Senarai rancangan yang disiarkan oleh TV3

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Berikut ialah senarai rancangan televsiyen yang disiarkan atau pernah disiarkan di rangkaian televisyen Malaysia, TV3.

Slot drama[sunting | sunting sumber]

Slot Drama[sunting | sunting sumber]

Slot Drama Terdahulu[sunting | sunting sumber]

Slot filem[sunting | sunting sumber]

Slot Filem[sunting | sunting sumber]

Slot Filem Terdahulu[sunting | sunting sumber]

Berita[sunting | sunting sumber]

Berita TV3[sunting | sunting sumber]

Berita Bahasa Melayu Terkini:

  • Berita Terkini
  • Buletin Pagi
  • Detik Niaga
  • Buletin 1:30
  • Buletin Utama

Catatan: Buletin 1:30 bersiaran setiap Sabtu hingga Khamis sahaja.

Berita Bahasa Melayu Terdahulu:

  • Berita TV3
  • Buletin Akhir
  • Ringkasan Malam
  • Buletin Awal

Berita Bahasa Inggeris Terkini:

  • Bizworld
  • Nightline

Berita Bahasa Inggeris Terdahulu:

  • TV3 News
  • The 7 O'Clock News
  • TV3 Evening News
  • TV3 News Hour
  • Business News

Bananana![sunting | sunting sumber]

Slot Nickelodeon[sunting | sunting sumber]

Animasi Jepun[sunting | sunting sumber]

Rancangan agama[sunting | sunting sumber]

  • Al-Hidayah
  • Al-Kulliyyah
  • Halaqah
  • Tanyalah Ustaz

Dokumentari[sunting | sunting sumber]

Bual bicara[sunting | sunting sumber]

Rancangan hiburan dan aneka ragam[sunting | sunting sumber]

Rancangan hiburan khas[sunting | sunting sumber]

  • Anugerah Bintang Popular
  • Anugerah Juara Lagu

Rancangan masakan[sunting | sunting sumber]

Rancangan lama[sunting | sunting sumber]

1990-an[sunting | sunting sumber]

  • Buletin Utama
  • Evening News
  • Buletin 1:30
  • Buletin Awal
  • Majalah 3
  • News Hour
  • Laman Nurani
  • Al Kuliyyah
  • Jejak Rasul
  • Muzik Muzik
  • Wanita Hari Ini
  • Malaysia Hari Ini
  • Sinaran 7
  • Mospeada
  • Alam Ria Disney
  • Cereka Pilihan
  • Sunday Movie
  • Cereka Cuti Sekolah
  • Tayangan Minggu Ini
  • Cerekarama
  • Selekta Emas
  • Panggung Sabtu
  • Identiti
  • Dari Bilik Berita
  • L.A.Law
  • Imej
  • Sekapur Sirih
  • Nona
  • Warta 3
  • Money Matters
  • 7 O'Clock News
  • Citra Wara
  • Mike Hammer
  • Jade Solid Gold
  • Beyond Tomorrow
  • America's Top 10
  • True Colors
  • Kuali Besta
  • Enak Rasa Knorr & Lady Choice
  • Anika Rasa Kraft
  • Menu Malaysia
  • Kisah Benar
  • Cuba-Cuba
  • Benson & Hedges Gold & Dream
  • Mad About You
  • Dragon Flyz
  • Dinosaucers
  • Galeri Sukan
  • Just 10 Of Us
  • Full House
  • Star Trek The Next Generation
  • Conan The Adventurer
  • 321 Action
  • WWF Superstars
  • WWF Smackdown
  • Marlboro World Of Sport
    • Formula 1
    • Italian League Serie A
  • UEFA Champions League
  • German League Highlights
  • Spanish League Highlights
  • English Premier League Highlights

2000-an[sunting | sunting sumber]

  • Buletin Utama
  • Buletin Pagi
  • Buletin 1:30
  • Majalah 3
  • 360
  • 999
  • Al Hidayah
  • Al Kuliyyah
  • Jejak Rasul
  • Malaysia Hari Ini
  • Motivasi Pagi
  • Wanita Hari Ini
  • Bincang Petang
  • Laman Nurani
  • Identiti
  • Roda Impian
  • Jobstreet@TV3
  • Ultraman
  • Stargate SG1
  • Earth:Final Conflict (2001-2002)
  • Asian Charlies Angels
  • Totally Tooned In
  • Oggy & The Cockroaches
  • Crush Gear
  • Funtoons
  • Men In Black
  • The Why Why Family
  • The Real Ghostbusters
  • The Wacky World Of Tex Avery
  • Duckula
  • Let's & Go
  • The Fly Tales
  • Pingu
  • Bob The Builder
  • X-Men Evolution
  • Kiteretsu
  • Chicky Hour
  • Marsupilami
  • Teenage Mutant Ninja Turtles
  • Detective Conan
  • Bleach
  • The Dapatuto Show
  • Citrawara
  • Citraneka
  • Cerekarama
  • Potret Kejayaan
  • Pearl Drama
  • Paati Vaithiyam 4U
  • Gedik Santai
  • Lintas Langsung
  • Sedapnya Bersama Ayamas
  • Carrefour Duniaku
  • Gangstarz
  • Pendekar Larut
  • Icip Icip
  • Bersamamu
  • Melodi Fuh!
  • MyStarz LG
  • Sembilu Kasih
  • From The Green Room
  • Jurnal Alam
  • Fair & Lovely
  • Dunia Baru
  • The Apprentice
  • Ronald McDonald's Funtime
  • Jalan Jalan Cari Makan
  • KFC Hour
  • Bollywood dot com
  • Saudagar Senja
  • Medik TV
  • FLO
  • First Mom
  • Talking Telephone Numbers
  • Kisah Benar
  • kisah-kisah anbiya
  • Anggun Ayu
  • Asia Hebat
  • Misteri Nusantara
  • Kelab Disney Malaysia
  • Neraca Hidup
  • Warna Warna Malaysia
  • Jejak Bahasa
  • Newsradio
  • WWF Smackdown
  • Formula 1
  • UEFA Champions League
  • English Premier League Highlights
  • Spanish League Highlights
  • Serie A Highlights
  • Germany League Highlights
  • Mickey & Friends

2010-an[sunting | sunting sumber]

  • Buletin Utama
  • Buletin Pagi
  • Buletin 1:30
  • Majalah 3
  • Laman Nurani
  • Al Hidayah
  • Al Kuliyyah
  • Wanita Hari Ini
  • Malaysia Hari Ini
  • 360
  • 999
  • Jelajah Joran
  • Nona
  • Soal Jawab
  • Bersamamu
  • Aduan Rakyat
  • Ilmu Alam Ghaib
  • Spice Routes
  • Biskut Apa?
  • Jalan Jalan Cari Makan
  • 5 Rencah 5 Rasa
  • Detik Tragik
  • Detective Conan
  • Naruto
  • Boboiboy
  • Dreamkix
  • Pocoyo
  • Chuggington
  • Woody Woodpecker
  • Spongebob Squarepants
  • Avatar:The Last Airbender
  • Penguin Of Madagascar
  • Samurai X
  • Beyblade
  • Cardcaptor Sakura
  • Crush Gear
  • Aikatsu
  • Initial D
  • Slot Azalea
  • Slot Zehra
  • Slot Samarinda
  • Slot Sinetron Indonesia
  • Slot Dahlia
  • Slot Cerekarama
  • Slot Cerekapilihan
  • Slot Aksi
  • Slot Seram
  • Slot Telenovela
  • Bang Bang Boom
  • Jangan Tidur Lagi
  • Tunggu Sekejap
  • Melodi
  • Mentor
  • Muzik Muzik
  • Anugerah Bintang Populer
  • Anugerah Juara Lagu
  • Anugerah Skrin
  • Senario
  • Op Maritim
  • Ilmuwan Islam
  • Vokal:Bukan Sekadar Rupa
  • UEFA Champions League
  • Bundesliga Highlights
  • Serie A Highlights
  • Spanish League Highlights
  • English Premier League Highlights
  • Formula 1
  • Kim Possible
  • Lilo & Stitch

2020-an[sunting | sunting sumber]

Senarai program realiti hiburan TV3

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Nota[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Sebelum ini ditayangkan di TV2
  2. ^ Sebelum ini ditayangkan di ntv7. Ditayangkan semula di TV3 pada sekitar April 2020