Templat:Db-f3

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari
Documentation icon Pendokumenan templat [nyahcache]

Templat-templat penghapusan segera

Templat ini digunakan untuk menteg laman untuk penghapusan segera di bawah kriteria untuk penghapusan segera, khususnya KPS F3. Terdapat templat berasingan untuk setiap kriteria – lihat jadual di sebelah kanan.

Templat ini meletakkan laman tersebut ke dalam kategori-kategori: Calon untuk penghapusan segera, dan Fail penggunaan tidak komersial sahaja untuk penghapusan segera.


Penggunaan

Templat ini hendak diletakkan di puncak laman untuk dihapuskan.

Parameter

{{Db-f3}}

.

{{db-f3|bot=BotContoh}}

Akaun bot akan menggunakan parameter |bot= untuk memberitahu penyelia yang menyemak bahawa laman tersebut telah diteg oleh proses automatik.

Pemakluman pencipta

Jika anda mencalonkan sebuah laman untuk penghapusan di bawah kriteria ini, letakkan kod ini:

{{subst:idw-noncom|PageName|header=1}}

...pada laman perbincangan pengguna untuk penyumbang-penyumbang utama kepada laman tersebut, menggantikan PageName dengan laman yang telah ditandakan untuk penghapusan. Ini akan memaparkan templat amaran pengguna berikut:

{{subst:#ifeq:{{{header}}}|1|==[[:{{{1}}}]]==}}
Kepada pemuat naik: Fail media yang anda muat naik sebagai [[:{{{1}}}]] telah disenaraikan untuk penghapusan segera kerana anda memilih jenis lesen hak cipta yang membayangkan sesetengah jenis sekatan penggunaannya, misalnya untuk kegunaan bukan komersil sahaja, atau untuk kegunaan pendidikan sahaja, atau untuk kegunaan Wikipedia dengan izin. Sedangkan fail anda itu kelihatan boleh digunakan dengan bebas dalam Wikipedia, anggapan ini sebenarnya tidak benar.[1][2] Tolong jangan muat naik lagi fail dengan sekatan sebegini kerana imej dalam Wikipedia perlu serasi dengan lesen Atribusi Perkongsian Serupa Creative Commons atau lesen bebas yang lain yang membenarkan sesiapa jua untuk menggunakannya bagi apa-apa tujuan, baik komersil mahupun yang bukan. Lihat garis panduan kandungan bukan bebas untuk maklumat lanjut.

Jika anda mencipta fail media ini dan ingin menggunakannya dalam Wikipedia, anda boleh memuat naiknya semula (atau mengubah huraian imej jika ia masih belum dihapuskan) dan menggunakan lesen {{cc-by-sa-3.0}} untuk melesenkannya di bawah lesen Atribusi Perkongsian Serupa Creative Commons 3.0, atau menggunakan ((tl|PD-self)) untuk melepaskannya ke dalam domain awam. Perhatikanlah bahawa jika anda mencipta fail ini, anda mungkin ingin memuat naiknya ke dalam Wikimedia Commons yang akan membenarkan imej itu dicapai oleh semua projek Yayasan Wikimedia (yang merangkumi pelbagai versi tempatan Wikipedia).

Jika anda tidak mencipta fail media ini, kami berharap bahawa anda akan faham bahawa sebahagian besar gambar yang didapati dalam internet tidak sesuai untuk Wikipedia. Kebanyakan kandungan dalam internet berhak cipta dan pencipta imej itu memiliki hak tunggal untuk menggunakannya. Wikipedia menghormati hak cipta orang lain - jangan muat naik imej yang mencabuli hak cipta orang lain. Dalam sesetengah kes yang terhad, kita mungkin boleh menggunakan sesuatu imej atas alasan kegunaan adil - jika anda yakin bahawa alasan kegunaan adil dapat dipertahankan, anda boleh memilih salah satu daripada tag kegunaan adil di dalam senarai ini. Jika tidak adanya alasan kegunaan adil yang diperlukan, anda mungkin ingin menghubungi pemilik hak cipta dan meminta agar mereka membenarkan media itu disediakan di bawah lesen bebas.

Jika anda ada apa-apa soalan, sila buat pertanyaan anda di halaman Wikipedia:Soalan hak cipta media. Sekian, terima kasih.~~~~

Lihat juga