Senarai kampung baru Cina di Malaysia

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke pandu arah Pergi ke carian
Kampung baru Cina di Negeri Sembilan
Papan tanda kampung baru Cina di Perak.

Berikut merupakan senarai kampung baru Cina di Malaysia[1]:

Johor[sunting | sunting sumber]

Johor Bahru[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Skudai
  2. Kampung Baru Kangkar Pulai
  3. Kampung Baru Ulu Choh
  4. Kampung Baru Lima Kedai
  5. Kampung Baru Ulu Tiram
  6. Kampung Baru Plentong
  7. Kampung Baru Masai
  8. Kampung Baru Gelang Patah
  9. Kampung Baru Pandan
  10. Kampung Baru Kangkar Tebrau
  11. Kampung Baru Ban Foo
  12. Kampung Baru Kempas Baru (Rangkaian)
  13. Kampung Baru Ungku Mohsin (Rangkaian)
  14. Kampung Baru Tampoi (Rangkaian)

Kulai[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Bukit Batu
  2. Kampung Baru Air Bemban
  3. Kampung Baru Sedenak
  4. Kampung Baru Kelapa Sawit
  5. Kampung Baru Sengkang
  6. Kampung Baru Kulai
  7. Kampung Baru Saleng
  8. Kampung Baru Seelong
  9. Kampung Baru Senai

Segamat[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Kg Tengah
  2. Kampung Baru Pekan Jabi
  3. Kampung Baru Batu Anam
  4. Kampung Baru Bukit Siput
  5. Kampung Baru Jementah
  6. Kampung Baru Gemas Bahru
  7. Kampung Baru Buluh Kasap
  8. Kampung Baru Kg Abdullah
  9. Kampung Baru Bekok
  10. Kampung Baru Chaah
  11. Kampung Baru Labis
  12. Kampung Baru Pekan Air Panas
  13. Kampung Baru Sungai Karas
  14. Kampung Baru Sawah Padi Tenang (Rangkaian)
  15. Kampung Baru Tambang Batu 7 (Rangkaian)
  16. Kampung Baru Kwongsai (Rangkaian)

Batu Pahat[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Senggarang
  2. Kampung Baru Rengit
  3. Kampung Baru Semerah
  4. Kampung Baru Sri Medan
  5. Kampung Baru Parit Sulong
  6. Kampung Baru Kangkar Senangar (Rangkaian)
  7. Kampung Baru Minyak Beku (Rangkaian)
  8. Kampung Baru Bagan (Bagan)
  9. Kampung Baru Segenting (Bagan)
  10. Kampung Baru Tongkang Pechah
  11. Kampung Baru Parit Raja
  12. Kampung Baru Sri Gading
  13. Kampung Baru Ayer Hitam
  14. Kampung Baru Kangkar Bahru
  15. Kampung Baru Yong Peng
  16. Kampung Baru Lam Lee
  17. Kampung Baru Parit Yaani
  18. Kampung Baru Sin Lik (Rangkaian)
  19. Kampung Baru Panchor (Rangkaian)
  20. Kampung Baru Parit Buloh (Rangkaian)

Kota Tinggi[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Sungai Rengit
  2. Kampung Baru Pasir Gogok
  3. Kampung Baru Teluk Sengat
  4. Kampung Baru Kuala Sedili (Rangkaian)
  5. Kampung Baru Lukut Cina (Rangkaian)
  6. Kampung Baru Batu 2 Jalan Lombong (Rangkaian)

Mersing[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Hubung
  2. Kampung Baru Mersing Kecil
  3. Kampung Baru Jemaluang
  4. Kampung Baru Endau (Bagan)

Ledang[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Sagil
  2. Kampung Baru Serom
  3. Kampung Baru Bukit Gambir
  4. Kampung Baru Sungai Mati
  5. Kampung Baru Kebun Baru
  6. Kampung Baru Kundang Ulu
  7. Kampung Baru Bukit Kangkar
  8. Kampung Baru Tangkak
  9. Kampung Baru Gerisek
  10. Kampung Baru Bekoh
  11. Kampung Baru Sengkang Batu 19 (Rangkaian)
  12. Kampung Baru Parit Bunga (Rangkaian)
  13. Kampung Baru Pekan Rawang (Rangkaian)
  14. Kampung Baru Batu 10 (Rangkaian)
  15. Kampung Baru Asahan Sialang Relau (Rangkaian)
  16. Kampung Baru Belemang (Rangkaian)
  17. Kampung Baru Teratai (Rangkaian)

Muar[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Lenga
  2. Kampung Baru Bukit Kepong
  3. Kampung Baru Bukit Bakri
  4. Kampung Baru Parit Jawa
  5. Kampung Baru Pagoh
  6. Kampung Baru Panchor
  7. Kampung Baru Bukit Pasir
  8. Kampung Baru Bukit Mor
  9. Kampung Baru Bakri Barat (Rangkaian)
  10. Kampung Baru Simpang Jeram (Rangkaian)
  11. Kampung Baru Sabak Awor (Rangkaian)
  12. Kampung Baru Jalan Daud (Rangkaian)
  13. Kampung Baru Parit Bakar (Rangkaian)

Kluang[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Sri Lalang
  2. Kampung Baru Kahang
  3. Kampung Baru Simpang Renggam
  4. Kampung Baru Renggam
  5. Kampung Baru Macap
  6. Kampung Baru Kg Gajah
  7. Kampung Baru Layang-Layang
  8. Kampung Baru Sungai Sayong
  9. Kampung Baru Paloh
  10. Kampung Baru Kg Paya
  11. Kampung Baru Chamek
  12. Kampung Baru Nyior
  13. Kampung Baru Batu 24, Kahang (Rangkaian)
  14. Kampung Baru Central Paloh (Rangkaian)
  15. Kampung Baru Yap Tau Sah (Rangkaian)
  16. Kampung Baru Dato' Abdul Rahman Yassin (Rangkaian)
  17. Kampung Baru Senda (Rangkaian)
  18. Kampung Baru Gunung Lambak (Rangkaian)

Pontian[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Pekan Nenas
  2. Kampung Baru Permas Kukup (Rangkaian)
  3. Kampung Baru Kukup Laut (Bagan)
  4. Kampung Baru Ayer Masin (Bagan)
  5. Kampung Baru Ayer Baloi (Bagan)
  6. Kampung Baru Benut (Bagan)

Kedah[sunting | sunting sumber]

Baling & Sik[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Kuala Ketil
  2. Kampung Baru Kejai
  3. Kampung Baru Kuala Pegang
  4. Kampung Baru Kampung Lalang
  5. Kampung Baru Tawar
  6. Kampung Baru Kupang
  7. Kampung Baru Nami
  8. Kampung Baru Kura

Kuala Muda[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Gurun
  2. Kampung Baru Jeniang
  3. Kampung Baru Semeling
  4. Kampung Baru Bedong
  5. Kampung Baru Bukit Selambau
  6. Kampung Baru Sungai Lalang
  7. Kampung Baru Merbok
  8. Kampung Baru Padang Lembu

Kulim[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Lunas
  2. Kampung Baru Padang Serai
  3. Kampung Baru Sungai Karangan
  4. Kampung Baru Kilang Sago
  5. Kampung Baru Sungai Kob
  6. Kampung Baru Kelang Lama
  7. Kampung Baru Batu 6 (Bukit Lada) (Rangkaian)

Kota Setar[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Pokok Sena
  2. Kampung Baru Kilang Tebu (Rangkaian)
  3. Kampung Baru Simpang Empat (Rangkaian)

Bandar Baharu[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Bagan Samak
  2. Kampung Baru Selama
  3. Kampung Baru Serdang (Ee Guan)
  4. Kampung Baru Mahang
  5. Kampung Baru Karangan
  6. Kampung Baru Junjong
  7. Kampung Baru Lubok Buntar (Rangkaian)
  8. Kampung Baru Bukit Besar (Rangkaian)

Kubang Pasu[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Changloon

Padang Terap[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Pekan Naka
  2. Kampung Baru Tanjung Thai (Pedu)

Kelantan[sunting | sunting sumber]

Bachok[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Balai
  2. Kampung Baru Jelawat

Gua Musang[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Bertam Ulu
  2. Kampung Baru Gua Musang
  3. Kampung Baru Batu Papan (Rangkaian)
  4. Kampung Baru Dusun Pulai (Rangkaian)

Jeli[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Gemang Baru
  2. Kampung Baru Kalai
  3. Kampung Baru Legeh
  4. Kampung Baru Seberang Jeli
  5. Kampung Baru Kuala Balah
  6. Kampung Baru Lubok Bungor
  7. Kampung Baru Kubur Batu

Kuala Krai[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Kemubu
  2. Kampung Baru Dabong
  3. Kampung Baru Karangan
  4. Kampung Baru Manek Urai
  5. Kampung Baru Laloh
  6. Kampung Baru Manjor
  7. Kampung Baru Pemberian
  8. Kampung Baru Kuala Gris
  9. Kampung Baru Guchil
  10. Kampung Baru Pahi
  11. Kampung Baru Telekong
  12. Kampung Baru Batu Jong (Rangkaian)

Ketereh[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Pauh Lima (Rangkaian)

Kota Bharu[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Tokong
  2. Kampung Baru Teluk Kandis
  3. Kampung Baru Chepa
  4. Kampung Baru Kg Cina (Rangkaian)

Machang[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Mata Air (Rangkaian)
  2. Kampung Baru Joh (Rangkaian)
  3. Kampung Baru Temangan (Rangkaian)
  4. Kampung Baru China Cekok Tok Cuba (Rangkaian)

Kubang Kerian[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Aur Duri

Pasir Mas[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Pasir Parit (Rangkaian)
  2. Kampung Baru Kasar (Rangkaian)
  3. Kampung Baru Tendong (Rangkaian)

Pasir Putih[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Semerak (Rangkaian)
  2. Kampung Baru Selising (Rangkaian)
  3. Kampung Baru Seligi (Rangkaian)

Pengkalan Chepa[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Sering (Rangkaian)

Tanah Merah[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Kelisar
  2. Kampung Baru Pasir Panji (Rangkaian)
  3. Kampung Baru Jelatok (Rangkaian)
  4. Kampung Baru Pulau Paya (Rangkaian)

Tumpat[sunting | sunting sumber]

  1. Kampung Baru Kulim (Rangkaian)
  2. Kampung Baru Kok Seraya (Rangkaian)

Melaka[sunting | sunting sumber]

Alor Gajah[sunting | sunting sumber]

  1. Macap Baru
  2. Permai Macap Umboo
  3. Taboh Naning
  4. Lendu
  5. Paya Mengkuang
  6. Mun Lok (Rangkaian)

Melaka Tengah[sunting | sunting sumber]

  1. Alor Jaya
  2. Sungai Udang
  3. Bukit Beruang
  4. Air Keroh
  5. Tanjung Minyak
  6. Air Salak
  7. Bukit Rambai
  8. Tiang Dua
  9. Tanjung Keling (Rangkaian)

Jasin[sunting | sunting sumber]

  1. On Lok
  2. Gunung Emas
  3. Parit Keliling
  4. Pondok Batang
  5. Bukit Katong
  6. Simpang Bekok
  7. Kg Kongsai (Rangkaian)
  8. Kg Air Manggis (Rangkaian)

Negeri Sembilan[sunting | sunting sumber]

Jelebu[sunting | sunting sumber]

  1. Petaling
  2. Ladang Jelebu
  3. Titi
  4. Sungai Muntuh
  5. Pertang
  6. Simpang Pertang
  7. Durian Tipus
  8. Hosapa (Rangkaian)

Kuala Pilah[sunting | sunting sumber]

  1. Bukit Gelugor
  2. Kuala Jemapoh
  3. Parit Tinggi
  4. Kepis Batu 10
  5. Simpang Dangi
  6. Air Mawang
  7. Dangi

Port Dickson[sunting | sunting sumber]

  1. Sungai Nipah
  2. Tanah Merah      Site A
  3. Tanah Merah      Site C
  4. Hailam (Rangkaian)
  5. Sungai Sendayan (Rangkaian)
  6. Bukit Pelandok (Rangkaian)
  7. Sri Parit (Rangkaian)
  8. Kebun Jimah (Rangkaian)
  9. Kuala Lukut (Rangkaian)

Tampin[sunting | sunting sumber]

  1. Tampin
  2. Gedok
  3. Air Kuning Selatan
  4. Gemas

Seremban I[sunting | sunting sumber]

  1. Pajam
  2. Nilai
  3. Mantin
  4. Pantai Batu 8
  5. Ulu Beranang
  6. Sikamat
  7. Broga

Seremban Ii[sunting | sunting sumber]

  1. Batu 8 Labu
  2. Mambau
  3. Rahang
  4. Paroi
  5. Rasah
  6. Pasir Mas (Rangkaian)
  7. Legong Jaya (Rangkaian)

Jempol[sunting | sunting sumber]

  1. Mahsan
  2. Indah
  3. Bakar Batu
  4. Rompin
  5. Ayer Hitam
  6. Bukit Pilah
  7. Chu Ward
  8. Rata Bahau (Rangkaian)
  9. Tanah Panjis Rompin (Rangkaian)
  10. Kepis Batu 12 (Rangkaian)
  11. Pekebun Kecil Sungai Lui (Rangkaian)
  12. Kg Pak Kah Choon (Rangkaian)
  13. Seri Mahsan (Rangkaian)
  14. Ladang Geddes Bahagian A (Rangkaian)
  15. Ladang Geddes Bahagian B (Rangkaian)
  16. Ladang Geddes Bahagian C (Rangkaian)
  17. Ladang Geddes Bahagian D (Rangkaian)

Pahang[sunting | sunting sumber]

Bentong I[sunting | sunting sumber]

  1. Bukit Tinggi
  2. Sungai Dua
  3. Karak
  4. Sungai Penjuring
  5. Manchis
  6. Sungai Gapoi
  7. Sri Telemong
  8. Sungai Perdak

Bentong II[sunting | sunting sumber]

  1. Ketari
  2. Perting
  3. Kemansur
  4. Chamang
  5. Repas
  6. Telemong
  7. Ulu Perting

Cameron Highlands[sunting | sunting sumber]

  1. Lembah Bertam
  2. Ringlet
  3. Kuala Terla
  4. Tringkap
  5. Kea Farm
  6. Kg Raja

Jerantut[sunting | sunting sumber]

  1. Sungai Jan
  2. Sungai Lekok
  3. Batu Balai
  4. Damak
  5. Padang Sejana
  6. Jeransong
  7. Batu 57 (Rangkaian)
  8. Sungai Par Ulu (Rangkaian)

Kuantan[sunting | sunting sumber]

  1. Gambang
  2. Sri Teruntum
  3. Seb. Baru Sg Lembing

Maran[sunting | sunting sumber]

  1. Sri Jaya
  2. Sungai Jerik

Raub[sunting | sunting sumber]

  1. Sungai Lui
  2. Sempalit
  3. Cheroh
  4. Sungai Ruan
  5. Sungai Chetang
  6. Tras
  7. Sang Lee
  8. Sungai Klau
  9. Bukit Koman
  10. Sungai Chalit (Rangkaian)

Lipis[sunting | sunting sumber]

  1. Benta
  2. Jerkoh
  3. Penjom
  4. Padang Tengku

Bera & Temerloh[sunting | sunting sumber]

  1. Kemayan
  2. Mengkuang
  3. Triang
  4. Kerayong
  5. Mengkarak
  6. Kg Menteri (Rangkaian)
  7. Kg Paya Lang (Rangkaian)
  8. Kg Bukit Godam (Rangkaian)
  9. Temerloh
  10. Mentakab
  11. Lanchang
  12. Kerdau
  13. Kuala Krau
  14. Belenggu Halt (Rangkaian)

Perak[sunting | sunting sumber]

Kinta, Batu Gajah[sunting | sunting sumber]

  1. Gunung Hijau
  2. Sungai Durian
  3. Indian Settlement
  4. Tanjung Tualang
  5. Papan
  6. Bali
  7. Bemban
  8. Chendrong
  9. Kg Timah
  10. Nalla
  11. Papan Baru
  12. Kampung Baharu MTD (Rangkaian)

Kinta Tengah[sunting | sunting sumber]

  1. Jelapang
  2. Lahat
  3. Bukit Merah
  4. Bercham
  5. Falim
  6. Menglembu R.A
  7. Simee
  8. Tawas
  9. Buntong

Kinta Selatan[sunting | sunting sumber]

  1. Tambun
  2. Tanjung Rambutan R.A
  3. Gunung Rapat
  4. Simpang Pulai
  5. Ampang Baru
  6. Pasir Pinji
  7. Lim Tan

Ulu Kinta[sunting | sunting sumber]

  1. Chemor R.A
  2. Changkat Kinding
  3. Kanthan Baru
  4. Kuala Kuang
  5. Tanah Hitam

Kampar[sunting | sunting sumber]

  1. Mambang Di Awan
  2. Malim Mawar
  3. Tronoh Mines
  4. Jeram
  5. Sungai Siput Selatan
  6. Lawan Kuda
  7. Kopisan
  8. Tersusun Kowdow (Rangkaian)
  9. Wah Loong (Rangkaian)
  10. Tersusun Taman Merdeka (Rangkaian)
  11. Aston Settlement (Rangkaian)
  12. Rawa (Rangkaian)
  13. Desa Lawan Kuda (Rangkaian)
  14. Malim Mawar Tin (Rangkaian)

Kuala Kangsar[sunting | sunting sumber]

  1. Sauk
  2. Jerlun
  3. Manong
  4. Padang Rengas
  5. Liman Kati
  6. Kati

Sg Siput Utara[sunting | sunting sumber]

  1. Karai
  2. Salak Baru
  3. Sungai Buloh
  4. Rimba Panjang
  5. Simpang Jalong
  6. Salak Utara
  7. Lintang
  8. Lasah
  9. Tersusun Simpang Jalong (Rangkaian)

Muallim (Slim River)[sunting | sunting sumber]

  1. Behrang Ulu
  2. Behrang Station
  3. Slim River
  4. Slim Village
  5. Ketoyong
  6. Trolak
  7. Perhentian

Batang Padang I[sunting | sunting sumber]

  1. Banir
  2. Sungai Kroh
  3. Pekan Getah
  4. Air Kuning
  5. Banir Estate
  6. Coldstream
  7. Tapah Road
  8. Chenderiang
  9. Kg Pahang
  10. Temoh
  11. Tanah Mas
  12. Bukit Pagar
  13. Tersusun Banir Estate (Rangkaian)
  14. Muhibbah Chenderiang (Rangkaian)

Batang Padang II[sunting | sunting sumber]

  1. Bidor Station
  2. Kuala Bikam
  3. Sungkai
  4. Pekan Pasir
  5. Bidor Station
  6. Belakang Pasar (Rangkaian)

Gerik[sunting | sunting sumber]

  1. Kuala Rui
  2. Batu Dua
  3. Kampung Baru U.P.R.A (8)

Lenggong[sunting | sunting sumber]

  1. Air Kala
  2. Selat Pagar
  3. Padang Grus
  4. Kota Tampan

Pengkalan Hulu[sunting | sunting sumber]

  1. Pengkalan Hulu
  2. Klian Intan
  3. Tasek

Kerian[sunting | sunting sumber]

  1. Lian Seng (Rangkaian)
  2. Kuala Gula (Bagan)
  3. Bagan Seberang (Bagan)
  4. Jalan Pantai (Bagan)
  5. Nelayan (Bagan)
  6. Bagan Utara (Bagan)
  7. Bagan Selatan (Bagan)
  8. Kuala Bagan Tiang (Bagan)
  9. Teluk (Bagan)
  10. Kg Koh

Manjung[sunting | sunting sumber]

  1. Simpang Dua
  2. Simpang Lima
  3. Pekan Gurney
  4. Ayer Tawar
  5. Raja Hitam
  6. Kg Jering
  7. Changkat Kruing
  8. Bruas
  9. Merbau
  10. Kg China
  11. Sungai Batu

Hilir Perak / Kerian[sunting | sunting sumber]

  1. Langkap
  2. Palawan
  3. Batu 12
  4. Chui Chak
  5. Simpang Empat
  6. Goh Hong
  7. Pasir Bedamar
  8. Ikan (Bagan)
  9. Sungai Burong (Bagan)
  10. Sungai Tiang (Bagan)
  11. Sungai Belukang (Bagan)
  12. Lipas Laut (Bagan)
  13. Pasir Laut (Bagan)
  14. Parit Empat (Bagan)

Larut Matang[sunting | sunting sumber]

  1. Pokok Assam
  2. Aulong
  3. Kamunting
  4. Changkat Jering
  5. Air Terjun
  6. Kuala Sepetang
  7. Simpang
  8. Temerlok
  9. Sungai Rotan
  10. Trong
  11. Padang Gajah
  12. Matang
  13. Sungai Kerang
  14. Kampung Pinang
  15. Pasir Hitam

Selama[sunting | sunting sumber]

  1. Batu Kurau
  2. Sungai Terap
  3. Redang Panjang
  4. Rantau Panjang
  5. Kubu Gajah
  6. Jelai
  7. Ulu Sepetang (Rangkaian)
  8. Pondok Tanjung (Rangkaian)
  9. Selama (Rangkaian)

Perlis[sunting | sunting sumber]

Kangar[sunting | sunting sumber]

  1. Pauh Setia

Pulau  Pinang[sunting | sunting sumber]

Seberang Perai Tengah[sunting | sunting sumber]

  1. Machang Bubok
  2. Berapit
  3. Sungai Lembu
  4. Juru
  5. Permatang Tinggi
  6. Kg Selamat (Rangkaian)
  7. Kg Bahru (Rangkaian)

Seberang Perai Selatan[sunting | sunting sumber]

  1. Valdor
  2. Jawi
  3. Sungai Kecil
  4. Wellesley
  5. Changkat (Rangkaian)
  6. Bagan Bukit Tambun (Bagan)
  7. Sungai Udang (Bagan)

Selangor[sunting | sunting sumber]

Hulu Langat[sunting | sunting sumber]

  1. Balakong
  2. Semenyih
  3. Batu 14
  4. Tarun Broga
  5. Bangi
  6. Batu 11, Cheras
  7. Sungai Chua
  8. Batu 9, Cheras
  9. Kg Kenangan, Batu 18
  10. Ampang
  11. Kwantung Baru (Rangkaian)
  12. Bukit Angkat (Rangkaian)

Hulu Selangor[sunting | sunting sumber]

  1. Kalumpang, Sejantung
  2. Air Panas, Kerling
  3. Asam Kumbang
  4. Chuang, Rasa
  5. Batang Kali, Bukit Chandang
  6. Gurney, Ulu Yam Bharu
  7. Kg Damai
  8. Stesyen, Ulu Yam Lama
  9. Kg Hassan (Rangkaian)
  10. Kg Kilang Papan
  11. Menyuruk (Rangkaian)
  12. Kg Dato Harun, Serendah
  13. Koskan (Rangkaian)

Petaling[sunting | sunting sumber]

  1. Seri Damansara
  2. Seri Setia
  3. Seri Sungai Buloh
  4. Seri Subang
  5. Seri Kembangan
  6. Batu 14, Puchong
  7. Cempaka (Rangkaian)

Klang[sunting | sunting sumber]

  1. Pandamaran
  2. Pulau Ketam (Bagan)
  3. Kg Sungai Lima (Bagan)
  4. Bagan Hainan (Bagan)

Kuala Langat[sunting | sunting sumber]

  1. Sungai Jarom

Sepang[sunting | sunting sumber]

  1. Tanjung Sepat
  2. Dengkil
  3. Sepang
  4. Salak
  5. Sungai Pelek
  6. Batu Satu (Rangkaian)

Kuala Selangor[sunting | sunting sumber]

  1. Ijok
  2. Tiram Setia
  3. Batang Berjuntai
  4. Sungai Tengkorak (Bagan)
  5. Pasir (Bagan)
  6. Sungai Yu Baru (Bagan)
  7. Pasir Penambang (Bagan)
  8. Sasaran (Bagan)
  9. Sungai Janggut (Bagan)
  10. Sungai Kajang (Bagan)

Sabak Bernam[sunting | sunting sumber]

  1. Sekinchan Site A
  2. Sekinchan Site B
  3. Sekinchan Site C
  4. Seri Sekinchan (Bagan)
  5. Simpang Bno (Bagan)
  6. Sungai Pulai (Bagan)
  7. Teluk Rhu (Bagan)
  8. Sungai Besar (Bagan)
  9. Beting Kepah (Bagan)
  10. Sungai Burong (Bagan)
  11. Sungai Lang (Bagan)
  12. Parit Baru (Bagan)

Gombak[sunting | sunting sumber]

  1. Sungai Terentang
  2. Kundang
  3. Stesen Kuang
  4. Kuala Ampang
  5. Kepong Ulu
  6. Kg Dato' Lee Kim Sai (Rangkaian)
  7. Desa Kuala Garing (Rangkaian)
  8. Kg Lim Tan (Rangkaian)
  9. Kuala Garing Selatan (Rangkaian)
  10. Kg Sg Bakau (A/B/C) (Rangkaian)
  11. Rawang Tin (Rangkaian)
  12. Rajah (Rangkaian)
  13. Kg Sg Dua (Rangkaian)
  14. Kg Seri Indah (Rangkaian)
  15. Desa Aman (Rangkaian)
  16. Batu Arang (Rangkaian)

Terengganu[sunting | sunting sumber]

Kuala Terengganu[sunting | sunting sumber]

  1. Pulai Baru
  2. Batu Lima
  3. Air Jernih

Wilayah Persekutuan[sunting | sunting sumber]

Kuala Lumpur[sunting | sunting sumber]

  1. Air Panas
  2. Jinjang
  3. Salak Selatan

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (8 April 2021). "Senarai Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Kampung (JKK) Kampung Baru Cina, 2016-2017" (xlsx). Data Terbuka Malaysia. Diarkibkan daripada yang asal pada 23 Februari 2022. Dicapai pada 23 Februari 2022.