User talk:SNN95

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search
Comic-sketch.jpg SNN95 sedang memfokuskan diri untuk menyiapkan portfolio dan komisen seni digital bagi mendapatkan kerja dalam bidang seni digital.
Aktiviti minggu ke-14: Mengemaskini WBM/WBI dan skrip cerita


Sila tekan butang Buka topik untuk memulakan bicara...

LED digit 0.pngLED digit 4.pngLED colon.pngLED digit 5.pngLED digit 8.png
[perbarui]


Laman perbincangan ini kali terakhir diconteng disunting 3335 minit lalu oleh SNN95P / S dan mempunyai 27 kb. Tinggalkan pesanan anda di bawah dan tandanya dengan ~~~~. Saya akan membalasnya dalam beberapa minit atau lebih lama.Amaran: Tajuk paparan "<span style="color:Purple; font-family:COmic Sans MS"><span style="/* attempt to bypass $wgRestrictDisplayTitle */">User talk:</span><b>SNN95</b></span>" mengatasi tajuk paparan awal "<span style="color:Purple; font-family:Comic Sans MS"><span style="/* attempt to bypass $wgRestrictDisplayTitle */">User talk:</span><b>SNN95</b></span>".

Happy Anime S2.png
Silalah membantu saya di Wiki Fairy Tail juga!


Wikipedia translation of the week: 2020-02[sunting sumber]

Terima kasih dan selamat hari jadi

Wikipedia translation of the week: 2020-03[sunting sumber]

Wikipedia translation of the week: 2020-04[sunting sumber]

Checking files and moving them to Commons[sunting sumber]

Hi! Some time ago I worked on checking and fixing files (images/photos etc.) on many wikis including ms.wiki. Then I took a break but now I started checking files again. Atm. I work on lb.wiki but started a bit on ms.wiki too.

If you have some time to spare perhaps you could have a look at Khas:Imej_tak_digunakan?

If a file is unfree (fair use) and is not in use then it should be deleted (unless it was removed from an article by a mistake).

Files in Khas:Imej_tanpa_kategori is also worth a check. Unless the system is not working then the file have no category and that mean it have no license.

My plan is to move the good files to Commons so the files can be used on other wikis too.

There are 4 templates (with matching categories) that would be useful:

I don't speak the language so I need to use google translate. It is best if a local member check the templates and make sure the text and the categories are correct.

Files should be deleted after 7 days if they do not have a source, license and sometimes also a permission. --MGA73 (bincang) 18:31, 24 Januari 2020 (UTC)

Percanggahan penyuntingan[sunting sumber]

Helo saudara, saya nak tanya apakah itu percanggahan penyuntingan dan kenapa ia terjadi? Dalam kes saya, setiap kali saya nak menyunting mahupun menyimpan sesuatu suntingan di sini, mesti keluar ralat percanggahan penyuntingan. Saya sudah lihat di sejarah suntingan dan mendapati tiada pengguna lain menyuntingnya kecuali saya. Bagaimana nak mengatasi masalah ini, adakah semua pengguna Wiki mengalami masalah serupa selain saya dan adakah ia disebabkan oleh masalah komputer. Terima kasih?.–Fandi89 (bincang) 07:36, 8 Februari 2020 (UTC)

@Fandi89: Percanggahan penyuntingan berlaku apabila dua pengguna membuat pengeditan pada halaman yang sama pada masa yang sama, menyebabkan penyuntingan tersebut bertentangan dengan satu sama lain. Apabila ini berlaku, perisian MediaWiki menyediakan skrin yang membolehkan pengguna menyelesaikan konflik secara manual. (Nota: Penjelasan berikut mungkin tidak selaras dengan antara muka pengeditan yang anda lihat, bergantung pada pilihan dan alat akaun anda, yang penyemak imbas web yang anda gunakan, dan sama ada anda menggunakan editor tradisional, editor visual, atau aplikasi mudah alih Wikipedia untuk mengedit.)

Apa yang saya faham, anda adalah pengguna yang sentiasa menyunting halaman yang menjadi point of interest bagi pengguna awanama "menyerang". Kadang tu, suntingan yang pengguna awanama buat tidak menyimpan apa-apa perkataan (bermakna menerbit perubahan tanpa menyunting), dan ianya dilakukan dalam perbezaan satu saat sahaja dari suntingan anda. Perkara ni kerap berlaku (dan sudah menjadi lumrah) lebih-lebih lagi di laman Wikipedia yang ada penyunting aktif (Bahasa Inggeris). Untuk maklumat lanjut, boleh la baca apa itu "Percanggahan penyuntingan" di WBInggeris, en:Help:Edit conflict kerana lebih lengkap berbanding di WBM. SNN95 Talk to me, beybeh! 07:50, 8 Februari 2020 (UTC)

Tandatangan[sunting sumber]

Sila tandatangan atau hilang kelayakan (diskualifikasi) sebelum 00.00 8 Februari 2020, disini m:Stewards/Elections_2020/Guidelines#Sign_the_confidentiality_agreement.-AldNon/SWMT 12:28, 8 Februari 2020 (UTC)

@Aldnonymous: Sudah ditandatangani pada lebih kurang 10 jam yang lalu. Terima kasih! SNN95 Talk to me, beybeh! 12:53, 8 Februari 2020 (UTC)

Minta Maaf[sunting sumber]

Saya Minta Maaf – Komen tanpa tandatangan ini diberikan oleh Benjamindoss 0418

@Benjamindoss 0418: Tak mengapa. Buat masa ni saya lepaskan apa yang awak lakukan tu (penciptaan semula laman yang dihapuskan). Saya hapuskan laman tu pon sebab sebelum ini awak menjadikan laman pengguna awak sebagai mempromosikan diri dan lihat awak pon sudah lama tak mengedit selain laman pengguna awak. Jika awak buat lagi sekali iaitu "mempromosikan" diri awak seakan artis, saya tidak akan segan silu menyekat awak daripada menyunting. SNN95 Talk to me, beybeh! 17:24, 14 Februari 2020 (UTC)

Sunting saya tulis balik

Terima kasih.[sunting sumber]

Salam hormat, SNN95.

Saya menerima satu mesej daripada kawan saya mengenai teguran terhadap Nik Ahmad Ridhwan kerana memberi maklumat palsu di stesen radio pada Wikipedia dengan frekuensi yang salah dan tidak benar.

Saya ingin mengucapkan terima kasih atas mesej anda.

Pertandingan Wiki Sains Malaysia 2019[sunting sumber]

Salam, Tuan, terima kasih di atas pemilihan untuk gambar. Saya ambil perhatian kepada mesej yang ditinggal kan di inbox saya dan, telah membalas di email yang disertakan.

Terima Kasih.

Routeandshoot

RE: Memohon menjadi penyelia[sunting sumber]

Salam SNN95, terima kasih kerana anda ikhlas untuk mencalonkan saya sebagai penyelia. Walau bagaimanapun, disebabkan saya hanya saje2 sahaja untuk menyunting di Wiki BM ini dan agak sibuk dengan komitmen di dunia realiti, saya masih belum bersedia untuk menjadi penyelia dan saya masih belum melakukan kerja2 ke arah menjadi penyelia. Lagi sekali, saya ingin mengucapkan terima kasih atas keprihatinan pihak anda. Claude (bincang) 13:23, 24 Februari 2020 (UTC)

@Claude Warrior: Tiada masalah. Bila-bila berkelapangan, jangan segan silu mencalonkan diri atau minta pertolongan saya untuk berbuat demikian. SNN95 Talk to me, beybeh! 14:07, 24 Februari 2020 (UTC)

Tentang Template Peristiwa terkini[sunting sumber]

Mahathir sudah pulang ke parti PPBM, dan laman koronavirus perlu ditukar jadi [●Wabak COVID-19 (2019-20)]]. Harap kemaskini boleh dilakukan dengan serta-merta. Terima Kasih. angys Bincang 17:04, 27 Februari 2020 (UTC)

@*angys*: Sudah dikemaskini! SNN95 Talk to me, beybeh! 01:47, 28 Februari 2020 (UTC)

Wikipedia translation of the week: 2020-10[sunting sumber]

Portal penyakit koronavirus 2019[sunting sumber]

Bolehkah saudara SNN95 memperbaiki ralat pada Portal:Penyakit koronavirus 2019, banyak benda yang perlu diperbaiki. Saya mahu ia sepadan dengan portal bertopik sama di en.wiki.–Fandi89 (bincang) 02:57, 21 Mac 2020 (UTC)

@Fandi89: Nanti saya masukkan semua modul-modul ni:

Tapi saya tak terjemah la dulu. Kalau nak paparan portal ni tanpa ralat (contohnya templat memaparkan gambar ini Portal-puzzle.svg), awak kena terjemah nama topik yang dipilih bila guna mana-mana templat portal. Contohnya, "Biologi", awak kena ke Module:Portal/images/b dan cari perkataan "biology" dan terjemah. Begitu juga untuk topik-topik lain, cari Modul yang digunakan berdasarkan huruf pertama topik. Tapi andai terjemahan tu menyebabkan huruf pertama lain dari yang bahasa Inggeris, (contoh: Perubatan dan Medical), kena cari la yang huruf pertama BI dan pindahkan baris dalam modul tu ke modul huruf yang di pakai BM (contoh, Medical ada di Module:Portal/images/m, cut baris tu dan pindahkan ke Module:Portal/images/p dan terjemah menjadi Perubatan). Jika tidak berbuat demikian, gambar bentuk puzzle tu akan kelihatan lagi. SNN95 Talk to me, beybeh! 08:50, 21 Mac 2020 (UTC)

@Fandi89: Buat masa ni saya masih lagi mencari jalan penyelesaian tanpa perluk memindahkan data seperti yang saya katakan diatas. Tapi buat masa sekarang, kita buat sahaja cara yang agak leceh ni. 😅 SNN95 Talk to me, beybeh! 08:54, 21 Mac 2020 (UTC)

Bantu[sunting sumber]

Hai SNN95. Bolehkah saudara tolong lengkapkan Templat:Butiran kes COVID-19 yang disahkan di Malaysia. Saya tidak begitu mahir sunting templat ini. Ada 2 lagi kes kematian belum diletakkan. Saya sertakan butiran kes.

- Kes 290, 57 tahun, lelaki, warganegara malaysia, dirawat di HKL, nota: seorang warganegara malaysia berumur 57 tahun. Beliau mempunyai sejarah perjalanan ke Vietnam dan kontak dengan kes positif COVID-19 dari kluster tabligh. Beliau dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur pada 18 Mac setelah mengalami gejala demam, batuk dan sakit tekak selama seminggu. Keadaan kesihatan beliau kemudiannya merosot sehingga memerlukan bantuan pernafasan pada keesokan harinya. Beliau disahkan meninggal dunia pada jam petang 21 Mac.

- Kes 781, 69 tahun, lelaki, warganegara Malaysia, dirawat di Hospital Tumpat dan Hospital Raja Perempuan Zainab II, nota: seorang warganegara Malaysia berusia 69 tahun daripada kluster tabligh. Beliau telah dimasukkan ke Hospital Tumpat pada 16 Mac setelah mengalami gejala demam sejak 12 Mac 2020. Beliau telah dipindahkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu pada 18 Mac setelah didapati keadaan kesihatan merosot dan kemudian memerlukan bantuan alat pernafasan pada keesokan harinya. Beliau disahkan meninggal dunia pada petang 21 Mac.

Terima kasih. Anne4321 (bincang) 12:25, 21 Mac 2020 (UTC)

@Anne4321: Okay! Terima kasih utk info ni! SNN95 Talk to me, beybeh! 12:38, 21 Mac 2020 (UTC)

Tiada lencana[sunting sumber]

Salam Penyelia, boleh penyelia letak lencana featured article untuk Tamparuli (Q2391795) di bahagian wikidata?Kupi2 (bincang) 03:29, 25 Mac 2020 (UTC)

@Kupi2: Terima kasih kerana mengingatkan saya. Sudah diletakkan! SNN95 Talk to me, beybeh! 03:39, 25 Mac 2020 (UTC)

Jemputan melakukan pengundian sekatan penciptaan rencana bagi pengguna awanama[sunting sumber]

Salam semua ahli Wikipedia! Pesanan ini dihantar bertujuan untuk menjemput anda semua bagi membuat pengundian dasar sekatan penciptaan rencana bagi pengguna awanama yang diusulkan oleh saya, CyberTroopers. Pengundian ini diteruskan semula kerana kutipan undian tidak mencukupi untuk diterima/ditolak. Dasar ini akan mengubah konfigurasi hak bagi kumpulan penggguna untuk pengguna awanama iaitu membatalkan hak kumpulan ini daripada mencipta rencana di Wikipedia bahasa Melayu. Namun begitu, mereka boleh memohon rencana untuk diciptakan atau membuka akaun bagi tujuan tersebut. Oleh itu saya berharap anda semua dapat memberi kerjasama dengan membuat undian. Saya juga ingin memohon kerjasama semua ahli Wikipedia untuk berganding bahu dengan sentiasa menyemak dan mencipta rencana di Wikipedia:Memohon rencana yang dipinta oleh pengguna-pengguna. Sekian.-CyberTroopers (bincang · sumbangan · log) 06:54, 26 Mac 2020 (UTC)

Undi sekarang! Cipta rencana

Wikipedia translation of the week: 2020-14[sunting sumber]