Christoph Watrin

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Christoph Watrin
Christoph Watrin.jpg
KelahiranChristoph Watrin
(1988-08-07) 7 Ogos 1988 (umur 32)
Cologne, Germany
PekerjaanPenyanyi, penari, model
Tahun aktif1992–kini
Laman webhttp://us5online.com

Christoph Watrin dilahirkan pada (7 Ogos 1988). Christoph ialah ahli kumpulan pemuzik Jerman iaitu US5 dengan nama ringkasnya ialah "Chris". [perlu rujukan]

Christoph dilahirkan dan dibesarkan di Cologne, Jerman dan Christoph menyertai kumpulan US5 dalam waktu sekolah. Ketika dalam rancangan "Big In America", Chris membuat keputusan ingin meninggalkan kekasihnya iaitu Jana dan ingin fokus sepenuhnya dengan bidang muzik bersama kumpulannya iaitu US5. Ibu Chris seorang guru dan bapa Chris pula seorang jurujual dan Chris juga ada kakak yang bernama Eva. Bapanya dari awal telah curiga tentang Chris yang ingin menyertai kumpulan tersebut dan berhenti sekolah. Chris menggemari banyak jenis lagu dan turut serta dengan Koir Gospel sebelum menyertai US5. Chris telah ditawarkan untuk membuat rakaman pada usia 14 tahun, tetapi Chris dipaksa menolak tawaran tersebut.

Kawan baiknya dalam US5 ialah Christopher Richard Stringini (Richie Stringini) dan dia juga berkawan rapat dengan ahli lain dalam US5 ialah Jay Khan dan Izzy Gallegos. Chris mendakwa tak pernah berkawan rapat dengan bekas ahli US5 iaitu Mikel Johnson. Dengan ahli baru dalam kumpulan US5 iaitu Vince Tomas, Chris menganggap Vince tu sebagai adiknya.

Chris benci merokok dan tak menyukai akohol.

Keluar dari US5[sunting | sunting sumber]

Pada Ogos 2008, Chris Watrin mengambil keputusan untuk keluar dari kumpulan US5 kerana mengalami Burnout Syndrome. Pada yang di nyatakan oleh Jay rakan seband US5nya menyatakan Chris tidak sukanya kerjanya lagi dan Chris tidak pernah mengalami Burnout Syndrome yang pernah di nyatakan oleh Chris. Pada di nyatakan oleh Richie rakan seband US5 juga menyatakan ia datang dari keluarganya (Keluarga Chris) yang tidak suka Chris dalam kerjaya ini dan itu caranya Chris keluar dari Kumpulan US5.

Pautan luar[sunting | sunting sumber]