Senarai episod Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke pandu arah Pergi ke carian

Halaman ini mempunyai senarai episod siri animasi Perancis, Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir, disusun mengikut susunan asal. Kesemua nama episod tidak diterjemahkan ke dalam Bahasa Melayu.

Musim 1[sunting | sunting sumber]

# # Tajuk asal Tajuk Bahasa Inggeris Diarahkan oleh Ditulis oleh Tarikh Keluaran asal Tarikh Keluaran di Malaysia
1. 1. Climatika Stormy Weather Thomas Astruc Fred Lenoir 19 Oktober, 2015 (Perancis) 1 September, 2015 (Korea Selatan 6 November, 2020
2. 2. Le Bulleur The Bubbler Thomas Astruc Thomas Astruc
Sébastien Thibaudeau
20 Oktober, 2015 (Perancis) 8 September, 2015 (Korea Selatan) 6 November, 2018
3. 3. Le Pharaon The Pharaoh Thomas Astruc Cédric Bacconnier 21 Oktober, 2015 (Perancis) 29 September, 2015 (Korea Selatan) 9 November, 2018
4. 4. Lady Wifi Lady Wifi Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau 22 Oktober, 2015 (Perancis) 22 September, 2015 (Korea Selatan) 13 November, 2018
5. 5. Chronogirl Timebreaker Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau
Michaël Delachenal
23 Oktober, 2015 (Perancis)
22 September, 2015 (Korea Selatan)
8 November, 2018
6. 6. M. Pigeon Mr. Pigeon Thomas Astruc Guillaume Mautalent
Sébastien Oursel
23 Oktober, 2015 (Perancis)
6 Oktober, 2015 (Korea Selatan)
12 November, 2018
7. 7. Le Dessinateur The Evillustrator Thomas Astruc Matthieu Choquet 26 Oktober, 2015 (Perancis)
20 Oktober, 2015 (Korea Selatan)
14, November, 2018
8. 8. Rogercop Rogercop Thomas Astruc Denis Bardiau 27 Oktober, 2015 (Perancis)
20 Oktober, 2015 (Korea Selatan)
15 November, 2018
9. 9. L'Imposteur Copycat Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau
Pascal Boutboul
28 Oktober, 2015 (Perancis)
15 September, 2015 (Korea Selatan)
7 November, 2020
10. 10 Dislocœur Dark Cupid Thomas Astruc Régis Jaulin 29 Oktober, 2015 (Perancis)
3 November, 2015 (Korea Selatan)
23 November, 2018
11. 11. Horrificator Horrificator Thomas Astruc Fred Lenoir 30 Oktober, 2015 (Perancis)
10 November, 2015 (Korea Selatan)
16 November, 2018
12. 12. Le Chevalier Noir Darkblade Thomas Astruc Matthieu Choquet
Léonie de Rudder
6 Disember, 2015 (Perancis)
17 November, 2015 (Korea Selatan)
26 November, 2018
13. 13. Le Mime Mime Thomas Astruc Thomas Astruc
François Charpiat
Michaël Delachenal
Karine Lollichon
Sébastien Thibaudeau
13 Disember, 2015 (Perancis)
24 November , 2015 (Korea Selatan)
27 November, 2018
14. 14. Kung Food Kung Food Thomas Astruc Matthieu Choquet
Fred Lenoir
10 Januari, 2016 (Perancis)
5 April , 2016 (Korea Selatan)
28 November, 2018
15. 15. Le Gamer Gamer Thomas Astruc Guillaume Mautalent 17 January, 2016 (Perancis)
19 April, 2016 (Korea Selatan)
30 November, 2018
16. 16. Animan Animan Thomas Astruc Cédric Perrin Jean-Christophe Hervé January 24, 2016 (Perancis)
22 Mac, 2016 (Korea Selatan)
4 Disember, 2018
17. 17. Antibug Antibug Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau 31 January, 2016 (Perancis)
15 Mac, 2016 (Korea Selatan)
14 Februari, 2019
18. 18. La Marionnettiste The Puppeteer Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau 7 Februari, 2016 (Perancis) 12 April, 2016 (Korea Selatan) 7 Disember, 2018
19. 19. Reflekta Reflekta Thomas Astruc Sophie Lodwitz

Eve Pisler

21 Februari, 2016 (Perancis) 29 March, 2016 (Korea Selatan) 14 Disember, 2018
20. 20. Guitar Vilain Guitar Villain Thomas Astruc Sébastien Thibaudeau 28 Februari, 2016 (Perancis) 3 Mei, 2016 (Korea Selatan) 11 Disember, 2018
21. 21. Numéric Pixelator Thomas Astruc Guillaume Mautalent 13 Mac, 2016 (Perancis) 26 April, 2016 (Korea Selatan) 28 Februari, 2018
22. 22. Princesse Fragrance Princess Fragrance Thomas Astruc Matthieu Choquet 20 Mac, 2016 (Perancis) 17 Mei, 2016 (Korea Selatan) 29 November, 2018
23. 23. Jackady Simon Says Thomas Astruc Fred Lenoir 27 Mac, 2016 (Perancis) 10 Mei, 2016 (Korea Selatan) 10 Disember, 2018
24. 24. Volpina Volpina Thomas Astruc Matthieu Choquet 3 April, 2016 (Perancis)

24 Mei, 2016 (Korea Selatan)

19 April, 2019
25. 25. Ladybug et Chat Noir (Origines - Partie 1) Ladybug & Cat Noir (Origins - Part 1) Thomas Astruc Thomas Astruc Quentin Sébastien Thibaudeau 30 Oktober, 2016 (Perancis) 1 Mac, 2016 (Korea Selatan) 14 Februari, 2019
26. 26. Cœur de pierre (Origines - Partie 2) Stoneheart (Origins - Part 2) Thomas Astruc Thomas Astruc
Quentin
Sébastien Thibaudeau
30 Oktober, 2016 (Perancis) 8 Mac, 2016 (Korea Selatan) 3 Disember, 2018

Musim 2[sunting | sunting sumber]

# # Tajuk asal Tajuk Bahasa Inggeris Diarahkan oleh Ditulis oleh Tarikh Keluaran asal Tarikh Keluaran di Malaysia
27. 1. Pire Noël Santa Claws Thomas Astruc 'Cerita oleh:
Jeremy Zag
Teleplay oleh:
Thomas Astruc, Fred Lenoir, and Sébastien Thibaudeau
11 Disember, 2016 (Perancis) 21 Disember, 2020
28. 2. Le Collectionneur The Collector Thomas Astruc Wilfried Pain Thomas Astruc Matthieu Choquet Fred Lenoir Sébastien Thibaudeau 26 Oktober, 2017 (Perancis) 2 Disember, 2019
29. 3. Doudou Vilain Despair Bear Thomas Astruc Jun Violet Thomas Astruc Matthieu Choquet Fred Lenoir Nolwenn Pierre Sébastien Thibaudeau 27 Oktober, 2017 (Perancis) 5 Disember, 2019
30. 4. Audimatrix Prime Queen Thomas Astruc Thomas Astruc
Matthieu
Choquet Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
29 Oktober, 2017 (Perancis 3 Disember, 2019
31. 5. La Béfana Befana Thomas Astruc Thomas Astruc 30 Oktober, 2017 (Perancis) 23 Disember, 2019
32. 6. Riposte Riposte Thomas Astruc Jun Violet Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
1 November, 2017 (Perancis) 16 Disember, 2019
33. 7. Robustus Robustus Thomas Astruc Wilfried Pain Thomas Astruc Matthieu Choquet Fred Lenoir Sébastien Thibaudeau 2 November, 2017 (Perancis) 1 Januari, 2020
34. 8. Gigantitan Gigantitan Thomas Astruc Christelle Abgrall Thomas Astruc
Fred Lenoir
Jean-Remi Perrin
Sébastien Thibaudeau
26 November, 2017 (Perancis) 9 Disember, 2019
35 9. Le Hibou Noir The Dark Owl Thomas Astruc Jun Violet Thomas Astruc Matthieu Choquet Fred Lenoir Sébastien Thibaudeau 10 Disember, 2017 (Perancis) 23 Mei, 2020
36. 10. Glaciator Glaciator Thomas Astruc Wilfried Pain Thomas Astruc Matthieu Choquet Fred Lenoir Sébastien Thibaudeau 14 Januari, 2018 (Perancis) 9 Disember, 2019
37. 11. Sapotis Sapotis Thomas Astruc Jun Violet Thomas Astruc Matthieu Choquet Fred Lenoir Sébastien Thibaudeau 21 Januari, 2018 (Perancis) 23 March, 2020
38. 12. Gorizilla Gorizilla Thomas Astruc Benoît Boucher Thomas Astruc Mélanie Duval Sébastien Thibaudeau 13 Mei, 2018 (Perancis) 1 Januari, 2020
39. 13. Captaine Hardrock Captain Hardrock Thomas Astruc Wilfried Pain Thomas Astruc Fred Lenoir Jean-Remi Perrin Sébastien Thibaudeau 20 Mei, 2018 (Perancis) 24 Mei, 2020
40. 14. Zombizou Zombizou Thomas Astruc Wilfried Pain Thomas Astruc Wilfried Pain 27 Mei, 2018 (Perancis) 24 Mei, 2020
41. 15. Syren Syren Thomas Astruc
Benoît Boucher
Thomas Astruc
Mélanie Duval
Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
3 Jun, 2018 (Perancis) 23 Mei, 2020
42 16. Rossignoble Frightningale Thomas Astruc
Christelle Abgrall
Jeremy Paoletti
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
10 Jun, 2018 (Perancis) 2 Januari, 2020
43. 17. L'insaisissable Troublemaker Thomas Astruc
Wilfried Pain
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Nolwenn Pierre
Sébastien Thibaudeau
17 Jun, 2018 (Perancis) 5 Disember, 2019
44. 18. Anansi Anansi Thomas Astruc
Benoît Boucher
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Nolwenn Pierre
Sébastien Thibaudeau
23 September, 2018 (Perancis) 24 Julai, 2020
45. 19. Le Marchand de Sable Sandboy Thomas Astruc
Jun Violet
Thomas Astruc

Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Nolwenn Pierre
Sébastien Thibaudeau

30 September, 2018 (Perancis) 28 Julai, 2020
46. 20. Inverso Reverser Thomas Astruc
Fred Lenoir
Thomas Astruc
Benoît Boucher
7 Oktober, 2018 (Perancis) 23 Julai, 2020
47. 21. Le Patineur Frozer Thomas Astruc
Jeremy Paoletti
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Nolwenn Pierre
Sébastien Thibaudeau
14 Oktober, 2018 (Perancis) 20 Julai, 2020
48. 22. Style Queen (Le Combat des Reines - 1ère Partie) Style Queen (Queen's Battle - Part 1) Thomas Astruc
Jun Violet
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
21 Oktober, 2018 21 Julai, 2020
49. 23. Queen Wasp (Le Combat des Reines - 2ème Partie) Queen Wasp (Queen's Battle - Part 2) Thomas Astruc
Wilfried Pain
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
21 Oktober, 2018 22 Julai, 2020
50. 24. Maledikteur Malediktator Thomas Astruc
Benoît Boucher
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
28 Oktober, 2018 27 Julai, 2020
51. 25. Catalyste (Le Jour des Héros - 1ère Partie) Catalyst (Heroes' Day - Part 1) Thomas Astruc
Jun Violet
Jeremy Paoletti
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Mélanie Duval
Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
18 November, 2018 29 Julai, 2020
52. 26. Mayura (Le Jour des Héros - 2ème Partie) Mayura (Heroes' Day - Part 2) Thomas Astruc
Benoît Boucher
Jun Violet
Thomas Astruc
Matthieu Choquet
Mélanie Duval
Fred Lenoir
Sébastien Thibaudeau
18 November, 2020 30 Julai, 2020

Musim 3[sunting | sunting sumber]

# # Tajuk asal Tajuk Bahasa Inggeris Diarahkan oleh Ditulis oleh Tarikh Keluaran asal Tarikh Keluaran di Malaysia
53. 1. Rebrousse-Temps Backwarder Thomas Astruc

Jun Violet Benoît Boucher

Thomas Astruc Fred Lenoir Sébastienn Thibaudeau 14 April, 2019
54. 2. Papa Garou Weredad Thomas Astruc

Jun Violet Lucie Gardes

Thomas Astruc Mélanie Duval

Fred Lenoir Sébastien Thibaudeau

21 April, 2019
55. 3. Caméléon Chameleon Thomas Astruc Wilfried Pain Jun Violet Thomas Astruc Mélanie Duval Fred Lenoir Sébastien Thibaudeau
56. 4. Animaestro Animaestro
57. 5. Boulangerix Bakerix
58. 6. Silence Silencer
59. 7. Oblivio Oblivio
60. 8. Climatika 2 Stormy Weather 2
61. 9. Poupéflekta Reflekdoll
62. 10. Oni-Chan Oni-Chan
63. 11. Miraculeur Miraculer
64. 12. Le Marionnettiste 2 The Puppeteer 2
65. 13. Desperada Desperada
66. 14. Startrain Startrain
67. 15. Chasseuse de Kwamis Kwamibuster
68. 16. Festin Feast
69. 17. Ikari Gozen Ikari Gozen
70. 18. Timetagger Timetagger
71. 19. Trouble Fête Party Crasher
72. 20. Gamer 2.0 Gamer 2.0
73. 21. Chat Blanc Cat Blanc
74. 22. Félix Felix
75. 23. Ladybug Ladybug
76. 24. Maître Noël Christmaster
77. 25. Mangeamour (La Bataille de Miraculous - Partie 1) Heart Hunter (The Battle of the Miraculous - Part 1)
78. 26. Miracle Queen (La Bataille de Miraculous - Parte 2) Miracle Queen (The Battle of the Miraculous - Part 2)