Perbincangan:Senarai gunung di Malaysia

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

bukit keledang ini terletak di lahat,mengelembu.Bukit ini boleh didaki tanpa pengetahuan polis.Bukit ini juga ialah tempat awam bagi semua orang.Bukit ini mempunyai ketinggian 824 meter dari aras laut.

Saudara, seseorang sudah membubuh Bukit Keledang (menurut sumber lain, ianya juga disebut Bukit Kledang) dalam senarai. Saya tidak pasti tentang ketinggian gunung ini kerana saudara tidak menyertakan bukti tetapi berdasarkan sumber pertama dan kedua yang saya peroleh, gunung ini mempunyai ketinggian lebih kurang 800 meter dari aras laut. Dari aras tanah pula, gunung ini mempunyai ketinggian 658 meter berdasarkan sumber. Kalau salah tolong betulkan. — Khalidrizuan91 (bincang) 22:09, 14 April 2012 (UTC)
Salam 1Wikipedia,

Terdapat 3 Bukit Keledang dan 1 gunung Keledang. Bagi ketinggian gunung Keledang dalam senarai 808m sila rujuk:-

Gunung Tok Wan[sunting sumber]

Gunung Tok Wan boleh dimasukkan ke dalam senarai gunung di Malaysia. Mempunyai ketinggian 675meter dari paras laut. Gunung ini diterokai oleh kumpulan pegawai-pegawai Penjara Kajang. Terletak di atas puncak Bukit Broga, Semenyih. Laluannya pula mestilah merentasi Bukit Broga dahulu, sebelum sampai ke Gunung Tok Wan.

Gunung Berembun - Chemerong, Terengganu.[sunting sumber]

Gunung Berembun yang terletak di Hutan Lipur Chemerong, Terengganu mempunyai ketinggian 1108m. 103.245.88.251 15:48, 14 Disember 2014 (UTC)

Rujukan diperlukan. Yosri (bincang) 12:21, 10 September 2015 (UTC)

Gunung Pulai di Kedah tiada dalam senarai[sunting sumber]

Gunung Pulai yang terletak di Baling Kedah dengan ketinggina 620m bersebelahan dengan Gunung Baling.

Perlu tambah kolum “banjaran”?[sunting sumber]

Terdapat kolum “banjaran” (range) bagi setiap gunung dalam Wiki Inggeris dan juga Wiki Cina. Perlukah kita tambahkan kolum ini di sini juga? Colathewikian (bincang) 14:54, 29 Oktober 2020 (UTC)