Senarai episod Fate/stay night

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari
Catatan: Penggunaan templat ini adalah tidak digalakkan.
Kulit hadapan kepada koleksi DVD pertama keluaran Type-Moon, yang berkedudukan ke-5 dalam senarai carta Oricon pada 5 April, 2008.

Ini merupakan senarai episod-episod siri anime Fate/stay night. Setiap episodnya diarahkan oleh pengarah Yuji Yamaguchi, animasi oleh Studio Deen dan diterbitkan oleh Fate Project, yang terdiri daripada Geneon Entertainment, TBS, CREi, Type-Moon dan Frontier Works Inc.[1] Jalan cerita siri anime Fate/stay night adalah berdasarkan judul permainan video novel visual Fate/stay night, dan mengadaptasi sumber bahannya dalam dua puluh empat buah episod. Plot siri anime Fate/stay night amnya adalah berdasarkan jalan cerita senario Fate daripada judul permainan videonya, meskipun sesetengah elemen daripada dua buah senario yang lain, iaitu Unlimted Blade Works dan Heaven's Feel, telah disatukan dalam jalan cerita episod-episodnya.

Setiap episod pada asalnya disiarkan di antara bulan Januari 2006 dan Jun 2006 di Jepun menerusi saluran Chiba TV, MX TV, Sun TV, TV Aichi, TV Kanagawa, dan TV Saitama.[1] Siri ini kemudiannya menerima siaran antarabangsanya yang pertama menerusi rangkaian anime televisyen Animax pada tahun 2007, pada waktu yang sama menerima siaran versi Bahasa Inggerisnya menerusi rangkaiannya di Asia Tenggara daripada Jun 2007, termasuklah rangkaian lain di Korea Selatan, Hong Kong dan kawasan-kawasan lain.[2][3]

Lima buah lagu tema telah digunakan untuk episod-episodnya: dua buah tema pembuka dan tiga tema penutup. Tema-tema pembukanya merupakan single yang dihasilkan oleh penyanyi Jepun Sachi Tainaka: "disillusion," digunakan untuk 14 episod pertama, dan "Kirameku Namida wa Hoshi ni" (きらめく涙は星に? secara literal bermaksud Air Mata Bersinaran Berubah Menjadi Bintang) digunakan untuk episod-episod seterusnya. Tema penutup yang pertama ialah "Anata ga Ita Mori" (あなたがいた森? secara literal bermaksud Hutan yang Pernah Didiami Olehmu) oleh kumpulan artis J-pop Jyukai, yang digunakan untuk setiap episod kecuali episod empat belas dan episod dua puluh empat. Episod empat belas pula mempamerkan lagu daripada Jyukai berjudul "Hikari" (ヒカリ? secara literal Cahaya) dan episod dua puluh empat mempamerkan lagu Sachi Tainaka yang berjudul "Kimi to no Ashita" (君との明日? secara literal bermaksud Esok Bersamamu).

Lapan buah kompilasi DVD, setiap daripadanya mengandungi tiga buah episod, telah dikeluarkan oleh Type-Moon di Jepun.[4] Kompilasi pertama koleksi ini telah berkedudukan ke-5 dalam senarai carta Oricon setakat 5 April, 2006.[5] Geneon Entertainment telah mengeluarkan enam buah kompilasi DVD, setiap daripadanya mengandungi empat buah episod, di Amerika Utara, dengan enam buah kompilasi diedar pada 9 Oktober, 2007.[6][7][8][9][10][11] Soundtrack asli untuk siri ini, megandungi empat puluh buah lagu, juga telah dikeluarkan oleh Geneon Entertainment pada 16 Januari, 2007.[12]

Senarai episod[sunting | sunting sumber]

# Tajuk Tarikh siaran asal
01 "The Day It Began"
"Hajimari no Hi"(始まりの日)
January 6 2006
After being rescued by his adoptive father, Kiritsugu Emiya, Shirō Emiya devotes his life to following his father's ideal - to become a man of justice. Moving to the present, Shirō helps with tasks at his school freely with the aid of the magical powers his father taught him, but is concerned about the rise of violent crimes in the city. Meanwhile, a student at Shirō's school, Rin Tōsaka, summons the Servant Archer and begins her search for magicians with other Servants. 
02 "The Fated Night"
"Unmei no Yoru"(運命の夜)
January 13 2006
While staying late one day at school, Shirō inadvertently witnesses a fight between the Servants Archer and Lancer and is promptly killed by Lancer, though is brought back to life by Rin shortly afterwards. When Lancer comes back to kill him again, Shirō accidentally summons the most powerful Servant - Saber
03 "The Curtain Rises"
"Kaimaku"(開幕)
January 20 2006
After Rin discovers Shirō does not know even the most basic of spells, she takes him to a magician she has known for ten years, Kirei Kotomine. Shirō learns more about the Holy Grail War and decides to join it. 
04 "The Strongest Enemy"
"Saikyō no Teki"(最強の敵)
January 27 2006
When Berserker and his Master, Illyasviel von Einzbern, attack Saber, Shirō is helpless, but blocks a fatal blow intended for Saber. The next day, Shirō has miraculously healed himself and starts to understand more about the type of person Saber is. 
05 "Two Magicians (Part one)"
"Majutsushi Futari <Zenpen>"(魔術師二人<前編>)
February 3 2006
Feeling guilty about how he's been treating Saber, Shirō introduces her to Sakura Matō and Taiga Fujimura during dinner. Afterwards at school, Rin unexpectedly attacks Shirō while Saber is still at his house. 
06 "Two Magicians (Part two)"
"Majutsushi Futari <Kōhen>"(魔術師二人<後編>)
February 10 2006
During his fight with Rin, Shirō is distracted by a scream downstairs and he finds an unconscious girl. As Rin attempts to heal her, a dagger flies through an open door, but Shirō blocks it with his arm. Shirō runs outside to find the Servant Rider, who nearly kills him until Rin rescues him. At Rin's home, Shirō and Rin form a temporary truce to find Rider's Master. 
07 "Anticipatory Squirms"
"Shundō"(蠢動)
February 17 2006
Saber confronts Shirō over not summoning her against Rider. After discovering that Shirō can detect magical spells related to the force field at school, Rin and Shirō set out to destroy most of them. However, at the end of the day, Shirō discovers in the dojo at the school a very large magical seal and finally finds out who Rider's Master is. 
08 "Melody of Dissonance"
"Fukyo no Oto"(不協の旋律)
February 24 2006
After declining Shinji Matō's offer to form an alliance, Shirō informs Rin and Saber about a witch at the local shrine who is also a Master. After this, Rin decides to officially move in with Shirō for the time being. Meanwhile, Shirō and Saber still cannot meet eye to eye. 
09 "Elegance Under the Moon"
"Gekka Ryūrei"(月下流麗)
March 3 2006
Disobeying Shirō's wishes, Saber goes to fight with the Servant Assassin at the shrine but their battle ends soon after Shirō and a third Servant arrive. Once back at home, Saber makes a deal with Shirō in order to train him for battle. 
10 "A Calm Interlude"
"Odayakana Makuai"(穏やかな幕間)
March 10 2006
Shirō has his first training session with Saber but fares poorly against her in battle. That same day, Shirō meets Ilya in town and they converse in the park. After he returns home, Rin tells Shirō to swallow a jewel, which switches on his power to use magic. 
11 "Fresh Blood Shrine"
"Senketsu Shinden (Burādofōto Andoromeda)"(鮮血神殿(ブラッドフォート・アンドロメダ))
March 17 2006
After being tricked to come to school by Shinji, Shirō finds himself in the midst of a trap after the Blood Fort Andromeda is activated by Rider. With Shirō's death imminent, he summons Saber just in time. 
12 "Tear the Sky"
"Sora o Saku"(空を裂く)
March 24 2006
Shirō and Saber travel through town trying to find Shinji and Rider but are unsuccessful at first. When the fight between Saber and Rider commences, Saber is forced to unleash her Noble Phantasm, Excalibur, to defeat Rider. 
13 "The Winter Castle"
"Fuyu no Shiro"(冬の城)
March 31 2006
While Saber is still weak, Shirō is captured by Ilya, who gives him the proposition to become her servant, which he refuses. After Saber wakes up, she, Rin and Archer go looking for Shirō. 
14 "Beyond the Ideal"
"Risō no Hate"(理想の果て)
April 7 2006
Archer battles Berserker while Rin, Shirō and Saber get away. The fight drags on long enough to where Archer uses his trump card - Unlimited Blade Works. Despite this attempt, Archer is ultimately defeated. 
15 "The Twelve Ordeals"
"Jūni no Shiren"(十二の試練)
April 14 2006
In order to replenish Saber's mana, Shirō gives a part of his magical circuit to Saber. After the transfer, Ilya and Berserker come back for a final match. 
16 "The Sword of Promised Victory"
"Yakusoku Sareta Shōri no Ken"(約束された勝利の剣)
April 21 2006
After Shirō manages to trace a sword powerful enough to defeat Berserker, he and Saber work together to defeat him. Afterwards, Shirō takes Ilya home with him. 
17 "Branded as a Witch"
"Majo no Rakuin"(魔女の烙印)
April 28 2006
With mass comas now occurring within the city, Shirō and the others decide to go after the Master and Servants at the Ryudōji shrine. After confirming that Sōichirō Kuzuki, one of Shirō's teachers, is Caster's Master, Sakura is taken captive by Caster to serve as a sacrifice in order to summon the Holy Grail. 
18 "A Decisive Battle"
"Kessen"(決戦)
May 5 2006
Shirō, Rin and Saber attempt to rescue Sakura and to stop the Holy Grail from being summoned. While Saber fights Assassin, Shirō attempts to fend off Kuzuki, and Rin tries to save Sakura. 
19 "The Golden King"
"Ōgon no Ō"(黄金の王)
May 12 2006
With victory all but won for Caster, an eighth Servant in golden armor appears and kills Caster and Kuzuki. After Shirō and the others escape, Saber reveals who this new Servant is and how she knows him. 
20 "Distant Traces of Dreams"
"Tōi Yume Ato"(遠い夢跡)
May 19 2006
Upon realizing his feelings for Saber, Shirō asks her to go out on a date with him around town. Afterwards, they get in a fight and Shirō ends up running off back to his house. 
21 "The Genesis Star That Sunders Heaven and Earth"
"Tenchi Kairisu Kaibyaku no Hoshi"(天地乖離す開闢の星)
May 26 2006
While walking back home together, Shirō and Saber are attacked by the Servant Gilgamesh, who had previously saved them from Kuzuki and Caster. After Shirō traces a sheath for Excalibur, they manage to repel him. Later that night, Shirō makes his feelings clear to Saber and tells her that he wants her to stay with him after the war is over. 
22 "Result of a Wish"
"Negai no Hate"(願いの果て)
June 2 2006
After going to Kirei's church, Shirō is captured and nearly killed by Kirei, but Saber comes in time and heals his wounds. Kirei orders Lancer and Gilgamesh to kill Shirō and Saber, but Lancer battles Gilgamesh in order to allow the two to escape. He is subsequently overwhelmed by Gilgamesh and slain. 
23 "Holy Grail"
"Seihai"(聖杯)
June 9 2006
After Ilya is taken by Kirei, Shirō and Saber head to the Ryudōji shrine in order to defeat him. Saber fights with Gilgamesh while Shirō goes after Kirei. 
24 "The Ever Distant Utopia"
"Subete Tōki Risōkyō"(全て遠き理想郷)
June 16 2006
By combining their powers, Shirō and Saber are able to defeat Gilgamesh and Kirei together. The final order Shirō commands of Saber is to destroy the Holy Grail. As Saber disappears, she admits her love for Shirō. An epilogue then takes place, with Shirō satisfied with the life he has led forever remembering Saber and to enjoy a good life with Rin, and Ilya. Meanwhile, Saber has returned to her own time, where she dies after asking Bedivere to return Excalibur to the Lady of the Lake and moments before her death asking Bedivere if you can relive dreams to which she replied, "of course." 

Lihat juga[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Umum
Terperinci
  1. 1.0 1.1 "Fate/stay night (TV) - Anime News Network". Anime News Network. http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=5394. Capaian 2007-09-25. 
  2. "Animax Rave April Issue". Animax. http://express.animax-asia.com/cp.aspx?p=WiYC1UmQWX8k1Ks9kncVdi7XIeyW2/P8yKKUgNzDZL8ybzT57tdq2A==. Capaian 2007-09-25. 
  3. "Animax East Asia". Animax. http://www.animax-asia.com/schedule/. Capaian 2007-09-25. 
  4. "Item|Fate/stay night フェイト/ステイナイト" (dalam bahasa Japanese). Type-Moon. http://www.staynight.com/item/dvd_info.html. Capaian 2007-09-24. 
  5. "Fate/Stay Night #5 on Oricon - Anime News Network". Anime News Network. 2007-04-05. http://www.animenewsnetwork.com/news/2006-04-05/fate-stay-night-no.5-on-oricon. Capaian 2007-09-25. 
  6. "Amazon.com: Fate/Stay Night - Advent of the Magi (Vol. 1): DVD: Fate,Stay Night". Amazon.com. http://www.amazon.com/Fate-Stay-Night-Advent-Magi/dp/B000I2JSWG/ref=pd_bbs_7/103-3991382-5456658?ie=UTF8&s=dvd&qid=1191540772&sr=8-7. Capaian 2007-10-07. 
  7. "Amazon.com: Fate/Stay Night. Vol. 2: War of the Magi: DVD: Fate,Stay Night". Amazon.com. http://www.amazon.com/gp/product/B000KB48L6/sr/ref=pd_cp_d_2/103-3991382-5456658?ie=UTF8&qid=1191540772&sr=8-7&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-41&pf_rd_r=19XVZGDWGGHKZVFTWP3T&pf_rd_t=201&pf_rd_p=252362301&pf_rd_i=B000I2JSWG. Capaian 2007-10-07. 
  8. "Amazon.com: Fate/Stay Night 3: Master & Servant: DVD". Amazon.com. http://www.amazon.com/gp/product/B000MTEFR8/ref=pd_cp_d_4/103-3991382-5456658?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-41&pf_rd_r=15253FDSBRBSGNE5M99X&pf_rd_t=201&pf_rd_p=252362301&pf_rd_i=B000I2JSW6. Capaian 2007-10-07. 
  9. "Amazon.com: Fate/Stay Night, Vol. 4: Archer: DVD: Fate,Stay Night". Amazon.com. http://www.amazon.com/gp/product/B000OCXL8M/ref=pd_cp_d_1/103-3991382-5456658?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-41&pf_rd_r=0JWM8C5QXYAMZDP8V940&pf_rd_t=201&pf_rd_p=252362301&pf_rd_i=B000MTEFR8. Capaian 2007-10-07. 
  10. "Amazon.com: Fate/Stay Night 5: Medea (Ws Sub): DVD: Fate,Stay Night". Amazon.com. http://www.amazon.com/gp/product/B000NQRR2A/ref=pd_cp_d_2/103-3991382-5456658?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-41&pf_rd_r=14WDYPABKV88B0DSMW3B&pf_rd_t=201&pf_rd_p=252362301&pf_rd_i=B000OCXL8M. Capaian 2007-10-07. 
  11. "Amazon.com: Fate/Stay Night, Vol. 6: The Holy Grail: DVD: Fate,Stay Night". Amazon.com. http://www.amazon.com/Fate-Stay-Night-Vol-Grail/dp/B000PY52B8/ref=pd_sim_d_shvl_title_1/103-3991382-5456658. Capaian 2007-10-07. 
  12. "Fate / Stay Night :: Geneon Entertainment Inc.". Geneon Entertainment. http://www.fatestaynightdvd.com/. Capaian 2007-09-25. 

Pautan luar[sunting | sunting sumber]