Templat yang dilindungi selama-lamanya

Templat:Db-copyvio-notice

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Pergi ke pandu arah Pergi ke carian

== Pencalonan [[:{{{1}}}]] untuk penghapusan segera==

Jika ini adalah rencana pertama yang anda mencipta, anda mungkin mahu membaca panduan untuk mencipta rencana pertama anda.

Pertimbanglah juga penggunaan Bestari Rencana untuk membantu anda mencipta rencana.

Sebuah teg telah diletakkan pada [[:{{{1}}}]] yang memohonkan supaya ia dihapuskan dari Wikipedia dengan segera. Tindakan ini telah dibuat di bawah bahagian U12 kriteria untuk penghapusan segera, kerana rencana atau fail tersebut kelihatan sebagai sebuah pelanggaran hak cipta yang jelas. Atas sebab undang-undang, kami tidak boleh menerima teks atau fail (termasuk gambar, video dan audio) yang berhak cipta dipinjam dari tapak-tapak web atau bahan dicetak lain, dan akibatnya, tambahan yang anda masukkan kemungkinan besar akan dihapuskan. Anda boleh menggunakan laman sesawang luar sebagai sumber maklumat, tetapi bukan sebagai sumber ayat. Bahagian ini terpenting: tulis menggunakan perkataan anda sendiri. Wikipedia memandang pelanggaran hak cipta sebagai kesalahan yang sangat berat dan individu yang berterusan memuat naik kandungan berhak cipta akan disekat daripada menyunting.

Jika tapak web luar atau fail tersebut ialah milik anda dan anda mahu membolehkan Wikipedia untuk menggunakan teks atau fail itu — maksudnya anda membenarkan orang lain untuk mengubahkannya — anda mesti mengesahkan kebenaran tersebut secara luaran mengikut salah satu proses yang dijelaskan di en:Wikipedia:Donating copyrighted materials (Inggeris). Jika anda bukan pemilik tapak web atau fail tersebut tetapi mempunyai kebenaran daripada pemiliknya, lihat Wikipedia:Permohonan izin hak cipta. Anda mungkin mahu melihat dasar dan garis panduan Wikipedia untuk maklumat lanjut, atau bertanya soalan di sini.

Jika anda merasakan laman ini tidak patut dihapuskan atas sebab ini, anda boleh melawankan pencalonan dengan [[:{{{1}}}|melawati laman tersebut]] dan mengeklik butang berlabel "Lawankan penghapusan segera ini". Ini akan memberikan anda peluang untuk menjelaskan mengapa anda percaya laman tersebut tidak patut dihapuskan. Walau bagaimanapun, notakan bahawa selepas sesebuah laman telah ditandakan untuk penghapusan segera, ia boleh dikeluarkan dengan serta merta. Sila jangan keluarkan teg penghapusan segera dari laman itu sendiri, tetapi jangan teragak-agak untuk menambah maklumat yang selaras dengan dasar dan garis panduan Wikipedia.

Pendokumenan templat[cipta]