Templat:Tunas-geo-Korea

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke navigasi Pergi ke carian
Pendokumenan templat
Hierarki rencana tunas

Mengenai templat ini

Templat ini digunakan untuk mengenal pasti tunas berkenaan geografi dan tempat di Korea . Ia menggunakan {{asbox}}, yang merupakan satu meta-templat yang direka untuk memudahkan proses mewujudkan dan mengekalkan templat tunas.

Penggunaan

Menaip {{Tunas-geo-Korea}} menghasilkan pesanan yang ditunjukkan pada permulaan, dan menambah rencana untuk kategori berikut:

Penggunaan[sunting sumber]

  • Templat ini digunakan untuk mengenalpasti rencana tunas berkaitan geografi dan tempat di Korea.
  • Sila lihat contoh rencana Sungai Han untuk contoh penggunaan templat ini pada rencana.

Cara penggunaan :

{{Tunas-geo-Korea}}

Lihat juga[sunting sumber]

Maklumat umum

Ini ialah templat tunas. Berikut satu penjelasan yang ringkas templat ini; sila rujuk Wikipedia:Rencana tunas untuk maklumat penuh.

Apakah rencana tunas?[sunting sumber]

Rencana tunas ialah satu artikel yang mengandungi hanya beberapa ayat teks yang terlalu pendek untuk menyediakan liputan ensiklopedia subjek.

Bagaimanakah rencana tunas dikenal pasti?[sunting sumber]

  • Jika boleh, cuba untuk mencari templat rencana tunas yang paling sesuai untuk artikel. Senarai penuh boleh didapati di Wikipedia:WikiProjek Menyusun tunas.
  • Jika perlu, lebih daripada satu templat rencana tunas boleh digunakan. Walau bagaimanapun, tidak lebih daripada empat boleh digunakan pada mana-mana artikel.
  • Bubuh satu templat tunas pada bahagian akhir sekali dalam sesebuah rencana, selepas bahagian "Pautan luar", mana-mana templat navigasi, dan tag kategori. Seperti biasa, templat ditambah dengan memasukkan nama mereka di dalam kurungan berkembar, contohnya {{tunas}}.

Maklumat lanjut[sunting sumber]

Maklumat lanjut boleh didapati di:

Lihat juga[sunting sumber]