Senarai masjid di Perlis

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
(Dilencongkan dari Daftar masjid di Perlis)
Lompat ke: pandu arah, cari

Berikut merupakan senarai masjid di Perlis.

Senarai masjid di Perlis[sunting | sunting sumber]

  1. Masjid Abi, Jalan Abi Batas Paip
  2. Masjid Ahmad Padang Besar
  3. Masjid Al Ariffin, Padang Katong
  4. Masjid Al A’la, Batu 1, Jalan Behor Temak
  5. Masjid Al Ehsan, Kampung Darat, Kampung Tunjung Beseri
  6. Masjid Al Falah, Behor Mempelam
  7. Masjid Al Hakam, Kok Klang, Chuping
  8. Masjid Al Hashimi Long Boh, Sungai Baru, Utan Aji
  9. Masjid Al Hassan, Kampung Jejawi Dalam
  10. Masjid Al Hidayah, Titi Beratap, Kampung Permatang Pauh
  11. Masjid Al Hussain, Kuala Perlis
  12. Masjid Al Islah, Ngulang, Km 5 , Jalan Chuping
  13. Masjid Al Istiqamah, Bintong Telok Jambu
  14. Masjid Al Ittifaqiah, Kampung Mengkuang Layar
  15. Masjid Al Rahman, Kampung Belukar, Km 11, Jalan Kaki Bukit
  16. Masjid Al Rahmaniah, Batu 5 ¾ , Jalan Kuala Perlis
  17. Masjid Al Rashid, Kubang Perun, Kampung Celung
  18. Masjid Al Ridzwan, Kampung Behor Mali
  19. Masjid Al Solihin, Bawah Bukit, Chuping
  20. Masjid Al Taqwa, Alor Redis
  21. Masjid Al Ulum, Tambun Tulang
  22. Masjid Alor Ara, Kampung Alor Ara
  23. Masjid Alwi, Kangar
  24. Masjid Baroh, Km 6, Jalan Santan
  25. Masjid Batu 2 Lama, Jalan Abi Batas Paip
  26. Masjid Batu 5, Jalan Kuala Perlis
  27. Masjid Batu Bertangkup, Jalan Kilang Gula Cuping
  28. Masjid Behor Empiang, Jalan Abi Tok Hashim
  29. Masjid Behor Mentalon, Jalan Tambun Tulang
  30. Masjid Beseri Sg. Paya, Jalan Padang Melangit
  31. Masjid Bongor Kudung, Simpang Empat
  32. Masjid Bukit Cabang, Km 23, Jalan Padang Besar (U)
  33. Masjid Bunga Emas, Kampung Bunga Emas
  34. Masjid Cantik Bangun, Kampung Cantik Bangun
  35. Masjid Cemumar, Kampung Cemumar
  36. Masjid Che Ok, Kampung Che Ok
  37. Masjid Felda Cuping, Chuping
  38. Masjid Felda Mata Ayer, Padang Besar (U)
  39. Masjid Felda Rimba Mas, Padang Besar (U)
  40. Masjid Gial, Kampung Gial, Mata Ayer
  41. Masjid Guar Gajah, Jalan Padang Nyu, Guar Gajah
  42. Masjid Guar Syed Alwi, Kampung Guar Syed Alwi
  43. Masjid Guring, Pauh
  44. Masjid Jamek Beseri, Km 13, Jalan Kaki Bukit
  45. Masjid Jamek Binjal, Km 5, Utan Aji
  46. Masjid Jejawi Sungai Adam, Km 4, Jejawi
  47. Masjid Jelempok, Kampung Jelempok
  48. Masjid Kampung Cantik, Bt. 17, Jalan Kaki Bukit
  49. Masjid Kampung Mata Ayer, Pokok Sena, Jalan Chuping
  50. Masjid Kampung Melayu, Jalan Kaki Bukit, Perlis, Km 23, Jalan Kaki Bukit
  51. Masjid Kampung Sena, Kurung Anai
  52. Masjid Kampung Surau, Utan Aji
  53. Masjid Kechor, Km 3 ½, Jalan Kaki Bukit
  54. Masjid Kota Kayang, Tok Kuning
  55. Masjid Kubang Gajah, Kampung Kubang Gajah
  56. Masjid Mahmudiah, Bukit Keteri, Jalan kilang gula chuping
  57. Masjid Negeri Perlis, Arau
  58. Masjid Nurul Hikmah, Wang Bintong
  59. Masjid Nurul Husna, Wang Kelian
  60. Masjid Nurul Iman, Kampung Nesam, Kurung Batang
  61. Masjid Nurul Muhibbah, Kem Mata Ayer
  62. Masjid Nurul Naim, Felcra Lubuk Sireh
  63. Masjid Nurul Saadah, Banggol Sena
  64. Masjid Oran, Batu 2 ½, Jalan Mata Ayer
  65. Masjid Osmaniah, Batu 20, Jalan Padang Besar (U)
  66. Masjid Padang Behor, Kampung Padang Behor
  67. Masjid Padang Besar, Kampung Padang Besar (S)
  68. Masjid Padang Besar, Kurung Anai, Kampung Changkat Jawi
  69. Masjid Padang Keria, Padang Keria
  70. Masjid Padang Lati, Kampung Padang Lati
  71. Masjid Padang Malau, Km 12, Jalan Kaki Bukit
  72. Masjid Padang Melangit, Jalan Padang Melangit
  73. Masjid Padang Siding, Jalan Padang Siding, Pauh
  74. Masjid Panggas, Kampung Panggas
  75. Masjid Paya, Kampung Paya
  76. Masjid Perawah / Tok Kayaman, Kampung Pokok Sena
  77. Masjid Permatang Bongor, Simpang Empat
  78. Masjid Putra, Simpang Empat, Kampung Batas Lintang, Perlis
  79. Masjid Santan, Km 3.6, Jalan Santan
  80. Masjid Seberang Ramai, Kuala Perlis
  81. Masjid Sematang Serdang, Simpang Empat
  82. Masjid Al Amin Sempering, Batu 1, Jalan Santan
  83. Masjid Sentua, Batu 2, Jalan Utan Aji
  84. Masjid Seriab, Batu 2 ½, Kampung Seriab
  85. Masjid Sg. Padang, Simpang Empat
  86. Masjid Simpang Sanglang, Sanglang
  87. Masjid Sirajuddin, Padang Pauh, Km 6, Jalan Kaki Bukit
  88. Masjid Sungai Baru, Kampung Sungai Baru, Simpang Empat
  89. Masjid Sungai Berembang, Kampung Sungai Berembang
  90. Masjid Sungai Bugis, Kampung Sungai Bugis
  91. Masjid Sungai Korok, Simpang Empat
  92. Masjid Tasoh, Batu 12, Jalan Kaki Bukit
  93. Masjid Tebuk, Simpang Empat
  94. Masjid Titi Tinggi, Kampung Titi Tinggi Ulu
  95. Masjid Titi Tok Bandar, Kampung Titi Tok Bandar
  96. Masjid Tok Kaya, Jalan Kampung Tok Kaya
  97. Masjid Tun Abdul Razak Repoh, Km 1, Jalan Santan/Repoh
  98. Masjid Ulu Pauh, Kampung Ulu Pauh
  99. Masjid UTM Perlis, Kampus UiTM Arau
  100. Masjid Wang Ulu, Bintong