Perbincangan pengguna:ShiraQila

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search


Assalamualaikum dan salam sejahtera, ShiraQila, dan Selamat datang ke Wikipedia!

Sila ingat untuk tandatangan nama anda di laman perbincangan dengan menekan Button sig.png atau Insert-signature.png atau dengan menaip empat tilde (~~~~); ini secara automatik akan menghasilkan nama pengguna anda dan tarikh. Juga, sila melakukan yang terbaik dengan sentiasa mengisi menyunting bidang ringkasan. Berikut adalah beberapa pautan berguna untuk memudahkan penglibatan anda.

Aplikasi

Selamat menyumbang! Apli kasi 18:17, 19 November 2013 (UTC)

Bermula dengan
Menyunting rencana
Mendapatkan bantuan
Bagaimana anda boleh membantu

Terjemahan dan penjelasan[sunting sumber]

Sila pastikan anda hanya mencipta rencana hanya dalam bahasa Melayu dan menjelaskan mengapa rencana itu penting. Rencana yang tidak diterjemah dan diletakkan penjelasan mengapa ia penting/bermakna akan dihapuskan. Yosri (bincang) 23:22, 19 November 2013 (UTC)

Hanya watak utama dalam sebuah animasi sahaja layak menjadi rencana sendiri. Rencana yang berlatarkan watak sampingan/tambahan akan digabungkan dalam satu rencana ataupun ianya akan dihapuskan oleh mana2 penyelia.--Apli kasi 07:43, 20 November 2013 (UTC)

Muat naik[sunting sumber]

Hai ShiraQila. Apabila anda memuat naik gambar, tolong pilih lesen yg sesuai. Misalnya, bagi watak cerita, pilih "Watak animasi, komik, permainan video". Saya telahpun perbaiki gambar yg anda muat naik sebelum ini. Diharap anda berikan kerjasama dan memilih lesen yg sesuai jika anda ingin memuat naik gambar lain. Tanpa lesen yg betul, gambar tersebut akan dihapuskan. ...Aurora... (b) 15:43, 16 April 2014 (UTC) {{subst:idw-puf|1=Noragami volume 1 cover.jpg}} ...Aurora... (b) 15:16, 18 April 2014 (UTC)

Jemputan ke WikiProjek Anime dan Manga[sunting sumber]

Wikipe-tan head.png
Helo, ShiraQila.

Anda dijemput untuk menyertai WikiProjek Anime dan Manga, sebuah WikiProjek dan sumber khusus untuk meningkatkan liputan Wikipedia bagi anime dan manga serta rencana yang berkaitan dengan anime dan manga.
Untuk sertai projek ini, sila bubuh laman pengguna anda dengan meletakkan teg {{Pengguna WP Anime}}. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 15:21, 14 Mei 2014 (UTC)

Masalah hak cipta fail: Fail:Moka44.jpg[sunting sumber]

Terima kasih kerana memuat naik Fail:Moka44.jpg. Walau bagaimanapun, fail ini tidak memberikan maklumat tentang status hak cipta dan lesen. Wikipedia mengambil berat tentang hak cipta. Fail mungkin dibuang tidak lama lagi jika stauts lesen dan sumbernya tidak dapat dipastikan. Sila tambah maklumat ini dengan menyunting laman pemerian imej. Anda boleh merujuk kepada dasar penggunaan imej untuk mendapatkan maklumat tentang bahan-bahan yang boleh atau tidak boleh dimuat naik ke Wikipedia.

Sila juga pastikan yang fail-fail lain yang telah anda muat naik agar fail-fail tersebut diberi tag bersesuaian. Ini senarai muat naik anda.

...Aurora... (b) 15:43, 14 Mei 2014 (UTC)

Masalah hak cipta fail: Fail:Bobo44.jpg[sunting sumber]

Terima kasih kerana memuat naik Fail:Bobo44.jpg. Walau bagaimanapun, fail ini tidak memberikan maklumat tentang status hak cipta dan lesen. Wikipedia mengambil berat tentang hak cipta. Fail ini mungkin dibuang tidak lama lagi jika status lesen dan sumbernya tidak dapat dipastikan. Sila tambah maklumat ini dengan menyunting laman pemerian imej. Anda boleh merujuk kepada dasar penggunaan imej untuk mendapatkan maklumat tentang bahan-bahan yang boleh atau tidak boleh dimuat naik ke Wikipedia. Laman teg hak cipta mungkin membantu anda mencari teg yang sesuai untuk digunakan.

Sila juga pastikan yang fail-fail lain yang telah anda muat naik agar fail-fail tersebut diberi tag bersesuaian. Ini senarai muat naik anda.

SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 05:11, 10 November 2014 (UTC)

Pencalonan Shiba Tatsuya untuk dihapuskan[sunting sumber]

Satu perbincangan sedang berlaku sama ada rencana Shiba Tatsuya adalah sesuai untuk dimasukkan dalam Wikipedia mengikut polisi dan panduan Wikipedia atau rencana ini semamangnya perlu dihapuskan.

Rencana sedang dibincangkan di Wikipedia:Permohonan memadam laman/Shiba Tatsuya sehingga kata sepakat dicapai, dan sesiapa sahaja dialu-alukan untuk menyumbang kepada perbincangan. Pencalonan akan menjelaskan dasar-dasar dan garis panduan yang menjadi kebimbangan. Perbincangan tertumpu kepada bukti yang berkualiti tinggi dan dasar-dasar dan garis panduan kami.


Pengguna boleh menyunting rencana semasa perbincangan, termasuk untuk memperbaiki rencana untuk menangani kebimbangan yang dibangkitkan dalam perbincangan. Walau bagaimanapun, jangan buang notis rencana untuk penghapusan dari bahagian atas rencana. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 05:21, 10 November 2014 (UTC)

Pencalonan Shiba Miyuki untuk dihapuskan[sunting sumber]

Satu perbincangan sedang berlaku sama ada rencana Shiba Miyuki adalah sesuai untuk dimasukkan dalam Wikipedia mengikut polisi dan panduan Wikipedia atau rencana ini semamangnya perlu dihapuskan.

Rencana sedang dibincangkan di Wikipedia:Permohonan memadam laman/Shiba Miyuki sehingga kata sepakat dicapai, dan sesiapa sahaja dialu-alukan untuk menyumbang kepada perbincangan. Pencalonan akan menjelaskan dasar-dasar dan garis panduan yang menjadi kebimbangan. Perbincangan tertumpu kepada bukti yang berkualiti tinggi dan dasar-dasar dan garis panduan kami.


Pengguna boleh menyunting rencana semasa perbincangan, termasuk untuk memperbaiki rencana untuk menangani kebimbangan yang dibangkitkan dalam perbincangan. Walau bagaimanapun, jangan buang notis rencana untuk penghapusan dari bahagian atas rencana. SNN95Natsu and Happy.png Letter.jpg LAPIZ.SVG 05:27, 10 November 2014 (UTC)

Masalah hak cipta fail dengan Fail:Hyōka novel cover.jpg[sunting sumber]

Terima kasih kerana memuat naik Fail:Hyōka novel cover.jpg. Walau bagaimanapun, fail ini semasa kehilangan maklumat tentang status hak cipta dan perlesenan. Wikipedia mengambil hak cipta secara serius sekali. Fail ini mungkin dihapus tidak lama lagi, kecuali jika kami dapat mengesahkan bahawa ia mempunyai status lesen yang boleh diterima serta sumber yang boleh mengesahkannya. Sila tambahkan maklumat ini dengan menyunting laman butiran fail tersebut. Anda boleh merujuk kepada dasar penggunaan imej untuk mendapatkan maklumat tentang fail-fail anda boleh atau tidak boleh memuat naik ke Wikipedia. Laman teg hak cipta mungkin dapat membantu anda mencari teg yang betul untuk digunakan dalam fail anda. {{subst:you can request undeletion}}

Sila juga semak sebarang fail lain anda mungkin telah muat naik untuk memastikan bahawa mereka diteg dengan betul. Ini senarai muat naik anda.

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, sila berasa bebas untuk bertanya mereka di laman soalan hak cipta media. Terima kasih sekali lagi untuk kerjasama anda. --Algazel (hubung) 11:18, 10 November 2014 (UTC)