Perbincangan templat:Pasukan Formula Satu

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Boleh sesiapa delete page ni? Ini disalah buat oleh seorg pengguna Wiki

Template ini digunakan oleh beberapa laman. Tidak bolem dipadamkan. Yosri (bincang) 06:02, 23 Ogos 2012 (UTC)

Vandalisme[sunting sumber]

Secara jelas, templat ini disalin bulat bulat dari wiki en. dan tidak diterjermah langsung.

Suntingan yang dibuat oleh http://ms.wikipedia.org/w/index.php?title=Templat:Formula_One_teams&diff=2328719&oldid=2296531 adalah satu vandalisme serious. Adakah penyelia tidak mengetahui tentang perkara ini? --113.23.139.101 09:17, 23 Ogos 2012 (UTC)

Dimanakah maklumatnya berbeza/salah? Jika ia disalin dari laman Inggeris, kemungkinannya maklumat telah diperiksa disana. Yosri (bincang) 10:43, 23 Ogos 2012 (UTC)

Templat bertindih[sunting sumber]

Saya mendapati ada templat yang baru diletakkan dalam laman.

Templat:Pasukan Formula Satu ini perlu dimasukkan/dilencong ke tempat ini semula. Silalah buat kerja bukan separuh jalan, main cipta templat baru, dan letak kat semua laman. Habislah templat yang lama.

http://ms.wikipedia.org/w/index.php?title=Templat:Pasukan_Formula_Satu&action=history Penyelia sila pantau perubahan terkini berkaitan laman Formula Satu. Ada individu bukan main rajin cipta laman baru dan main ubah sahaja tanpa menghiraukan struktur dan gaya bahasa di laman lain.

--113.23.139.101 09:25, 23 Ogos 2012 (UTC)

Penyelia merupakan sukarelawan yang perlu menangani kehidupan harian mereka juga. Sila mendaftar agar mudah dikenali, kerana alamat IP boleh berbeza, jadi sukar menentukan siapa penyunting. IP yang dikenal pasti sebagai vandal boleh diundurkan keseluruhan suntingan mereka. Anda boleh membantu dengan mendaftar dan dengan itu mudah dikenal pasti sebagai pakar dalam bidang perlumbaan. Terima kasih. Yosri (bincang) 10:39, 23 Ogos 2012 (UTC)
Wikipedia adalah kerja sukarelawan. Setiap pengguna wikipedia jika merasakan ada keraguan atau masalah boleh mengubahnya sendiri tanpa mengharapkan belas ihsan penyelia ataupun wikipediawan lain. Contoh boleh didapati dari Wikipedia Inggeris. Pertanyaan adalah digalakkan untuk kita saling bantu membantu. Daftar dalam WBM, dan bantu kami. Rungutan sama sekali tidak dapat diterima, terutamanya pengguna IP. -- i wong (bincang) 10:52, 23 Ogos 2012 (UTC)
Makaud saya, template ini mengandungi maklumat yang sama di Wiki Inggeris. Tiada sebab untuk meraguinya. Selain itu, perubahan seperti nama mungkin dilakukan oleh pengguna yang sama menggunakan pc berlainan. Tiada sebab penyelia mempertikaikannya. Jika anda mendaftar lebih mudah membezakan suntingan anda berbanding orang lain. Yosri (bincang) 10:57, 23 Ogos 2012 (UTC)

Templat:Formula One teams lebih awal dicipta. Jadi saya akan memindahkannya ke Templat:Pasukan Formula Satu. ...Aurora... (b) 08:24, 28 Ogos 2012 (UTC)

Terima kasih kepada Aurora. Saye yang terbuat secara tidak sengaja. Saye ingin membaiki rencana2 F1. Saya dah banyak sunting laman Sebastian Vettel, dan lain2 juga. Kalau salah, betulkan okay.

Lain2[sunting sumber]

Saya yang membuat page wiki untuk semua perlumbaan 2007, saya akan cuba improve bahasa dan nama pasukan, tolong betulkan silap saye. Kalau ade laman F1 yang diubah, sayelah tu, tapi tolong edit bahasa yang salah ye.

Saya galakkan anda mendaftar agar mudah dibezakan dari penyunting perosak. Anda juga dapat mengekalkan kredit sumbangan anda. Yosri (bincang) 14:25, 23 Ogos 2012 (UTC)

Oh i agree. Saya akan sering membaik pulih portal F1 dan senarai F1, dan saya akan menyunting sebaik-baiknya bagi GP 2008-2011 dengan info dan nama pasukan yang betul. Banyak sgt link merah ni. Saya ni sukan dalah tengok F1 , jadi pengetahuan saya amat luas dalam bidang ini.