Perbincangan templat:Sabah

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
ProjekWiki Malaysia Rencana ini adalah di dalam lingkupan ProjekWiki Malaysia, yang bertujuan untuk memperbaikikan liputan Malaysia Wikipedia -topik berkenaan. Sila lawat laman penyumbang kalau anda ingin melibatkan diri. Selamat menerbit!
??? Rencana ini belum lagi menerima suatu pemeringkatan pada projek skala kualiti.
??? Rencana ini belum lagi menerima sebarang pemeringkatan di skala penting projek.
Stock post message.svg
edit · history · watch · refresh To-do list for Templat:Sabah:

Tiada tugas senarai untuk dilakukan; anda boleh membantu kami memperbaikikan rencana dalam kategori sama

saya rasa kita tidak perlu letak ruang untuk etnik, sebab sebenarnya kita ada >25 etnik di sabah. terlalu banyak ... dan juga tidak perlu tokoh, sebab bukan semua tokoh ni baik. dan kebanyakan juga dibenci oleh rakyat...--Kawaputra 09:07, 19 Februari 2007 (UTC)

Apa yg ditekankan merupakan tokoh pejuang kemerdekaan sabah sebenarnya, tun mustapha dan tun fuad merupakan tokoh yang membawa kepada kemerdekaan sabah. dan etnik ini adalah merupakan etnik yg majoriti daripada kalangan etnik di sabah. Walau bagaimanapun, sy rasa pandangan awak boleh diterima.--Tearfate 14:59, 20 Februari 2007 (UTC)
Tujuan templat ini dibuat ialah sebagai jalan singkat kepada kawasan2 di Sabah (atau negeri2 di Malaysia lain), bukannya untuk semua perkara mengenai Sabah. Jika templat seperti itu dikehendaki, sila buat templat lain. ...Aurora... 14:21, 21 Februari 2007 (UTC)

Sandakan[sunting sumber]

Sandakan sebuah bandaraya? Saya tidak menjumpainya dalam mana-mana rekod.Zamwan (bincang) 16:34, 3 Oktober 2008 (UTC)

Saya rasa ini boleh diharap: http://hdok.moh.gov.my/modules/xt_conteudo/index.php?id=22 kurkur 01:41, 4 Oktober 2008 (UTC)

Bilakah status bandar raya kepada Sandakan diberikan? Jika ya, mungkin tidak rasmi. — Didie (bincang) 03:51, 4 Oktober 2008 (UTC)

Bukankah laman yang saya berikan itu milik kerajaan? kurkur 03:58, 4 Oktober 2008 (UTC)
Rujukan tambahan: Utusan Malaysia 2003. "Sandakan bakal mendapat gelaran Bandar Raya Alam Semula Jadi menjelang 2004 dan amat berpotensi dari aspek pelancongan."
Sandakan bukan bandar raya. Jangan pakai main rujuk mana2 laman web. Rujuk laman web Majlis Perbandaran Sandakan. Lihat juga rencana bandar raya di Malaysia. ...Aurora... (bincang) 15:11, 6 Oktober 2008 (UTC)