The Cheetah Girls: One World

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
The Cheetah Girls: One World
Fail:The Cheetah Girls 3 One World.jpg
Cover of the "Extended Music Edition" DVD.
PengarahPaul Hoen
PenerbitDebra Martin Chase
PenulisNisha Ganatra
Dibintangi olehAdrienne Bailon
Sabrina Bryan
Kiely Williams
Muzik olehDavid Lawrence
SinematografiDonald Duncan
Disunting olehGirish Bhargava
PengedarDisney Channel
Mula ditayangkan
22 Ogos 2008
Tempoh tayangan
82 min
Negara Amerika Syarikat
BahasaInggeris
Perbelanjaan$25 jita

The Cheetah Girls: One World ialah telefilem asli Disney Channel ketiga yang dibintangi kumpulan cereka The Cheetah Girls yang ditayangkan buat julung kalinya pada 22 Ogos 2008.

Plot[sunting | sunting sumber]

Ketika Galleria (Raven-Symoné) menuntut di Universiti Cambridge di England, Chanel (Adrienne Bailon), Dorinda (Sabrina Bryan), dan Aqua (Kiely Williams) menyertai barisan pelakon filem Bollywood bertajuk "Namaste Bombay". Maka The Cheetah Girls travel pun merentas bumi ke India. Setiba mereka di sana, mereka berjumpa dengan Rahim (Rupak Ginn), iaitu pelakon utama filem tersebut, yang menawan tetapi cemerkap. Setelah bertemu dengan, Gita (Deepti Daryanani), iaitu koreografer filem, tercetusnya perlawanan menari antara mereka bertiga menentang Gita dan penari-penari sokongannya, lalu menyedari bahawa pengarah muzik filem berkenaan iaitu Vik (Michael Steger), hanya mampu memilih seroang Cheetah dalam filemnya kerana bajetnya sekadar cukup untuk seorang bintang.

Sambutan[sunting | sunting sumber]

Walaupun tayangan perdananya ditonton 6.2 juta orang, namun filem inilah yang paling rendah dari segi ratings bagi tayangan perdana siri telefilem Cheetah Girls.[1]

Alih suara Bahasa Malaysia[sunting | sunting sumber]

Versi alih suara Bahasa Malaysia ditayangkan di Disney Channel Malaysia pada 28 Disember 2008. Berikut ialah pengalih suara bagi watak-watak utama filem ini:

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]