Perbincangan pengguna:Muhd Aiman65

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Isi kandungan

Face-smile.svgSelamat datang ke Wikipedia, Muhd Aiman65!

Terima kasih kerana menyertai Wikipedia Bahasa Melayu, kini terdapat seramai 244,301 pengguna!
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selamat datang ke Wikipedia dan terima kasih atas sumbangan anda! Saya Aplikasi, salah seorang penyunting di sini dan saya berharap anda sudi untuk membantu laman ini.
Beberapa panduan yang mungkin berguna untuk anda:
Face-smile.svg   Pengenalan kepada Wikipedia
BluePillar.svg   Lima tonggak Wikipedia
Crystal Clear app ktip.svg   Tutorial suntingan
Crystal package utilities.png   Bagaimana menyunting halaman
Crystal Clear app kedit.png   Manual gaya penulisan
LetterW.svg   Asas-asas Kod Wiki
Cscr-featured.svg   Bagaimana mencipta artikel
Crystal khelpcenter.png   Laman bantuan
Octagon-warning.svg   Apa yang Wikipedia bukan
Sesetengah perkara yang digalakkan dan dilarang:
UncialB-01.png   Digalakkan berani dalam mengemaskini laman
Face-angel.svg   Digalakkan beranggapan niat baik
Face-tongue.svg   Digalakkan mengamalkan prinsip kesopanan
Symbol neutral vote.svg   Digalakkan mengamalkan pandangan berkecuali
Ambox warning blue.svg   Jangan melaku musnah
Stop hand.svg   Jangan sampai disekat
Jika anda memerlukan bantuan, anda boleh:
Nuvola apps filetypes.svg   Meja bantuan
atau:
Presa de decissions.png   Bertanya soalan pada penyelia
Terdapat beberapa cara untuk menyumbang kepada Wikipedia. Antaranya seperti:
Fée.svg WikiWitch Black.png   Menjadi seorang WikiPari dan WikiSihir
Crystal package settings.png   Membantu menyumbang pada artikel
           
Vista-advancedsettings.png   Melaksanakan tugas-tugas penyelenggaraan
Curly Brackets.svg   Membantu mencipta templat baru

Sentiasa ingat untuk menandatangani pesanan anda pada laman perbincangan dengan meletakkan ~~~~ (empat kali tanda gelombang) atau klik butang Tandatangan dan cap waktu pada laman penyuntingan.

Semoga anda menikmati kunjungan di Wikipedia Bahasa Melayu. Selamat menyumbang!

Ikhlas daripada saya, Aplikasi   (Tinggalkan pesanan)


Pengguna[sunting sumber]

Boleh saya tahu, adakah akaun pengguna Mohd Azuha itu kepunyaan anda?--法尔汉 Aplikasi 07:43, 31 Mac 2013 (UTC)

Ya, kenapa?

Selamat datang[sunting sumber]

Sila baca esei ini jika ada kelapangan. Selamat menyunting :D --Algazel (bincang) 11:16, 31 Mac 2013 (UTC)

Perang 1812[sunting sumber]

Saya lihat kotak maklumat rencana Inggeris menyenaraikan puak2 Red Indian yang membantu British. Dalam BM tak ada. Anda nak masukkan semula senarai puak2 tersebut kerana semenangnya Red Indian terlibat dalam perang ini? Terima kasih. --Algazel (bincang) 04:30, 23 Julai 2013 (UTC)

Oh, kerana puak-puak Indian yang terlibat itu termasuk dalam kumpulan Great Britain. - Muhd Aiman65

Kanada British[sunting sumber]

No problem. Saya boleh bantu tapi saya mahu habiskan beberapa rencana berkaitan polisi Wikipedia dahulu ~ seminggu. Anda tulis dulu, nanti saya tambah/baiki setakat saya mampu. Bukan saja Kanada, tapi juga rencana lain jika anda perlukan bantuan. OK? --Algazel (bincang) 10:38, 23 Julai 2013 (UTC)

Terjemahan Kanada British[sunting sumber]

Tumpang tanya, saya lihat gaya terjemahan Lord Liverpool amat berbeza dgn Kanada. Adakah anda menterjemah rencana Kanada menggunakan/dibantu penterjemahan mesin? Kalau ya, terdapat dua masalah dengan terjemahan mesin:

  1. Terjemahan mesin tidak akan membantu penguasaan anda terhadap bahasa Inggeris mahupun bahasa Melayu.
  2. Amalan ini tidak dibenarkan di ms-wiki.

Ramai penyunting (termasuk saya) menyumbang terjemahan kepada Wikipedia kerana mahu meningkatkan penguasaan terhadap BM/BI. Walau apapun, tanggapan saya berkaitan dengan terjemahan mesin ini mungkin silap dan saya minta maaf jika itulah kesnya. --Algazel (bincang) 01:48, 31 Julai 2013 (UTC)

Ok saya minta maaf, saya terjemahkannya dengan menggunakan kamus. Boleh tidak awak tolong perbaiki kan saya punya laman ? - Muhd Aiman 14:01, 31 Julai 2012 (UTC)

Kalau dengan "laman" anda maksudkan rencana2 yang anda buat, sesiapa saja boleh memperbaikinya. Di Wikipedia, tiada sesiapa yang memiliki rencana mahupun rencana itu buat oleh seorang sahaja penyunting. Bila anda tekan butang simpan saja, penulisan anda jatuh di bawah lesen Creative Commons dan GFDL.

Macdonald & Botha[sunting sumber]

Saya sudah baca kedua-dua rencana. Mungkin anda kena semak rencana selepas anda menterjemahnya dan betulkan susun atur ayat. Tak perlu ayat berbunga-bunga, hanya perlu susun atur ayat macam penulisan BM biasa; yang penting ayat itu gramatis. Ini satu sumber rujukan BM yang digunakan oleh penyunting2 di sini: PRPM. --Algazel (bincang) 00:42, 3 Ogos 2013 (UTC)

PS. Kadang2 elok juga kalau kita menghabiskan sedikit masa membaca penulisan di laman2 seperti laman cikgu Khir dan sebagainya. --Algazel (bincang) 00:55, 3 Ogos 2013 (UTC)

Pautan bahasa[sunting sumber]

Selepas membuat rencana kita perlu letakkan perihal rencana pada [www.wikidata.org Wikidata]. Ini akan memasukkan pautan bahasa ke dalam rencana secara automatik. Lihat pautan bahasa pada sebelah kiri tetingkap rencana dan klik untuk pergi ke wikidata. Tapi sebelum itu baca rencana ini dahulu:Wikipedia:Wikidata. --Algazel (bincang) 01:03, 3 Ogos 2013 (UTC)

Undangan[sunting sumber]

Anda diundang untuk mengundi saudara SNN95 sebagai penyelia Wikipedia bahasa Melayu. Untuk mengundi sila ke laman ini. Terima kasih.--Apli kasi 15:00, 8 Ogos 2013 (UTC)

Hi Muhd Aiman, perhaps you want to cast a vote at my RfA? Terima kasih. (✉→Arctic Kangaroo←✎) 02:36, 11 Ogos 2013 (UTC)

Charlottetown[sunting sumber]

Sama-sama.--Aplikasi (ʙᴀɴᴛᴜᴀɴ?) 12:10, 24 Ogos 2013 (UTC)

Balas:Kerajaan Itali[sunting sumber]

Saya akan cuba untuk mengusahakan rencana tersebut.--Apli kasi 16:34, 22 September 2013 (UTC)

Suntingan[sunting sumber]

Sila berhati-hati apabila menyunting laman. Jika anda kurang pasti, baca rencana wiki bahasa lain dahulu sebelum menambah templat seperti {{sejarah Belanda}}. --Algazel (bincang) 09:39, 27 Oktober 2013 (UTC)

Jemputan[sunting sumber]

Anda dijemput untuk mengundi saudara @Adikhebat: sebagai usul perlucutan daripada penyelia WBM kerana sudah lebih 10 bulan tidak aktif. Untuk mengundi sila ke laman ini. Terima kasih.Apli kasi 05:37, 19 November 2013 (UTC)

Suntingan anda[sunting sumber]

Saya lihat anda banyak menyumbang di sini, namun saya sarankan agar anda melakukan kerja-kerja kepenyeliaan seperti memantau gejala laku musnah di Perubahan terkini mahupun mengembangkan rencana-rencana tunas serta meletakkan templat hapus bagi rencana yang tidak memenuhi piawaian Wikipedia. Ia akan memudahkan komuniti-komuniti Wikipedia menyokong anda sekiranya anda dicalonkan sebagai penyelia Wikipedia suatu hari nanti.--Apli kasi 09:22, 30 November 2013 (UTC)

Jemputan 2[sunting sumber]

Anda dijemput untuk mengundi saudara @SNN95: sebagai penyelia Wikipedia bahasa Melayu. Untuk mengundi sila ke laman ini. Terima kasih.--Apli kasi 11:31, 30 November 2013 (UTC)

Fail yang anda memuat naik[sunting sumber]

Fail yang anda muat naik tersebut pelu diletakkan lesen yang sesuai kerana mana-mana penyelia boleh menghapuskannya kerana tidak mempunyai lesen.--Apli kasi 09:34, 1 Disember 2013 (UTC)

University of Toronto[sunting sumber]

Saya sudah semak rencana dan telah menjadikannya sebagai rencana tunas kerana terlalu banyak bahagian yang belum diterjemahkan lagi. Saya dah tambah tag dan juga menyorokkan infobox buat sementara. Anda boleh terjemah infobox dan memaparkannya semula dengan membuang tag HTML. Saya telah membuat lencongan pada rencana ke laman nama Inggeris kerana saya fikir ini resam untuk universiti2 di wiki ini. Saya tak berapa pasti tentang ini tapi saya kira ini masalah kecil kerana kalau tak sesuai, pelencongan boleh dibalikkan.

Kalau anda mahu menterjemah rencana sepanjang ini, saya sarankan anda melakukannya secara 'offline' dalam komputer anda dulu dan muatkan bahagian2 yang sudah diterjemah ke sini. Jangan lupa untuk memanfaatkan perkhidmatan yang disediakan Dewan Bahasa & Pustaka (untuk makluman anda, laman ini juga digunakan penulis2 hebat di Malaysia – ada orang DBP memberitahu saya tentang ini). Selamat menyunting. --Algazel (bincang) 11:38, 17 Disember 2013 (UTC)

Terjemahan mesin[sunting sumber]

Saya harap anda elakkan menggunakan terjemahan mesin. Ayat "Berdasarkan Venetia Lagoon, ia dilanjutkan kebanyakan Venetia atau Terraferma yang merupakan sebahagian daripada wilayah Republik Venice." tiada maknanya. Wikipedia bahasa Melayu tidak perlukan terjemahan mesin, kerana Google Translate telah ada untuk tujuan itu. Lihat contoh http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=ms&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FRepublic_of_San_Marco&edit-text= Yosri (bincang) 08:04, 12 April 2014 (UTC)

Suntingan yang agak baik[sunting sumber]

Minor Barnstar Hires.png Bintang Penghargaan Suntingan Kecil
Suntingan anda yang agak baik Azim Melaka (bincang) 08:44, 20 April 2014 (UTC)

Templat rencana Hubungan Cuba-Amerika Syarikat[sunting sumber]

@Muhd Aiman65: Kod templat BM berlainan dengan templat Inggeris. Kod Inggeris lebih mutakhir. Saya sudah letakkan kod mutakhir pada laman kotak pasir Templat:Infobox Bilateral relations/kotak pasir templat, dan menggunakan templat di kotak pasir itu pada rencana (lihat ruang suntingan rencana). Dalam ruang suntingan rencana, kod yang terletak di antara aksara <!-- --> adalah kod untuk penggunaan templat lama dan templat lama tidak akan dipaparkan. Anda boleh buang kod itu bila anda sunting rencana itu nanti. Saya tak sempat untuk mengemaskini kod templat sebenar, harap2 tak orang yang membuang/mengosongkan kotak pasir templat itu! Kalau ada masa baca doku templat di wiki Inggeris Template:Infobox bilateral relations. --Algazel (hubung) 06:20, 13 Mei 2014 (UTC)

Pindah[sunting sumber]

Jangan salin dan tampal bagi memindahkan laman. Ia melanggar lesen GFDL & GNU, mengekalkan sejarah penyumbang dan dianggap sebagai usaha mencuri kredit. Sebaliknya sila gunakan fungsi pindah. Yosri (bincang) 14:51, 12 Jun 2014 (UTC)

Edmonton[sunting sumber]

Boleh saya hapuskan laman Edmonton? --Algazel (hubung) 00:43, 13 September 2014 (UTC)

Wikidata[sunting sumber]

Saya lihat wikidata buat Tasik Geneva sudah diisi. Borang Wikidata sudah diubah sedikit. Anda kena petik 'Edit/Sunting' untuk menambah pautan. --Algazel (hubung) 00:00, 3 Oktober 2014 (UTC)

Archduchy[sunting sumber]

Tanah jajahan seorang Archduke. Hierarki di Eropah: Raja > Archduke > Duke > Count. --Algazel (hubung) 10:25, 3 Oktober 2014 (UTC)

Re Padam[sunting sumber]

kalau dengan 'padam' anda maksudkan 'delete', hanya penyelia boleh melakukan tindakan ini. Jika anda terjumpa laman yang harus dihapuskan, letakkan templat {{hapus}} pada pengepala (bahagian atas) rencana dan letak/taip 'hapus' dalam palang ringkasan sebelum menyimpan suntingan. Penyelia akan menghapuskan laman tersebut. --Algazel (hubung) 03:39, 5 Oktober 2014 (UTC)

Beberapa fail yg anda muat naik baru2 ini melanggar hak cipta dan akan dihapuskan. Tolong jangan muat naik fail yg anda jumpa di tapak web lain jika anda tak tahu mengenai hak cipta. Ia melanggar peraturan Wikipedia. ...Aurora... (b) 14:20, 7 Oktober 2014 (UTC)

Hu Yun[sunting sumber]

Sudah dibaiki. --Algazel (hubung) 11:30, 11 Oktober 2014 (UTC)

Badminton[sunting sumber]

Anda kena salin templat daripada rencana asal (?rencana Inggeris). --Algazel (hubung) 09:55, 18 Oktober 2014 (UTC)

Wikidata[sunting sumber]

Kalau ada kelapangan, baca perbincangan ini dan cuba pasang skrip yang dibincangkan. Ia akan memudahkan kerja anda. --Algazel (hubung) 08:46, 3 November 2014 (UTC)

Penghargaan suntingan rencana sukan[sunting sumber]

tak menarik pun --Ab8 (bincang) 08:07, 1 Januari 2015 (UTC)

salam, hi, ia suatu yang menarik[sunting sumber]

untuk lebih menumpukan pada rencana sedia ada supaya dapat menambah jumlah 'page view' dan mengurangkan rencana baru. --Ab8 (bincang) 14:36, 16 Disember 2014 (UTC)

Balas: Tahukah anda[sunting sumber]

Boleh saja... Lagi banyak lagi bagus! Saya ni dah la jenis malas nak baca semua, kalau ada yang menolong untuk pendekkan info tanpa mengurangkan nilai kepadatan maklumat, sangat dihargai! SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 02:52, 26 Disember 2014 (UTC)

Balas:Wikiprojek[sunting sumber]

Saya sarankan anda yang membuatnya dan menyelianya. Tiru sahaja laman projek lain seperti Wikipedia:WikiProjek Fairy Tail atau Wikipedia:WikiProjek Jepun. Anda hanya perlu nyatakan

  • Objektif projek
  • Apa yang perlu lakukan
  • Senaraikan rencana penting yang berkaitan
  • Senaraikan templat yang perlu digunakan dalam rencana berkaitan
  • Lagi simple lagi bagus, sebab kita tak ramai SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 09:34, 26 Disember 2014 (UTC)

Jangan jadi agen najib di Wikipedia[sunting sumber]

Apa yang ditulis adalah fakta yang mempunyai bukti kukuh. Laporan sebegini tidak harus dipadam.

Masalah hak cipta fail: Fail:EnnerValencia in Ecuador.jpg[sunting sumber]

Terima kasih kerana memuat naik Fail:EnnerValencia in Ecuador.jpg. Walau bagaimanapun, fail ini tidak memberikan maklumat tentang status hak cipta dan lesen. Wikipedia mengambil berat tentang hak cipta. Fail ini mungkin dibuang tidak lama lagi jika status lesen dan sumbernya tidak dapat dipastikan. Sila tambah maklumat ini dengan menyunting laman pemerian imej. Anda boleh merujuk kepada dasar penggunaan imej untuk mendapatkan maklumat tentang bahan-bahan yang boleh atau tidak boleh dimuat naik ke Wikipedia. Laman teg hak cipta mungkin membantu anda mencari teg yang sesuai untuk digunakan.

Sila juga pastikan yang fail-fail lain yang telah anda muat naik agar fail-fail tersebut diberi tag bersesuaian. Ini senarai muat naik anda. Please also add a source. Who took the photo? MGA73 (bincang) 19:53, 29 Disember 2014 (UTC)

Selamat Tahun Baru![sunting sumber]

Fuochi d'artificio.gif
Selamat datang 2015!!!
Hai Muhd Aiman65:
Mulakanlah tahun baharu ini dengan kebahagiaan dan biarkanlah yang lampau sebagai iktibar. Terima kasih atas segala jasa dan sumbangan anda ke atas Wikipedia. Selamat Tahun Baharu 2015 dan selamat menyunting! --توفيق بينچڠ 16:36, 31 Disember 2014 (UTC)


Wikilove.png


Pengundian Malaysiaboy sebagai penyelia[sunting sumber]

Sila hadirkan diri anda untuk mengundi Malaysiaboy sebagai penyelia. Laman undian di disini! MediaWiki message delivery (bincang) 17:29, 1 Januari 2015 (UTC)

Terima kasih![sunting sumber]

Chocolate chip cookies.jpg Sepinggan biskut untuk anda!
Terima kasih kerana mengundi saya sebagai penyelia. Dapat atau tidak ketentuan Ilahi… --توفيق بينچڠ 13:34, 3 Januari 2015 (UTC)

Pengundian pengguna 26 Ramadan sebagai penyelia[sunting sumber]

Anda dijemput mengundi 26 Ramadan sebagai penyelia. Undian boleh dilakukan di sini. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 19:08, 9 Januari 2015 (UTC)

Berkenaan <ref>[sunting sumber]

Sila baca cara memetik sumber. Selamat menyunting dan guna cara memetik rujukan yang betul! :D SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 03:07, 20 Februari 2015 (UTC)

Terima kasih kerana beritahu kesilapan saya, kalau saya terbuat silap, silalah tegur saya. Terima kasih.. - Muhd Aiman65 (bincang) 03:11, 20 Februari 2015 (UTC)

Pengundian SNN95 sebagai penyelia di Wikikamus[sunting sumber]

Saya tahu ini agak terkeluar dari konteks Wikipedia tetapi saya perlukan pertolongan anda untuk mengundi saya sebagai penyelia di Wikikamus. Walaupun saya disana sebagai penyelia, tetapi tidak kekal, hanya tiga bulan sahaja diberikan oleh meta. Untuk kekalkan status saya di sana, saya perlukan sokangan anda. Sila mengundi saya di sini. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 10:47, 22 Februari 2015 (UTC)

Rencana Pilihan bulan Ogos[sunting sumber]

Saya telah mencalonkan artikel KIL (filem) sebagai artikel pilihan bulan Ogos. Saya mengharapkan anda dapat memberi ulasan dan mengundi untuk artikel tersebut (sekiranya layak di dalam pemerhatian anda). Terima Kasih - Mrpresidentfaris (bincang) 03:53, 7 Ogos 2015 (UTC)

Rencana Pilihan bulan September[sunting sumber]

Saya telah mencalonkan artikel Upin & Ipin sebagai artikel pilihan bulan September. Saya mengharapkan anda dapat memberi ulasan dan mengundi untuk artikel tersebut (sekiranya layak di dalam pemerhatian anda). Terima Kasih - Mrpresidentfaris (bincang) 03:53, 7 Ogos 2015 (UTC)

Dijemput mengundi penyelia kecemasan[sunting sumber]

Sila ke Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Murbaut untuk mengundi. Wikipedia memerlukan sekurang kurangnya satu undian untuk menyokong dari Anda Murbaut (bincang)

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[sunting sumber]

  1. ^ This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. ^ Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.

Melibatkan diri untuk mengundi calon birokrat WBM[sunting sumber]

Salam sejahtera saudara/i, terlebih dahulu saya mohon jasa baik anda untuk melibatkan diri dalam memilih birokrat di WBM memandangkan situasi semasa di WBM dimana birokrat sedia ada di WBM agak tidak aktif dan memerlukan sekurang-kurangnya seorang untuk dilantik sebagai birokrat bagi memastikan WBM dapat berurusan dengan lebih cekap. Saya harap anda dapat melibatkan diri dengan mengundi saudara Zamwan sebagai birokrat WBM di sini, undian anda amat bermakna bagi kami semua sebagai warga WBM. Terima kasih. Aplikasi (bincang) 15:23, 24 Januari 2017 (UTC)

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[sunting sumber]

(Sorry for writing in English)

Pengundian SNN95 sekali lagi sebagai penyelia di Wikikamus[sunting sumber]

Saya tahu ini agak terkeluar dari konteks Wikipedia tetapi saya perlukan pertolongan anda untuk mengundi saya sebagai penyelia sekali lagi di Wikikamus. Walaupun saya tahu disana sebagai penyelia tidak kekal kerana meta memberikan tempoh yang pendek minimum 3 bulan jika Wikikamus tidak ramai pengguna aktif. Untuk kekalkan status saya sebagi penyelia walaupun sekejap di sana, saya perlukan sokangan anda. Sila mengundi saya di sini. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 23:57, 27 Februari 2017 (UTC)

Anugerah[sunting sumber]

Barnstar of Diligence Hires.png Bintang Penghargaan Ketekunan
Anda telah menunjukkan usaha yang luar biasa dalam mengemaskini rencana, seperti yang salah satunya anda lakukan pada Topik bola sepak di Wikipedia sehingga ianya boleh dikira sebagai rencana yang begitu berkualiti. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 07:52, 26 Mac 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 16 & 17 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 16 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 17 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan April, rencana We Can Do It! telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Mei 2017:
  1. Soeara Berbisa (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 23 April 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.

SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 18:12, 7 April 2017 (UTC)

Berita Dwi Mingguan WBM (Minggu 18 & 19 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk dua minggu akan datang:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian.
Minggu 18 (Tekan gambar untuk mengundi)
Minggu 19 (Tekan gambar untuk mengundi)
Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.
Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan April, rencana We Can Do It! telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Mei 2017:
  1. Soeara Berbisa (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 23 April 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Hujan
  2. Darah dan Doa
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 06:30, 21 April 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 20 hingga 26 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Kini, "Berita Dwi Mingguan" ditukar kepada "Berita Bulanan".

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan ini dan bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Mei, rencana Soeara Berbisa telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Jun 2017:
  1. Pekak (undi disini)
Anda boleh mula mengundi sekarang sehingga 23 Mei 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Hujan
  2. Darah dan Doa
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 17:09, 8 Mei 2017 (UTC)

Translating Ibero-America is back! Come and join us :)[sunting sumber]

Dear Muhd Aiman65 .
Hope this message finds you well :) On behalf of Iberocoop we are happy to announce that our culture contest is back! It is aims to improve articles regarding our local culture in many other Wikipedias as possible ;) Please find the contest page here Hope to seeing you participating!
Hugs! --Anna Torres (WMAR) (bincang) 17:13, 4 Jun 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 27 hingga 31 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Mei, rencana Pekak (filem) telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah rencana pilihan bagi bulan Julai 2017:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 29 Jun 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 21:40, 21 Jun 2017 (UTC)

Pembetulan berita (Minggu 27 - 30)[sunting sumber]

Maaf semua, rencana pilihan iaitu Pekak (filem) dipilih untuk bulai Jun, bukan bulan Mei. Maaf atas kesilapan suntingan saya. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 21:52, 21 Jun 2017 (UTC)

Minta kerjesama semua untuk Rencana Pilihan[sunting sumber]

Salam dan hai semua.

Saya ingin sangat meminta pertolongan anda untuk bekerjasama dalam menyiapkan sebuah rencana bagi Rencana Pilihan bulan Julai ini. Rencana tersebut adalah "Atom". Saya tidak menggalakkan anda mengemaskini di rencana utama. Saya sudah mencipta sebuah kotak pasir bagi tujuan ini. Ini lamannya Pengguna:SNN95/Kotak_pasir/Atom. Saya sudah menterjemah sedikit dan tidak mempunyai masa yang cukup untuk menterjemah disebabkan kekangan masa bagi pekerjaan yang saya sedang lakukan di dunia realiti. Saya tidak mengganggap anda dapat siapkan dalam masa terdekat sehingga 1 Julai 2017. Lewat pun tidak mengapa sehingga kita dapat menyenaraikannya sebagai Rencana Pilihan. Terjemahlah dengan sepenuh jiwa dan hati-hati. Birukan pautan merah dengan rencana yang pendek dari "Simple English" untuk menjimatkan masa anda. Kerjasama anda amat dihargai. Sekian, terima kasih.

Jika anda ada rencana yang boleh dianggap Rencana Pilihan, jangan segan silu mencalonkannya. Tanya sahaja kepada mana-mana penyelia jika tidak tahu bagaimana mahu mencalonkan walaupun sudah berkali-kali anda cuba memahami prosesnya.SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 15:04, 29 Jun 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 32 hingga 36 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Julai, tiada rencana telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah calon rencana pilihan bagi bulan Ogos 2017:
  1. Sistem Pengangkutan Gerak Cepat (Singapura) (undi di sini)
  2. Hale–Bopp (komet) (undi di sini)
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 4 Ogos 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain jika ada.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh melanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 03:58, 31 Julai 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 37 hingga 41 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Maaf kerana lambat mengemaskini tentang berita pada bulan ini. Kerja di dunia nyata banyak menarik masa terluang saya menyunting di sini. Walauapapun, berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Julai, tiada rencana telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah calon rencana pilihan bagi bulan September 2017:
  1. Sarawak (undi di sini)
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 4 September 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain jika ada.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 05:59, 31 Ogos 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 39 hingga 43 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan depan:

Gambar pilihan mingguan
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Bulan Julai, tiada rencana telah dipilih untuk Rencana Pilihan (arkib). Berikut adalah calon rencana pilihan bagi bulan Oktober 2017:
  1. Bachtiar Effendi (undi di sini)
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 30 September 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain jika ada.
Rencana baik
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Tiada pencalonan
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 04:13, 24 September 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 44 hingga 48 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Maaf kerana lambat menyiarkan berita ini. Agak sibuk kebelakangan ini dengan kehidupan luar internet. Oleh kerana saya agak lambat mengemaskini, dan anda sudah terlepas untuk mengundi, anda boleh mendapat kemaskini terbaru melalui senarai pantau anda. Anda hanya perlu klik butang "(Masukkan ke senarai pantau saya)".

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan November 2017:

Gambar pilihan mingguan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Anda hanya perlu meletakkan {{Undi|v}} atau {{undi|x}} pada bahagian undian. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi. Gambar yang sudah ditutup undian, pautan akan memaut ke laman rencana tajuk gambar tersebut.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Rencana Pilihan sebelum ini adalah Lie Kim Hok. Berikut adalah calon rencana pilihan bagi bulan Disember 2017:
  1. Jam air (undi di sini)
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 22 November 2017. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain jika ada.
Rencana baik (Masukkan ke senarai pantau saya)
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Hujan (undi disini)
  2. Darah dan Doa (undi disini)
  3. Lisa Surihani (undi disini)
  4. Syamsul Yusof (undi disini)
  5. Unplugged (album Siti Nurhaliza) (undi disini)
  6. Siti Nurhaliza in Symphony (undi disini)
  7. Konsert Lentera Timur (undi disini)
  8. Sjumandjaja (undi disini)
  9. Pekin Ibrahim (undi disini)
  10. Chester Bennington (undi disini)
  11. All Your Love (undi disini)
  12. Jeff "Swampy" Marsh (undi disini)
  13. Mohd Najib bin Abdul Razak (undi disini)
  14. Kami, Perempoean (undi disini)
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 08:24, 11 November 2017 (UTC)

Berita Bulanan (Minggu 49 hingga 52 2017)[sunting sumber]

Salam dan hai kepada semua pengguna Wikipedia Bahasa Melayu.

Anda sudah terlepas untuk mengundi? Anda boleh mendapat kemaskini terbaru melalui senarai pantau anda. Anda hanya perlu klik butang "(Masukkan ke senarai pantau saya)".

Berikut adalah ringkasan apa yang akan berlaku untuk bulan Disember 2017:

Untuk mengundi, anda hanya perlu meletakkan *{{Undi|v}} ~~~~ atau *{{Undi|x}} ~~~~ pada bahagian undian.

Gambar pilihan mingguan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Berikut adalah gambar pilihan mingguan yang sedang diundi. Tekan gambar untuk ke bahagian mengundi. Gambar yang sudah ditutup undian, pautan akan memaut ke laman rencana tajuk gambar tersebut.

Anda juga boleh mencalonkan gambar pilihan anda dan pastikan gambar yang dicalon mempunyai rencana berkaitan.

Rencana pilihan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Rencana Pilihan diadakan sebulan sekali. Rencana Pilihan sebelum ini adalah Lie Kim Hok. Berikut adalah calon rencana pilihan bagi bulan Disember 2017:
  1. Jam air (undi di sini)
Anda boleh mula mencalonkan dari sekarang sehingga 31 Disember 2017 bagi pencalonan bulan Januari 2018. Semasa pengundian dijalankan, anda boleh menambah calon untuk bulan seterusnya atau mengundi bulan yang lain jika ada.
Rencana baik (Masukkan ke senarai pantau saya)
Jika rencana anda gagal mendapatkan tempat di Rencana Pilihan, Rencana Baik memberi ruang rencana anda dihargai. Jika menepati beberapa mutu WBM, rencana tersebut akan terus dimasukkan kepada Rencana Baik tanpa pengundian selepas dicalonkan di Rencana Pilihan. Anda juga boleh mencalonkan terus ke Rencana Baik tanpa melalui Rencana Pilihan. Berikut adalah rencana baik yang boleh di undi:
  1. Hujan (undi disini)
  2. Darah dan Doa (undi disini)
  3. Lisa Surihani (undi disini)
  4. Syamsul Yusof (undi disini)
  5. Unplugged (album Siti Nurhaliza) (undi disini)
  6. Siti Nurhaliza in Symphony (undi disini)
  7. Konsert Lentera Timur (undi disini)
  8. Sjumandjaja (undi disini)
  9. Pekin Ibrahim (undi disini)
  10. Chester Bennington (undi disini)
  11. All Your Love (undi disini)
  12. Jeff "Swampy" Marsh (undi disini)
  13. Mohd Najib bin Abdul Razak (undi disini)
  14. Kami, Perempoean (undi disini)
Anda boleh mencalonkan rencana baik anda disini.
Senarai pilihan (Masukkan ke senarai pantau saya)
Rencana yang menempatkan senarai sepenuhnya boleh dicalonkan. Perlu mengikut kriteria yang ditetapkan.
Tiada pencalonan setakat ini.
Anda boleh mencalonkan senarai pilihan anda disini.
Tahukah anda
Ruangan Tahukah anda? di Laman Utama memaparkan beberapa fakta yang difikirkan menarik untuk dikongsikan bersama. Fakta-fakta berikut akan dipaparkan secara rawak pada setiap masa berdasarkan:
  • berita semasa
  • pengetahuan am
  • rencana terbaru Wikipedia
Jika anda ada sebarang cadangan info yang boleh dikongsi; anda boleh membantu kami dengan mencadangkan atau menyumbang terus ke dalam paparan automatik kami. Baca dahulu peraturan sebelum menyumbang.

Berita ini akan diberikan kepada semua ahli aktif di WBM secara automatik. Jika anda tidak mahu mendapat langganan berita ini, anda boleh menyahlanggan berita ini di sini
SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 16:29, 27 November 2017 (UTC)

ESEAP Conference 2018[sunting sumber]

Hello,

I’m Biyanto from Wikimedia Indonesia who organized ESEAP Conference. ESEAP Conference 2018 is a regional conference for Wikimedia communities throughout the ESEAP region: ESEAP stands for East, Southeast Asia, and Pacific. Taking place in Bali, Indonesia on 5–6 May 2018, this is the first regional conference for these Wikimedia communities.

East and Southeast Asia and the Pacific are the most under-represented regions within the Wikimedia community. There is a significant number of Wikimedia contributors in our regions, yet we continue to struggle in establishing a well-managed community. This conference will bring participants from various ESEAP communities together in order to better understand the issues and to look for solutions. It also aims to connect people of the Wikimedia movement within ESEAP regions, to share ideas, and to build regional collaborations that are impossible to achieve through online communication.

We’ve got a lot of participation from several countries, but we’re lacking from your country. As we need more participants from your country, we believe that your contribution and participation would be a valuable asset to the success of this event. If you would like to participate in the conference, please do fill the form as soon as possible (by April 5, 2018) and we’ll inform you if you get selected for the conference.

Thank you and we hope to see you soon. --MediaWiki message delivery (bincang) 08:04, 30 Mac 2018 (UTC)

Jemputan mengundi penyelia baru, Zulfadli51[sunting sumber]

Anda dijemput untuk mengundi Zulfadli51 sebagai penyelia di Wikipedia Bahasa Melayu. Sila tinggalkan undian anda di sini! MediaWiki message delivery (bincang) 09:10, 14 Mei 2018 (UTC)

Jemputan Bulan Asia Wikipedia[sunting sumber]

Jemputan Bulan Asia Wikipedia
Wikipedia Asian Month 2018 Banner ms.svg

Anda dijemput untuk mengikuti Bulan Asia Wikipedia 2018!

Cipta 4 rencana berkaitan Asia dan menangi poskad khas daripada komuniti Wikimedia dari Asia!

Ahli Wikipedia yang mencipta rencana yang terbanyak akan dianugerahi "Duta Asia Wikipedia" dan mendapat sijil bertandatangan khas!

Daftar sekarang! Peraturan

TofeikuBincang 06:29, 1 November 2018 (UTC)

Wikipedia:Rencana pilihan/Kajian semula[sunting sumber]

Sila kemukakan pendapat anda mengenai kewujudan Wikipedia:Rencana pilihan/Kajian semula di laman perbincangannya. Kerjasama anda amatlah dialu-alukan. Selamat memajukan Wikipedia! Kacha Permata (bincang) 17:01, 12 November 2018 (UTC)