Templat:Db-f7

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pendokumenan templat[lihat] [sunting] [sejarah] [nyahcache]

Templat-templat penghapusan segera

Templat ini digunakan untuk menteg laman untuk penghapusan segera di bawah kriteria untuk penghapusan segera, khususnya KPS F7. Terdapat templat berasingan untuk setiap kriteria – lihat jadual di sebelah kanan.

Templat ini meletakkan laman tersebut ke dalam kategori: Calon untuk penghapusan segera.


Penggunaan

Templat ini hendak diletakkan di puncak laman untuk dihapuskan.

Parameter

{{Db-f7}}

Parameter |rationale= tidak wajib dan biasanya dibiarkan kosong. Namun, jika digunakan, teks dalam templat ini akan diwarnakan merah kecuali pautan biru.

{{db-f7|bot=BotContoh}}

Akaun bot akan menggunakan parameter |bot= untuk memberitahu penyelia yang menyemak bahawa laman tersebut telah diteg oleh proses automatik.

Pemakluman pencipta

Jika anda mencalonkan sebuah laman untuk penghapusan di bawah kriteria ini, letakkan kod ini:

{{subst:db-f7-notice|PageName|header=1|CurrentTag}}

...pada laman perbincangan pengguna untuk penyumbang-penyumbang utama kepada laman tersebut, menggantikan PageName dengan laman yang telah ditandakan untuk penghapusan, dan CurrentTag dengan nama teg hak cipta fail yang digunakan padanya. Ini akan memaparkan templat amaran pengguna berikut:

== Pencalonan [[:{{{1}}}]] untuk penghapusan segera==

Sebuah teg telah diletakkan pada [[:{{{1}}}]] yang memohonkan supaya ia dihapuskan dari Wikipedia dengan segera. Ini telah diperbuat di bawah bahagian F7 kriteria untuk penghapusan segera, kerana ia merupakan sebuah fail tidak bebas dengan teg perlesenan yang jelasnya tidak sah; ataupun ia gagal sebahagian dari kriteria kandungan tidak bebas. Jika anda boleh mencari sebuah teg yang sah yang menyatakan sebab fail ini boleh digunakan di bawah garis panduan kegunaan wajar, sila gantikan teg semasa dengan teg anda cari. Jika tiada teg begini wujud, sila tambahkan teg {{Non-free fair use}}, bersama dengan penjelasan ringkas sebab ini merupakan kegunaan wajar fail ini. Jika fail tersebut sudahpun dihapuskan, anda boleh memuatnaikkannya semula, tetapi pastikan bahawa anda meletakkan teg yang betul padanya.

Jika anda merasakan laman ini tidak patut dihapuskan atas sebab ini, anda boleh melawankan pencalonan dengan [[:{{{1}}}|melawati laman tersebut]] dan mengeklik butang berlabel "Lawankan penghapusan segera ini". Ini akan memberikan anda peluang untuk menjelaskan mengapa anda percaya laman tersebut tidak patut dihapuskan. Walau bagaimanapun, notakan bahawa selepas sesebuah laman telah ditandakan untuk penghapusan segera, ia boleh dikeluarkan dengan serta merta. Sila jangan keluarkan teg penghapusan segera dari laman itu sendiri, tetapi jangan teragak-agak untuk menambah maklumat yang selaras dengan dasar dan garis panduan Wikipedia.

Lihat juga