Kategori:Orang hidup

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Untuk melihat perubahan kepada laman-laman di dalam kategori ini, lihat Khas:Perubahan berkaitan/Kategori:Orang hidup.

Kategori ini ialah untuk rencana tentang orang-orang yang hidup sekarang.

Tujuan: Oleh sebab orang hidup mungkin mengalami keburukan peribadi daripada maklumat tidak sesuai, kita patut memandangkan rencana mereka secara teliti. Kategori ini wujud untuk menolong penyunting Wikipedia memperbaiki kualiti biografi orang hidup dengan memastikan bahawa rencana-rencana mengekalkan sudut pandangan berkecuali, ketepatan faktual, dan dipetik daripada sumber-sumber dengan betul.
Organisasi: Kategori ini tidak haruslah mempunyai sub-kategori. Laman-laman yang umumnya diasingkan mengikut nama keluarga.
Pengembangan: Kerana sesyarat yang ditetapkan di Kategori:Kelahiran 123 tahun akhir, setiap individual dilahirkan selepas 1884 (jika tahun kelahiran tidak hadir, masa tempoh aktiviti patut diekstrapolasikan), yang mana tahun kematiannya belum ditentukan, patut muncul dalam kategori ini. Individu-individu berumur lebih 90 untuk sesiapa yang tiada pendokumenan yang diwujudkan untuk tahun-tahun, barangkali dipindah daripada kategori ini kepada Kategori:Orang mungkin hidup.
Ralat: Untuk individu dilahirkan sebelum tahun 1885 yang mana tahun kematiannya tinggal belum ditentukan, sila tukarkan kategori ini kepada Kategori:Tahun kematian hilang (applikasi sama patut diikuti di Kategori:Orang mungkin hidup). Untuk orang yang hilang, di sana ialah Kategori:Orang hilang yang diasingkan.

Kategori berkaitan[sunting | sunting sumber]


Orang mungkin hidup, orang hilang dan orang mati tidak dimasukkan di sini, termasuklah orang yang meninggal dunia atau mati sekarang, lihat Kategori:Kematian 2008 (2007, 2006, 2005, 2004, dan 2003).

Isi kandungan: Atas 0–9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Laman-laman dalam kategori "Orang hidup"

Yang berikut ialah 200 daripada 18,331 buah laman dalam kategori ini.

(laman sebelumnya) (laman berikutnya)

A

(laman sebelumnya) (laman berikutnya)