Portal:Terbitan lucah

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Portal terbitan lucah

Gambaran kelakuan erotik (seperti dalam gambar atau menulis) bertujuan untuk meningkatkan keseronokan seksual dikenali sebagai Terbitan lucah. Ini telah menjadi industri berbilion dolar. Contoh bahan-bahan lucah termasuk video dewasa, majalah, menunjukkan hidup, rancangan TV, bualan seks telefon, kabel / membayar setiap pandangan, internet laman web terpilih, seni, pornografi digital dan lain-lain

Rencana pilihan

Pedophile Symbol.png

Pedofilia ialah sejenis gangguan psikologi di mana individu dewasa atau atau remaja yang lebih tua tertarik secara seksual atau eksklusif kepada kanak-kanak yang belum baligh (prepubescent). Orang yang mempunyai pedofilia melakukan seks dengan kanak-kanak atau menggunakan kanak-kanak untuk seks. Ini juga boleh dipanggil penderaan seks kanak-kanak. Sesetengah orang mempunyai perasaan pedofilia tetapi tidak melakukan seks atau mendera kanak-kanak secara seksual. Walaupun kanak-kanak perempuan biasanya memulakan proses akil baligh pada usia 10 atau 11, dan kanak-kanak lelaki pada usia 11 atau 12, kriteria untuk pedofilia melanjutkan titik permulaan untuk prepubescence ialah berumur 13. Seseorang yang menghidap pedofilia mestilah berumur sekurang-kurangnya 16 tahun, tetapi remaja mestilah sekurang-kurangnya lima tahun lebih tua daripada anak prepubescent untuk tarikan untuk didiagnosis sebagai pedofilia. Pedofilia dipanggil gangguan pedofilia dalam Manual Diagnostik dan Statistik Masalah Mental (DSM-5), dan manual mentakrifkannya sebagai paraphilia yang melibatkan nafsu seksual yang kuat dan berulang ke arah dan fantasi mengenai anak-anak prepubescent yang telah sama ada telah diambil tindakan atau yang menyebabkan orang dengan kesusahan tarikan atau kesukaran interpersonal. Klasifikasi Penyakit Antarabangsa (ICD-10) mendefinisikannya sebagai keutamaan seksual untuk kanak-kanak prepubertal atau awal usia kedewasaan.

Gambar pilihan

Daisy Marie at AVN Adult Entertainment Expo 2008 2.jpg

Daisy Marie bergambar bersama pemunat lelakinya di AVN Adult Entertainment Expo 2008

Perkara yang boleh anda bantu

Bantulah mengembangkan rencana-rencana yang berkaitan dengan terbitan lucah. Anda juga boleh memuatkan rencana-rencana yang berkaitan dengan kebogelan, keseksualan dan terbitan lucah sekiranya rencana tersebut masih belum wujud.

Penyumbang

Tahukah anda

Erotika pilihan

Anal sex male on female.jpg

Liwat bermakna melakukan persetubuhan dengan memasukkan zakar ke dalam lubang dubur. Liwat boleh berlaku antara seorang lelaki dengan seorang perempuan atau antara dua orang lelaki (persetubuhan homoseksual). Ini mungkin berlaku antara dua orang perempuan kalau mereka menggunakan dildo (zakar getah).

Gambar sejarah pilihan

Hon dansade en sommar (Ulla,Folke).jpg

Folke Sundquist (kiri) dan Ulla Jacobsson (kanan) di dalam satu klip video Hon dansade en sommar terbitan tahun 1951

image credit: public domain

Kategori

Wikimedia Berkaitan

Wikibuku  Wikikamus  Wikiberita  Wikipetikan  Wikisumber  Wikiversity  Wikimedia Commons  Wikivoyage  Wikidata 
Buku Kamus Berita Petikan Teks Sumber pelajaran Imej dan media Panduan kembara Pangkalan data
Wikibooks-logo.svg
Wiktionary-logo.svg
Wikinews-logo.svg
Wikiquote-logo.svg
Wikisource-logo.svg
Wikiversity-logo.svg
Commons-logo.svg
Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg
Wikidata-logo.svg

Wikiprojek

Portal lain