Wikipedia:Permohonan menyahhapuskan laman

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Arahan untuk pentadbir

Selamat datang. Sila ambil perhatian bahawa halaman ini adalah BUKAN untuk mencabar hasil perbincangan penghapusan atau untuk menangani penghapusan belum selesai pada mana-mana halaman.
"WP:RFU" dilencongkan ke sini. Untuk permohonan untuk menyahsekat, sila lihat Kategori:Permohonan untuk menyahsekat. Untuk permohonan untuk tidak melindungi, sila lihat Wikipedia:Permohonan melindungi laman#Permohonan semasa bagi pengurangan tahap perlindungan.

Permohonan mneyahhapus laman adalah satu proses yang bertujuan untuk membantu pengguna dalam memulihkan halaman atau fail yang telah dihapuskan secara tanpa kontroversi melalui cadangan penghapusan, di bawah kriteria penghapusan segera tertentu (seperti penghapusan penyelenggaraan atau Rencana yang ditolak untuk draf penciptaan), atau dalam penghapusan perbahasan dengan sedikit atau tiada penyertaan selain daripada penama itu. Laman ini juga bertujuan untuk berkhidmat sebagai lokasi pusat kepada permintaan itu dipadam kandungan menjadi dipenggunakan, dipulihkan sebagai draf atau melalui e-mel kepada anda supaya kandungan yang boleh diperbaiki sebelum kemasukan semula ke runag utama, atau digunakan di tempat lain (anda juga boleh membuat permintaan secara langsung kepada salah seorang pentadbir disenaraikan sini). Ini bermakna kandungan dihapuskan selepas perbincangan — di rencana untuk dihapuskan — mungkin dalam beberapa kes diberikan kepada anda, tetapi apa-apa laman penghapusan kontroversi tidak ditarik balik melalui ini proses. pelanggaran hak cipta dan halaman serangan tidak akan disediakan pada semua.

Laman ini hanya untuk meminta penyahhapusan rencana atau fail yang telah pun dihapuskan. Jika anda bimbang tentang rencana masih boleh dilihat, tetapi mempunyai mesej amaran (templat) di atas, sila jangan berbincang di sini, tetapi ikut arahan di dalam templat atau di laman perbincangan anda. Sila tidak meminta bahawa artikel dipadam bawah kriteria penghapusan segera A7, G5 atau G11 akan dipadam sini.

Jika anda rasa pentadbir telah terkhilaf dalam menutup perbincangan penghapusan atau dalam menggunakan kriteria penghapusan segera, sila hubungi mereka secara langsung.

Arahan untuk kes-kes khas
Mohon jangan dihapuskan sebab dato' alex ong punya peran penting dalam budaya Indonesia - Malaysia[sunting sumber]

Dato' Alex Ong punya peran penting dalam kebudayaan, pendidikan dan kesihatan antara Indonesia - Malaysia, mohon jangan dihapuskan. Bilamana ada yang salah dalam penulisan, mohon diperbaiki sebagaimana mestinya