Perbincangan pengguna:Aplikasi/Arkib 7

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Re: Pencalonan anda sebagai penyelia.[sunting sumber]

Pre-script: Tak tau pula bot boleh hantar mesej. Macam mana bot dibuat? Python? Java? C?

Hmm... uhh, macam mana ya? Rasanya saya tak sedia lagi untuk galas tanggungjawab sebagai penyelia di ms.WP. Saya masih belum tahu tugas-tugas penyelia dan selalunya saya detached daripada penyunting lain (e.g., saya tak selalu ke kedai kopi sembang-sembang dengan orang lain). For some reason, sekarang ni saya macam biskut kat sini; sat ada sat takdak. Apapun, terima kasih banyak-banyak sebab ada jugak teringat kat saya ni.

Mungkin dah lambat (sangat) nak cakap ni, tapi tak pa la; "untung la ada yang dah lepas masuk universiti..." (iow, tahniah dapat masuk U-MARA) Syahir√2 (bs) 15:32, 19 Oktober 2013 (UTC)

オーケー!分かりました。(Baiklah, saya faham.) Sebetulnya, saya (at least for now) suka bekerja di "background", di bahagian yang biasanya orang tak cari hari-hari. Sekali lagi, terima kasih sebab ingat kat teman ni.
26 Ramadan pun tak nak ye jadi penyelia? Syahir√2 (bs) 16:50, 19 Oktober 2013 (UTC)

Import a Gadget 3[sunting sumber]

I did propose import a third gadget Perbincangan_pengguna:Aplikasi/Arkib_6#Import a Gadget 3. Regards. --Vivaelcelta (bincang) 15:37, 19 Oktober 2013 (UTC)

Import template[sunting sumber]

I suggest import this template en:MediaWiki:Movepage-moved in MediaWiki:Movepage-moved. This template is used after a move, and it contains useful links. Regards. --Vivaelcelta (bincang) 20:45, 19 Oktober 2013 (UTC)

Penghargaan[sunting sumber]

Saya hargai usaha anda menghargai usaha orang lain. Mungkin saya terlalu fokus / masa terhad, saya terlepas pandang untuk berinteraksi dengan pengguna lain. Teruskan usaha anda, wiki ini perlukan orang yang memupuk interaksi antara penyelia. Yosri (bincang) 01:41, 3 November 2013 (UTC)

Selamat Awal Hijriah![sunting sumber]

Assalamu'alaikum, Aplikasi! Kerana besok tanggal 5 November 2013 adalah awal Hijriah, jadi saya ucapkan selamat awal Hijriah buat anda! Semoga ke hadapannya anda sentiasa baik-baik sahaja! Hanamanteo Laman perbincangan saya 15:10, 4 November 2013 (UTC)

Mohon mengundi[sunting sumber]

Dimohon untuk mengundi cadangan Nama orang Minangkabau di Wikipedia:Calon rencana pilihan. Terima kasih. Hanamanteo Laman perbincangan saya 15:10, 4 November 2013 (UTC)

Penghapusan[sunting sumber]

Untuk laman yang dicalonkan untuk penghapusan, sila berikan tempoh beberapa hari untuk pembetulan oleh penyumbang asal. Rencana yang perlu dihapuskan segera, telahpun dihapuskan segera. Yosri (bincang) 13:18, 5 November 2013 (UTC)

Re: Selamat Kembali[sunting sumber]

Terima kasih... Maaflah saya kurang aktif selama ni. Komik saya takkan siap kalau tidak ditumpukan 100%. Bagaimana UTM? SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:31, 8 November 2013 (UTC)

Samalah kita... Aku faham perasaan belajar dalam masa 3 bulan sebab aku pun kena macam itu... dan aku sekarang tengah mohon buat semula fizik dan matematik. Keputusan teruk sangat! :S SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:42, 8 November 2013 (UTC)

Haha... Pointer jangan tanya la... aku pun tak nak beritahu XP SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:53, 8 November 2013 (UTC)

Menara Berkembar Petronas[sunting sumber]

Assalamu'alaikum, Aplikasi! Saya mohon tolong, kalau ada masa lapang, boleh tidak anda bersama-sama saya mengembangkan rencana id:Menara Kembar Petronas hingga menjadi RP, soalnya masih banyak bahagian yang belum saya tulis. Mohon dijawab dan mohon bantu saya. Terima kasih. Hanamanteo Laman perbincangan saya 23:45, 13 November 2013 (UTC)

Sudah saya kembangkan. Namun, ada beberapa kalimat yang belum saya terjemahkan (beberapa kalimatnya malahan masih ada bahasa Melayunya). Oleh itu, jika anda melihat rencana tersebut masih ada bahasa Melayunya (lihat di rencana Menara Berkembar Petronas di WBI, link-nya di atas), mohon dibetulkan. Terima kasih. Hanamanteo Laman perbincangan saya 08:43, 14 November 2013 (UTC)

Pesan daripada WBI[sunting sumber]

Anda dijemput oleh saya untuk mengundi pencabutan status penyelia (WBI:Pengurus) Stephensuleeman tertanggal 19 November 2013 di sini. Terima kasih. Hanamanteo Laman perbincangan saya 23:36, 18 November 2013 (UTC)

Jemputan[sunting sumber]

Anda dijemput untuk mengundi saudara @Adikhebat: sebagai usul perlucutan daripada penyelia WBM kerana sudah lebih 10 bulan tidak aktif. Untuk mengundi sila ke laman ini. Terima kasih.

You've been invited to vote Adikhebat as dismissal motion upon him from office supervisor in Malay Wikipedia. To vote please go to this page. Thanks.--Apli kasi 19:42, 18 November 2013 (UTC)

Dengan keseronokan yang hebat! Saya mengundi. Terima kasih. --Cekli829 (bincang) 04:42, 19 November 2013 (UTC)

Re:Penghargaan[sunting sumber]

Terima kasih untuk anugerah! :) --Cekli829 (bincang) 07:18, 19 November 2013 (UTC)

Pesan daripada WBI[sunting sumber]

Anda dijemput oleh saya untuk mengundi pencabutan status penyelia (WBI:Pengurus) IvanLanin tertanggal 20 November 2013 di sini. Terima kasih. Hanamanteo Laman perbincangan saya 08:53, 20 November 2013 (UTC)

Thanks[sunting sumber]

Hi. Why did your bot thank me for an edit? --MF-Warburg (bincang) 17:11, 26 November 2013 (UTC)

Sorry, I didn't understand your reply. Why should I use a welcome bot? --MF-Warburg (bincang) 15:30, 28 November 2013 (UTC)

Your opinion appreciated[sunting sumber]

Hi Aplikasi,

Feel free to voice your opinion regardibng this proposal here. --Philippe Jackson (bincang) 16:35, 29 November 2013 (UTC)

Re Bot[sunting sumber]

Saya rasa tak perlu mendapatkan flag kerana bot ni jarang2 digunakan dan, bila digunakan, ia berfungsi pada waktu2 luar puncak atau low traffic agar tak membanjiri RC. --Algazel (bincang) 23:33, 29 November 2013 (UTC)

Re:Sudah tiba masanya[sunting sumber]

Saya mahu je jawatan ni... Kerja belakang tabir seperti membirukan kategori, kemaskini atau cipta templat selain anime dan manga serta modul banyak yang perlu diperbetulkan. Harapan saya mahu menjadikan WBM setaraf seperti WBI. Tapi saya perlukan sokongan penyelia yag lain untuk menjayakan misi ni. --SNN95-- talk to me beybeh! 11:01, 30 November 2013 (UTC)

Boleh saja... dipersilakan... --SNN95-- talk to me beybeh! 11:10, 30 November 2013 (UTC)
Baik bos! --SNN95-- talk to me beybeh! 11:56, 30 November 2013 (UTC)
Serahkan kepada saya! Saya akan cuba menjayakan amanat itu. --SNN95-- talk to me beybeh! 13:55, 30 November 2013 (UTC)

Undian[sunting sumber]

Anda dijemput untuk mengundi saudara @SNN95: sebagai penyelia Wikipedia bahasa Melayu. Untuk mengundi sila ke laman ini. Terima kasih.--Apli kasi 11:25, 30 November 2013 (UTC)

OK. Saya mengundi. Terima kasih. --►Cekli829 14:11, 30 November 2013 (UTC)

Hebahan[sunting sumber]

Hal tersebut sudah letakkannya di Hebahan. Yosri (bincang) 14:12, 30 November 2013 (UTC)

RE: Jemputan 2[sunting sumber]

Terima kasih kerana menjemput saya. Saya akan membuat keputusan yang rasional demi kelangsungan WBM. Irfanshaharuddin (bincang) 07:15, 1 Disember 2013 (UTC)

Balas:Suntingan anda[sunting sumber]

Baiklah, saya akan cuba sedaya upaya saya untuk menyunting sesuatu laman. Muhd Aiman65 (bincang) 15:51, 1 Disember 2013 (UTC)

Re Penghargaan[sunting sumber]

Terima kasih kerana memberi bintang dan, bak kata mat salleh, your kind words. Ya, buat masa ini tak ramai penyelia yang aktif tapi kita lakukan apa yang mampu. --Algazel (bincang) 02:32, 2 Disember 2013 (UTC)

Re:Tahniah[sunting sumber]

Trimas bro and allz! --SNN95-- talk to me beybeh! 18:28, 6 Disember 2013 (UTC)

Yes bos! --SNN95-- talk to me beybeh! 18:36, 6 Disember 2013 (UTC)
Thank you! --SNN95-- talk to me beybeh! 18:57, 8 Disember 2013 (UTC)

Re:Asal[sunting sumber]

Begini kisahnya... Sekarang saya baru menetap di Selangor sejak 6 bulan yang lalu. Sebelum tu lagi saya menetap di Kerteh selama 6 bulan juga. Saya masih tingkatan 5 di MRSM Jeli, Kelantan semasa menetap di Kerteh. Sebelum itu lagi saya telah menetap di Kuantan, Pahang selama 10 tahun lebih... Begitu la al-kisahnya.... Biasa la, ikut keluarga.... --SNN95-- talk to me beybeh! 19:06, 6 Disember 2013 (UTC)

Setuju --SNN95-- talk to me beybeh! 20:17, 6 Disember 2013 (UTC)

Undangan diskusi id:Wikipedia:Artikel pilihan/Usulan/Kampung Boy (serial TV)[sunting sumber]

Mohon kiranya Anda dapat berpartisipasi lebih lanjut untuk memberikan komentar, pendapat, ataupun saran di sini .
Terima kasih dan salam sejahtera. --Erik Fastman (bincang) 16:34, 7 Disember 2013 (UTC)

Difference of opinions...[sunting sumber]

Hello Aplikasi-

I am writing because you are listed as an Ambassador. I appear to be having a disagreement with an Administrator on ms.wikipedia over the naming convention I use for my images. (Please see my talk page for details and the disagreement). I generally name all my image files with the following prefix: Country-Year-City-Object. I was recently in Jerusalem photographing the Temple Mount, Al-Aqsa Mosque, the Dome of the Rock, etc. My file names (not descriptions in either the image text or caption) begin "Israel-2013-Jerusalem..." My images were removed because the file name contained the word "Israel". I am a guest on your wikipedia. I seek help or advice please. Thank you.-Godot13 (bincang) 05:17, 13 Disember 2013 (UTC)

Salam perpisahan[sunting sumber]

Saya ingin mengucapkan selamat maju jaya dan jangan segan untuk melawat kami sekali-sekala bila ada kelapangan. Semoga anda akan terus menyumbang (bot) secara separuh masa kearah memperkasa Wikipedia Bahasa Melayu ini. CTMakerbot (bincang) 02:24, 23 Februari 2014 (UTC)

Sad to see you go Aplikasi. Hope you still come back once in a while to contribute something. (✉→Arctic Kangaroo←✎) 02:45, 23 Februari 2014 (UTC)
Selamat bersara. Harap awak akan menyumbang sesuatu kepada Wikipedia ini nanti. Sedih bila melihat penyelia yg begitu aktif dalam menyumbang jumlah rencana yg sebegitu banyak akhirnya meninggalkan Wikipedia.Ng Pey Shih 07 (bs) 04:43, 23 Februari 2014 (UTC)
Sedih rasanya, mengingat ianya yang mengajar saya perihal Wikipedia harus bersara. Semoga keselamatan menyertai anda. Hanamanteo (bincang) 05:42, 23 Februari 2014 (UTC)

Terima kasih semua kerana menyokong saya selama ini. Sekiranya ada masa saya akan membantu WBM ini walaupun bukan lagi sebagai penyelia. Saya juga terpaksa melepaskan jawatan penyelia disebabkan hampir tiada masa di WBM. Saya akan kembali aktif semula sekiranya mempunyai masa terluang.Apli kasi 12:48, 28 Mac 2014 (UTC)

Kedudukan[sunting sumber]

Humm, saya memang berminat, tetapi masa sekarang saya ada kekangan masa terhad dan mungkin terpaksa kurangkan masa di sini. Suntingan saya banyak after 12:00 am tapi tidak sustainable. Kurang tidur. Heeeee. . . .

Masa terdekat mungkin saya masukkan beberapa rencana tetapi bukan pada kadar sebelum ini. Mungkin next cuti sekolah kita boleh kerjasama/cuti panjang. Yosri (bincang) 11:39, 9 April 2014 (UTC)

Kembali menggunakan akaun lama?[sunting sumber]

Adakah anda kembali menjadi "manusia" bukannya "bot"? Happy smiley face.png Terlihat sumbangan anda melalui ‎Kereta Api Berkelajuan Tinggi Pulau Pinang-Singapura. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 02:16, 6 Oktober 2014 (UTC)

Haha! No hal... Aku bukannya apa... rindu kawan lama... cewah! XD SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 18:32, 24 Oktober 2014 (UTC)