Senarai kampung di Møre og Romsdal

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Berikut merupakan senarai kampung di Møre og Romsdal, dalam negara Norway. Untuk daerah lain sila lihat Senarai kampung di Norway.

Tempat Koordinat Poskod Kawasan perbandaran
Alnes 62°29′09″N 5°58′27″E / 62.4857°N 5.9742°E / 62.4857; 5.9742 6055 Giske komm.svg Giske
Angvika 62°53′37″N 8°05′20″E / 62.8935°N 8.0888°E / 62.8935; 8.0888 6636 Gjemnes komm.svg Gjemnes
Aukrasanden 62°47′28″N 6°55′06″E / 62.7911°N 6.9182°E / 62.7911; 6.9182 6480 Aukra komm.svg Aukra
Aure 63°16′04″N 8°31′53″E / 63.2678°N 8.5313°E / 63.2678; 8.5313 6690 Aure komm.svg Aure
Aure 62°23′28″N 6°34′49″E / 62.3911°N 6.5802°E / 62.3911; 6.5802 6230 Sykkylven komm.svg Sykkylven
Aureosen 62°48′45″N 7°06′09″E / 62.8125°N 7.1024°E / 62.8125; 7.1024 6408 Fræna komm.svg Fræna
Austnes 62°38′12″N 6°16′16″E / 62.6368°N 6.2711°E / 62.6368; 6.2711 6290 Haram komm.svg Haram
Batnfjordsøra 62°53′34″N 7°40′54″E / 62.8927°N 7.6818°E / 62.8927; 7.6818 6631 Gjemnes komm.svg Gjemnes
Boggestranda 62°44′18″N 8°04′55″E / 62.7383°N 8.0820°E / 62.7383; 8.0820 6460 Nesset komm.svg Nesset
Brandal 62°24′03″N 6°00′30″E / 62.4008°N 6.0083°E / 62.4008; 6.0083 6062 Hareid komm.svg Hareid
Brattvåg 62°36′01″N 6°26′36″E / 62.6002°N 6.4434°E / 62.6002; 6.4434 6270 Haram komm.svg Haram
Bremsnes 63°05′19″N 7°39′41″E / 63.0886°N 7.6613°E / 63.0886; 7.6613 6530 Averøy komm.svg Averøy
Bringsinghaug 62°12′11″N 5°25′09″E / 62.2031°N 5.4192°E / 62.2031; 5.4192 6087 Sande Møre og Romsdal komm.svg Sande
Bruhagen 63°03′06″N 7°37′55″E / 63.0517°N 7.6320°E / 63.0517; 7.6320 6530 Averøy komm.svg Averøy
Bud 62°54′24″N 6°54′48″E / 62.9067°N 6.9132°E / 62.9067; 6.9132 6430 Fræna komm.svg Fræna
Dravlaus 62°07′25″N 5°56′27″E / 62.1236°N 5.9408°E / 62.1236; 5.9408 6133 Volda komm.svg Volda
Dyrkorn 62°25′18″N 6°56′46″E / 62.4218°N 6.9460°E / 62.4218; 6.9460 6250 Stordal komm.svg Stordal
Dyrnes 63°25′39″N 7°51′01″E / 63.4275°N 7.8503°E / 63.4275; 7.8503 6570 Smøla komm.svg Smøla
Eggesbønes 62°19′34″N 5°38′30″E / 62.3262°N 5.6417°E / 62.3262; 5.6417 6092 Herøy Møre og Romsdal komm.svg Herøy
Eide 62°55′02″N 7°26′48″E / 62.9173°N 7.4467°E / 62.9173; 7.4467 6493 Eide komm.svg Eide
Eidsbygda 62°35′12″N 7°29′42″E / 62.5868°N 7.4950°E / 62.5868; 7.4950 6350 Rauma komm.svg Rauma
Eidsdal 62°15′40″N 7°10′18″E / 62.2612°N 7.1718°E / 62.2612; 7.1718 6215 Norddal komm.svg Norddal
Eidsvik 62°32′38″N 6°34′42″E / 62.5440°N 6.5782°E / 62.5440; 6.5782 6264 Haram komm.svg Haram
Eidsvåg 62°46′29″N 8°03′10″E / 62.7748°N 8.0528°E / 62.7748; 8.0528 6460 Nesset komm.svg Nesset
Eikesdalen 62°28′34″N 8°10′27″E / 62.4761°N 8.1743°E / 62.4761; 8.1743 6472 Nesset komm.svg Nesset
Eiksund 62°15′10″N 5°54′12″E / 62.2529°N 5.9032°E / 62.2529; 5.9032 6068 Ulstein komm.svg Ulstein
Elnesvågen 62°51′16″N 7°08′26″E / 62.8544°N 7.1406°E / 62.8544; 7.1406 6440 Fræna komm.svg Fræna
Eresfjord 62°39′40″N 8°06′40″E / 62.6610°N 8.1110°E / 62.6610; 8.1110 6470 Nesset komm.svg Nesset
Fiksdalen 62°37′03″N 6°51′00″E / 62.6175°N 6.8500°E / 62.6175; 6.8500 6394 Vestnes komm.svg Vestnes
Fiskarstrand 62°26′23″N 6°16′18″E / 62.4396°N 6.2716°E / 62.4396; 6.2716 6035 Sula komm.svg Sula
Fiskåbygd 62°06′02″N 5°33′28″E / 62.1006°N 5.5579°E / 62.1006; 5.5579 6143 Vanylven komm.svg Vanylven
Flemma 62°56′10″N 8°04′25″E / 62.9361°N 8.0737°E / 62.9361; 8.0737 6637 Gjemnes komm.svg Gjemnes
Flåskjer 62°16′48″N 6°01′35″E / 62.2801°N 6.0265°E / 62.2801; 6.0265 6170 Ørsta komm.svg Ørsta
Folkestad 62°07′08″N 6°02′00″E / 62.1188°N 6.0332°E / 62.1188; 6.0332 6120 Volda komm.svg Volda
Frei 63°01′28″N 7°48′27″E / 63.0244°N 7.8076°E / 63.0244; 7.8076 6524 Kristiansund komm.svg Kristiansund
Fyrde 62°03′47″N 6°19′31″E / 62.0631°N 6.3252°E / 62.0631; 6.3252 6110 Volda komm.svg Volda
Geiranger 62°05′59″N 7°12′24″E / 62.0996°N 7.2066°E / 62.0996; 7.2066 6216 Stranda komm.svg Stranda
Gjemnes 62°57′04″N 7°45′46″E / 62.9510°N 7.7629°E / 62.9510; 7.7629 6633 Gjemnes komm.svg Gjemnes
Gjøra 62°32′56″N 9°06′45″E / 62.5488°N 9.1124°E / 62.5488; 9.1124 6613 Sunndal komm.svg Sunndal
Glærem 62°59′28″N 8°38′11″E / 62.9912°N 8.6365°E / 62.9912; 8.6365 6650 Surnadal komm.svg Surnadal
Grip 63°13′10″N 7°35′35″E / 63.2195°N 7.5931°E / 63.2195; 7.5931 6510 Kristiansund komm.svg Kristiansund
Grøa 62°38′38″N 8°43′48″E / 62.6440°N 8.7300°E / 62.6440; 8.7300 6612 Sunndal komm.svg Sunndal
Gullstein 63°12′26″N 8°08′58″E / 63.2071°N 8.1494°E / 63.2071; 8.1494 6590 Aure komm.svg Aure
Gursken 62°13′49″N 5°37′11″E / 62.2302°N 5.6198°E / 62.2302; 5.6198 6082 Sande Møre og Romsdal komm.svg Sande
Haddal 62°16′56″N 5°52′06″E / 62.2822°N 5.8684°E / 62.2822; 5.8684 6064 Ulstein komm.svg Ulstein
Halsanaustan 63°04′06″N 8°13′40″E / 63.0682°N 8.2279°E / 63.0682; 8.2279 6680 Halsa komm.svg Halsa
Hareid 62°22′17″N 6°01′35″E / 62.3714°N 6.0263°E / 62.3714; 6.0263 6060 Hareid komm.svg Hareid
Heggem 62°52′12″N 7°53′14″E / 62.8701°N 7.8871°E / 62.8701; 7.8871 6638 Gjemnes komm.svg Gjemnes
Helle 62°36′36″N 6°37′34″E / 62.6101°N 6.6260°E / 62.6101; 6.6260 6265 Haram komm.svg Haram
Hellesylt 62°05′16″N 6°51′39″E / 62.0878°N 6.8608°E / 62.0878; 6.8608 6218 Stranda komm.svg Stranda
Helsem 62°17′38″N 6°57′17″E / 62.2940°N 6.9548°E / 62.2940; 6.9548 6200 Stranda komm.svg Stranda
Hjelset 62°46′50″N 7°29′34″E / 62.7805°N 7.4928°E / 62.7805; 7.4928 6450 Molde komm.svg Molde
Hjørungavåg 62°21′17″N 6°04′27″E / 62.3548°N 6.0743°E / 62.3548; 6.0743 6063 Hareid komm.svg Hareid
Hoelsand 62°39′41″N 8°38′41″E / 62.6615°N 8.6446°E / 62.6615; 8.6446 6600 Sunndal komm.svg Sunndal
Hovland 62°29′38″N 6°11′41″E / 62.4940°N 6.1946°E / 62.4940; 6.1946 6057 Ålesund komm.svg Ålesund
Hollingen 62°46′21″N 6°58′59″E / 62.7726°N 6.9831°E / 62.7726; 6.9831 6480 Aukra komm.svg Aukra
Hopen 63°27′48″N 8°00′50″E / 63.4634°N 8.0139°E / 63.4634; 8.0139 6570 Smøla komm.svg Smøla
Hundeidvik 62°22′07″N 6°25′26″E / 62.3685°N 6.4238°E / 62.3685; 6.4238 6224 Sykkylven komm.svg Sykkylven
Hustad 62°57′21″N 7°05′20″E / 62.9557°N 7.0889°E / 62.9557; 7.0889 6433 Fræna komm.svg Fræna
Ikornnes 62°23′12″N 6°32′58″E / 62.3867°N 6.5494°E / 62.3867; 6.5494 6222 Sykkylven komm.svg Sykkylven
Innfjorden 62°29′36″N 7°33′36″E / 62.4933°N 7.5600°E / 62.4933; 7.5600 6315 Rauma komm.svg Rauma
Isfjorden 62°34′40″N 7°47′43″E / 62.5779°N 7.7952°E / 62.5779; 7.7952 6320 Rauma komm.svg Rauma
Jendem 62°47′19″N 7°00′03″E / 62.7887°N 7.0008°E / 62.7887; 7.0008 6408 Fræna komm.svg Fræna
Jordalsgrenda 62°46′00″N 8°19′35″E / 62.7666°N 8.3264°E / 62.7666; 8.3264 6610 Sunndal komm.svg Sunndal
Kleive 62°47′43″N 7°38′02″E / 62.7952°N 7.6339°E / 62.7952; 7.6339 6453 Molde komm.svg Molde
Kornstad 62°57′54″N 7°27′24″E / 62.9649°N 7.4566°E / 62.9649; 7.4566 6530 Averøy komm.svg Averøy
Kortgarden 62°46′39″N 7°37′12″E / 62.7775°N 7.6199°E / 62.7775; 7.6199 6455 Molde komm.svg Molde
Kvalsund 62°20′29″N 5°35′26″E / 62.3414°N 5.5905°E / 62.3414; 5.5905 6098 Herøy Møre og Romsdal komm.svg Herøy
Kvernes 63°00′23″N 7°43′31″E / 63.0063°N 7.7254°E / 63.0063; 7.7254 6530 Averøy komm.svg Averøy
Kvisvik 63°03′53″N 7°59′11″E / 63.0646°N 7.9863°E / 63.0646; 7.9863 6674 Tingvoll komm.svg Tingvoll
Kårvåg 63°00′49″N 7°26′36″E / 63.0135°N 7.4433°E / 63.0135; 7.4433 6530 Averøy komm.svg Averøy
Langevåg 62°26′27″N 6°11′29″E / 62.4408°N 6.1914°E / 62.4408; 6.1914 6030 Sula komm.svg Sula
Larsnes 62°12′10″N 5°34′38″E / 62.2028°N 5.5773°E / 62.2028; 5.5773 6084 Sande Møre og Romsdal komm.svg Sande
Langøy 63°03′51″N 7°29′51″E / 63.0641°N 7.4974°E / 63.0641; 7.4974 6530 Averøy komm.svg Averøy
Leikong 62°14′49″N 5°46′54″E / 62.2469°N 5.7817°E / 62.2469; 5.7817 6080 Herøy Møre og Romsdal komm.svg Herøy
Leira 62°07′17″N 6°35′05″E / 62.1214°N 6.5848°E / 62.1214; 6.5848 6190 Ørsta komm.svg Ørsta
Leitebakken 62°28′47″N 6°01′45″E / 62.4797°N 6.0291°E / 62.4797; 6.0291 6055 Giske komm.svg Giske
Liabygda 62°18′43″N 7°03′09″E / 62.3119°N 7.0526°E / 62.3119; 7.0526 6212 Stranda komm.svg Stranda
Liabøen 63°07′21″N 8°18′57″E / 63.1225°N 8.3159°E / 63.1225; 8.3159 6683 Halsa komm.svg Halsa
Longva 62°39′50″N 6°16′44″E / 62.6638°N 6.2790°E / 62.6638; 6.2790 6293 Haram komm.svg Haram
Løvika 62°25′59″N 6°27′32″E / 62.4331°N 6.4589°E / 62.4331; 6.4589 6013 Ålesund komm.svg Ålesund
Malme 62°47′56″N 7°13′56″E / 62.7990°N 7.2322°E / 62.7990; 7.2322 6445 Fræna komm.svg Fræna
Mauseidvåg 62°25′19″N 6°16′19″E / 62.4220°N 6.2720°E / 62.4220; 6.2720 6036 Sula komm.svg Sula
Meisingset 62°51′19″N 8°16′37″E / 62.8552°N 8.2769°E / 62.8552; 8.2769 6628 Tingvoll komm.svg Tingvoll
Midsund 62°40′22″N 6°40′30″E / 62.6728°N 6.6750°E / 62.6728; 6.6750 6475 Midsund komm.svg Midsund
Mittet 62°42′00″N 7°41′28″E / 62.7001°N 7.6911°E / 62.7001; 7.6911 6363 Rauma komm.svg Rauma
Mo 62°53′48″N 8°33′49″E / 62.8966°N 8.5635°E / 62.8966; 8.5635 6640 Surnadal komm.svg Surnadal
Moltustranda 62°17′33″N 5°37′24″E / 62.2924°N 5.6234°E / 62.2924; 5.6234 6076 Herøy Møre og Romsdal komm.svg Herøy
Myklebost 62°43′57″N 6°26′51″E / 62.7325°N 6.4474°E / 62.7325; 6.4474 6488 Sandøy komm.svg Sandøy
Myklebost 62°05′00″N 5°44′04″E / 62.0832°N 5.7344°E / 62.0832; 5.7344 6140 Vanylven komm.svg Vanylven
Myklebostad 62°43′20″N 7°56′16″E / 62.7221°N 7.9379°E / 62.7221; 7.9379 6364 Nesset komm.svg Nesset
Myklebust 62°29′32″N 6°17′25″E / 62.4923°N 6.2904°E / 62.4923; 6.2904 6057 Ålesund komm.svg Ålesund
Nesjestranda 62°41′50″N 7°25′54″E / 62.6971°N 7.4318°E / 62.6971; 7.4318 6456 Molde komm.svg Molde
Nord-Heggdal 62°42′15″N 6°54′27″E / 62.7042°N 6.9074°E / 62.7042; 6.9074 6475 Midsund komm.svg Midsund
Norddal 62°17′57″N 7°15′41″E / 62.2991°N 7.2614°E / 62.2991; 7.2614 6214 Norddal komm.svg Norddal
Nordstrand 62°30′54″N 6°07′58″E / 62.5150°N 6.1327°E / 62.5150; 6.1327 6050 Giske komm.svg Giske
Ona 62°51′37″N 6°33′15″E / 62.8603°N 6.5543°E / 62.8603; 6.5543 6483 Sandøy komm.svg Sandøy
Raudsand 62°50′07″N 8°07′24″E / 62.8352°N 8.1232°E / 62.8352; 8.1232 6462 Nesset komm.svg Nesset
Rensvik 63°06′06″N 7°49′47″E / 63.1017°N 7.8296°E / 63.1017; 7.8296 6520 Kristiansund komm.svg Kristiansund
Rindal 63°03′23″N 9°12′45″E / 63.0565°N 9.2124°E / 63.0565; 9.2124 6657 Rindal komm.svg Rindal
Roald 62°34′56″N 6°07′23″E / 62.5823°N 6.1230°E / 62.5823; 6.1230 6040 Giske komm.svg Giske
Romfo 62°36′12″N 8°56′20″E / 62.6033°N 8.9389°E / 62.6033; 8.9389 6613 Sunndal komm.svg Sunndal
Rovdane 62°10′30″N 5°44′17″E / 62.1750°N 5.7381°E / 62.1750; 5.7381 6141 Vanylven komm.svg Vanylven
Råket 63°25′07″N 7°49′18″E / 63.4185°N 7.8217°E / 63.4185; 7.8217 6570 Smøla komm.svg Smøla
Røbekk 62°45′13″N 7°17′56″E / 62.7537°N 7.2988°E / 62.7537; 7.2988 6421 Molde komm.svg Molde
Rødven 62°35′12″N 7°29′42″E / 62.5868°N 7.4950°E / 62.5868; 7.4950 6350 Rauma komm.svg Rauma
Røssøyvågen 62°49′01″N 6°48′20″E / 62.8169°N 6.8056°E / 62.8169; 6.8056 6480 Aukra komm.svg Aukra
Røvika 62°43′44″N 7°25′15″E / 62.7289°N 7.4208°E / 62.7289; 7.4208 6456 Molde komm.svg Molde
Sande 62°14′27″N 5°26′34″E / 62.2407°N 5.4429°E / 62.2407; 5.4429 6089 Sande Møre og Romsdal komm.svg Sande
Sandshamn 62°15′16″N 5°28′38″E / 62.2544°N 5.4772°E / 62.2544; 5.4772 6089 Sande Møre og Romsdal komm.svg Sande
Sjøholt 62°29′01″N 6°48′38″E / 62.4837°N 6.8106°E / 62.4837; 6.8106 6240 Orskog komm.svg Ørskog
Skei 62°58′26″N 8°43′29″E / 62.9740°N 8.7247°E / 62.9740; 8.7247 6650 Surnadal komm.svg Surnadal
Skodje 62°30′08″N 6°42′12″E / 62.5021°N 6.7034°E / 62.5021; 6.7034 6260 Skodje komm.svg Skodje
Slagnes 62°04′30″N 5°31′24″E / 62.0751°N 5.5233°E / 62.0751; 5.5233 6146 Vanylven komm.svg Vanylven
Spjelkavik 62°27′22″N 6°21′24″E / 62.4561°N 6.3566°E / 62.4561; 6.3566 6011 Ålesund komm.svg Ålesund
Stangvik 62°55′11″N 8°28′05″E / 62.9196°N 8.4681°E / 62.9196; 8.4681 6642 Surnadal komm.svg Surnadal
Steinshamn 62°47′00″N 6°28′11″E / 62.7833°N 6.4697°E / 62.7833; 6.4697 6487 Sandøy komm.svg Sandøy
Stemshaug 63°19′39″N 8°42′36″E / 63.3274°N 8.7101°E / 63.3274; 8.7101 6690 Aure komm.svg Aure
Stordal 62°22′55″N 6°59′11″E / 62.3820°N 6.9863°E / 62.3820; 6.9863 6250 Stordal komm.svg Stordal
Store-Standal 62°15′48″N 6°25′30″E / 62.2632°N 6.4249°E / 62.2632; 6.4249 6184 Ørsta komm.svg Ørsta
Stranda 62°18′35″N 6°56′09″E / 62.3096°N 6.9358°E / 62.3096; 6.9358 6200 Stranda komm.svg Stranda
Straumgjerde 62°20′05″N 6°35′44″E / 62.3348°N 6.5955°E / 62.3348; 6.5955 6220 Sykkylven komm.svg Sykkylven
Straumshamn 62°04′04″N 6°03′54″E / 62.0678°N 6.0650°E / 62.0678; 6.0650 6120 Volda komm.svg Volda
Sunndalsøra 62°40′31″N 8°33′05″E / 62.6754°N 8.5515°E / 62.6754; 8.5515 6600 Sunndal komm.svg Sunndal
Surnadalsøra 62°58′13″N 8°39′42″E / 62.9703°N 8.6616°E / 62.9703; 8.6616 6650 Surnadal komm.svg Surnadal
Sveggen 63°06′20″N 7°35′54″E / 63.1055°N 7.5984°E / 63.1055; 7.5984 6530 Averøy komm.svg Averøy
Sylte 62°50′06″N 7°13′08″E / 62.8351°N 7.2190°E / 62.8351; 7.2190 6440 Fræna komm.svg Fræna
Sylte 62°17′52″N 7°15′49″E / 62.2978°N 7.2637°E / 62.2978; 7.2637 6210 Norddal komm.svg Norddal
Sylte 62°59′04″N 8°41′43″E / 62.9844°N 8.6953°E / 62.9844; 8.6953 6650 Surnadal komm.svg Surnadal
Syvde 62°05′17″N 5°44′15″E / 62.0880°N 5.7375°E / 62.0880; 5.7375 6140 Vanylven komm.svg Vanylven
Sølsnes 62°41′08″N 7°27′17″E / 62.6856°N 7.4548°E / 62.6856; 7.4548 6456 Molde komm.svg Molde
Søvik 62°32′50″N 6°16′46″E / 62.5472°N 6.2795°E / 62.5472; 6.2795 6280 Haram komm.svg Haram
Sæbø 62°12′24″N 6°28′30″E / 62.2068°N 6.4750°E / 62.2068; 6.4750 6165 Ørsta komm.svg Ørsta
Sætre 62°18′40″N 6°06′05″E / 62.3112°N 6.1013°E / 62.3112; 6.1013 6170 Ørsta komm.svg Ørsta
Tafjord 62°13′52″N 7°24′55″E / 62.2312°N 7.4153°E / 62.2312; 7.4153 6213 Norddal komm.svg Norddal
Tennfjord 62°32′05″N 6°35′03″E / 62.5347°N 6.5841°E / 62.5347; 6.5841 6264 Haram komm.svg Haram
Tingvoll 62°54′27″N 8°12′19″E / 62.9075°N 8.2052°E / 62.9075; 8.2052 6630 Tingvoll komm.svg Tingvoll
Tiset 63°05′54″N 9°19′29″E / 63.0983°N 9.3248°E / 63.0983; 9.3248 6658 Rindal komm.svg Rindal
Todalen 63°11′59″N 8°41′06″E / 63.1998°N 8.6851°E / 63.1998; 8.6851 6690 Aure komm.svg Aure
Todalsøra 62°49′11″N 8°41′11″E / 62.8198°N 8.6863°E / 62.8198; 8.6863 6645 Surnadal komm.svg Surnadal
Tomra 62°34′52″N 6°55′52″E / 62.5812°N 6.9311°E / 62.5812; 6.9311 6393 Vestnes komm.svg Vestnes
Torjulvågen 62°58′29″N 8°14′33″E / 62.9747°N 8.2424°E / 62.9747; 8.2424 6629 Tingvoll komm.svg Tingvoll
Tornes 62°50′29″N 7°01′45″E / 62.8413°N 7.0292°E / 62.8413; 7.0292 6443 Fræna komm.svg Fræna
Torvikbukt 62°56′37″N 7°51′27″E / 62.9437°N 7.8574°E / 62.9437; 7.8574 6639 Gjemnes komm.svg Gjemnes
Tresfjord 62°31′38″N 7°07′36″E / 62.5272°N 7.1266°E / 62.5272; 7.1266 6391 Vestnes komm.svg Vestnes
Tusvik 62°23′52″N 6°28′09″E / 62.3979°N 6.4693°E / 62.3979; 6.4693 6224 Sykkylven komm.svg Sykkylven
Tømmervåg 63°09′27″N 7°57′15″E / 63.1575°N 7.9542°E / 63.1575; 7.9542 6590 Aure komm.svg Aure
Valle 62°28′37″N 6°39′35″E / 62.4769°N 6.6597°E / 62.4769; 6.6597 6260 Skodje komm.svg Skodje
Valsøybotnen 63°05′39″N 8°36′57″E / 63.0942°N 8.6158°E / 63.0942; 8.6158 6686 Halsa komm.svg Halsa
Valsøyfjord 63°08′16″N 8°29′27″E / 63.1379°N 8.4909°E / 63.1379; 8.4909 6687 Halsa komm.svg Halsa
Varhaugvika 62°48′25″N 6°53′50″E / 62.8069°N 6.8973°E / 62.8069; 6.8973 6480 Aukra komm.svg Aukra
Vatne 62°33′24″N 6°38′14″E / 62.5567°N 6.6371°E / 62.5567; 6.6371 6265 Haram komm.svg Haram
Vebenstad 63°00′40″N 7°35′09″E / 63.0110°N 7.5857°E / 63.0110; 7.5857 6530 Averøy komm.svg Averøy
Veblungsnes 62°33′12″N 7°39′50″E / 62.5532°N 7.6640°E / 62.5532; 7.6640 6310 Rauma komm.svg Rauma
Veiholmen 63°31′08″N 7°57′12″E / 63.5189°N 7.9533°E / 63.5189; 7.9533 6570 Smøla komm.svg Smøla
Verma 62°20′36″N 8°03′35″E / 62.3433°N 8.0597°E / 62.3433; 8.0597 6330 Rauma komm.svg Rauma
Vestnes 62°37′35″N 7°05′18″E / 62.6264°N 7.0884°E / 62.6264; 7.0884 6390 Vestnes komm.svg Vestnes
Vevang 63°00′17″N 7°17′47″E / 63.0047°N 7.2964°E / 63.0047; 7.2964 6494 Eide komm.svg Eide
Vik 62°36′45″N 6°56′45″E / 62.6124°N 6.9458°E / 62.6124; 6.9458 6392 Vestnes komm.svg Vestnes
Vikebukt 62°36′46″N 7°08′51″E / 62.6129°N 7.1474°E / 62.6129; 7.1474 6392 Vestnes komm.svg Vestnes
Visnes 62°57′15″N 7°24′06″E / 62.9541°N 7.4018°E / 62.9541; 7.4018 6493 Eide komm.svg Eide
Volda 62°08′51″N 6°04′27″E / 62.1476°N 6.0741°E / 62.1476; 6.0741 6100 Volda komm.svg Volda
Voll 62°32′05″N 7°26′34″E / 62.5347°N 7.4427°E / 62.5347; 7.4427 6386 Rauma komm.svg Rauma
Vågstranda 62°36′21″N 7°19′17″E / 62.6058°N 7.3213°E / 62.6058; 7.3213 6387 Rauma komm.svg Rauma
Øksendalsøra 62°43′06″N 8°25′52″E / 62.7183°N 8.4311°E / 62.7183; 8.4311 6610 Sunndal komm.svg Sunndal
Øre 62°55′12″N 7°45′11″E / 62.9200°N 7.7530°E / 62.9200; 7.7530 6631 Gjemnes komm.svg Gjemnes
Ørsta 62°12′10″N 6°07′38″E / 62.2029°N 6.1272°E / 62.2029; 6.1272 6150 Ørsta komm.svg Ørsta
Åfarnes 62°39′42″N 7°30′10″E / 62.6616°N 7.5027°E / 62.6616; 7.5027 6360 Rauma komm.svg Rauma
Åheim 62°02′09″N 5°31′51″E / 62.0359°N 5.5309°E / 62.0359; 5.5309 6146 Vanylven komm.svg Vanylven
Ålvund 62°50′04″N 8°30′36″E / 62.8344°N 8.5100°E / 62.8344; 8.5100 6620 Sunndal komm.svg Sunndal
Ålvundeidet 62°46′11″N 8°31′51″E / 62.7698°N 8.5307°E / 62.7698; 8.5307 6620 Sunndal komm.svg Sunndal
Åram 62°11′30″N 5°30′06″E / 62.1918°N 5.5018°E / 62.1918; 5.5018 6149 Vanylven komm.svg Vanylven
Årset 62°29′55″N 6°22′48″E / 62.4985°N 6.3801°E / 62.4985; 6.3801 6057 Ålesund komm.svg Ålesund
Åsskard 63°01′07″N 8°29′42″E / 63.0185°N 8.4949°E / 63.0185; 8.4949 6644 Surnadal komm.svg Surnadal

Rujukan[sunting | sunting sumber]


Pautan luar[sunting | sunting sumber]