Senarai Tanah Rancangan Felda

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Jumlah tanah rancangan FELDA seluruh Malaysia ialah 317 buah. Ia melibatkan 11 buah negeri iaitu Perlis, Kedah, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan dan Sabah. Manakala 3 buah negeri lagi iaitu Pulau Pinang, Sarawak dan Wilayah Persekutuan tidak mempunyai rancangan FELDA.

Berikut ialah senarai tanah rancangan FELDA di seluruh Malaysia[1].

Bil Wilayah Negeri Jumlah Rancangan Bilangan Peneroka (Orang) Keluasan Rancangan (Hektar)
1. Alor Setar Perlis & Kedah 17 4,042 16,884.18
2. Trolak Perak & Selangor 21 7,846 37,219.19
3. Raja Alias Negeri Sembilan 49 16,432 76,590.56
4. Segamat Melaka & Johor (Utara) 36 11,418 50,884.14
5. Johor Bahru Johor (Selatan) 42 17,551 79.023.74
6. Mempaga Pahang (Barat) 36 13,119 63,577.04
7. Jengka Pahang (Tengah) 37 14,957 69,684.65
8. Kuantan Pahang (Timur) 42 15,050 69,750.95
9. Terengganu Terengganu 21 7,459 35,058.37
10. Gua Musang Kelantan 11 3,114 17,092.15
11. Sahabat Sabah 9 1,647 12,721.42

Tanah rancangan FELDA[sunting | sunting sumber]

Felda Wilayah Alor Setar[sunting | sunting sumber]

Lokasi Pejabat: Felda Wilayah Alor Setar, Jalan Perak Off Jalan Seberang, Jalan Putra, Mergong, 05150 Alor Setar, Kedah Darul Aman

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Projek Gunung Bongsu 01 Felda Gunung Bongsu, 09700 Kulim,Kedah Darul Aman.
2. Felda Projek Gunung Bongsu 02
3. Felda Projek Teloi Kanan Felda Teloi Kanan, 09360 Kuala Ketil, Kedah Darul Aman
4. Felda Projek Teloi Timur Felda Teloi Timur, 09360 Kuala Ketil, Kedah Darul Aman
5. Felda Projek Lubuk Merbau Felda Lubok Merbau, 06710 Pendang, Kedah Darul Aman.
6. Felda Projek Sungai Tiang Felda Sungai Tiang, 06750 Pendang, Kedah Darul Aman.
7. Felda Projek Bukit Tembaga Felda Bukit Tembaga, 06300 Kuala Nerang, Kedah Darul Aman.
8. Felda Projek Batu Lapan Felda Batu Lapan/Guar Napai, 06010 Bukit Kayu Hitam, Kedah Darul Aman
9. Felda Projek Guar Napai
10. Felda Projek Bukit Tangga Felda Bukit Tangga, 06050 Bandar Bukit Kayu Hitam, Kedah Darul Aman
11. Felda Projek Laka Selatan Felda Laka Selatan, W/P 06010 Jitra, Kedah Darul Aman.
12. Felda Projek Chuping 01 Felda Chuping 1, 02500 Kangar, Perlis
13. Felda Projek Chuping 02 Felda Chuping 2, 02500 Kangar, Perlis.
14. Felda Semai Felda Chuping Felda Chuping, 02500 Kangar, Perlis
15. Felda Projek Integrasi Ternakan Chuping
16. Felda Projek Rimba Mas Felda Rimba Mas, Pejabat Pos Padang Besar (U),  02100 Padang Besar,  Perlis
17. Felda Projek Mata Air Felda Mata Air, Pejabat Pos Padang Besar (U),  02100 Padang Besar,  Perlis

Felda Wilayah Trolak[sunting | sunting sumber]

Lokasi Pejabat: Pejabat FELDA Wilayah Trolak, Jalan Meranti 2, Feldajaya Utara, 35600 Sungkai, Perak Darul Ridzuan

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Projek Trolak Utara FELDA Projek Trolak Utara, 35600 Trolak, Perak
2. Felda Projek Trolak Selatan FELDA Projek Trolak Selatan, 35600 Trolak, Perak
3. Felda Projek Trolak Timur FELDA Projek Trolak Timur, 35600 Trolak, Perak
4. Feldajaya Utara (Trolak) Feldajaya Utara, Sungkai, 35600 Trolak, Perak
5. Felda Projek Sungai Klah Felda Sungai Klah, 35600 Sungkai, Perak
6. Felda Projek Gedangsa Felda Gedangsa, 44020 Kuala Kubu Bharu, Selangor
7. Felda Projek Kampung Soeharto Felda Kg. Soeharto, 44020 Kuala Kubu Bharu, Selangor
8. Felda Projek Sungai Tengi Felda Sungai Tengi, 44020 Kuala Kubu Bharu, Selangor
9. Felda Projek Sungai Tengi Selatan Felda Sungai Tengi Selatan, 44020 Kuala Kubu Bharu, Selangor
10. Felda Projek Sungai Behrang Felda Sungai Behrang, 35820 Slim River, Perak
11. Felda Projek Besout 01 Felda Besout 1, 35600 Sungkai, Perak
12. Felda Projek Besout 02 Felda Besout 2, 35600 Sungkai, Perak
13. Felda Projek Besout 03 Felda Besout 3, 35600 Sungkai, Perak
14. Felda Projek Besout 04 Felda Gunung Besout 4, Sungkai, 35600 Ulu Bernam, Negeri Perak
15. Felda Projek Besout 05 Felda Gunung Besout 5, Sungkai, 35600 Ulu Bernam, Negeri Perak
16. Felda Projek Lasah Kampung Baharu Parit Ador, 31100 Sungai Siput, Perak
17. Felda Projek Ijok Felda Ijok, 34120 Selama, Perak
18. Felda Projek Lawin Selatan Felda Lawin Selatan, 33410 Lenggong, Perak
19. Felda Projek Lawin Utara Felda Lawin Utara, 33410 Lenggong, Perak
20. Felda Tapak Semaian Lawin Utara
21. Felda Projek Papulut Felda Papulut, 33410 Lenggong, Perak
22. Felda Projek Bersia Felda Bersia, 33300 Gerik, Perak
23. Felda Projek Nenering 01 Felda Nenering, 33100 Pengkalan Hulu, Perak

Felda Wilayah Raja Alias[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Raja Alias, Feldajaya Selatan, 72120 Bandar Seri Jempol, Negeri Sembilan

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1 Bukit Jalor Pejabat FELDA Bukit Jalor 73200 Gemencheh
2. Bukit Rokan Pejabat FELDA Bukit Rokan 73200 Gemencheh
3. Bukit Rokan Utara Pejabat FELDA Bukit Rokan Utara 73200 Gemencheh
4. Bukit Rokan Barat Pejabat FELDA Bukit Rokan Barat 73200 Gemencheh
5. Kepis Pejabat FELDA Kepis, 72100 Bahau
6. Sungai Kelamah Pejabat FELDA Sungai Kelamah 73400 Gemas
7. Jelai 01 Pejabat FELDA Jelai 1 73480 Gemas
8. Jelai 02 Pejabat FELDA Jelai 2 73480 Gemas
9. Jelai 03 Pejabat FELDA Jelai 3 73480 Gemas
10. Jelai 04 Pejabat FELDA Jelai 4, 73480 Gemas
11. Pasir Besar Pejabat FELDA Pasir Besar 73420 Gemas
12. Lui Barat Pejabat FELDA Lui Barat 72120 Bandar Seri Jempol
13. Lui Muda Pejabat FELDA Lui Muda 72120 Bandar Seri Jempol
14. Lui Selatan 01 Pejabat FELDA Lui Selatan 1 72120 Bandar Seri Jempol
15. Lui Selatan 02 Pejabat FELDA Lui Selatan 2 72120 Bandar Seri Jempol
16. Lui Timur Pejabat FELDA Lui Timur, 72120 Bandar Seri Jempol
17. Sungai Lui Pejabat FELDA Sungai Lui 72120 Bandar Seri Jempol
18. Sungai Lui 02 Pejabat FELDA Sungai Lui 2 72120 Bandar Seri Jempol
19. Pasoh 01 Pejabat FELDA Pasoh Satu 72300 Simpang Pertang
20. Pasoh 02 Pejabat FELDA Pasoh Dua 72300 Simpang Pertang
21. Pasoh 03 Pejabat FELDA Pasoh Tiga 72300 Simpang Pertang
22. Pasoh 04 Pejabat FELDA Pasoh Empat 72300 Simpang Pertang
23. Titi Pejabat FELDA Titi 71650 Titi, Jelebu
24. Titi 02 Pejabat FELDA Titi 2 71650 Titi, Jelebu
25. Palong 1 Pejabat FELDA Palong 1 73430 Gemas
26. Palong 2 Pejabat FELDA Palong 2 73430 Gemas
27. Palong 3 Pejabat FELDA Palong 3 73430 Gemas
28. Palong 4 Pejabat FELDA Palong 4 73430 Gemas
29. Palong 5 Pejabat FELDA Palong 5 73430 Gemas
30. Palong 6 Pejabat FELDA Palong 6 73430 Gemas
31. Palong 7 Pejabat FELDA Palong 7 73430 Gemas
32. Palong 8 Pejabat FELDA Palong 8 73430 Gemas
33. Palong 9 Pejabat FELDA Palong 9 73430 Gemas
34. Palong 10 Pejabat FELDA Palong 10/11, 73430 Gemas
35. Palong 11
36. Palong 12 Pejabat FELDA Palong 12/13, 73430 Gemas
37. Palong 13
38. Palong 14 Pejabat FELDA Palong 14/15/16, 73430 Gemas
39. Palong 15
40. Palong 16
41. Raja Alias 01 Pejabat FELDA Raja Alias 1 72120 Bandar Seri Jempol
42. Raja Alias 02 Pejabat FELDA Raja Alias 2 72120 Bandar Seri Jempol
43. Raja Alias 03 Pejabat FELDA Raja Alias 3 72120 Bandar Seri Jempol
44. Raja Alias 04 Pejabat FELDA Raja Alias 4 72120 Bandar Seri Jempol
45. Raja Alias 05 Pejabat FELDA Raja Alias 5 72120 Bandar Seri Jempol
46. Serting Hillir 01 Pejabat FELDA Serting Hillir 1 72120 Bandar Seri Jempol
47 Serting Hillir 02 Pejabat FELDA Serting Hillir 2 72120 Bandar Seri Jempol
48 Serting Hillir 03
49 Serting Hillir 04 Pejabat FELDA Serting Hillir 4 72120 Bandar Seri Jempol
50 Serting Hillir 05 Pejabat FELDA Serting Hillir 5 72120 Bandar Seri Jempol
51 Serting Hillir 06 Pejabat FELDA Serting Hillir 6 72120 Bandar Seri Jempol
52 Serting Hillir 07

Felda Wilayah Segamat[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Segamat, Km. 5, Jalan Genuang, 85000 Segamat, Johor Darul Takzim

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1 Felda Tun Ghafar Air Kangkong Pejabat Felda Tun Ghafar Air Kangkong 77000 Jasin Melaka
2. Felda Tun Ghafar Bukit Senggeh Pejabat Felda Tun Ghafar Bukit Senggeh Nyalas, 77100 Asahan, Melaka
3. Felda Tun Ghafar Hutan Percha Pejabat Felda Tun Ghafar Hutan Percha 78000 Alor Gajah Melaka
4. Felda Tun Ghafar Kemendor Pejabat Felda Tun Ghafar Kemendor 77000 Jasin Melaka
5. Felda Tun Ghafar Machap Pejabat Felda Tun Ghafar Machap/Menggong, 78000 Alor Gajah Melaka
6. Felda Tun Ghafar Menggong
7. Felda Ayer Hitam Pejabat Felda Ayer Hitam 86000 kluang Johor
8. Felda Bukit Batu Pejabat Felda Bukit Batu, 81020 Kulai Jaya Johor
9. Felda Bukit Permai Pejabat Felda Bukit Permai 81850, Layang-Layang Johor
10. Felda Bukit Serampang Pejabat Felda Bukit Serampang Jementah Ledang, 85210 Segamat Johor
11. Felda Bukit Tongkat Pejabat Felda Bukit Tongkat 86000 Kluang Johor
12. Felda Chemplak Pejabat Felda Chemplak 85300 Labis Johor
13. Felda Chemplak Barat Pejabat Felda Chemplak Barat 85300 Labis Johor
14. Felda Kahang Barat Pejabat Felda Kahang Barat 86000 Kluang Johor
15. Felda Kahang Timur Pejabat Felda Kahang Timur 86000, Kluang Johor
16. Felda Kemelah Pejabat Felda Kemelah 85040 Segamat Johor
17. Felda Layang-Layang Pejabat Felda Layang-Layang 86200 Simpang Renggam Johor
18. Felda Lenga Pejabat Felda Lenga 84040 Muar Johor
19. Felda Maokil 01 Pejabat Felda Maokil 01, 85300 Labis, Johor
20. Felda Maokil 02 Pejabat Felda Maokil 02, 85300 Labis, Johor
21. Felda Medoi Pejabat Felda Medoi 85050 Segamat Johor
22. Felda Nitar 01 Pejabat Felda Nitar Satu 86807 Mersing, Johor
23. Felda Nitar 02 Pejabat Felda Nitar Dua 86800 Mersing, Johor
24. Felda Palong Timur 01 Pejabat Felda Palong Timur Satu, 85100 Batu Anam Segamat Johor
25. Felda Palong Timur 02 Pejabat Felda Palong Timur Dua 85100 Batu Anam Segamat Johor
26. Felda Palong Timur 03 Pejabat Felda Palong Timur Tiga 85100 Batu Anam Segamat Johor
27. Felda Parit Haji Idris Pejabat Felda Parit Haji Idris, 84800 Bukit Gambir, Ledang, Johor
28. Felda Pemanis 01 Pejabat Felda Pemanis Satu 85009 Segamat Johor
29. Felda Pemanis 02 Pejabat Felda Pemanis Dua 85009 Segamat Johor
30. Felda Redong Pejabat Felda Redong 01 85000 Segamat Johor
31. Felda Sri Ledang Pejabat Felda Sri Ledang 85220 Jementah Johor
32. Felda Tenang Pejabat Felda Tenang 85300 Labis Johor
33. Felda Ulu Belitong Pejabat Felda Ulu Belitong 86000 Kluang Johor
34. Felda Ulu Dengar Pejabat Felda Ulu Dengar 86000 Kluang, Johor
35. Felda Ulu Penggeli Pejabat Felda Ulu Penggeli 86000 Kluang Johor

Felda Wilayah Johor Bahru[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Johor Bahru, Jalan Taruka Off, Jalan Datin Halimah, Karung Berkunci 724, 80990 Johor Bahru, Johor

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Tenggaroh 01 Pejabat Felda Tenggaroh 1, 86810 Mersing, Johor
2. Felda Tenggaroh 02 Pejabat Felda Tenggaroh 2, 86810 Mersing Johor
3. Felda Tenggaroh 03 Pejabat Felda Tenggaroh 3, 86810 Mersing Johor
4. Felda Tenggaroh 04 JKR 921P Jalan Semarak Felda Tenggaroh 4 Mersing, Jemaluang, 86810, Johor
5. Felda Tenggaroh 05 Pejabat Felda Tenggaroh 5, 86810 Mersing Johor
6. Felda Tenggaroh 06 Felda Tenggaroh 6, 86810 Mersing Johor
7. Felda Tenggaroh 07 Pejabat Felda Tenggaroh 7 Jalan Manggis, Jemaluang, 86810 Mersing, Johor
8. Felda Tenggaroh Timur 01 Pejabat Felda Tenggaroh Timur 1, 81900 Johor
9. Felda Tenggaroh Selatan 01 1, Jalan Felda Tenggaroh Selatan, 81900 Johor
10. Felda Endau Felda Endau, 86900 Endau Johor
11. Felda Pasak Felda Pasak, 81900 Kota Tinggi Johor
12. Felda Air Tawar 01 Felda Air Tawar 1 81900 Kota Tinggi, Johor
13. Felda Air Tawar 02 Felda Air Tawar 2, 81920 Kota Tinggi Johor
14. Felda Air Tawar 03 Felda Air Tawar 3, 81920 Kota Tinggi Johor
15. Felda Air Tawar 04 Felda Air Tawar 4, 81900 Kota Tinggi Johor
16. Felda Air Tawar 05 Felda Air Tawar 5, 81900 Kota Tinggi Johor
17. Felda Semenchu Felda Semenchu, 81900 Kota Tinggi Johor
18. Felda Sungai Mas Felda Sungai Mas, 81930 Bandar Penawar, Johor
19. Felda Papan Timur Felda Papan Timur, 81900 Bandar Penawar, Johor
20. Felda Adela Felda Adela,81600 Kota Tinggi, Johor
21. Felda Sening Felda Sening, 81600 Kota Tinggi, Johor
22. Felda Kledang Felda Keleda, 81600 Kota Tinggi, Johor
23. Felda Tunggal Felda Tunggal, 81600 Kota Tinggi, Johor
24. Felda Pasak Felda Pasak, 81900 Kota Tinggi, Johor
25. Felda Bukit Aping Barat Felda Bukit Aping Barat, 81900 Kota Tinggi, Johor
26. Felda Bukit Aping Timur Felda Bukit Aping Timur, 81900 Kota Tinggi, Johor
27. Felda Simpang Waha Felda Simpang Waha, 81930 Kota Tinggi, Johor
28. Felda Bukit Waha Felda Bukit Waha, 81930 Kota Tinggi, Johor
29. Felda Bukit Easter Felda Bukit Easter, 81930 Kota Tinggi, Johor
30. Felda Lok Heng Selatan Felda Lok Heng Selatan, 81930 Kota Tinggi, Johor
31. Felda Lok Heng Barat Felda Lok Heng Barat, 81909 Lok Heng, Johor
32. Felda Lok Heng Timur Felda Lok Heng Timur, 81930 Lok Heng, Johor
33. Felda Taib Andak Felda Taib Andak, 81000 Kulai, Johor, Malaysia
34. Felda Penggeli Timur Masjid Felda Penggeli Timur, Bandar Tenggara, Johor
35. Felda Sungai Sayong Felda Sungai Sayong 81450 Gugusan Taib Andak Johor
36. Felda Linggiu Felda Linggiu Kemajuan Tanah 81900 Kulai Johor
37. Felda Sibol Felda Sibol, 81000 Kulai, Johor
38. Felda Bukit Besar Felda Bukit Besar, 81450 Gugusan Taib Andak, Johor
39. Felda Bukit Ramun Felda Bukit Ramun, 81450 Johor
40. Felda Pasir Raja Felda Pasir Raja, 81450 Gugusan Taib Andak, Johor
41. Felda Ulu Tebrau Felda Ulu Tebrau, 81810 Ulu Tiram, Johor
42. Felda Inas Utara Pejabat Felda Inas Utara & Selatan 81000 Kulai Johor
43. Felda Inas Selatan
44. Felda Sungai Tiram Jalan Felda Sungai Tiram, Kampung Sungai Tiram, Ulu Tiram, Johor

Felda Wilayah Mempaga[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Mempaga, Feldajaya Timur Mempaga, 28600 Karak, Pahang

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Projek Lembah Klau Felda Lembah Klau, 27630 Sungai Ruan, Pahang
2. Felda Projek Lurah Bilut Felda Lurah Bilut, 28800 Bentong, Pahang
3. Felda Projek Krau 01 Felda Krau, 27603 Raub, Pahang
4. Felda Projek Mempaga 01 Felda Mempaga 1, 28600 Bentong, Pahang
5. Felda Projek Mempaga 02 Felda Mempaga 2, 28600 Bentong, Pahang
6. Felda Projek Mempaga 03 Felda Mempaga 3, Taman Karak, 28600 Karak, Pahang
7. Felda Projek Kg Sertik Felda Kampung Sertik, 28610 Karak, Pahang
8. Felda Projek Lakum Felda Lakum, 28500 Lanchang, Pahang
9. Felda Projek Bukit Damar Felda Bukit Damar, 28500 Lanchang, Pahang
10. Felda Projek Jenderak Utara Felda Jenderak Utara, 27000 Kuala Krau, Pahang
11. Felda Projek Jenderak Selatan Felda Jenderak Selatan, Kuala Krau, Pahang
12. Felda Projek Chegar Perah 01 Felda Chegar Perah 1, Pahang, 27200 Kuala Lipis
13. Felda Projek Kechau 01 Kampung Petola, 27200 Kuala Lipis, Pahang
14. Felda Projek Tembangau 01 Felda Tembangau 1 Kemayan, Felda Tembangau, 28380 Kemayan, Pahang
15. Felda Projek Tembangau 02 Felda Tembangau, 28380 Kemayan, Pahang
16. Felda Projek Sg Koyan 01 Felda Sungai Koyan 1, 27650 Sungai Koyan, Pahang
17. Felda Projek Sg Koyan 02 Felda Sungai Koyan 2, 27650 Sungai Koyan, Pahang
18. Felda Projek Sg Koyan 03 Felda Sungai Koyan 3, 27650 Sungai Koyan, Pahang
19. Felda Projek Tersang 01 Felda Tersang 1, 27650 Raub, Pahang
20. Felda Projek Tersang 02
21. Felda Projek Tersang 03
22. Felda Projek Tersang 04
23. Felda Projek Bukit Puchong Felda Bukit Pucung, 28320 Teriang, Pahang
24. Felda Projek Kemasul Felda Kemasul, 28700 Bentong, Pahang
25. Felda Projek Chemomoi Felda Chemomoi, Kampung Chemomoi, 28310 Triang, Pahang
26. Felda Projek Sungai Kemahal Felda Sungai Kemahal, 28320 Teriang, Pahang
27. Felda Projek Bukit Mendi Felda Bukit Mendi, 28320 Teriang, Pahang
28. Felda Projek Mengkuang Felda Mengkuang, 28740 Kemayan, Pahang
29. Felda Projek Triang 01 Jalan Temerloh, Taman Raya, 28300 Triang, Pahang
30. Felda Projek Triang 03 Felda Triang 3, 28300 Teriang, Pahang
31. Felda Projek Purun Felda Purun, 28300 Teriang, Pahang
32. Felda Projek Mayam Felda Mayam, 28300 Teriang, Pahang
33. Felda Projek Kumai Jalan Kumai, 28300 Triang, Pahang
34. Felda Projek Rentam Jalan Teratai, Felda Rentam, 28300 Teriang, Pahang
35. Felda Projek Sebertak Felda Sebertak, 28300 Teriang, Pahang
36. Felda Projek Tementi Felda Tementi, Sebertak, 28300 Teriang, Pahang
37. Felda Projek Bukit Kepayang Felda Bukit Kepayang, 28300 Teriang, Pahang

Felda Wilayah Jengka[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Jengka, 26400 Bandar Jengka, Pahang

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Jengka 1 (Anggerik) Pejabat Felda Jengka 1 Felda Jengka 1 26400,Bandar Pusat Jengka
2. Felda Jengka 2 (Cempaka) Pejabat Felda Jengka 2 Felda Jengka 2 26400,Bandar Pusat Jengka
3. Felda Jengka 3 (Dahlia) Pejabat Felda Jengka 3 Felda Jengka 3 26400,Bandar Pusat Jengka
4. Felda Jengka 4 (kemboja) Pejabat Felda Jengka 4 Felda Jengka 4 26400,Bandar Pusat Jengka
5. Felda Jengka 5 (Kekwa) Pejabat Felda Jengka 5 Felda Jengka 5 26400,Bandar Pusat Jengka
6. Felda Jengka 6 (Keembong) Pejabat Felda Jengka 6 Felda Jengka 6, 26400 Bandar Pusat Jengka
7. Felda Jengka 7 (Kenanga) Pejabat Felda Jengka 7 Felda Jengka 7 26400,Bandar Pusat Jengka
8. Felda Jengka 8 (Kesidang) Pejabat Felda Jengka 8 Felda Jengka 8 26400,Bandar Pusat Jengka
9. Felda Jengka 9 (Kesumbar) Pejabat Felda Jengka 9 Felda Jengka 9 26400,Bandar Pusat Jengka
10. Felda Jengka 10 (Mawar) Pejabat Felda Jengka 10 Felda Jengka 10 26400,Bandar Pusat Jengka
11. Felda Jengka 11 (Melati) Pejabat Felda Jengka 11 Felda Jengka 11 26400,Bandar Pusat Jengka
12. Felda Jengka 12 (Melor) Pejabat Felda Jengka 12 Felda Jengka 12 26400,Bandar Pusat Jengka
13. Felda Jengka 13 (Putri Malu) Pejabat Felda Jengka 13 Felda Jengka 13 26400,Bandar Pusat Jengka
14. Felda Jengka 14 (Bunga Raya) Pejabat Felda Jengka 14 Felda Jengka 14 26400,Bandar Pusat Jengka
15. Felda Jengka 15 (Semarak) Pejabat Felda Jengka 15 Felda Jengka 15 26400,Bandar Pusat Jengka
16. Felda Jengka 16 (Sena) Pejabat Felda Jengka 16 Felda Jengka 16 26400,Bandar Pusat Jengka
17. Felda Jengka 17 (Seri Pagi) Pejabat Felda Jengka 17 Felda Jengka 17 26400,Bandar Pusat Jengka
18. Felda Jengka 18 (Seroja) Pejabat Felda Jengka 18 Felda Jengka 18 26400,Bandar Pusat Jengka
19. Felda Jengka 19 (Siantan) Pejabat Felda Jengka 19 Felda Jengka 19 26400,Bandar Pusat Jengka
20. Felda Jengka 20 (Tanjung) Pejabat Felda Jengka 20 Felda Jengka 20 26400,Bandar Pusat Jengka
21. Felda Jengka 21 (Teratai) Pejabat Felda Jengka 21 Felda Jengka 21 26400,Bandar Pusat Jengka
22. Felda Jengka 22 (Terkis) Pejabat Felda Jengka 22 Felda Jengka 22 26400,Bandar Pusat Jengka
23. Felda Jengka 23 (Tonkin) Pejabat Felda Jengka 23 Felda Jengka 23 26400,Bandar Pusat Jengka
24. Felda Jengka 24 Pejabat Felda Jengka 24 Felda Jengka 24 26400,Bandar Pusat Jengka
25. Felda Jengka 25 Pejabat Felda Jengka 25 Felda Jengka 25 26400,Bandar Pusat Jengka
26. Felda Sungai Retang Pejabat Felda Sungai Retang 27000 Jerantut
27. Felda Kampung Awah Pejabat Felda Kg. Awah 28030 Temerloh
28. Felda Gelanggi 1 Pejabat Felda Kota Gelanggi 01, 27000 Jerantut
29. Felda Gelanggi 2 Pejabat Felda Kota Gelanggi 02, 27000 Jerantut
30. Felda Gelanggi 3 Pejabat Felda Kota Gelanggi 03, 27000 Jerantut
31. Felda Gelanggi 4 Pejabat Felda Kota Gelanggi 04, 27000 Jerantut
32. Felda Bukit Tajau Pejabat Felda Bukit Tajau, 26500 Maran
33. Felda Padang Piol Pejabat Felda Padang Piol 27040 Jerantut
34. Felda Sungai Nerek Pejabat Sungai Nerek, 28030 Temerloh
35. Felda Ulu Jempol Pejabat Felda Ulu Jempol, 26400 Bandar Tun Razak Jengka
36. Felda Sungai Tekam Pejabat Felda Sungai Tekam 27070 Jerantut
37. Felda Sungai Tekam Utara Pejabat Felda Sungai Tekam Utara, 27060 Jerantut

Felda Wilayah Kuantan[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Kuantan, Bandar Indera Mahkota, 25200 Kuantan, Pahang

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Projek Chini 01 Pejabat Felda Chini, 26690 Chini, Pahang
2. Felda Projek Chini 02 Pejabat Felda Chini 2, 26690 Chini, Pahang
3. Felda Projek Chini 03 Pejabat Felda Chini 3, 26690 Chini, Pahang
4. Felda Projek Chini 04 Pejabat Felda Chini 4, 26690 Chini, Pahang
5. Felda Projek Chini 05 Pejabat Felda Chini 5, 26690 Chini, Pahang
6. Felda Projek Chini Timur 01 Pejabat Felda Chini Timur, 26650 Pekan, Pahang
7. Felda Projek Chini Timur 02 Pejabat Felda Chini Timur 2, 26690 Pekan, Pahang
8. Felda Projek Chini Timur 03 Pejabat Felda Chini Timur 3, 26650 Pekan, Pahang
9. Felda Projek Selanchar 01 Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
10. Felda Projek Selanchar 02 Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
11. Felda Projek Selanchar 03 Felda Selancar 3, 26700 Muadzam Shah, Pahang
12. Felda Projek Selanchar 04/05 Pejabat Felda Selancar 5, Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
13. Felda Projek Keratong 01 Felda Keratong Satu, Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
14. Felda Projek Keratong 02 Felda Keratong 2, Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
15. Felda Projek Keratong 03 Felda Keratong 3, Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
16. Felda Projek Keratong 04 Felda Keratong 4, Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
17. Felda Projek Keratong 05 Felda Keratong 5, Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
18. Felda Projek Keratong 06 Felda Keratong 6, 26700 Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
19. Felda Projek Keratong 07 Felda Keratong 7, Bandar Tun Abdul Razak, Pahang
20. Felda Projek Keratong 08 Felda Keratong 8, Felda Keratong, Jerantut, Pahang
21. Felda Projek Keratong 09 Felda Keratong 9, 26700 Muadzam Shah, Pahang
22. Felda Projek Keratong 10 Felda Keratong 10, 26700 Jerantut Pahang
23. Felda Projek Lepar Hilir 01 Felda Lepar Hilir 1, 26330 Gambang, Pahang
24. Felda Projek Lepar Hilir 02 Felda Lepar Hilir 2, 26330 Gambang, Pahang
25. Felda Projek Lepar Hilir 03 Felda Lepar Hilir 3, Kampung Gedung Siam, 26330 Gambang, Pahang
26. Felda Projek Lepar Utara 01 Felda Lepar Utara 1, 26400 Jerantut, Pahang
27. Felda Projek Lepar Utara 02/04 Felda Lepar Utara 2/4, 26400 Jerantut, Pahang
28. Felda Projek Lepar Utara 03 Felda Lepar Utara 3 27070 Jerantut Pahang
29. Felda Projek Bukit Sagu 01 Jalan Teratai 2, Bukit Sagu, 26050 Kuantan, Pahang
30. Felda Projek Bukit Sagu 02/03 Felda Bukit Sagu 2, Jalan Merbau, Kuantan, Pahang
31. Felda Projek Bukit Goh Felda Bukit Goh, Kuantan, Pahang
32. Felda Projek Selendang 01 Felda Selendang 01, 26800 Kuala Rompin, Pahang
33. Felda Projek Bukit Kuantan Felda Bukit Kuantan, Bukit Kuantan, Kuantan, Pahang
34. Felda Projek Sungai Panching Utara Felda Sungai Panching Utara, Bukit Goh, Pahang
35. Felda Sungai Panching Selatan Felda Sungai Panching Selatan, Jalan Bakawali, 26250 Kuantan, Pahang
36. Felda Projek Sg.Panching Timur Felda Sg Panching Timur, 26010 Bukit Goh, Pahang
37. Felda Projek Kg New Zealand Felda Kampung New Zealand, Kampung New Zealand, 26500 Maran, Pahang
38. Felda Pusat Tenun Chini 2484, Felda Chini, 26690 Chini, Pahang
39. Felda Sawari Chini 2484, Felda Chini, 26690 Chini, Pahang
40. Felda Pusat Latihan Chini Felda Pusat Latihan Chini, 26690 Pekan, Pahang

Felda Wilayah Terengganu[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Terengganu, Lot 10260 Tepoh, Mukim Kuala Nerus 21060 Kuala Terengganu, Terengganu

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Projek Neram 01 Felda Neram Satu, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia
2. Felda Projek Neram 02 Felda Neram 2, Bandar Cheneh Baru, 24000 Kemaman
3. Felda Projek Cherul 01/02 Felda Cerul 01/02, Bandar Baru Cheneh, 24000 Kemaman
4. Felda Projek Seberang Tayor Felda Seberang Tayor, 24020 Kemaman
5. Felda Projek Kerteh 01 Felda Kerteh 1, 23300 Bandar Ketengah Jaya, Dungun
6. Felda Projek Kerteh 02 Felda Kerteh 2, 23100 Paka
7. Felda Projek Kerteh 03 Felda Kerteh 3, 23100 Paka, Dungun
8. Felda Projek Kerteh 04 Felda Kerteh 4, 23300 Bandar Ketengah Jaya, Dungun
9. Felda Projek Kerteh 05 Felda Kerteh 5, 23300 Bandar Ketengah Jaya, Dungun
10. Felda Projek Kerteh 06 Felda Kerteh 6, 23300 Bandar Ketengah Jaya, Dungun
11. Felda Projek Jerangau Felda Jerangau, 21820 Ajil
12. Felda Projek Jerangau Barat Felda Jerangau Barat, 21820 Ajil
13. Felda Projek Mengkawang Felda Mengkawang, 21800 Ajil
14. Felda Projek Tersat Felda Tersat, Pejabat Pos Ajil, 21800 Ajil
15. Felda Projek Bukit Bading Felda Bukit Bading, 21810 Ajil
16. Felda Projek Belara Felda Belara, 21050 Kuala Terengganu
17. Felda Projek Chalok Felda Chalok, 21450 Setiu
18. Felda Projek Chalok Barat Felda Chalok Barat, 21450 Setiu
19. Felda Projek Tenang Besut Felda Tenang Besut, 22010 Jertih
20. Felda Projek Selasih Felda Selasih, 22020 Jerteh

Felda Wilayah Gua Musang[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Gua Musang, Bandar Baru, Jalan Lipis, 18300 Gua Musang, Kelantan

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Projek Chiku 01 Pejabat Pos Gua Musang,18300 Gua Musang, Kelantan
2. Felda Projek Chiku 02
3. Felda Projek Chiku 03
4. Felda Projek Chiku 05
5. Felda Projek Chiku 06
6. Felda Projek Chiku 07
7 Felda Projek Aring 01
8 Felda Projek Perasu Felda Perasu,18300 Gua Musang, Kelantan
9. Felda Projek Kemahang 01 Felda Kemahang 01,17500 Tanah Merah, Kelantan
10. Felda Projek Kemahang 02 Felda Kemahang 02,17500 Tanah Merah, Kelantan
11. Felda Projek Kemahang 03 Felda Kemahang 03,17500 Tanah Merah, Kelantan
12. Felda Projek Kemahang 04 Felda Kemahang 04,17500 Tanah Merah, Kelantan

Felda Wilayah Sahabat[sunting | sunting sumber]

Lokasi pejabat: Felda Wilayah Sahabat, Peti Surat 88, 91150 Cenderawasih, Lahad Datu,Sabah

Bil. Nama Tanah Rancangan Lokasi Pejabat
1. Felda Sahabat 1 Peti Surat 139, 91150 Cenderawasih, Lahad Datu, Sabah
2. Felda Sahabat 2
3. Felda Sahabat 3
4. Felda Sahabat 4
5. Felda Sahabat 5
6. Felda Umas 1 Beg Berkunci 43, 91009 Tawau,Sabah.
7. Felda Umas 2
8 Felda Umas 3
9 Felda Umas 4

Bekas tanah rancangan FELDA[sunting | sunting sumber]

Terdapat beberapa tanah rancangan FELDA yang telah tidak lagi berstatus tanah rancangan. Berikut merupakan senarai bekas tanah rancangan FELDA:

  • Taman Puncak Alam & Kampung Bukit , Selangor. (sebelum ini, FELDA Bukit Cerakah)
  • Bandar Baru Sungai Buaya, Selangor (sebelum ini, FELDA Sungai Buaya)
  • Kampung L.B.Johnson, Labu, Negeri Sembilan (sebelum ini, FELDA L.B. Johnson)
  • Bandar Sri Sendayan dan Kampung Sendayan, Negeri Sembilan (sebelum ini, FELDA Sendayan)

Rujukan[sunting | sunting sumber]