012. Dicapai June 14, 2015. 
  13. ^ "2013 ACM Awards: Nominees & Winners". Nash Country Weekly. April 7, 2013. Dicapai June 14, 2015. 
  14. ^ "2014 ACM Awards: Nominees & Winners". Nash Country Weekly. April 6, 2014. Dicapai June 14, 2015. 
  15. ^ Schillaci, Sophie (March 24, 2015). "Taylor Swift Among ACMs 50th Anniversary Milestone Award Recipients". Entertainment Tonight. Dicapai March 25, 2015. 
  16. ^ Anderson, Sara D. (December 6, 2010). "2011 American Country Awards Winners – Full List". Taste of Country. Dicapai June 14, 2015. 
  17. ^ Hensel, Amanda (December 5, 2011). "2011 American Country Awards Winners – Full List". Taste of Country. Dicapai January 25, 2015. 
  18. ^ "2012 American Country Awards Winners – Full List". Taste of Country. December 10, 2012. Dicapai January 25, 2015. 
  19. ^ "American Country Awards: See the winners here!". CNN. December 11, 2013. Dicapai June 14, 2015. 
  20. ^ Leahy, Andrew (November 11, 2014). "Luke Bryan Leads 2014 American Country Countdown Awards Nominees". Rolling Stone. Dicapai June 18, 2015. 
  21. ^ "2007 American Music Awards Nominees and Winners". Los Angeles Times. Dicapai January 25, 2015. 
  22. ^ Brooks, Riley; Hodgin, Molly (September 1, 2012). Taylor Swift: The Story of Me. Scholastic Inc. m/s. 24. ISBN 978-0-545-53198-6. 
  23. ^ "A Complete List of 2009 AMA Winners". CBS News. November 23, 2009. Dicapai June 14, 2015. 
  24. ^ "The L.A. Times Music Blog". Los Angeles Times. October 13, 2009. Dicapai June 14, 2015. 
  25. ^ Rovenstine, Dalene (November 21, 2010). "American Music Awards". Entertainment Weekly. Dicapai January 25, 2015. 
  26. ^ "American Music Awards 2011: Full list of winners". KABC-TV. Dicapai January 25, 2015. 
  27. ^ "American Music Awards 2012: Complete Winners List". MTV. November 18, 2012. Dicapai January 25, 2015. 
  28. ^ "American Music Awards 2014 Winners – AMAs The Complete List". American Broadcasting Company. Diarkibkan daripada asal pada December 22, 2015. Dicapai January 25, 2015. 
  29. ^ Payne, Chris (November 23, 2014). "Taylor Swift Wins Dick Clark Award at AMAs, Hits Back at Spotify". Billboard. Dicapai June 14, 2015. 
  30. ^ "American Music Awards 2015: Check Out All the Winners Here". Dicapai November 23, 2015. 
  31. ^ "APRA 2010 nominations list". The Sydney Morning Herald. May 25, 2010. Dicapai January 25, 2015. 
  32. ^ "2016 APRA Music Awards Nominations". March 15, 2016. Diarkibkan daripada asal pada March 24, 2016. Dicapai March 15, 2016. 
  33. ^ Howell, Coti (October 9, 2013). "Keith Urban, Taylor Swift Nominated for 2013 Australian ARIA Awards". Taste of Country. Dicapai January 25, 2015. 
  34. ^ "2015 ARIA Awards Nominees". ARIA Awards. Dicapai October 7, 2015. 
  35. ^ "ARIA Award nominations have a hairy surprise among the Flumes and Avalanches". Sydney Morning Herald. Dicapai October 5, 2016. 
  36. ^ "British Artist of the Year and International Artist of the Year". BBC. Dicapai June 15, 2015. 
  37. ^ "BBC Music Awards Winners 2015: Adele, Taylor Swift & More — Full List Here". HollywoodLife. Dicapai December 10, 2015. 
  38. ^ Kaufman, Gil (December 11, 2009). "Taylor Swift Named Billboard Artist Of The Year". MTV. Dicapai June 15, 2015. 
  39. ^ Schneider, Marc (October 11, 2011). "Taylor Swift Named Billboard Woman of the Year". Billboard. Dicapai June 16, 2015. 
  40. ^ "2011 Billboard Music Awards Winners List". Billboard. April 25, 2011. Dicapai January 25, 2015. 
  41. ^ "Billboard Music Awards 2012: The Complete Winners List". The Hollywood Reporter. May 20, 2012. Dicapai January 25, 2015. 
  42. ^ "2013 Billboard Music Awards winners and nominees — complete list". HitFix. May 19, 2013. Dicapai June 15, 2015. 
  43. ^ "Taylor Swift Named 2014 Billboard Woman of the Year". Billboard. October 10, 2014. Dicapai June 16, 2015. 
  44. ^ "Billboard Music Awards 2014: Full Winners List". Billboard. May 18, 2014. Dicapai January 25, 2015. 
  45. ^ "Billboard Music Awards 2015: See the Full List of Finalists". Billboard. April 7, 2015. Dicapai April 7, 2015. 
  46. ^ "Billboard Music Awards 2016: See the Finalists". Billboard. April 11, 2016. Dicapai April 11, 2016. 
  47. ^ "Billboard Music Awards 2016: Complete Winners List". Billboard. April 22, 2016. Dicapai April 22, 2016. 
  48. ^ Lipshutz, Jason (November 4, 2010). "U2, Gaga, Metallica, Swift Win Big at Billboard Touring Awards". Billboard. Dicapai June 15, 2015. 
  49. ^ Billboard. Nielsen Business Media, Inc. October 2, 2010. m/s. 3. ISSN 0006-2510. 
  50. ^ "Billboard Touring Awards: U2, Journey, Jason Aldean Win Big". Billboard. November 10, 2011. Dicapai January 25, 2015. 
  51. ^ Waddell, Ray (October 30, 2012). "Roger Waters, Bruce Springsteen, Madonna, Coldplay, Kenny Chesney Among 2012 Billboard Touring Awards Finalists". Billboard. Dicapai January 25, 2015. 
  52. ^ "Bon Jovi, One Direction, P!nk Among Big Winners at 2013 Billboard Touring Awards". Billboard. November 14, 2013. Dicapai January 25, 2015. 
  53. ^ Staff, Billboard (October 27, 2015). "Billboard Reveals 2015 Touring Awards Finalists". Billboard. Dicapai October 28, 2015. 
  54. ^ "Willie Nelson, Jeffrey Steele, Sony/ATV Earn Top Honors at BMI Country Awards". Broadcast Music, Inc. November 7, 2007. Dicapai January 25, 2015. 
  55. ^ "Hank Williams, Jr., Taylor Swift, Casey Beathard, Sony/ATV Earn Top BMI Country Honors". Broadcast Music, Inc. November 11, 2008. Dicapai January 25, 2015. 
  56. ^ "Kris Kristofferson, Taylor Swift, Bobby Pinson, and More Honored at 2009 BMI Country Awards". Broadcast Music, Inc. November 11, 2009. Dicapai June 16, 2015. 
  57. ^ "Taylor Swift, Liz Rose, Billy Sherrill & More Honored at 2010 BMI Country Music Awards". Broadcast Music, Inc. November 10, 2010. Dicapai January 25, 2015. 
  58. ^ "Bobby Braddock, Rhett Akins, Dallas Davidson, Sony/ATV & More Honored at 2011 BMI Country Awards". Broadcast Music, Inc. November 9, 2011. Dicapai January 25, 2015. 
  59. ^ "Tom T. Hall, Dallas Davidson, Luke Laird and Others Recognized at BMI Country Awards". Broadcast Music, Inc. October 31, 2012. Dicapai January 25, 2015. 
  60. ^ "2013 BMI Country Awards Honor Dillon, Clawson, Hayes, Verges and Others". Broadcast Music, Inc. November 6, 2013. Dicapai January 25, 2015. 
  61. ^ "Vince Gill Recognized as BMI Icon at the 2014 BMI Country Awards". Broadcast Music, Inc. November 4, 2014. Dicapai January 25, 2015. 
  62. ^ "Stevie Nicks and Top Songwriters Honored at 62nd Annual BMI Pop Awards". Broadcast Music, Inc. Dicapai January 25, 2015. 
  63. ^ "Gamble & Huff Named BMI Icons at 57th Annual Pop Awards". Broadcast Music, Inc. May 20, 2009. Dicapai January 25, 2015. 
  64. ^ "John Fogerty Named BMI Icon at 58th Annual BMI Pop Music Awards". Broadcast Music, Inc. May 19, 2010. Dicapai January 25, 2015. 
  65. ^ "David Foster Named BMI Icon at 59th Annual BMI Pop Music Awards". Broadcast Music, Inc. May 18, 2011. Dicapai January 25, 2015. 
  66. ^ "Carole King Named BMI Icon at 60th Annual BMI Pop Awards". Broadcast Music, Inc. May 16, 2012. Dicapai January 25, 2015. 
  67. ^ "Adam Levine and Top Songwriters Honored at 61st Annual BMI Pop Awards". Broadcast Music, Inc. May 15, 2013. Dicapai January 25, 2015. 
  68. ^ "Stevie Nicks and Top Songwriters Honored at 62nd Annual BMI Pop Awards". Broadcast Music, Inc. May 14, 2014. Dicapai May 11, 2016. 
  69. ^ "P!nk Receives President's Award at 63rd Annual BMI Pop Awards". Broadcast Music, Inc. May 13, 2015. Dicapai May 11, 2016. 
  70. ^ "Taylor Swift to Receive First-Ever Taylor Swift Award From BMI". Billboard. April 5, 2016. Dicapai April 5, 2016. 
  71. ^ "BMI Honors Taylor Swift and Legendary Songwriting Duo Mann & Weil at the 64th Annual BMI Pop Awards". Broadcast Music, Inc. May 11, 2016. Dicapai May 11, 2016. 
  72. ^ "Die Sieger Der Otto-Wah 2012" (dalam bahasa German). Bravo Otto. Dicapai April 16, 2015. 
  73. ^ "Brit Awards nominations 2010: full list". The Daily Telegraph. January 18, 2010. Dicapai June 16, 2015. 
  74. ^ "Brit Awards 2013: nominations in full". The Daily Telegraph. January 10, 2013. Dicapai June 16, 2015. 
  75. ^ Brown, Kat (February 25, 2010). "Brit Awards 2015: Ed Sheeran wins British Album of the Year". The Daily Telegraph. Dicapai June 16, 2015. 
  76. ^ a b "Past Award Winners". Canadian Country Music Awards. Dicapai June 17, 2015. 
  77. ^ Pacella, Megan (September 2, 2012). "Taylor Swift to Receive First-Ever Generation Trophy at 2012 Canadian Country Music Association Awards". Taste of Country. Dicapai June 12, 2015. 
  78. ^ Ralat petik: Tag <ref> tidak sah; teks bagi rujukan Thai tidak disediakan
  79. ^ "Taylor vs. the treadmill". Dicapai 26 September 2016. 
  80. ^ "Taylor vs. the treadmill". Dicapai 26 September 2016. 
  81. ^ a b c "Past Winners". Country Music Association Awards. Diarkibkan daripada asal pada February 8, 2016. Dicapai June 17, 2015.  Note: Please select a category, year or name, and click "Search".
  82. ^ a b "CMA World — International Awards — CMA World". Country Music Association Awards. Dicapai January 25, 2015. 
  83. ^ "Taylor to be presented with CMA's Pinnacle Award!". Taylor Swift. Dicapai January 25, 2015. 
  84. ^ "The Country Music Association of Australia congratulates the Golden Guitar winning members of the 42nd (2014) Country Music Awards of Australia". Country Music Awards of Australia. January 25, 2014. Dicapai June 24, 2015. 
  85. ^ "2007 CMT Music Awards". CMT. Dicapai June 17, 2015. 
  86. ^ "2008 CMT Music Awards". CMT. Dicapai August 6, 2016. 
  87. ^ "CMT Music Awards: Archives: 2009 CMT Music Awards". CMT. Dicapai January 25, 2015. 
  88. ^ "CMT Music Awards: Archives: 2010 CMT Music Awards". CMT. Dicapai January 25, 2015. 
  89. ^ "CMT Music Awards: Archives: 2011 CMT Music Awards". CMT. Dicapai January 25, 2015. 
  90. ^ "CMT Music Awards: Archives: 2012 CMT Music Awards". CMT. Dicapai January 25, 2015. 
  91. ^ "CMT Music Awards: Archives: 2013 CMT Music Awards". CMT. Dicapai January 25, 2015. 
  92. ^ "Miranda Lambert Leads 2014 CMT Music Awards Nominations". Nash Country Weekly. Dicapai January 25, 2015. 
  93. ^ Carbone, Gina (July 10, 2012). "2012 Do Something Awards Nominees: Vote for Ian Somerhalder, Cory Monteith, Channing Tatum, Blake Lively, PLL, DWTS". Wetpaint. Dicapai January 25, 2015. 
  94. ^ Brunner, Ula (March 27, 2015). "Die Helene-Fischer-Festspiele haben begonnen". Rundfunk Berlin-Brandenburg. Dicapai June 24, 2015.  Parameter |trans_title= tidak diketahui diabaikan (bantuan)
  95. ^ "Elle Style Awards 2015: Taylor Swift, Sam Smith & Cara Delevingne Among Winners". Capital. February 25, 2015. Dicapai June 18, 2015. 
  96. ^ Friedlander, Whitney (September 10, 2015). "Taylor Swift, Jimmy Fallon Among Juried Emmy Award Winners". Variety. Dicapai September 19, 2015. 
  97. ^ Finlayson, Ariana (May 22, 2012). "Heidi Klum, Justin Bieber Win Big at FiFi Awards". Us Weekly. Dicapai June 18, 2015. 
  98. ^ Mahlmeister, Chrissy (June 13, 2013). "Taylor Swift Launches New Perfume, Wins Fragrance Celebrity Of The Year At FiFi Awards". MTV. Dicapai June 18, 2015. 
  99. ^ "Tom Ford, Dior major winners at the Fragrance Foundation Awards in New York". Euronews. June 18, 2015. Diarkibkan daripada asal pada July 28, 2015. Dicapai June 23, 2015. 
  100. ^ Cicurel, Deborah (June 3, 2014). "Taylor Swift wins GLAMOUR's International Solo Artist". Glamour. Dicapai June 18, 2015. 
  101. ^ "Adele, Taylor Swift Nominated for Golden Globes". Billboard. December 13, 2012. Dicapai June 14, 2015. 
  102. ^ Lewis, Randy (January 4, 2014). "Taylor Swift's 'Sweeter Than Fiction' shows fairy tales do come true". Los Angeles Times. Dicapai June 14, 2015. 
  103. ^ "2008 Grammy Award Winners and Nominees". The New York Times. February 9, 2008. Dicapai February 21, 2015. 
  104. ^ Duke, Alan (February 1, 2010). "Taylor Swift takes album of the year, 3 other Grammys". CNN. Dicapai June 14, 2015. 
  105. ^ "Grammy Awards 2012: Complete Winners And Nominees List". The Hollywood Reporter. February 12, 2012. Dicapai January 25, 2015. 
  106. ^ Greenburg, Zack O'Malley (February 11, 2013). "Grammy Winners 2013: The Full List". Forbes. Dicapai January 25, 2015. 
  107. ^ "Grammys 2014: The complete list of nominees and winners". Los Angeles Times. January 26, 2014. Dicapai January 25, 2015. 
  108. ^ "Final Nomination List : 57th Grammy Awards" (PDF). Grammy Award. Dicapai February 21, 2015. 
  109. ^ "Final Nomination List : 58th Grammy Awards" (PDF). Grammy Award. Dicapai December 7, 2015. 
    "Grammys awards 2016: full list of winners". The Guardian. February 16, 2016. Diarkibkan daripada asal pada February 21, 2016. Dicapai February 16, 2016. 
  110. ^ "Fastest-selling digital album in the US by a female artist". Guinness World Records. Dicapai June 16, 2015. 
  111. ^ "Most simultaneous US hot 100 hits by a female". Guinness World Records. Dicapai June 16, 2015. 
  112. ^ Greenwald, David (September 6, 2013). "Taylor Swift, Rihanna, Justin Bieber Among 2014 Guinness Record-Setters". Billboard. Dicapai June 16, 2015. 
  113. ^ Lynch, Kevin (September 4, 2013). "Calvin Harris trumps Michael Jackson feat to join Taylor Swift, Rihanna and One Direction in Guinness World Records™ 2014 book". Guinness World Records. Dicapai June 16, 2015. 
  114. ^ Swatman, Rachel (August 31, 2016). "Taylor Swift enters Guinness World Records 2016 with yet another record-breaking achievement". Guinness World Records. Dicapai September 2, 2015. 
  115. ^ "Taylor Swift Named IFPI Global Recording Artist of 2014". Billboard. February 23, 2015. Dicapai February 25, 2015. 
  116. ^ Blake, Emily (March 26, 2014). "Rihanna, Justin Timberlake Lead iHeartRadio Nominees: See The Full List". MTV. Dicapai June 14, 2015. 
  117. ^ Vain, Madison (March 29, 2015). "iHeart Radio Music Awards 2015: And the winners are..." Entertainment Weekly. Dicapai June 14, 2015. 
  118. ^ Blistein, Jon (February 9, 2016). "Taylor Swift, the Weeknd Lead iHeartRadio Music Awards Noms". Rolling Stone. Dicapai February 10, 2016. 
  119. ^ Ronald. "The Japan Gold Disc Award 2015 Winners Announced". Recording Industry Association of Japan. Dicapai March 9, 2015. 
  120. ^ Helibron, Alexandra (March 3, 2010). "2010 Juno Award nominees announced!". Tribute. Dicapai June 18, 2015. 
  121. ^ "2011 Juno Awards Nominations Announced!" (PDF). Juno Awards. Dicapai June 18, 2015. 
  122. ^ "The 2013 Juno Award nominations". The Globe and Mail. April 19, 2013. Dicapai June 18, 2015. 
  123. ^ Bliss, Karen (January 27, 2015). "Magic!, Kiesza and Leonard Cohen Lead Juno Awards Nominations". Billboard. Dicapai January 27, 2015. 
  124. ^ Udell, Phill (January 7, 2010). "Meteor Awards 2010 Nominations". State. Dicapai June 18, 2015. 
  125. ^ "Nominees of MTV Europe Music Awards 2009" (PDF). MTV. Diarkibkan daripada asal (PDF) pada August 15, 2011. Dicapai December 9, 2009. 
  126. ^ Vena, Jocelyn (September 17, 2012). "Taylor Swift, Rihanna Rule 2012 MTV EMA Nominations". MTV. Dicapai June 18, 2015. 
  127. ^ Kaufman, Gil (September 17, 2013). "Justin Timberlake, Macklemore Lead 2013 MTV EMA Nominations". MTV. Dicapai June 18, 2015. 
  128. ^ Ehrlich, Brenna (September 16, 2014). "2014 MTV EMA Nominations: Get The Full List". MTV. Dicapai June 18, 2015. 
  129. ^ "MTV EMA 2015 Nominations". Dicapai September 15, 2015. 
  130. ^ "2008 MTV Video Music Awards — Highlights, Winners, Performers and Photos from the 2008 MTV VMAs". MTV. Dicapai January 25, 2015. 
  131. ^ "2009 MTV Video Music Awards — Highlights, Winners, Performers and Photos from the 2009 MTV VMAs". MTV. Dicapai January 25, 2015. 
  132. ^ "2010 MTV Video Music Awards — Highlights, Winners, Performers and Photos from the 2010 MTV VMAs". MTV. Dicapai January 25, 2015. 
  133. ^ "2011 MTV Video Music Awards — Highlights, Winners, Performers and Photos from the 2011 MTV VMAs". MTV. Dicapai January 25, 2015. 
  134. ^ "2013 MTV Video Music Awards — Highlights, Winners, Performers and Photos from the 2013 MTV VMAs". MTV. Dicapai January 25, 2015. 
  135. ^ Stutz, Colin (July 21, 2015). "2015 MTV Video Music Awards Nominees Revealed: Taylor Swift, Kendrick Lamar, Ed Sheeran & More". Billboard. Dicapai July 21, 2015. 
  136. ^ "2010 MTV Movie Awards". MTV. Dicapai June 18, 2015. 
  137. ^ "MTV Awards 2014 - Vincitori 2014". MTV. Dicapai January 25, 2015. 
  138. ^ "MTV Awards Star: vota il tuo artista preferito con un tweet!" (dalam bahasa Italian). MTV. Dicapai June 15, 2015. 
  139. ^ "TRL Awards 2016". MTV. Dicapai June 19, 2016. 
  140. ^ "MTV Video Music Aid Japan" (dalam bahasa Japanese). MTV Japan. June 26, 2011. Dicapai June 19, 2015. 
  141. ^ "MTV Video Music Awards Japan 2013". MTV Japan. Dicapai June 19, 2015. 
  142. ^ "MTV Video Music Awards Japan 2015" (dalam bahasa Japanese). MTV Japan. Dicapai February 28, 2016. 
  143. ^ Tinoco, Armando (July 17, 2013). "MTV Millennial Awards 2013: Lista completa de ganadores". Latin Times. Dicapai January 25, 2015. 
  144. ^ "Lista de ganadores de los MTV Millennial Awards 2015". Chilango (dalam bahasa Spanish). June 11, 2015. Dicapai June 12, 2015. }
  145. ^ "Cover woodie: is awarded to the artist who has turned another artist's song on its head and made it their own". MTV. March 20, 2015. Dicapai March 20, 2015. 
  146. ^ "2010 Much Music Video Awards". Much Music Video Awards. Diarkibkan daripada asal pada June 5, 2010. Dicapai April 16, 2015. 
  147. ^ "2011 Much Music Video Awards". Much Music Video Awards. Diarkibkan daripada asal pada July 14, 2011. Dicapai April 16, 2015. 
  148. ^ Bevilacqua, Valerie (June 17, 2013). "MMVA 2013: Full List of Winners & Losers". Heavy.com. Dicapai June 26, 2015. 
  149. ^ "2014 MMVA Nominees". Much Music Video Awards. Dicapai January 5, 2015. 
  150. ^ a b "2015 MMVA Nominees". Much Music Video Awards. Dicapai June 14, 2015. 
  151. ^ Marlton, N.J. (March 22, 2010). "Taylor Swift To Receive NARM's Artist of the Year Award". Business Wire. Dicapai June 19, 2015. 
  152. ^ "The MYX Music Awards 2010 Winners". MYX. Dicapai January 25, 2015. 
  153. ^ "MYX Music Awards 2013 NOMINEES HERE!". MYX. Dicapai April 16, 2015. 
  154. ^ "Here Are The Winners Of The #MYXMusicAwards 2015!". MYX. Dicapai April 16, 2015. 
  155. ^ "MYXMusicAwards 2016 Winners List". MYX. Dicapai August 6, 2016. 
  156. ^ "Taylor Swift Earns 7th Songwriter/Artist of the Year Award". Nashville Songwriters Association International. October 11, 2015. Dicapai October 11, 2015. |"Ten Songs I Wish I'd Written". Nashville Songwriters Association International. October 11, 2015. Dicapai March 5, 2016. 
  157. ^ Ralat petik: Tag <ref> tidak sah; teks bagi rujukan NSB tidak disediakan
  158. ^ "Neox Fan Awards 2013: Temazo del a帽o". Antena3 (dalam bahasa Spanish). August 10, 2014. Dicapai January 25, 2015. 
  159. ^ "Taylor Swift é indicada ao Kids Choice Awards 2015 do México, Colômbia e Brasil" (dalam bahasa Portuguese). taylorswfit.com.br. Dicapai October 20, 2015. 
  160. ^ "Nickelodeon Kids Choice Awards 2010 Winners". MTV. March 29, 2010. Dicapai June 23, 2015. 
  161. ^ Grundy, Kim (February 10, 2011). "Nickelodeon Kids' Choice Awards 2011 nominees". SheKnows Media. Dicapai June 23, 2015. 
  162. ^ "2012 Kid's Choice Awards Nominations". Nickelodeon. Diarkibkan daripada asal pada September 20, 2012. Dicapai June 23, 2015. 
  163. ^ "Taylor Swift Accepts Nickelodeon's Big Help Award From First Lady". CMT. April 1, 2012. Dicapai April 29, 2015. 
  164. ^ "ORTC: Kids' Choice Awards 2013: Full List of Nominations". KABC-TV. Dicapai June 23, 2015. 
  165. ^ Couch, Aaron; Washington, Arlene (March 29, 2014). "Kids' Choice Awards: The 2014 Winners Announced". The Hollywood Reporter. Dicapai June 23, 2015. 
  166. ^ "Meryl Streep gets her first Kids' Choice Awards nomination: See the full list". Entertainment Weekly. February 20, 2015. Dicapai February 20, 2015. 
  167. ^ Grant, Stacy (February 2, 2016). "Here Are The Nominees For The 2016 Kids' Choice Awards". MTV News. Dicapai February 3, 2016. 
  168. ^ Knox, David (September 20, 2009). "2009 Kid's Choice Awards: Nominees". TV Tonight. Dicapai June 23, 2015. 
  169. ^ Knox, David (August 16, 2010). "Kids' Choice Awards: 2010 Nominees". TV Tonight. Dicapai June 23, 2015. 
  170. ^ "Nickelodeon Unveils 2013 Kids' Choice Award Nominees". Foxtel. February 14, 2013. Diarkibkan daripada asal pada March 3, 2013. Dicapai January 25, 2015. 
  171. ^ "2015 Nickelodeon Kids' Choice Awards". Nickelodeon. Diarkibkan daripada asal pada April 11, 2015. Dicapai June 23, 2015. 
  172. ^ Alviti, Cintia (October 19, 2013). "* Premios Kids' Choice Awards Argentina 2013: Ganadores, lista completa: 18.10.13". El Bazar del Espect谩culo. Dicapai January 25, 2015. 
  173. ^ "Kids' Choice Awards Colombia anuncia nominados 2015". EL ESPECTADOR. August 4, 2015. Dicapai September 10, 2015. 
  174. ^ "Y los nominados a los Kids Choice Awards México 2015 son..." TKM. July 16, 2015. Dicapai September 10, 2015. 
  175. ^ "2015 Nickelodeon Kids' Choice Awards". Nickelodeon. Dicapai March 6, 2015. 
  176. ^ "2016 Nickelodeon Kids' Choice Awards". Nickelodeon. Dicapai February 28, 2016. 
  177. ^ Renshaw, David (December 16, 2014). "Kasabian, Royal Blood, Jamie T lead nominations for NME Awards 2015 with Austin, Texas — voting open". NME. Dicapai June 23, 2015. 
  178. ^ Britton, Luke Morgan (February 17, 2016). "NME Awards 2016 with Austin, Texas full winners list". NME. Dicapai February 17, 2016. 
  179. ^ "Artistes nominés NRJ Music Awards 2015". NRJ Music Awards. Dicapai December 16, 2015. 
  180. ^ "The Flaming Lips, Taylor Swift Lead O Music Awards Nominations". Grammy Award. June 1, 2012. Dicapai June 22, 2015. 
  181. ^ "Nominations Announced for "The 35th Annual People's Choice Awards" to Be Hosted by Queen Latifah JaN. 7, 2009 on the CBS Television Network". The Futon Critic. November 10, 2008. Dicapai January 25, 2015. 
  182. ^ "People's Choice Awards: Fan Favorites in Movies, Music & TV". People's Choice Awards. Dicapai January 25, 2015. 
  183. ^ "People's Choice Awards: Fan Favorites in Movies, Music & TV". People's Choice Awards. Dicapai January 25, 2015. 
  184. ^ "People's Choice Awards: Fan Favorites in Movies, Music & TV". People's Choice Awards. Dicapai January 25, 2015. 
  185. ^ "People's Choice Awards: Fan Favorites in Movies, Music & TV". People's Choice Awards. Dicapai January 25, 2015. 
  186. ^ "Nominees & Winners". People's Choice Awards. Dicapai June 22, 2015. 
  187. ^ "Nominees & Winners". People's Choice Awards. Dicapai June 22, 2015. 
  188. ^ "Nominees & Winners". People's Choice Awards. Dicapai November 3, 2015. 
  189. ^ "Taylor Swift is the only female in 'Best Solo Artist' Q Awards category". Radio City. September 24, 2015. Dicapai October 20, 2015. 
  190. ^ "Taylor Swift, Alejandro Sanz, Alicia Keys en los Premios 40 Principales 2012" (dalam bahasa Spanish). Europa Press. January 2, 2013. Dicapai June 22, 2015. 
  191. ^ "Premios 40 Principales 2015". Los 40 Principales (dalam bahasa Spanish). Dicapai October 16, 2015. 
  192. ^ "Lista de nominados a Premios Juventud 2015: Enrique Iglesias arrasa en nominaciones" (dalam bahasa Spanish). Univision. May 7, 2015. Diarkibkan daripada asal pada September 29, 2015. Dicapai July 24, 2015. 
  193. ^ Ng, Philiana (February 27, 2013). "Selena Gomez to Headline Radio Disney Music Awards". The Hollywood Reporter. Dicapai June 22, 2015. 
  194. ^ "Radio Disney Music Awards winners list: One Direction, Taylor Swift, Selena Gomez, Justin Bieber and more". Sugar. April 28, 2013. Dicapai June 22, 2015. 
  195. ^ Hochman, David (April 27, 2014). "Radio Disney Music Awards 2014: Full List Of Winners". Forbes. Dicapai June 22, 2015. 
  196. ^ "2015 Radio Disney Music Awards: See the Winners List!". Billboard. April 25, 2015. Dicapai June 22, 2015. 
  197. ^ "Taylor Swift & Justin Bieber Lead Radio Disney Music Awards Nominations". Billboard. March 4, 2016. Dicapai March 5, 2016. 
  198. ^ Ralat petik: Tag <ref> tidak sah; teks bagi rujukan Ripple tidak disediakan
  199. ^ "Nominerade & vinnare i Rockbjörnen 2015". Aftonbladet. Dicapai August 29, 2015. 
  200. ^ "SESAC Nashville Awards 08". SESAC. Dicapai January 25, 2015. 
  201. ^ "2009 SESAC Nashville Music Awards". SESAC. Dicapai January 25, 2015. 
  202. ^ Ralat petik: Tag <ref> tidak sah; teks bagi rujukan Shorty tidak disediakan
  203. ^ "Nominees/Winners". SiriusXM. Diarkibkan daripada asal pada June 27, 2015. Dicapai June 21, 2015. 
  204. ^ "Songwriters Hall of Fame — Hal David Starlight Award". Songwriters Hall of Fame. Dicapai June 20, 2015. 
  205. ^ Spencer, Liv (June 1, 2013). Taylor Swift: The Platinum Edition. ECW Press. m/s. 5. ISBN 978-1-77090-406-4. 
  206. ^ "Announcing the Winners of the 2009 Teen Choice Awards!". PopSugar. August 9, 2008. Dicapai June 21, 2015. 
  207. ^ "Teen Choice Awards 2009 nominees". Los Angeles Times. June 15, 2009. Dicapai June 21, 2015. 
  208. ^ Finn, Natalie (August 8, 2010). "Vampires Don't Suck at Teen Choice Awards (Neither Do Justin Bieber, Sandra Bullock or the Kardashians)". E!. Diarkibkan daripada asal pada June 29, 2011. Dicapai June 21, 2015. 
  209. ^ "Taylor Swift and Selena Gomez Win at Teen Choice Awards". Rolling Stone. August 8, 2011. Dicapai April 29, 2015. 
  210. ^ "Teen Choice Awards 2012: Complete Winners List". MTV. July 22, 2012. Dicapai June 21, 2015. 
  211. ^ "2013 Teen Choice Awards: The Winners List". MTV. August 11, 2013. Dicapai June 21, 2015. 
  212. ^ Nordyke, Kimberly (August 10, 2014). "Teen Choice Awards: The Complete Winners List". The Hollywood Reporter. Dicapai June 21, 2015. 
  213. ^ "Winners of Teen Choice 2015 Announced". Teen Choice Awards. August 16, 2015. Dicapai August 17, 2015. 
  214. ^ "Justin Bieber, Selena Gomez, Zayn Malik Lead Teen Choice Awards 2016 Nominations". Billboard. May 24, 2016. Dicapai May 25, 2016. 
  215. ^ "Premios Telehit 2013: y los ganadores son..." Dicapai December 22, 2015. 
  216. ^ "Premios Telehit 2015: lista de ganadores completa, ¿cuántos se llevaron One Direction y Taylor Swift?". Dicapai December 16, 2015. 
  217. ^ "World Music Awards 2010". World Music Awards. Diarkibkan daripada asal pada February 11, 2011. Dicapai June 24, 2015. 
  218. ^ Nicholson, Jessica (December 14, 2012). "World Music Award Nominees Announced". MusicRow. Dicapai June 20, 2015. 
  219. ^ "Taylor Swift Receiving Superstar of Tomorrow Award". CMT. April 25, 2008. Dicapai June 17, 2015. 
  220. ^ Spangler, Todd (October 21, 2013). "YouTube Music Awards Nominees Announced". Variety. Dicapai July 7, 2015. 
  221. ^ Spangler, Todd (November 3, 2013). "YouTube Music Awards: Eminem Wins Artist of the Year in Video Site's Glitchy and Awkward Webcast". Variety. Dicapai June 26, 2015. 
  222. ^ Spangler, Todd (March 2, 2015). "YouTube Music Awards 2015 Winners Unveiled, Picked by Big Data". Variety. Dicapai June 20, 2015.