Senarai episod The Powerpuff Girls

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut ialah senarai episod dalam siri kartun The Powerpuff Girls.

Pengenalan[sunting | sunting sumber]

# Tarikh siaran Tajuk
1 Mac 12, 1995 Meat Fuzzy Lumkins
2 Januari 28, 1996 Crime 101

Musim 1[sunting | sunting sumber]

# Tarikh siaran Tajuk
1 November 18, 1998
RCTI: 3 September 2000
6 Mei 2001
24 Februari 2002
Insect Inside/ Powerpuff Bluff
2 November 25, 1998
RCTI: 10 September 2000
13 Mei 2001
3 Mac 2002
Monkey See, Doggie Do / Mommy Fearest
3 Disember 2, 1998
RCTI: 17 September 2000
20 Mei 2001
10 Mac 2002
Octi Evil / Geshundfight
4 Disember 9, 1998
RCTI: 24 September 2000
27 Mei 2001
17 Mac 2002
Buttercrush / Fuzzy Logic
5 Disember 16, 1998
RCTI: 1 Oktober 2000
3 Jun 2001
24 Mac 2002
Boogie Frights / Abracadaver
6 Disember 23, 1998
RCTI: 8 Oktober 2000
10 Jun 2001
31 Mac 2002
Telephonies / Tough Love
7 Januari 6, 1999
RCTI:15 Oktober 2000
17 Jun 2001
7 April 2002
Major Competiton / Mr. Mojo's Rising
8 Januari 13, 1999
RCTI: 22 Oktober 2000
24 Jun 2001
14 April 2002
Paste Makes Waste / Ice Sore
9 Januari 20, 1999
RCTI: 29 Oktober 2000
1 Julai 2001
21 April 2002
Bubblevicious / The Bare Facts
10 Januari 27, 1999
RCTI: 5 November 2000
8 Julai 2001
28 April 2002
Cat Man Do / Impeach Fuzz
11 Februari 3, 1999
RCTI: 12 November 2000
15 Julai 2001
5 Mei 2002
Just Another Manic Mojo / Mime For a Change
12 April 7, 1999
RCTI: 19 November 2000
22 Julai 2001
12 Mei 2002
The Rowdyruff Boys
13 Mei 27, 1999
RCTI: 26 November 2000
29 Julai 2001
19 Mei 2002
Uh Oh Dynamo

Musim 2[sunting | sunting sumber]

# Tarikh siaran Tajuk
14 Jun 25, 1999
RCTI: 3 Disember 2000
5 Ogos 2001
26 Mei 2002
Stuck Up, Up and Away / Schoolhouse Rocked
15 Ogos 6, 1999
RCTI: 10 Disember 2000
12 Ogos 2001
Collect Her / Supper Villain
16 Ogos 20, 1999
RCTI: 17 Disember 2000
19 Ogos 2001
Birthday Bash / Too Pooped to Puff
17 September 10, 1999
RCTI: 24 Disember 2000
26 Ogos 2001
Beat Your Greens / Down 'n Dirty
18 September 25, 1999
RCTI: 31 Disember 2000
2 September 2001
Dream Scheme / You Snooze, You Lose
19 Oktober 8, 1999
RCTI: 7 Januari 2001
9 September 2001
Slave the Day / Los Dos Mojos
20 November 26, 1999
RCTI: 14 Januari 2001
16 September 2001
A Very Special Blossom / Daylight Savings
21 Februari 13, 2000
RCTI: 21 Januari 2001
23 September 2001
Mo Job / Pet Feud
22 Mac 17, 2000
RCTI: 28 Januari 2001
30 September 2001
Imaginary Fiend / Cootie Gras
23 April 28, 2000
RCTI: 4 Februari 2001
7 Oktober 2001
The Powerpuff Girls' Best Rainy Day Adventure Ever / Just Desserts
24 Mei 26, 2000
RCTI: 11 Februari 2001
14 Oktober 2001
Twisted Sister / Cover Up
25 Jun 2, 2000
RCTI: 18 Februari 2001
21 Oktober 2001
Speed Demon / Mojo Jonesin'
26 Jun 30, 2000
RCTI: 25 Februari 2001
28 Oktober 2001
Something's a Ms. / Slumbering With the Enemy

Musim 3[sunting | sunting sumber]

# Tarikh siaran Tajuk
27 Julai 28, 2000
RCTI: 4 Mac 2001
4 November 2001
Fallen Arches / The Mane Event
28 Ogos 18, 2000
RCTI: 11 Mac 2001
11 November 2001
Town and Out / Child Fearing
29 September 8, 2000
RCTI: 18 Mac 2001
18 November 2001
Criss Cross Crisis
30 September 15, 2000
RCTI: 25 Mac 2001
25 November 2001
Bubblevision / Bought and Scold
31 September 22, 2000
RCTI: 1 April 2001
2 Disember 2001
Gettin' Twiggy With It / Cop Out
32 Oktober 6, 2000
RCTI: 8 April 2001
9 Disember 2001
Three Girls and a Monster / Monkey See, Doggie Two
33 Oktober 20, 2000
RCTI: 15 April 2001
16 Disember 2001
Jewel of the Aisle / Super Zeroes
34 November 10, 2000
RCTI: 22 April 2001
23 Disember 2001
Candy is Dandy / Catstrophe
35 Disember 1, 2000
RCTI: 29 April 2001
30 Disember 2001
Hot Air Buffoon / Ploys R' Us
36 Januari 5, 2001
RCTI: 6 Januari 2002
The Headsuckers Moxy / Equal Fights
37 Februari 9, 2001
RCTI: 13 Januari 2002
Powerprof.
38 Februari 9, 2001
RCTI: 20 Januari 2002
Moral Decay / Meet the Beat-Alls
39 April 3, 2001
RCTI: 27 Januari 2002
Helter Shelter / Power Lunch

Musim 4[sunting | sunting sumber]

# Tarikh siaran Tajuk
40 April 20, 2001
RCTI: 3 Februari 2002
Film Flam
41 April 27, 2001
RCTI: 10 Februari 2002
All Chalked Up
42 Mei 4, 2001
RCTI: 17 Februari 2002
Get Back Jojo
43 Jun 8, 2001 Superfriends
44 Jun 15, 2001 Members Only
45 Jun 21, 2001 Him Diddle Riddle
46 Jun 22, 2001 Nano of the North
47 Jun 28, 2001 Forced Kin
48 Julai 5, 2002 Stray Bullet
49 Julai 12, 2002 Knock It Off

Musim 5[sunting | sunting sumber]

# Tarikh siaran Tajuk
50 Disember 6, 2002 Keen on Keane / Not So Awesome Blossom
51 Disember 13, 2002 Power-Noia
52 September 5, 2003 Monstra-City / Shut the Pup Up
53 September 12, 2003 Toast of the Town / Divide and Conquer
54 September 19, 2003 Burglar Alarmed / Shotgun Wedding
55 September 26, 2003 Save Mojo / Substitute Creature
56 Oktober 3, 2003 'Twas the Fight Before Christmas
57 November 6, 2003 The Boys Are Back in Town
58 November 13, 2003 Pee Pee G's / Boys Toys
59 November 25, 2003 Seed No Evil / City of Clipsville
60 Januari 9, 2004 Lying Around the House / Bubble Boy
61 Januari 16, 2004 Documentary / Girls Gone Mild
62 April 2, 2004 Curses / Bang For Your Buck
63 April 9, 2004 Silent Treatment / Sweet 'N Sour
64 April 16, 2004 Prime Mates / Coupe D'Etat
65 April 23, 2004 Makes Zen to Me / Say Uncle
66 April 30, 2004 Reeking Havoc / Live and Let Dynamo
67 Mei 7, 2004 Mo' Linguish / Oops, I Did It Again
68 Mei 14, 2004 A Made Up Story

Musim 6[sunting | sunting sumber]

# Tarikh siaran Tajuk
69 Jun 25, 2004 Little Miss Interprets / Night Mayor
70 Julai 2, 2004 Custody Battle / City of Nutsville
71 Julai 9, 2004 Aspirations
72 Julai 16, 2004 That's Not My Baby! / Simian Says
73 Julai 23, 2004 Sun Scream / The City of Frownsville
74 Julai 30, 2004 West In Pieces
75 Ogos 20, 2004 Crazy Mixed Up Puffs / Mizzen in Action
76 Ogos 27, 2004 What's the Big Idea / Roughing It Up
77 Mac 25, 2005 I See a Funny Cartoon in Your Future / Octi-Gone
78 Mac 25, 2005 Nuthin' Special / Neighbor Hood
79 TIDAK DISIARKAN di Amerika Syarikat See Me, Feel Me, Gnomey

Episod khas[sunting | sunting sumber]

# Tarikh siaran Tajuk
80 November 29, 2008 The Powerpuff Girls Rule!!!