Perbincangan pengguna:Yosri

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Archive Arkib
 1. Dis 2003
 2. Okt 2004
 3. Ogo 2005
 4. Dis 2005
 5. Apr 2006
 6. Mei 2006
 7. Dis 2006
 8. Mei 2007
 9. Dis 2007
 10. Jul 2008
 11. Aug 2008
 12. Mar 2009
 13. Jan 2010
 14. Sep 2010
 15. Mac 2011
 16. Feb 2012
 17. Apr 2012
 18. Mei 2012
 19. Nov 2012
 20. Dis 2012
 21. Apr 2013
 22. May 2014
 23. Sep 2015
 24. Sep 2018

Sekat pengguna[sunting sumber]

Yosri tolong sekat manusia ni. https://ms.m.wikipedia.org/wiki/Khas:Sumbangan/66.111.54.214. Saya dah tak tahan dengan manusia ni. Sumpah geram. Saya balikkan, dia balikkan balik CyberTroopers (bincang) 10:56, 12 Disember 2018 (UTC)

Rencana sama?[sunting sumber]

Salam saudara Yosri. Adakah rencana Lapangan Terbang Ottawa ciptaan anda adalah sama dengan versi Lapangan Terbang Antarabangsa Ottawa ? CyberTroopers (bincang) 13:11, 12 Disember 2018 (UTC)

Kemaskini rencana[sunting sumber]

Salam Yosri. Saya ingin meminta jasa baik anda untuk membantu saya mengemaskini beberapa rencana mukim di bawah menggunakan templat infobox. Sebenarnya ada banyak lagi tetapi setakat itu sahaja yang dapat saya senaraikan. Saya kini sedang mengemaskini secara beransur-ansur.

Kesalahan ejaan[sunting sumber]

Salam saudara Yosri. Halaman Kerjaya Dalam Bidang Insuran adalah rencana buku. Walau bagaimanapun ejaan insurannya adalah salah. Apakah perlu dikekalkan ejaannya memandangkan ia adalah kata nama khas, atau diperbetulkan kepada insurans? CyberTroopers (bincang) 03:37, 15 Disember 2018 (UTC)

Judul buku tidak diubah, tetapi penulisan dalam rencana (bukan judul) patut diubah. Yosri (bincang) 05:42, 15 Disember 2018 (UTC)

Pengkalan udara[sunting sumber]

Salam Yosri. Ejaan yang betul bagi pengkalan udara adalah pangkalan udara. Saya akan memindahkan kesemua halaman yang dicipta oleh anda kepada versi yang betul. Hanya sekadar makluman dan harap anda tidak terkejut dengan perpindahan ini. Terima kasih.CyberTroopers (bincang) 12:01, 17 Disember 2018 (UTC)

Pencalonan Kumpulan Temp-O untuk penghapusan segera[sunting sumber]

Sebuah teg telah diletakkan di Kumpulan Temp-O untuk memohon pemadaman segera daripada Wikipedia. Ini telah dilakukan oleh sebab yang berikut:

rencana orang tanpa rujukan. Sila masukkan rujukan yang sah

Dibawah kriteria penghapusan segera, halaman yang memenuhi kriteria tertentu boleh dihapuskan pada bila-bila masa.

Jika anda merasakan laman ini tidak patut dihapuskan atas sebab ini, anda boleh melawankan pencalonan dengan melawati laman tersebut dan mengeklik butang berlabel "Lawankan penghapusan segera ini". Ini akan memberikan anda peluang untuk menjelaskan mengapa anda percaya laman tersebut tidak patut dihapuskan. Walau bagaimanapun, notakan bahawa selepas sesebuah laman telah ditandakan untuk penghapusan segera, ia boleh dikeluarkan dengan serta merta. Sila jangan keluarkan teg penghapusan segera dari laman itu sendiri, tetapi jangan teragak-agak untuk menambah maklumat yang selaras dengan dasar dan garis panduan Wikipedia. Jika laman tersebut telah dihapuskan, dan anda ingin mendapatkan semula bahan yang dipadam untuk rujukan atau perbaikan masa depan, sila menghubungi penyelia yang menghapuskkannya, atau jika anda sudah berbuat demikian, anda boleh meletakkan permohonan di sini. CyberTroopers (bincang) 15:17, 20 Disember 2018 (UTC)

Kumpulan ini pernah keluar di majalah mangga, tetapi saya sudah tiada salinan. Rujukan internet juga kurang, hanya tinggal di http://www.lyrics.my/categories/melayu/char/t Yosri (bincang) 12:03, 28 Disember 2018 (UTC)

Senarai penyelia[sunting sumber]

Yosri, saya perasan ada seorang penyelia yang berada di dalam senarai tanpa alasan kukuh. Bolehkan anda periksanya di sini?. Zamwan (bincang) 07:59, 28 Disember 2018 (UTC)

@Zamwan: Kejap? Macam mana @Penapis salah guna: boleh menjadi penyelia? Ada sockpuppet yang melakukannya atau itu akaun lalai ciptaan Meta? SNN95 Talk to me, beybeh! 08:18, 28 Disember 2018 (UTC)
@SNN95: status penyelia hanya boleh dilakukan di meta atau birokrat di ms.wiki. Saya tidak pasti akan perkara ini. Saya agak lama tidak membuat suntingan sebagai penyelia atau birokrat, oleh itu menghadapi sedikit kesukaran untuk mendapatkan maklumat lanjut. Zamwan (bincang) 08:43, 28 Disember 2018 (UTC)
@SNN95: @Yosri: berdasarkan semakan saya, status penyelia bagi pengguna ini berkemungkinan besar berasal dari di sini Zamwan (bincang) 09:03, 28 Disember 2018 (UTC)
Penyelia boleh menukar namanya, dengan itu akan berbeza sedikit dari nama semasa lantikan. Saya perlu tinjau dahulu, agak sukar di telefon. Yosri (bincang) 11:59, 28 Disember 2018 (UTC)
Senarai sahih penyelia (jikalau tak silap) https://ms.wikipedia.org/wiki/Khas:Senarai_pengguna/sysop Yosri (bincang) 12:07, 28 Disember 2018 (UTC)
Maaf, bergabung. Itu adalah salah satunya akun filter pernyalahgunaan bisa di cek disini. Itu berasal dari extension abuse filter coba dicek saja. Murbaut1 (bincang) 09:02, 29 Jun 2019 (UTC)

Wikipedia:Interface administrators[sunting sumber]

Saya baru tahu yang jika penyelia mahu mengedit Gajet dalam MediaWiki di Keutamaan memerlukan jawatan en:Wikipedia:Interface administrators. Adakah anda boleh melakukan pertukaran hak pengguna ini? Jika boleh, saya mahu menjadi Interface administrators bagi memudahkan saya untuk memasukkan gajet yang berguna seperti permintaan kebanyakan penyelia yang mahu mengundurkan suntingan dalam telefon mudah alih dalam paparan mudah alih. SNN95 Talk to me, beybeh! 08:14, 28 Disember 2018 (UTC)

Birokrat boleh menambah status anda sebagai interface admin. Zamwan (bincang) 08:45, 28 Disember 2018 (UTC)
@SNN95: anda sekarang adalah interface admin. Zamwan (bincang) 08:50, 28 Disember 2018 (UTC)
@Zamwan: Terima kasih! SNN95 Talk to me, beybeh! 16:25, 29 Disember 2018 (UTC)

Tentang Sekolah di Malaysia[sunting sumber]

Saya telah dapat satu pautan dari KPN ([1]) mengandungi semua maklumat sekolah di Malaysia, harapkan pautan ini berguna ubtuk kamu dalam menambahbaik artikel bertema sekolah. angys Bincang 16:43, 8 Februari 2019 (UTC)

Rencana yang anda menyumbang, Pokok Keriyang Dot[sunting sumber]

Jika ini adalah rencana pertama yang anda mencipta, anda mungkin mahu membaca panduan untuk mencipta rencana pertama anda.

Pertimbanglah juga penggunaan Bestari Rencana untuk membantu anda mencipta rencana.

Hai, Saya telah melihat bahawa anda baru telah mencipta sebuah laman baru, Pokok Keriyang Dot. Pertamanya, terima kasih untuk sumbangan anda; Wikipedia bergantung hanya pada usaha sukarelawan-sukarelawan seperti anda. Namun malangnya, laman yang anda telah mencipta meliputi sebuah topik yang kami sudah mempunyai sebuah laman – Pokok Jambu Arang. Oleh sebab perduaan ini, rencana anda telah ditegkan untuk penghapusan segera. Sila notakan bahawa ini bukanlah sebuah komen peribadi pada anda dan kami harapkan bahawa anda akan terus membantu untuk mempertingkatkan Wikipedia. Jika topik rencana yang anda telah menciptakan adalah satu yang anda minati, maka anda mungkin mahu membantu di Pokok Jambu Arang – anda mungkin mahu membincangkan maklumat baru di laman perbincangan rencana itu.

Jika anda merasakan bahawa rencana yang anda mencipta patut kekal terpisah, anda boleh melawankan pencalonan dengan melawati laman tersebut dan mengeklik butang berlabel "Lawankan penghapusan segera ini". Ini akan memberikan anda peluang untuk menjelaskan mengapa anda percaya laman tersebut tidak patut dihapuskan. Walau bagaimanapun, notakan bahawa selepas sesebuah laman telah ditandakan untuk penghapusan segera, ia boleh dikeluarkan dengan serta merta. Sila jangan keluarkan teg penghapusan segera dari laman itu sendiri, tetapi jangan teragak-agak untuk menambah maklumat yang selaras dengan dasar dan garis panduan Wikipedia. Jika laman tersebut telah dihapuskan, dan anda ingin mendapatkan semula bahan yang dipadam untuk rujukan atau perbaikan masa depan, sila menghubungi penyelia yang menghapuskannya, atau jika anda sudah berbuat demikian, anda boleh meletakkan permohonan di sini. Tambahannya jika anda mahu mendapat seseorang untuk mengulas rencana-rencana yang anda mencipta sebelum mereka diterbitkan supaya mereka tidak dicalonkan untuk penghapusan tidak lama setelah anda mengeposkan mereka, izinkan saya untuk mencadangkan proses penciptaan rencana serta menggunakan ciri pencarian kami untuk mencarikan maklumat yang berkiatan kami sudah mempunyai dalam ensiklopedia ini. Cubalah jangan berasa menawar hati. Wikipedia menantikan sumbangan-sumbangan masa hadapan anda. - CyberTroopers bincang/sumbangan 10:07, 14 Mac 2019 (UTC)

Arab string vandal[sunting sumber]

There is an ongoing problem with the Arab string vandal operating from seven IP ranges, though the particularly problematic ranges are special:contributions/197.38.0.0/16 and special:contributions/197.39.0.0/16. I would like to suggest that a year long ban on these two ranges should be considered. Unfortunately a global block is not viable, so we have been asking local admins to undertake, and we have been doing some as global sysops on the small wikis. Thanks for your consideration. Billinghurst (bincang) 09:24, 25 Jun 2019 (UTC)

Pencalonan Langsuyr untuk penghapusan segera[sunting sumber]

Sebuah teg telah diletakkan di Langsuyr untuk memohon pemadaman segera daripada Wikipedia. Ini telah dilakukan oleh sebab yang berikut:

No source indicating why the group is remarkable enough to be in Wikipedia

Dibawah kriteria penghapusan segera, halaman yang memenuhi kriteria tertentu boleh dihapuskan pada bila-bila masa.

Jika anda merasakan laman ini tidak patut dihapuskan atas sebab ini, anda boleh melawankan pencalonan dengan melawati laman tersebut dan mengeklik butang berlabel "Lawankan penghapusan segera ini". Ini akan memberikan anda peluang untuk menjelaskan mengapa anda percaya laman tersebut tidak patut dihapuskan. Walau bagaimanapun, notakan bahawa selepas sesebuah laman telah ditandakan untuk penghapusan segera, ia boleh dikeluarkan dengan serta merta. Sila jangan keluarkan teg penghapusan segera dari laman itu sendiri, tetapi jangan teragak-agak untuk menambah maklumat yang selaras dengan dasar dan garis panduan Wikipedia. Jika laman tersebut telah dihapuskan, dan anda ingin mendapatkan semula bahan yang dipadam untuk rujukan atau perbaikan masa depan, sila menghubungi penyelia yang menghapuskannya, atau jika anda sudah berbuat demikian, anda boleh meletakkan permohonan di sini. - CyberTroopers bincang/sumbangan 02:50, 18 Julai 2019 (UTC)

Perihal: "falsafah bahasa Wikipedia"[sunting sumber]

Saya baru terbaca topik yang tertera dalam laman perbincangan, dan saya ingin memohon maaf kerana lambat membalas.

Perihal judul wayang (turut bisa dipakai untuk judul buku dan karya kreatif lama seperti opera): hal ini kerana kata nama khas sebegini diberikan tajuk terjemahan yang berbeza mengikut budi bicara penterjemah di negara-negara Nusantara dengan tersendiri. Saya ada bincangkan dengan saudara Algazel bahawa keadaan tajuk terjemahan antara rantau-rantau yang berkongsi bahasa sama boleh berbeza, dan hal tersebut memang biasa dan lazim dalam bahasa luar sekalipun - lihat bagaimana penutur bahasa Sepanyol menerjemah tajuk filem Airplane! (1980) - jadi tentunya kita perlu titik tumpuan dan rujukan yang sama agar ciri sejagat laman ini lebih berfungsi. --Anumengelamun (bincang) 09:00, 18 Julai 2019 (UTC)

Jemputan Bulan Asia Wikipedia 2019[sunting sumber]

Jemputan Bulan Asia Wikipedia
Wikipedia Asian Month Logo v2 ms.svg
Hai Yosri! Saya, MediaWiki message delivery, salah seorang penganjur pertandingan ini dan saya mengalu-alukan penyertaan anda dalam pertandingan ini. Anda dijemput untuk mengikuti Bulan Asia Wikipedia 2019!

Cipta 4 rencana berkaitan Asia dan menangi poskad khas daripada komuniti Wikimedia dari Asia!

Ahli Wikipedia yang mencipta rencana yang terbanyak akan dianugerahi "Duta Asia Wikipedia" dan mendapat sijil bertandatangan khas!Daftar sekarang! Peraturan

Selamat berjaya! Ikhlas daripada saya, MediaWiki message delivery
-- TofeikuBincang 18:28, 29 Oktober 2019 (UTC+8)

Sekat pengguna ini[sunting sumber]

Minta tolong saudara Yosri menyekat 123.136.0.0/16 selama tak terbatas kerana didapati membuat LTA (long-term abuse). Sudah banyak rencana di sini dilaku musnah termasuk tarikh lahir yang sengaja diubah oleh IP ini sejak Julai 2019. Harap tindakan segera diambil.–2001:E68:4424:B656:8491:73F5:FB66:4656 02:40, 5 Disember 2019 (UTC)

 1. ^ "Senarai Sekolah Rendah Dan Menengah Mengikut Negeri (30 APRIL 2018)". Kementerian Pendidikan Malaysia. Dicapai 2019-02-08.