Senarai masjid di Kelantan

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
(Dilencongkan dari Senarai Masjid di Kelantan)
Lompat ke: pandu arah, cari

Masjid di Bachok[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Cherang Hangus
  2. Masjid Mahmoodi
  3. Masjid Mukim Badak Melawi
  4. Masjid Mukim Batol
  5. Masjid Mukim Kampung Kuchelong
  6. Masjid Mukim Kein
  7. Masjid Mukim Keluat
  8. Masjid Mukim Kuala Kandis
  9. Masjid Mukim Kuala Melawi
  10. Masjid Mukim Kuau
  11. Masjid Mukim Kubang Golok
  12. Masjid Mukim Lo'ok
  13. Masjid Mukim Mujor
  14. Masjid Mukim Nipah
  15. Masjid Mukim Pantai Damak
  16. Masjid Mukim Paya Mengkuang
  17. Masjid Mukim Perupok
  18. Masjid Mukim Repek
  19. Masjid Mukim Rusa
  20. Masjid Mukim Tanjong Jering

Masjid di Gua Musang[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Betong Nenggiri
  2. Masjid Lepan Tupai @ Jaya
  3. Masjid Mukim Chiku 1 & 2
  4. Masjid Mukim Chiku 3
  5. Masjid Mukim Chiku 5 & 6
  6. Masjid Mukim Chiku 7
  7. Masjid Mukim Felda Perasu
  8. Masjid Mukim Jeram Tekuh
  9. Masjid Mukim Jerek
  10. Masjid Mukim Kampung Serian
  11. Masjid Mukim Kesedar Chalil
  12. Masjid Mukim Kesedar Lebir
  13. Masjid Mukim Kesedar Paloh 3
  14. Masjid Mukim Kuala Betis
  15. Masjid Mukim Ladang Sungai Terah
  16. Masjid Mukim Limau Kasturi 1
  17. Masjid Mukim Lu'lu
  18. Masjid Mukim Meranto
  19. Masjid Mukim Paloh 1 & 2
  20. Masjid Mukim Pasir Tumbuh

Masjid di Jeli[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Bandar Jeli
  2. Masjid Kg. Kalai
  3. Masjid Mukim Air Lanas
  4. Masjid Mukim Batu Melintang
  5. Masjid Mukim Berdang
  6. Masjid Mukim Bukit Lakota
  7. Masjid Mukim Ganir @ Jerimbong
  8. Masjid Mukim Gemang
  9. Masjid Mukim Gunung Reng
  10. Masjid Mukim Jeli
  11. Masjid Mukim Kalai
  12. Masjid Mukim Kesedar Air Canal
  13. Masjid Mukim Kuala Balah
  14. Masjid Mukim Kubur Datu
  15. Masjid Mukim Legeh
  16. Masjid Mukim Pasir Dusun
  17. Masjid Mukim Pergau Rangka
  18. Masjid Mukim Sungai Long
  19. Masjid Mukim Sungai Satan

Masjid di Kota Bharu[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Muhammadi
  2. Masjid Al-Sultan Ismail Petra, Kubang Kerian
  3. Masjid Telipot
  4. Masjid Kampung Laut, Nilam Puri
  5. Masjid Sultan Ismail Petra, Banggol
  6. Masjid Kampung Sireh
  7. Masjid Mukim Paya Bemban
  8. Masjid As-Salam, Pengkalan Chepa
  9. Masjid Kampung Kota, Kampung Kota, Kota Bharu
  10. Masjid Al Husna Baung Bayam
  11. Masjid Mukim Al-Muttaqin, Daerah Lundang, 15200 Kota Bharu
  12. Masjid Besar Pengkalan Chepa, Daerah Panji, 16100 Kota Bharu (masjid bandar)
  13. Masjid Changkat Tualang, 31610 Kota Bharu
  14. Masjid Kampung Redang Sawa, 31610 Kota Bharu
  15. Masjid Kampungkaram, Daerah Banggu, 16150 Kota Bharu
  16. Masjid Langgar, Daerah Lundang, 15150 Kota Bharu
  17. Masjid Lundang Paku, Daerah Beta, 15100 Kota Bharu
  18. Masjid Mukim Pulau Tinggi, Daerah Bukit Jawa, 16400 Melor, Kota Bharu
  19. Masjid Mukim Tualang Rendah Lama, Daerah Bukit Jawa, 16400 Melor, Kota Bharu
  20. Masjid Mukim Alor Bakat, Daerah Mahligai, 16400 Melor, Kota Bharu
  21. Masjid Mukim Aril, Daerah Peringat, 16400 Kota Bharu
  22. Masjid Mukim Badak Mati, Daerah Banggu, 16050 Kota Bharu
  23. Masjid Mukim Badang, Daerah Badang, 15350 Kota Bharu.
  24. Masjid Mukim Panji, Daerah Panji, 16100 Kota Bharu.

Masjid di Kuala Krai[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Bandar Kuala Krai
  2. Masjid Banggol Guchil
  3. Masjid Kg Keroh
  4. Masjid Mukim Aur Gading
  5. Masjid Mukim Batu Balai
  6. Masjid Mukim Batu Jong
  7. Masjid Mukim Bechah Salak
  8. Masjid Mukim Blok Bahagia
  9. Masjid Mukim Chenulong Berhala
  10. Masjid Mukim Chuchoh Puteri A
  11. Masjid Mukim Chuchoh Puteri B
  12. Masjid Mukim Derdap Lebar @ Pahi
  13. Masjid Mukim Enggong
  14. Masjid Mukim Ingin Maju
  15. Masjid Mukim Jelawang
  16. Masjid Mukim Kampung Belanga
  17. Masjid Mukim Kampung Rahmat
  18. Masjid Mukim Kandek
  19. Masjid Mukim Karangan
  20. Masjid Mukim Kebun Kuala Pertang

Masjid di Machang[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Al Amir, Wakaf Bata
  2. Masjid Batu 30 Panyit
  3. Masjid Machang Lama
  4. Masjid Mukim Air Belaga
  5. Masjid Mukim Bagan
  6. Masjid Mukim Baka Remuning
  7. Masjid Mukim Batu 23
  8. Masjid Mukim Bukit Tiu
  9. Masjid Mukim Dewan
  10. Masjid Mukim Hutan Putih
  11. Masjid Mukim Jakar
  12. Masjid Mukim Joh
  13. Masjid Mukim Kaabah
  14. Masjid Mukim Kampung Galang
  15. Masjid Mukim Kampung Raja
  16. Masjid Mukim Kampung Raja Barat
  17. Masjid Mukim Kelaweh
  18. Masjid Mukim Kerawan
  19. Masjid Mukim Kerawat
  20. Masjid Mukim Kerilla
  21. Masjid Mukim Ulu Sat

Masjid di Pasir Mas[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Jubli Perak Sultan Ismail Petra
  2. Masjid Mukim (Bakuk) Kg. Rahmat
  3. Masjid Bandar Pasir Mas
  4. Masjid Darul Ulum
  5. Masjid Hj Abdullah Kg. Tal Tujuh
  6. Masjid Madrasah Kg
  7. Masjid Mukim Alur Buluh
  8. Masjid Mukim Alor Galah
  9. Masjid Mukim Apa-apa
  10. Masjid Mukim Apam
  11. Masjid Mukim Aur China
  12. Masjid Mukim Bakok
  13. Masjid Mukim Bakong
  14. Masjid Mukim Banggol Ara
  15. Masjid Mukim Banggol Kemian
  16. Masjid Mukim Banggol Kulim
  17. Masjid Mukim Banggol Naim
  18. Masjid Mukim Banggol Setol
  19. Masjid Mukim Banggol Tempoyak
  20. Masjid Mukim Baroh Piau
  21. Masjid Mukim Bechah Durian
  22. Masjid Mukim Belukar
  23. Masjid Mukim Beris Bechah Semak
  24. Masjid Mukim Beting Pauh
  25. Masjid Mukim Binjai Mu'tab
  26. Masjid Mukim Bongor
  27. Masjid Mukim Bukit Kwong
  28. Masjid Mukim Bukit Tuku
  29. Masjid Mukim Bunut Susu
  30. Masjid Mukim Chasi
  31. Masjid Mukim Chetok
  32. Masjid Mukim Chichal Tinggi
  33. Masjid Mukim Gabus
  34. Masjid Mukim Gual Nering
  35. Masjid Mukim Gual Payung
  36. Masjid Mukim Gual Periok
  37. Masjid Mukim Gual Tinggi
  38. Masjid Mukim Gual Tok Deh
  39. Masjid Mukim Hujung Galok
  40. Masjid Mukim Hutan Chengal
  41. Masjid Mukim Jaba
  42. Masjid Mukim Jejawi
  43. Masjid Mukim Jejulut
  44. Masjid Mukim Jenerih Tujuh
  45. Masjid Mukim Kampung Kepas
  46. Masjid Mukim Kampung Repek
  47. Masjid Mukim Kampung Siram
  48. Masjid Mukim Kangkong
  49. Masjid Mukim Kasar
  50. Masjid Mukim Kedepil
  51. Masjid Mukim Kedondong
  52. Masjid Mukim Kelar
  53. Masjid Mukim Kenap
  54. Masjid Mukim Kerasak
  55. Masjid Mukim Kuala Lemal
  56. Masjid Mukim Kubang Agol
  57. Masjid Mukim Kubang Bemban
  58. Masjid Mukim Kubang Batang
  59. Masjid Mukim Kubang Gatal
  60. Masjid Mukim Kubang Gendang
  61. Masjid Mukim Kubang Hakim
  62. Masjid Mukim Kubang Panjang
  63. Masjid Mukim Kubang Rambutan
  64. Masjid Mukim Kubang Sepat
  65. Masjid Mukim Kubang Temesu
  66. Masjid Mukim Lalang
  67. Masjid Mukim Lati
  68. Masjid Mukim Lubuk Chekok Timur
  69. Masjid Mukim Lubuk Gong
  70. Masjid Mukim Lubuk Setol
  71. Masjid Mukim Lubuk Tapah
  72. Masjid Mukim Meranti
  73. Masjid Mukim Paloh
  74. Masjid Mukim Padang Embun
  75. Masjid Mukim Padang Lichin
  76. Masjid Mukim Padang Pauh
  77. Masjid Mukim Perol
  78. Masjid Mukim Perol Tok Uban
  79. Masjid Mukim Pintu Cherang
  80. Masjid Mukim Pohon Tanjung
  81. Masjid Mukim Rantau Panjang
  82. Masjid Mukim Rong Chenok
  83. Masjid Mukim Sakar
  84. Masjid Mukim Simpang Empat Tendong
  85. Masjid Mukim Tanjong
  86. Masjid Mukim Tasek Berangan
  87. Masjid Mukim Tasek Gondang
  88. Masjid Mukim Telaga Mas
  89. Masjid Mukim Teliar
  90. Masjid Mukim Temenggong
  91. Masjid Mukim Tempoyak Lama
  92. Masjid Mukim Tendong
  93. Masjid Mukim Tok Sangkut
  94. Masjid Mukim Tok Uban

Masjid di Pasir Puteh[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Bandar Pasir Puteh
  2. Masjid Banggol Pak Esah
  3. Masjid Ibrahimi
  4. Masjid Kampung Kulim
  5. Masjid Kg. Gaal
  6. Masjid Mukim Bukit Jeram
  7. Masjid Mukim Bukit Merbau
  8. Masjid Mukim Gong Chapa
  9. Masjid Mukim Kok Berangan
  10. Masjid Mukim Kuala Semarak
  11. Masjid Mukim Padang Pak Amat
  12. Masjid Mukim Teratak Batu
  13. Masjid Mukim Air Tawar
  14. Masjid Mukim Banir Belikong
  15. Masjid Mukim Batu Hitam
  16. Masjid Mukim Berangan Seligi
  17. Masjid Mukim Bukit Abal
  18. Masjid Mukim Bukit Awang
  19. Masjid Mukim Bukit Bidang
  20. Masjid Mukim Bukit Yong

Masjid di Tanah Merah[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Bandar Tanah Merah
  2. Masjid Bukit Panau
  3. Masjid Mukim Alor Pasir
  4. Masjid Mukim Batang Merbau
  5. Masjid Mukim Batu Gajah
  6. Masjid Mukim Becah Laut
  7. Masjid Mukim Belimbing
  8. Masjid Mukim Bendang Nyior
  9. Masjid Mukim Blok Ulu Kusial
  10. Masjid Mukim Bukit Durian
  11. Masjid Mukim Bukit Ganding
  12. Masjid Mukim Chita Jaya
  13. Masjid Mukim Felda Kemahang 3
  14. Masjid Mukim Gobek
  15. Masjid Mukim Ipoh
  16. Masjid Mukim Jakar
  17. Masjid Mukim Jedok
  18. Masjid Mukim Jerangau
  19. Masjid Mukim Kampung Nibong
  20. Masjid Mukim Kampung Rambai

Masjid di Tumpat[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Al-Husna, Mukim Alor Durian, Daerah Wakaf Bharu
  2. Masjid Al-Ismaili, Pasir Pekan
  3. Masjid An-Nur, Mukim Kampung Kota Kubang Labu, Daerah Wakaf Bharu
  4. Masjid Ismaili, Bandar Tumpat
  5. Masjid Madrasah Kampong Mesira, Morak
  6. Masjid Mukim Alur Pasir, Daerah Wakaf Bharu
  7. Masjid Mukim Berangan Selehor
  8. Masjid Mukim Bunohan
  9. Masjid Mukim Cabang Empat, Daerah Terbak
  10. Masjid Mukim Chenderong Batu
  11. Masjid Mukim Delima
  12. Masjid Mukim Geting
  13. Masjid Mukim Jal Besar
  14. Masjid Mukim Jal Kechik
  15. Masjid Mukim Jubakar
  16. Masjid Mukim Kajang Sebidang
  17. Masjid Mukim Kampung Laut
  18. Masjid Mukim Kampung Periok
  19. Masjid Mukim Kampung Tujuh
  20. Masjid Mukim Kelaburan
  21. Masjid Mukim Ketil
  22. Masjid Mukim Kok Keli
  23. Masjid Mukim Kutan
  24. Masjid Mukim Morat
  25. Masjid Mukim Padang Temesu
  26. Masjid Mukim Pak Kerau
  27. Masjid Mukim Palekbang
  28. Masjid Mukim Paloh
  29. Masjid Mukim Pasir Pekan
  30. Masjid Mukim Pulau Gorek
  31. Masjid Mukim Pusu Banyak
  32. Masjid Mukim Simpangan Hilir
  33. Masjid Mukim Simpangan Hulu
  34. Masjid Mukim Sungai Pinang
  35. Masjid Mukim Talak
  36. Masjid Mukim Telok Jering
  37. Masjid Mukim Teluk Darah Sungai 16040 Tumpat
  38. Masjid Mukim Tok Oh
  39. Masjid Mukim Wakaf Bharu
  40. Masjid Selehor

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan luar[sunting | sunting sumber]