Christopher Richard "Richie" Stringini

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Christopher Richard "Richie" Stringini
Us52.jpg
Richie, semasa konsert di Duesseldorf
Kelahiran
Christopher Richard Stringini

(1988-11-28) 28 November 1988 (umur 34)
Pekerjaansinger,actor,model
Tahun aktif1992–present
Laman web rasmihttp://us5online.com

Christopher Richard Stringini (dikenali sebagai "Richie Stringini") ialah pelakon, penari dan penyanyi Amerika. Dia dilahirkan pada 28 November 1988 di Chicago, Illinois, AS.

Kehidupan awal[sunting | sunting sumber]

Richie Stringini telah di anak angkat pada umur empat tahun kepada Kathleen dan Robert Stringini, daripada Wheaton, Illinois, AS. Richie Stringini ada abang yang bernama Bobby. dia belajar di Acacia Academy yang terletak di LaGrange, Illinois. Richie Stringini mula berlakon dan menjadi model secara professional pada umur empat tahun. kemudian Richie Stringini berlakon di dalam filem yang bertajuk Rule Number One (2005). Sebelum uji bakat di Florida untuk rancangan realiti televisyen iaitu Big In America (BIA).

US5[sunting | sunting sumber]

Ahli US5: Chris, Izzy, Richie, Mikel dan Jay

Stringini dikenali sebagai "Richie" dalam kumpulan boy band pop US5, dan kumpulan ini di bentuk di bawah syarikat rakaman iaitu Lou Pearlman melalui rancangan realiti televisyen Big In America (BIA). Richie ialah ahli sebenar US5, dengan kejayaan di Eropah dengan kumpulannya dengan lagu Maria Top50. Richie dan kumpulannya masih lagi dengan lawatan stadium di Eropah sehingga 2008.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pautan Luar[sunting | sunting sumber]

http://www.stringini-online.com/ Diarkibkan 2011-02-10 di Wayback Machine (Laman Web Rasmi)