Kategori:Portal biografi

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

KAMAL FAKHRI BIN ARIFFIN dilahirkan pada 12hb Januari 1968. Seorang anak petani yang mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Teluk Malik dan Sekolah Mengah Jitra. Pada tahun 1992 mendapat Ijazah Sarjanamuda Kepujian Perancangan Bandar dan Wilayah dari UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA.

Memulakan kerjaya sebagai Pegawai Penyelidik di Unit Penyelidikan Fakulti Alam Bina, Universiti Teknologi Malaysia. Seterusnya mengembangkan kerjaya bersama sebuah firma swasta di Shah Alam sebagai Perancang Bandar Kanan. Pada tahun 1997 beliau lulus dan berjaya diiktiraf sebagai Perancang Bandar Berdaftar oleh Institut Perancang Malaysia (MIP 389/97) dan Lembaga Perancang Bandar Malaysia (LPBM 0234).

Pada tahun 1997 menceburkan diri dalam bidang perniagaan melalui firma perundingan perancangan bandar iaitu firma HRC PLANNING CONSULTANT SDN BHD. Firma ini menjadi firma perancangan bandar yang pertama beroperasi di Bandar Kajang dan menjalankan perkhidmatan perundingan kepada sektor swasta, badan berkanun, GLC dan individu. Kini firma ini terus berkembang dan kini mempunyai cawangan di Bukit Beruang, Melaka dan Alor Setar, Kedah.

Laman-laman dalam kategori "Portal biografi"

Kategori ini mengandungi sebuah laman berikut.