Pergi ke kandungan

Maya Nasri

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Maya Nasri
مايا نصري
Kelahiran
Maya Hossam Asmar

(1976-08-14) 14 Ogos 1976 (umur 47)
Lubnan Miniara, Akkar, Lubnan[1]
Pekerjaan
Tahun aktif1999–kini
PasanganIhab Lamey (k. 2010)
Anak-anak3
Kerjaya muzik
Genre
Instrumen

Maya Hossam Asmar (Arab: مايا حسام الأسمر; lahir di Miniara, Akkar, Lubnan, 14 Ogos 1976; umur 47 tahun), lebih dikenali dengan nama Maya Nasri (Arab: مايا نصري), merupakan seorang penyanyi dan pelakon Lubnan.

Diskografi

[sunting | sunting sumber]
  • Akhbarak Eih? (2001)
  • Law Kan Lak Alb (2003)
  • Izzay Te'rafni (2005)
  • Jayi Lwa't (2008)
  • "Enta habib 3yone" (1999)
  • "Akher Hammi" (1999)
  • "Ana Bahtaglak" (2004)
  • "Aywa Keda" (2006/2007)
  • "Ana Kont Eh" (2006/2007)

Videografi

[sunting | sunting sumber]
  • "Khallini bel Jaw" (2001)
  • "Akhbarak Eih..?" (2001) – Tony Abou Elias
  • "Ya Waheshni (2002)" – Myirna khayyat
  • "Law Kan Lak Alb (2003)" – Ahmad El Mahdi
  • "Ana Bahtaglak (2004)" – Mirna Khayyat Abou-Elias
  • "Habit Hob (2004)" – Mhd. Gomea
  • "Al Asmarani (2005)" – Salim elTurk
  • "Rouh (2006)" – Emile Slaylati
  • "Jaye ElWa2t" (2008) – Ahmad El Mahdi

Filemografi

[sunting | sunting sumber]
  • Code 36 (2007) – Filem Mesir
  • Sultan elGharam ("Sultan Cinta") (2007) – Siri TV Mesir
  • Kharej An elQanoun ("Bertentangan dengan Undang-undang") (2007) – Filem Mesir
  • Wekalet Atiyya (2009) – Siri TV Mesir
  • eldictator (2009) – Filem Mesir
  • Rijal Alhasm (2009) – Siri TV Syria
  • Men kel albeh (2011) - Siri TV Lubnan
  • Al Serr (2017) - Siri Mesir (menunggu untuk dibebaskan)
  • Zenzana 7 (2020) - Filem Mesir
  • Rima" (2019) (Keluar Tidak lama lagi) Filem Mesir.
  1. ^ "زواج وحياة مايا نصري { خــأـأ ص بالــمسأــأبقة }". shakwmakw.com. Dicapai pada 11 Februari 2018.

Pautan luar

[sunting | sunting sumber]