Wikipedia:Kedai Kopi (dasar)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari
Laman ini merupakan salah satu daripada bahagian-bahagian Kedai Kopi khas untuk perbincangan tentang dasar-dasar sedia ada ataupun yang diusulkan di sini berkenaan Wikipedia.

Lihat juga:

Sila letakkan tandatangan beserta tarikh bagi kiriman anda (dengan menaip ~~~~ atau klik butang Tandatangan dan cap waktu pada bar peralatan menyunting).kenapa?
Dasar-dasar terpilih
Penggunaan Aksara Bukan Melayu (2008)
Pembentukan dasar-dasar baru (2008)
Pautan luar atau Pantauan luar (2008)
Lagi berkenaan dasar dan garis panduan (2009)
lihat semua · sunting


Cucu cicit kerabat[sunting | sunting sumber]

Adakah cucu cicit kerabat raja yang memerintah layak mendapat rencana sendiri. Saya rasa/cadang ia digabung dengan rencana ibu/ayahandanya sahaja, kecuali ada pencapaian luar biasa. Yosri (bincang) 15:59, 24 Jun 2014 (UTC)

Bagi saya, sekadar cucu/kerabat jauh tak layak. Kena ada jawatan (misalnya Raja Muda) atau sebab lain, melainkan dia jelas terkenal seperti Putera George dari Cambridge. ...Aurora... (b) 06:44, 25 Jun 2014 (UTC)
Saya setuju dengan pendapat @Aurora. Cucu-cicit hanya layak mempunyai rencana sendiri jika terkenal. Laman berkaitan dengan raja juga harus dihadkan kepada raja pemerintah dan waris2 takhta utama seperti Raja Muda/Tengku Mahkota atau pemegang jawatan utama seperti Raja Di Hilir atau Ndlovukati dan yang sepadan dengannya. --Algazel (hubung) 07:12, 25 Jun 2014 (UTC)

Rencana pilihan[sunting | sunting sumber]

mengenai Akademi Fantasia, dan rencana berkaitan dalaman Malaysia saja untuk berkutnya

Ab8 (bincang) 00:09, 26 November 2014 (UTC)