Perbincangan pengguna:Aplikasi/Arkib 5

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Bls : Baiki tandatangan[sunting sumber]

Tak, saya tak marah pun dengan kata-kata anda, cuma saya agak stres buat masa ini. пz scόυт () 10:06, 1 April 2013 (UTC)

Bintang Penghargaan Penterjemah[sunting sumber]

Translation-Barnstar.png Bintang Penghargaan Penterjemah
Terima kasih kerana telah banyak menterjemah rencana ke dalam bahasa Melayu khususnya mengenai bidang geografi. Irfanshaharuddin (bincang) 10:35, 2 April 2013 (UTC)
Sama-sama. Saya cuba untuk menghargai sumbangan setiap pengguna di sini agar mereka lebih bermotivasi, termasuklah anda. Irfanshaharuddin (bincang) 10:43, 2 April 2013 (UTC)

Balas: Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia[sunting sumber]

Salam. Insya Allah saya cuba membantu. :) - 26 Ramadan (Bincang) 12:44, 2 April 2013 (UTC)

Md Hashim[sunting sumber]

Saya rasa BLF ini harus dikekalkan. Beliau merupakan bekas ketua perkhidmatan ATM. Lihat Zaini Mohd Said yang berpangkat setakuk di bawah Md Hashim. --Algazel (bincang) 02:26, 3 April 2013 (UTC)

Balas: Pemerhatian[sunting sumber]

Baiklah. Saya akan memerhatinya. Jika dia terus melaku musnah, kita patut sekat dia. Irfanshaharuddin (bincang) 07:55, 3 April 2013 (UTC)

Tarian Zapin Tenglu[sunting sumber]

Saya rasa rencana ini relevan untuk diwujudkan. Saya ada terjumpa rujukan mengenainya melalui laman web. Irfanshaharuddin (bincang) 08:17, 3 April 2013 (UTC)

Baiklah. Irfanshaharuddin (bincang) 08:22, 3 April 2013 (UTC)

Bls : Penghargaan[sunting sumber]

Terima kasih atas penghargaan anda, tidak mengapa. Saya langsung tidak mengambil hati pun atas perkara tersebut. Btw, cuba anda tengok pada halaman utama Wikipedia Esperanto, tak sangka negara Malaysia termasuk dalam Collaboration of the week. пz scόυт () 10:37, 3 April 2013 (UTC)

Mungkin sebab tu lah, tidak mengapa. Saya pun dapat lihat bahawa dengan kedudukan sekarang kita dapat memintas Wikipedia Bahasa Indonesia. 203++ dengan 206++, saya rasa tak jauh sangat. Btw, ketika saya melawat Wikipedia Piemontèis, saya mendapat pesanan ini walaupun belum menyumbang apa-apa. Saya langsung tak faham apa maksudnya, ada tak alat penterjemah bagi bahasa Piemontèis di internet? Kerana baru-baru ini saya cari langsung tak jumpa. Bahasa ni nampaknya berbeza sangat dengan bahasa Itali. пz scόυт () 10:52, 3 April 2013 (UTC)
Tu yang susah tu jika tiada translator. Ya, bagaimana dengan kawasan geografi di Amerika Latin, mungkin rencana mengenai kawasan di sana pendek. Semalam hampir semua wiki yang mempunyai rencana Kota Kinabalu saya lawat sebab nak letak {{FA|Kota Kinabalu}}. Tapi dekat Wiki Minang tu bintang FA belum ada, mungkin kerana templat FA belum dicipta lagi. Saya rasa koto kerana mungkin itu panggilan orang Minang terhadap Kota-kota. Mungkin juga, tapi saya tak berapa tahu mengenai sebutan orang-orang Minang. пz scόυт () 11:05, 3 April 2013 (UTC)
Ok. пz scόυт () 11:07, 3 April 2013 (UTC)
Eh, tersilap pula. Apa-apapun terima kasih kerana menciptanya. пz scόυт () 11:25, 3 April 2013 (UTC)
Oh, bagaimanapun ianya belum berfungsi dengan baik. Tak tahu apa masalahnya. пz scόυт () 11:36, 3 April 2013 (UTC)
Ada sesuatu pesanan oleh Kurniasan di Perbincangan templat:Tunas kepada anda.--法尔汉 Aplikasi 11:38, 3 April 2013 (UTC)
Sudah dibaca. пz scόυт () 11:41, 3 April 2013 (UTC)

Balas:Duta MS[sunting sumber]

Yup, tapi sedihnya belum ada tetamu. пz scόυт () 11:46, 3 April 2013 (UTC)
Ok juga tu. Tapi pada templat {{selamat datang}} tu saya rasa kita patut meletakkan pautan bagi mereka yang tidak memahami Bahasa Melayu. Contohnya pautan ke kedutaan atau sebagainya. пz scόυт () 11:52, 3 April 2013 (UTC)
Yup, saya sudah meletakkannya, ok lah tu. Sekali sekala kena gunakan pesanan yang berlainan juga. пz scόυт () 12:05, 3 April 2013 (UTC)

Geng[sunting sumber]

bung Aplikasi, Anda telah mengembangkan salah satu artikel mengenai animasi Malaysia di id:BoBoiBoy. Kalo gitu mohon bantu donk membantu menyelidiki artikel id:Geng: Pengembaraan Bermula untuk menghilangkan seluruh unsur bahasa Melayunya yang dikatakan masih ada mengingat Anda juga menyetujui jadi AP. --Erik Fastman (bincang) 12:09, 3 April 2013 (UTC)

Wilayah di Itali[sunting sumber]

Sama-sama, mungkin beliau ketika ini sibuk dengan kehidupan nyata. пz scόυт () 15:54, 3 April 2013 (UTC)

Benar juga kata anda, suntingan terakhir beliau saya lihat di WBI adalah pada 29 Mac, mungkin beliau telah berpindah ke WBI. пz scόυт () 16:00, 3 April 2013 (UTC)
Maaf lambat, jika begitu saya setuju juga. Btw, ketika berada di WBI tadi. Saya terbaca mengenai Konflik Borneo Utara, nampaknya masih ada pengguna yang sering meletakkan fakta bercanggah dari sumber yang sebenar. пz scόυт () 16:11, 3 April 2013 (UTC)
Saya rasa ianya dapat dijaga dengan baik oleh Xeltran, Danazach & Chipmunkdavis kerana pandangan mereka sehaluan dengan saya. пz scόυт () 16:17, 3 April 2013 (UTC)
Tak perlu dilindungi kerana mereka hanya berhadapan dengan seorang iaitu Omdo. Lagi pula, suntingan pengguna ni sering diundur dan saya lihat beliau telah diberi amaran. пz scόυт () 16:22, 3 April 2013 (UTC)

Komun di Mauritania[sunting sumber]

Terima kasih, InsyaAllah saya akan membuatnya selepas menyiapkan.. пz scόυт () 06:02, 4 April 2013 (UTC)

Bls : Minta pendapat[sunting sumber]

Sangat cantik, ianya kemas apabila adanya peta. :) пz scόυт () 06:19, 4 April 2013 (UTC)

Peta-peta di Eropah memang cantik dan peta mereka juga lengkap. пz scόυт () 06:27, 4 April 2013 (UTC)
Ya, terutamanya peta wilayah itu. пz scόυт () 06:31, 4 April 2013 (UTC)

Bls : Gangguan pengguna boneka[sunting sumber]

Ya, maklum lah dah nak dekat pilihanraya. пz scόυт () 07:01, 4 April 2013 (UTC)

Kalau di en.wiki dah lama kena global block. пz scόυт () 07:05, 4 April 2013 (UTC)
Tak apa, tapi di sini boleh disekat juga, saya setuju dengan Irfan, lagipun beliau telah mengganggu Aurora. Tapi saya rasa bukankah beliau telah disekat dahulu, kenapa saya lihat log penyekatannya kosong? пz scόυт () 07:12, 4 April 2013 (UTC)
Maksudnya beliau telah membuat akaun baru dengan nama yang sama? пz scόυт () 07:15, 4 April 2013 (UTC)
Ya pula, baru saya faham, akaun tersebut belum pernah disekat. пz scόυт () 07:17, 4 April 2013 (UTC)
Jika ianya terlalu serius, saya rasa lebih baik dilaporkan pada global block nanti. пz scόυт () 07:23, 4 April 2013 (UTC)
Ianya samalah tu, global block bermaksud sekatan ke seluruh akaun, tak kira di mana-mana wiki. пz scόυт () 07:31, 4 April 2013 (UTC)
Ya, rekod-rekod akaun berkaitan juga perlu dihantar bagi menyiasatnya, jika terbukti semuanya ada kaitan, maka dengan automatik beliau akan diekat buat selama-lamanya beserta dengan akaun lain tersebut. пz scόυт () 07:38, 4 April 2013 (UTC)
Sekarang kita hanya perlu menunggu keputusan. Oh ya, kenapa dengan 7 akaunnya tu? пz scόυт () 08:10, 4 April 2013 (UTC)
Oh, tak mengapalah. Yang lain tu biarkan sajalah dulu, yang penting sekarang kita perlu menunggu keputusan dari pihak meta. пz scόυт () 08:16, 4 April 2013 (UTC)
Saya rasa anda juga patut meletakkan pautan sejarah serangannya yang pernah tertulis di laman perbincangan Yosri dan Aurora. пz scόυт () 08:22, 4 April 2013 (UTC)

Desain[sunting sumber]

Dan warna tandatangan pun terus berubah. :D пz scόυт () 08:34, 4 April 2013 (UTC)
Oh, hehe. Saya pun nanti rasanya nak redesign balik laman pengguna dan laman perbincangan ni. Nak ubah sikit warnanya. пz scόυт () 08:38, 4 April 2013 (UTC)
Cuma rasanya perlu digelapkan sedikit, design anda ok pun. Saya lihat teratur. пz scόυт () 08:55, 4 April 2013 (UTC)
Hehe, di en wiki saya lihat banyak design laman pengguna yang hebat-hebat. Ada satu pengguna yang pernah saya tertarik dengan designnya, bila buka lamannya ada lampu, macam ada pesta pula. Saya kira nak salin kodnya dan ubahsuai sedikit, malangnya saya dah terlupa pula nama pengguna tersebut. пz scόυт () 09:04, 4 April 2013 (UTC)
Tu lah masalahnya, memang menarik, di sekitar bordernya tu penuh dengan lampu yang bergerak macam lampu masa raya tu. пz scόυт () 09:10, 4 April 2013 (UTC)

Cakap-balik[sunting sumber]

Nuvola apps edu languages.svg
Hai, Aplikasi. Anda mempunyai mesej baru pada laman perbincangan pengguna Ranking Update.
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Talkback}}.
Nuvola apps edu languages.svg
Hai, Aplikasi. Anda mempunyai mesej baru pada laman perbincangan pengguna Ranking Update.
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Talkback}}.

- Irfanshaharuddin (bincang) 13:25, 4 April 2013 (UTC)

Minta Izin[sunting sumber]

Seperti yang anda sudah sedia maklum tentang pengemaskinian artikel Fairy Tail, saya sedang dalam proses meletakkan biodata setiap satu karakter yang ada dalam Senarai Watak Fairy Tail Jadi tidak mengapakah jika saya memenuhi ruang data dengan maklumat setiap artikel bagi seorang watak? Maksud saya satu artikel bagi seorang watak. Saya anggap maklumat ini tidaklah sepenting projek yang sedang kamu lakukan sekarang, tetapi saya ingin melakukannya. Keizinan anda amatlah saya hargai. SNN95 (bincang) 00:15, 5 April 2013 (UTC)

Baiklah! Terima kasih... SNN95 (bincang) 01:40, 5 April 2013 (UTC)
Jangan risau... Saya ingat tentang itu. Apapun terima kasih kerana mengingatkan saya. SNN95 (bincang) 01:52, 5 April 2013 (UTC)
Terima kasih dengan tawaran itu. Saya memang mahu menyumbang perkara luar dari bidang saya. Saya juga meminati muzik, geografi dan sains. Saya akan cuba menyumbang salah satu nanti. Fairy Tail hanya mahu mengisi masa lapang saya dan saya sangat meminati siri ini di samping belajar serba sedikit dalam menulis kod (walaupun tak seberapa tahu sangat basic menulis kod). Seperti orang inggeris selalu kata Learning something new everyday! SNN95 (bincang) 02:04, 5 April 2013 (UTC)
T^T (Tak tahu nak kata apa) :) – Komen tanpa tandatangan ini diberikan oleh SNN95

Bintang Penghargaan Detektif[sunting sumber]

100px Bintang Penghargaan Detektif
Tahniah kerana berjaya menyelesaikan kes berkenaan akaun boneka. Anda layak menerima bintang ini dan mendapat gelaran Detektif Conan. пz scόυт () 02:53, 5 April 2013 (UTC)
Ya, anda memang layak mendapat penghargaan ini. Sebenarnya banyak lagi jenis bintang penghargaan di en.wiki, jika saya hendak salin semua rasanya memang tak mampu. пz scόυт () 05:19, 5 April 2013 (UTC)
Yup, saya rasa di id.wiki Iwan Novirion yang banyak menyumbang melalui design. пz scόυт () 07:01, 5 April 2013 (UTC)
Sebab tu lah, tak sangka seorang tentera merupakan seorang pakar dalam bidang designer. Designnya banyak yang bagi saya cool. пz scόυт () 07:15, 5 April 2013 (UTC)
Maaf lambat, yup, sebelum ni kalau tak silap, saya ada terlihat gambar beliau dalam pakaian tentera. Pakaian tersebut seperti seorang tentera laut. пz scόυт () 07:32, 5 April 2013 (UTC)

Tools[sunting sumber]

Ok, hehe, saya dah nampak perubahannya pada bahagian nama. Ada bulatan berwarna kelabu, manakala pada laman anda berwarna hijau. пz scόυт () 08:15, 5 April 2013 (UTC)

Maaf lambat, tadi saya pergi melawat wiki-wiki lain bagi mengemaskinikan kedudukan ms wiki. Btw, adakah ianya telah dibaiki? Harap anda dapat membantu membaikinya. пz scόυт () 09:15, 5 April 2013 (UTC)
Terima kasih. Btw, bagaimana anda menukar status anda sekejap aktif dan tak aktif? пz scόυт () 09:20, 5 April 2013 (UTC)
Nampaknya ianya lagi best berbanding yang terdapat di en.wiki dulu yang terpaksa diubah setiap kali menggunakan cara manual. пz scόυт () 09:25, 5 April 2013 (UTC)
Oh, mungkin beliau menciptanya sendiri. Hebat juga ciptaannya ni. пz scόυт () 09:32, 5 April 2013 (UTC)
Saya pun tak sangka. Tapi.. Saya berasa pelik.. Mengapa ia berbahasa Inggeris? пz scόυт () 09:42, 5 April 2013 (UTC)
Saya rasa anda boleh meminta tunjuk ajar pada ahli AutoWikiBrowser di en.wiki. пz scόυт () 09:50, 5 April 2013 (UTC)
Ianya terlalu sukar, jika tidak saya pun sudah lama menggunakannya. Seperti Huggle, dulu saya langsung tidak tahu memasangnya. Tapi akhirnya dapat juga. Kiranya saya ingin membangunkan di Huggle di sini, tapi tidak ada yang dapat membantu di en.wiki. пz scόυт () 10:00, 5 April 2013 (UTC)
Yup, benar kata anda. Saya turut lemah semangat apabila mendengar 400 lebih templat yang perlu diterjemahkan. Jika di en.wiki tidak hairan, kerana di sana terdapat hampir 1000+ penyelia yang dapat membantu. Saya juga setuju dengan pendapat anda. Lebih baik jika kita sendiri yang pandai mencipta sesuatu peralatan baru di sini kerana saya tengok (terutamanya jika saya melawat Wikipedia-wikipedia Bahasa Eropah), kebanyakan mereka lebih suka membangunkan alat (tool) mereka sendiri berbanding menyalin sesuatu tool di en.wiki. Malangnya susah hendak menggunakannya di sini kerana saya tidak memahami bahasa tersebut bagi menyalinnya. Tapi saya rasa ms.wiki ni ok juga kerana terdapat tool Jawi yang dibangunkan oleh Algazel dan Ma Hzi Wong. пz scόυт () 10:18, 5 April 2013 (UTC)
Haha, pada laman saya tak muncul kerana tidak menyatakan jantina. пz scόυт () 10:23, 5 April 2013 (UTC)
Tapi saya lihat ianya masih ada. Yang lagi peliknya, mengapa simbolnya simbol jantina perempuan? Hahahaha! пz scόυт () 10:30, 5 April 2013 (UTC)
Oh, jika saya, saya lebih suka membiarkannya secara neutral. Tak semua maklumat tentang diri, kita kena beritahu. пz scόυт () 10:33, 5 April 2013 (UTC)
Ok. пz scόυт () 10:50, 5 April 2013 (UTC)

Pengguna Time Killer[sunting sumber]

Aplikasi, saya rasa nama pengguna ini OK. Dalam idiom mat salleh, ia bermaksud "time waster" dan selalunya digunakan cara berseloroh merujuk kpd aktiviti2 seperti permainan video, & laman2 sesawang seperti blog, facebook, wikipedia, etc. --Algazel (bincang) 23:18, 5 April 2013 (UTC)

Maaf kerana lambat membalas. Betul, saya boleh mengundurkan tindakan ekoran apa yang saya fikirkan kesilapan anda, tapi kita nak beradab, itu sebab saya menghubungi anda: but except for clear and obvious mistakes, administrative actions should not be reversed without good cause, careful thought and (if likely to be objected) usually some kind of courtesy discussion..... Baca Wikipedia:Administrators#Care_and_judgment. Saya fikir anda kekurangan ciri ini: judgment. Ini bukan penulisan orang yang marah dengan pesanan anda, tapi pemerhatian saya yang ikhlas. Apa pun, berlandaskan apa yang anda kata, saya akan undurkan tindakan anda yang saya fikir melanggar dasar Wikipedia tanpa menghubungi anda terdahulu. Kalau anda tak suka, anda boleh complain. --Algazel (bincang) 23:57, 7 April 2013 (UTC)

Relax[sunting sumber]

Saya harap anda jangan ambil hati atas apa yang beliau katakan. Beliau cuma keliru. пz scόυт () 08:26, 6 April 2013 (UTC)

Sabar, jangan cepat mengikut perasaan. Setiap manusia mempunyai perwatakan yang berbeza-beza. Jadi kita perlu bersabar melayan karenah mereka. Kita kena ingat budaya setiap manusia ni tidak sama, apatah lagi jika mereka berasal dari negara lain. Fahaman mereka berbeza-beza, mungkin beliau sudah terbiasa menegur orang dengan cara begitu. пz scόυт () 08:50, 6 April 2013 (UTC)
Nuvola apps edu languages.svg
Hai, Aplikasi. Anda mempunyai mesej baru pada laman perbincangan pengguna Ranking Update.
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Talkback}}.

Arctic Kangaroo 08:48, 6 April 2013 (UTC)

Hi Aplikasi, I'm sorry if I have offended you in any way. But may I know what you mean by "nothing to display"? Also, I'm glad to see that you have restored your original userpage. I hope you have calmed down and willing to explain things to me. Arctic Kangaroo 09:37, 6 April 2013 (UTC)
Hey Aplikasi, if you are still not happy with me, here is one of the diffs which I'm referring to. Try translating it with Google Translate and look at the first part, which says that you are from Batu Pahat, Johor and also says something about Section 7 of Selangor or something like that. Arctic Kangaroo 13:23, 14 April 2013 (UTC)
Phew. Arctic Kangaroo 13:30, 14 April 2013 (UTC)

Gajet status[sunting sumber]

Tak sangka gajet status tu sangat berat pada komputer saya, patutlah dari tadi susah nak buat banyak rencana. Asyik lag je. пz scόυт () 17:28, 6 April 2013 (UTC)

Yup, akhirnya wikidata saya berfungsi dengan baik. пz scόυт () 17:38, 6 April 2013 (UTC)
Yup, tapi Wikidata ni memeningkan juga, hampir banyak kali saya tercipta data baru di Wikidata sedangkan data lama dah memang disediakan. пz scόυт () 17:44, 6 April 2013 (UTC)
Ya, saya ada menciptanya, tapi apabila hendak mencantumkannya dengan wiki lain. Ianya tidak dapat disebabkan ada data yang telah disediakan. Akhirnya terdapat dua data yang sama di Wikidata, saya nak padam pun tak boleh sebab hanya penyelia di Wikidata sahaja yang dapat memadamnya. пz scόυт () 17:51, 6 April 2013 (UTC)
Tak sangka juga terdapat kelemahan pada Wikidata ni. Kalau yang dulu sebelum ada Wikidata senang, tapi memberatkan rencana kerana pautan interwiki tersusun panjang. пz scόυт () 17:58, 6 April 2013 (UTC)
Yup, ah. Baru saya perasan, sepatutnya saya menggunakan ruangan search dahulu bagi memastikan data tersebut telah disediakan. Adoi. пz scόυт () 18:01, 6 April 2013 (UTC)
Nampaknya kesilapan pertama di Wikidata telah berlaku. пz scόυт () 18:06, 6 April 2013 (UTC)
Kesilapan saya yang tadi tu lah, sehingga mencipta data yang telah ada. пz scόυт () 18:09, 6 April 2013 (UTC)
пz scόυт () 18:18, 6 April 2013 (UTC)

Bls : Bot[sunting sumber]

Hehe Banyak yang perlu dipindahkan. Nanti kalau saya buat Komun di Mauritania guna cara awak lagi jadi bot = robot. пz scόυт () 19:05, 6 April 2013 (UTC)

Hehe, saya memang sedar akan itu, tapi biasalah, kerja di waktu bosan, nanti kalau dah kat kolej dah tak dapat nak buat kerja macam ni lagi sebab akan sibuk dengan tesis dan macam-macam lagi. пz scόυт () 19:12, 6 April 2013 (UTC)
Yup, sebab tu lah. Lagipun di Wikipedia ni kerja kita adalah sukarela dan tak bergaji. Sebab tu kita kena ingat kehidupan di alam nyata juga, nanti kalau tak dapat kerja, buka Wikipedia pun tak dapat sebab tak ada kerja jadinya tak ada duit nak bayar internet. пz scόυт () 19:19, 6 April 2013 (UTC)
Bukan internet je, elektrik pun tak terbayar. Akhirnya bergelap. Tapi jika difikirkan, semakin meningkat usia kita ni hidup kita semakin mencabar dan kos saraan pun semakin meningkat. пz scόυт () 19:28, 6 April 2013 (UTC)
Memang, bila dunia dah makin maju semakin mencabar. Kalau boleh, nak balik ke zaman orang tua-tua dulu. Masa tu hantaran kahwin pun tak sampai seribu. пz scόυт () 19:35, 6 April 2013 (UTC)
Hahahaha, apa taknya, kebanyakan rakan-rakan saya dulu habis je SPM terus cerita pasal kahwin. Tak mengapa, yang penting hidup tenang je masa tu, kos pun tak banyak. KFC dulu main tangkap ayam sendiri, lagi segar. пz scόυт () 19:43, 6 April 2013 (UTC)
Remaja sekarang memang pelik. Saya pun sama, biar kahwin lambat asalkan dah benar-benar bersedia. Wahh, saya harap kita dapat memintas Wikipedia Bahasa Indonesia. Ok, selamat malam juga buat anda. пz scόυт () 19:51, 6 April 2013 (UTC)
Memang, apa-apapun kita tumpukan kepada dua ni dulu, iaitu Wikipedia Bahasa Indonesia dan Turki. пz scόυт () 04:44, 7 April 2013 (UTC)
Yup, tapi hairan kebanyakan pautan interwiki yang beliau letakkan adalah kosong ataupun tidak wujud. пz scόυт () 07:25, 7 April 2013 (UTC)
Baru buat kot. пz scόυт () 07:32, 7 April 2013 (UTC)
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.

Twinkle[sunting sumber]

Nuvola apps edu languages.svg
Hai, Aplikasi. Anda mempunyai mesej baru pada laman perbincangan pengguna Ranking Update.
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Talkback}}.
Oh, ok. Baiklah, semoga berjaya! Harap-harap dapat dipasang di sini, ianya mungkin disebabkan ada sebahagian skrip yang tak boleh diterjemah. пz scόυт () 15:36, 7 April 2013 (UTC)
Ada. пz scόυт () 15:43, 7 April 2013 (UTC)
Tak, alat rollbacknya pun tak ada. пz scόυт () 15:47, 7 April 2013 (UTC)
Ya, saya juga melihatnya. Namun bahasa yang pelik. пz scόυт () 15:52, 7 April 2013 (UTC)
Maaf. Saya kurang mahir. Mungkin anda dapat bertanya pada Kurniasan. Yosri (bincang) 16:32, 7 April 2013 (UTC)
Ya, betul kata Yosri, mungkin anda boleh meminta bantuan Kurniasan atau Algazel. пz scόυт () 16:56, 7 April 2013 (UTC)
Nampaknya sekarang tinggal perlu tunggu sahaja. пz scόυт () 17:00, 7 April 2013 (UTC)
Gajet yang saya pasang menjadi tapi tak tahu kenapa namanya tak tersusun di gajet. пz scόυт () 17:25, 7 April 2013 (UTC)
Ah, terima kasih Aplikasi! Ianya menjadi! пz scόυт () 17:31, 7 April 2013 (UTC)
Cuba anda aktifkannya dan lihat ni. пz scόυт () 17:36, 7 April 2013 (UTC)
Dari dulu lagi saya mencari benda ni, tapi tak terjumpa di mana mereka menyimpan skripnya. Tapi apabila saya melihat laman gajet di Wikipedia Bahasa Inggeris, saya terlihat gajet ni semula dan terus mengambilnya. Pada mulanya hendak menunggu Algazel memasangnya, tapi kelihatan beliau seperti sibuk sekarang ini. Jadi saya rasa memang patut dipasang sekarang tambahan pula ianya bukan automatik, sesiapa yang ingin menggunakannya hanya perlu meletakkan Yes check.svgY pada laman gajet mereka. Ya, saya harap juga kerana dah lama saya menunggu Twinkle tiba di sini, dari sebelum menjadi penyelia lagi saya dah menanti-nantikannya. Oh ya, boleh saya tengok skrip Twinkle di Wikipedia Bahasa Indonesia yang anda ambil itu? пz scόυт () 17:48, 7 April 2013 (UTC)
Benar kata anda, yang paling last tu panjang sekali, tambah sakit kepala pula. Tapi dalam skrip yang MediaWiki:Gadget-morebits.js, tulisan biru muda tu yang saya rasa boleh diterjemah. пz scόυт () 18:02, 7 April 2013 (UTC)
Rasanya kalau saya nak membantu menyiapkannya perlu mengambil masa beberapa hari atau sehingga seminggu kerana banyak bahagian yang perlu diteliti. Amat sukar juga. пz scόυт () 18:31, 7 April 2013 (UTC)
Yup, harap beliau dapat membantu. Ok lah, saya nak tidur dulu, nak rehatkan dulu otak selepas penat menyiapkan templat tadi. Assalamualaikum dan selamat buat anda. пz scόυт () 18:36, 7 April 2013 (UTC)

Tukar nama artikel Earthland[sunting sumber]

Seperti yang tertera pada tajuk perbincangan, saya mahu menukar tajuk itu tetapi tidak tahu bagaimana. Boleh tunjuk ajar? SNN95 (bincang) 15:53, 7 April 2013 (UTC)

Oh... Macam itu ya... Terima kasih daun keladi XD SNN95 (bincang) 15:59, 7 April 2013 (UTC)

Re: Selamat Kembali[sunting sumber]

Salam perkenalan, sebenarnya saya selalu datang ke MsWiki sebagai pembaca. Tetapi sekarang, saya lihat terlalu banyak kesalahan tatabahasa dan terjemahan salah. Lebih memudaratkan, terdapat banyak rencana yang ditulis disalin bulat bulat dari IdWiki tanpa sebarang terjemahan lengkap. Sekian . Harap membantu PuteraLuqman Tunku Andre 17:37, 7 April 2013 (UTC)

Buang fail[sunting sumber]

http://ms.wikipedia.org/wiki/Fail:Ubisoft.svg

Tolong buang fail ini. Fail ini telah lama dihapuskan di Wiki English.--JerichoNation (bincang) 06:54, 8 April 2013 (UTC)

Ya terima kasih. Tapi tugas sebagai seorang penyelia amatlah besar. Walaupun saya rajin di Wiki ini, saya rasa saya perlukan masa untuk menjadi penyelia. Penyelia pada masa kini amat malas (bukan nak mengata), terutamanya di Wiki Melayu. Tapi saya berjanji akan terus memberikan sokongan saya di Wiki Melayu.--JerichoNation (bincang) 04:15, 9 April 2013 (UTC)

Ballinasloe[sunting sumber]

Hehe, nampaknya anda dulu menggunakan Bahasa Indonesia. пz scόυт () 07:31, 8 April 2013 (UTC)

Belajar dari kesilapan, jangan risau jika Bahasa Inggeris masih di tahap sederhana. Bahasa Inggeris tu bila-bila pun kita boleh tingkatkan yang penting minat kena ada. Saya rasa anda boleh meningkatkan kemahiran Inggeris dengan membanyakkan menonton drama-drama Inggeris (tapi jangan drama Inggeris Amerika). пz scόυт () 07:43, 8 April 2013 (UTC)
Itu pun kira ok lah tu. Minat Korea rupanya. пz scόυт () 07:47, 8 April 2013 (UTC)
Maaf lambat, tadi saya pergi menjenguk Wikipedia Bahasa Indonesia, saya rasa rencana Kota Kinabalu ni ada potensi juga untuk dijadikan rencana pilihan di sana, tapi masalahnya saya belum mahir dalam penulisan Bahasa Indonesia. Anda rasa Google Translate tu boleh diharap tak?
Btw, jika saya, saya lebih suka drama Korea yang bersifat komedi. Oh, patut lah, saya rasa jika sampai habis sekolah menengah anda sekelas dengan mereka yang berbahasa Inggeris mesti tahap Inggeris anda semakin menaik. Mm, saya rasa tak, kerana Bahasa Inggeris saya kadang-kadang tercampur Bahasa Inggeris Amerika. Lebih-lebih lagi sejak akhir-akhir ni di kaca televisyen semakin banyak drama-drama Inggeris Amerika yang ditayangkan, sepatutnya drama-drama Bahasa Inggeris British yang perlu banyak ditayangkan, sebab tu saya rasa lebih baik saya meletakkan pada paras tiga kerana saya belum yakin. пz scόυт () 08:13, 8 April 2013 (UTC)
Baguslah tu, dapat meningkatkan Bahasa Inggeris anda semula, lama kelamaan anda boleh melanjutkan pelajaran ke negara Barat. Tapi bidang perniagaan tu mesti banyak melibatkan pengiraan kan? Saya rasa anda ni memang sangat mahir dalam Matematik. Laju tu memang laju, tapi cakapnya tak berapa kemas, saya lebih suka jika dapat bertutur dalam Bahasa Inggeris British. Lagipun, negara kita kan bekas jajahan British, memang sepatutnya kita fasih berbahasa Inggeris British. Seperti di Filipina, majoriti rakyatnya fasih dalam berbahasa Inggeris Amerika dan juga Sepanyol. пz scόυт () 08:26, 8 April 2013 (UTC)
Oh, sejarah anda tak ambil? Yup, Filipina ni dahulunya boleh dikira salah satu ekonomi terkuat di Asia Tenggara dahulu, tapi malangnya disebabkan kemunduran yang semakin meningkat ianya jauh ketinggalan. пz scόυт () 08:44, 8 April 2013 (UTC)
Yup, bagi saya juga seni visual ni kurang penting. Jika di sekolah saya dahulu, mereka yang mengambil bidang seni visual berada pada kelas paling hujung sekali. Jika dibandingkan dengan sejarah, sejarah lebih menjamin masa depan yang bagus kerana terdapat kerja berkaitan sejarah yang tinggi gajinya. пz scόυт () 08:53, 8 April 2013 (UTC)
Memang, tapi dalam mempelajari sejarah kena berhati-hati juga. Takut nanti tersesat kerana suatu hari nanti jika kita ingin meluaskan pengetahuan sejarah kita akan mengkaji pandangan dari luar juga. пz scόυт () 09:26, 8 April 2013 (UTC)

Bintang Penghargaan Penyumbang Gigih[sunting sumber]

Tireless Contributor Barnstar Hires.gif Bintang Penghargaan Penyumbang Gigih
Tahniah di atas usaha anda yang berterusan untuk menambahkan koleksi rencana dalam bahasa Melayu. Saya yakin bahawa Wikipedia Bahasa Melayu dapat mengatasi bilangan rencana dalam Wikipedia Bahasa Indonesia untuk masa terdekat ini. Irfanshaharuddin (bincang) 09:29, 8 April 2013 (UTC)
Ya, betul tu. Alangkah bagusnya jika saya mempunyai banyak kelapangan seperti anda. Irfanshaharuddin (bincang) 09:40, 8 April 2013 (UTC)
Betul juga kata anda. Apa-apa pun, semoga anda berjaya melanjutkan pelajaran. Irfanshaharuddin (bincang) 09:45, 8 April 2013 (UTC)
Ya, saya akan belajar bersungguh-sungguh. Irfanshaharuddin (bincang) 09:47, 8 April 2013 (UTC)

Bls : Twinkle di WBM[sunting sumber]

Tahniah! Mengenai penerjemahan tu saya rasa saya boleh bantu jika mempunyai masa. пz scόυт () 20:12, 8 April 2013 (UTC)

Saya lihat banyak lagi yang perlu diperbaiki, bukan itu sahaja. Templat-templat tersebut perlu disusun dan templat yang belum ada perlu dicipta, penerjemahan pun perlu dilakukan. Saya rasa memerlukan masa yang lama bagi memastikan gajet ini berfungsi dengan 100% sempurna. пz scόυт () 22:08, 8 April 2013 (UTC)
Oh ya Aplikasi. Hampir terlupa, saya rasa anda boleh meminta bantuan This, that and the other di en.wiki bagi bertanyakan bahagian mana yang boleh diterjemah. Anda boleh memberikan contoh di laman perbincangan Twinkle seperti ini. пz scόυт () 04:58, 9 April 2013 (UTC)
Baiklah, nanti akan saya usulkan pertanyaan pada laman perbincangan Twinkle di en.wiki. пz scόυт () 05:03, 9 April 2013 (UTC)
Ya, itu saya dah lihat. Masalah utama sekarang adalah penerjemahan dan penamaan templat yang betul (bagi templat yang belum wujud, kita boleh cipta). Saya rasa kita boleh kita boleh lihat wiki Telugu mengenai bahagian mana yang boleh diterjemah, cuba bezakan:

Kita buat sikit-sikit dahulu. Lama kelamaan menjadi juga. Btw, sebenarnya banyak lagi yang boleh diterjemah dalam laman tu, tapi kita buat yang first step dahulu. Yang lain tu boleh ditambahbaik kemudian. пz scόυт () 05:42, 9 April 2013 (UTC)

Bukan kembalikan, maksud saya bezakan dahulu. пz scόυт () 05:54, 9 April 2013 (UTC)
Baiklah. Saya pun hendak menyiapkan kerja lain dahulu. пz scόυт () 06:13, 9 April 2013 (UTC)
Pening kepala saya tengok skrip tu. пz scόυт () 10:37, 9 April 2013 (UTC)
Ok. пz scόυт () 18:12, 9 April 2013 (UTC)
Mengapa Twinkle tidak berfungsi? пz scόυт () 09:19, 10 April 2013 (UTC)

Sekiranya Twinkle tidak berfungsi, saya syorkan undurkan kepada versi yang anda pasti masih berfungsi. Disebabkan cache, sebarang perubahan akan mengambil sedikit masa sebelum berfungsi. Jadi anda kena terjemah secara perlahan2. ...Aurora... (b) 09:32, 10 April 2013 (UTC)

Baiklah Aurora. пz scόυт () 09:45, 10 April 2013 (UTC)
Aplikasi, saya telah menukar tetapan pada laman keutamaan saya. Saya akan cuba untuk menggunakannya sebaik mungkin walaupun saya tidak berapa faham kegunaannya. Irfanshaharuddin (bincang) 09:59, 10 April 2013 (UTC)

Templat:Infobox settlement[sunting sumber]

Saya tahu, saya sedang membaikinya, manalah boleh siap dengan cepat. Sekarang saya perlu kemaskini semula kerana suntingan saya terbatal disebabkan percanggahan suntingan. пz scόυт () 19:51, 9 April 2013 (UTC)

Tak mengapa, esok saja saya membaikinya semula. Lagipun hari dah lewat malam. пz scόυт () 19:56, 9 April 2013 (UTC)
Tidak mengapa, saya faham juga. Saya kini sedang mencari penyelesaian bagi masalah peta pada rencana ini. пz scόυт () 08:49, 10 April 2013 (UTC)
Syukurlah, tak sangka javaskrip ni begitu rumit. Bila saya lihat perbezaannya, hanya kesalahan sedikit boleh menyebabkannya tidak berfungsi. пz scόυт () 09:45, 10 April 2013 (UTC)
Ah, mengenai Benichab, perlu letak koordinat sahaja rupanya. Terima kasih kerana membaiki. пz scόυт () 10:16, 10 April 2013 (UTC)
Tak perasan pula koordinatnya berada di situ, tersembunyi.. Mujur juga anda menjumpainya. Kalau tak susah-susah pula Pak Iwan datang membantu. пz scόυт () 10:27, 10 April 2013 (UTC)
Btw, bagaimana dengan Templat:Infobox settlement yang telah dikemaskinikan, ada masalah tak dengan rencana Batu Pahat dan Ürümqi? пz scόυт () 10:32, 10 April 2013 (UTC)

Pindahkan laman[sunting sumber]

Tolong pindahkan laman ini http://ms.wikipedia.org/wiki/Kategori:Kematian_Kematian_1501 Terima kasih :)--JerichoNation (bincang) 03:45, 11 April 2013 (UTC)

Bls : Kota Kinabalu[sunting sumber]

Terima kasih,

  1. Tapi bagaimana dengan templat Templat:Convert/batu di id.wiki, adakah ianya masih belum dicipta?
  2. Kesalahan tatabahasa pula ianya tidak ada lagi tak?
Kalau ianya dah OK, saya akan mula membirukan pautan-pautan yang belum wujud. пz scόυт () 07:23, 11 April 2013 (UTC)
Ya, saya ada terlihatnya tadi, terima kasih banyak-banyak. пz scόυт () 07:42, 11 April 2013 (UTC)

Memintas..[sunting sumber]

Tak sangka Wikipedia Bahasa Melayu telah memintas Wikipedia Bahasa Indonesia. пz scόυт () 08:41, 11 April 2013 (UTC)

Btw,
Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.
Mengenai kedudukan WBM, saya akan cuba membantu, tetapi kini agak sibuk dengan kehidupan sebenar, dan capaian pada Internet. Malah data Indonesia yang saya janjikanpun tak sempat cari.... :< Mungkin terpaksa kurangkan pembabitan sementara waktu. Walau bagaimanapun, tahniah atas pencapaian. Yosri (bincang) 17:03, 11 April 2013 (UTC)
Boleh saya tahu, adakah anda menggunakan bot untuk mencipta rencana baru. Adakah anda lebih suka data+template atau rencana penuh setiap desa. Yosri (bincang) 17:34, 11 April 2013 (UTC)

Terima kasih atas keramah-tamahan anda. Scandreamer (bincang) 17:55, 11 April 2013 (UTC)

Ada 76K rencana mengenai kampong/mukim di Indonesia. Yosri (bincang) 07:39, 28 April 2013 (UTC)
Itu betul. Tetapi kerana anda menggunakan penamaan 3 serangkai, mungkin akan sukar menyelaras dengan data yang saya ada nanti. Yosri (bincang) 07:57, 28 April 2013 (UTC)

Anda mendapat emel![sunting sumber]

Mail-message-new.svg
Hai, Aplikasi. Sila periksa emel anda – anda mendapat emel!
Mesej tambah 10:59, 12 April 2013 (UTC). Anda boleh membuang notis ini pada bila-bila masa dengan membuang templat {{Anda mendapat emel}} atau {{AME}}.

пz scόυт () 10:59, 12 April 2013 (UTC)

Ujikaji templat sd3[sunting sumber]

Ianya masih ada. пz scόυт () 14:49, 12 April 2013 (UTC)
Dah ok, cuma ruangan "isi kandungan" tiba-tiba hilang bila menggunakan templat tu. пz scόυт () 15:09, 12 April 2013 (UTC)
Dah pulih. пz scόυт () 15:23, 12 April 2013 (UTC)

Bls: TemplatUjian2a[sunting sumber]

Yang tu nanti, saya nak kelaskan dulu mengikut urutan. пz scόυт () 09:06, 13 April 2013 (UTC)

BintangWiki[sunting sumber]

Terima kasih untuk bintang tersebut,

Mengenai Twinkle, terdapat beratus templat lagi yang perlu dicipta ataupun dipadankan mengikut kelas bagi memastikan ianya berfungsi 100% seperti di en.wiki, kerana templat notis kita kali ini akan dikategorikan mengikut kelas bagi memudahkan kerja. InsyaAllah, saya akan melaksanakannya sedikit demi sedikit. пz scόυт () 10:11, 13 April 2013 (UTC)

Bls : Twinkle[sunting sumber]

Sebab tu kena ambil masa yang lama, sedangkan nak susun, cipta dan kemaskini semula 6 templat ni pun dah sakit kepala. пz scόυт () 10:20, 13 April 2013 (UTC)

Anda sekarang sedang mencipta dan mengemaskini templat berkenaan tag kan, saya lihat ada lebih kurang 76 templat berkaitan tag. Saya harap anda berhati-hati dalam penyusunan ayat dan perletakan pautan ke laman-laman aturan Wikipedia. пz scόυт () 10:42, 13 April 2013 (UTC)
Jangan lupa juga, kerana terdapat sebahagian tag yang sudah wujud, cuma namanya terdapat dalam Bahasa Melayu. пz scόυт () 10:54, 13 April 2013 (UTC)

Re: Proton Prevé[sunting sumber]

Terima kasih kembali kerana membantu! :) - Hezery99 (bincang) 07:03, 15 April 2013 (UTC)

Templat:Scroll box[sunting sumber]

Seperti yang tertera pada tajuk.
Saya nak cipta templat ini tetapi saya lihat ada amaran... Saya mahu menggunakannya dalam artikel kegemaran saya.
Jadi tidak mengapakah saya cipta semula dan semak paparan templat ini dalam artikel Senarai Episod Anime Fairy Tail dibahagian episod 2. Ini hasilnya

002 Naga Api, Monyet dan Lembu 19 Okt 2009 11 Apr 2013
Lucy Heartfilia menyertai Persatuan Fairy Tail dengan bantuan kawan barunya, Natsu Dragneel dan Happy. Mereka memulakan misi di Gunung Hakobe untuk mencari seorang Mage Fairy Tail yang telah lama hilang, Macao Conbolt, dan membawanya pulang ke pangkuan anaknya, Romeo Conbolt.
Watak
Kenapa kamu buang
{{scroll box
|content=
}}

Templat ini tidak hanya digunakan kepada anime dan manga. Saya tidak bermaksud membuangnya... Ini hasilnya jika dikeluarkan daripada jadual

  1. Siegrain
  2. Yajima
  3. Ultear Milkovich
  4. Natsu Dragneel
  5. Happy
  6. Lucy Heartfilia
  7. Jet
  8. Droy
  9. Reedus Jonah
  10. Mickey Chickentiger
  11. Wakaba Mine
  12. Krov
  13. Niggy
  14. Vijeeter Ecor
  15. Nab Lasaro
  16. Gray Fullbuster
  17. Cana Alberona
  18. Elfman Strauss
  19. Loke
  20. Mirajane Strauss
  21. Bisca Mulan
  22. Makarov Dreyar
  23. Levy McGarden
  24. Alzack Connell
  25. Romeo Conbolt
  26. Igneel (flashback)
  27. Horologium
  28. Vulcan
  29. Taurus
  30. Macao Conbolt

Soalan saya tidak mengapakah templat ini di wujudkan semula?

Terima kasih... SNN95 (bincang) 17:54, 15 April 2013 (UTC)

sedap biskut ni..[sunting sumber]

terima kasih aplikasi.

9 gajet sekaligus[sunting sumber]

Adakah anda menggunakan kesemua gajet ini? Bila gajet bermasalah nak tanya siapa? Andakah? Sebab saya cuba satu dan terus jumpa masalah. Ia juga kelihatan bertindan dengan refTools. ...Aurora... (b) 08:15, 18 April 2013 (UTC)

Ok. ...Aurora... (b) 14:41, 18 April 2013 (UTC)

Balas: Rencana Kanak-kanak hijau Woolpit[sunting sumber]

Salam. Mula-mula saya berhajat untuk mencalonkan rencana tersebut bagi rencana bulan Mei tetapi apabila dilihat ada rencana lain yang telah dicalonkan dahulu, maka saya tangguhkan. Baiklah saya terima cadangan saudara. Terima kasih. :) - 26 Ramadan (Bincang) 13:21, 19 April 2013 (UTC)

Balas:Penghargaan[sunting sumber]

Terima kasih di atas penghargaan tersebut. Saya amat berbesar hati menerimanya. Irfanshaharuddin (bincang) 00:34, 20 April 2013 (UTC)

Balas:Jemputan[sunting sumber]

Baiklah. Saya akan mengundi di sana. Irfanshaharuddin (bincang) 02:01, 20 April 2013 (UTC)

Oh, baguslah. Saya juga akan cuba untuk mengusulkan gambar kerana terdapat beberapa calon yang boleh diketengahkan. Irfanshaharuddin (bincang) 02:05, 20 April 2013 (UTC)

Balas:Senarai kawasan berpenduduk padat di Wilayah Autonomi Tibet[sunting sumber]

Boleh saja. Silakan kerana saya nampak anda begitu rajin. :) Irfanshaharuddin (bincang) 13:03, 21 April 2013 (UTC)

Baiklah. Terima kasih kerana sudi membantu saya. Irfanshaharuddin (bincang) 13:23, 21 April 2013 (UTC)

Minang[sunting sumber]

Halo Aplikasi. Saudara mendapat pesan di Wikipedia bahasa Minang. SpartacksCompatriot (bincang) 11:59, 22 April 2013 (UTC)

Sekiranya ada waktu, singgah-singgahlah ke Wikipedia bahasa Minang untuk mencipta templat kecamatan/kabupaten yang belum tersedia. Salam, SpartacksCompatriot (bincang) 12:42, 8 Mei 2013 (UTC)

Bintang Penghargaan Kerjasama[sunting sumber]

Team Barnstar Hires.png Bintang Penghargaan Kerjasama
Terima kasih di atas kerjasama anda dalam membantu saya mencipta rencana berkaitan Kawasan Autonomi Tibet. Irfanshaharuddin (bincang) 15:17, 23 April 2013 (UTC)
Sama-sama. Irfanshaharuddin (bincang) 05:41, 24 April 2013 (UTC)

Meminta pendapat[sunting sumber]

Saya cuma mahu meminta pendapat, Templat:Penyelia WBM mempunyai senarai nama yang memanjang ke bawah. Apa kata kalau saya mengubah senarai nama kepada mendatar supaya nampak lebih ringkas ? Irfanshaharuddin (bincang) 05:54, 24 April 2013 (UTC)

Baiklah. Irfanshaharuddin (bincang) 05:57, 24 April 2013 (UTC)

Fahisoi[sunting sumber]

Hi, I've got a question about the article Fahisoi. I was comparing your articles with articles on the German Wikipedia, to add interwiki links. I saw there that there are two sucos of that name, de:Fahisoi (Lequidoe) and de:Fahisoi (Remexio). Also in the navigation template Templat:Sucos of East Timor it's listed twice. Could you help to fix this? Thanks --MF-Warburg (bincang) 01:55, 25 April 2013 (UTC)

Thanks for your fast response! --MF-Warburg (bincang) 02:07, 25 April 2013 (UTC)

The same with Leolima / de:Leolima. Thanks in advance --MF-Warburg (bincang) 02:48, 25 April 2013 (UTC)

Re: Hello world[sunting sumber]

Sama-sama bang. Maaf ya bang jika hanya beberapa sahaja kata yang dapat tergantikan ke dalam bhs Minanh. Kerana saya belum terlalu faham pasal padanan kata-kata yang masih berbahasa Melayu ke bahasa Indonesia atau bahasa Minang lainnya. Oh iya, mungkin abang dapat membantu saya utk menambah entry dialek negeri sembilan di artikel bahasa Minang. Siapa tau abang ada kenalan yang faham akan hal tersebut? :) Ardzun (bincang) 10:02, 25 April 2013 (UTC)

Makasih ya bang buat infonya :D Ardzun (bincang) 12:17, 25 April 2013 (UTC)

Sucos of Timor-Leste[sunting sumber]

Hello Aplikasi! I made some tips on different article discussions, about article with double used names. There are some articles missing. In the moment, I am trying to add all interwikis to them. If you want to expand your articles, you can use the German articles. There are maps and weblinks to sources in English. If you want to contact me, please use my German account: de:Benutzer:J. Patrick Fischer. Greetings, --J. Patrick Fischer (bincang) 11:19, 26 April 2013 (UTC)

Articles with double used names: Lour, Uaitame, Tirilolo, Afaloicai, Fatubessi, Goulolo. By the way: German articles are including town, suco and subdistrict in one article, if they are using the same name. It works better, because most informations are not possible to split between this. --J. Patrick Fischer (bincang) 11:24, 26 April 2013 (UTC)

By the way: This is the law, I am using for correct spelling: Jornal da Républica mit dem Diploma Ministerial n.° 199/09. Greetings, --J. Patrick Fischer (bincang) 12:44, 26 April 2013 (UTC)

Mission completed[sunting sumber]

All East Timor Suco articles are now connected between ms and de. Have fun with expansion! :-) --J. Patrick Fischer (bincang) 14:18, 27 April 2013 (UTC)

Terima kasih[sunting sumber]

Saya lupa banyak, tetapi... thanks for the welcome - will be checking things about Australia, apart from other things. SatuSuro (bincang) 08:04, 28 April 2013 (UTC)

mudah mudahan - saya bisa perlahan lahan dalam bahasa melayu dan indonesia hari ini, tahun yang lalu lebih lancar, makin... makin - maybe the older i get the slower i get... sats (bincang) 08:10, 28 April 2013 (UTC)

nama kampong[sunting sumber]

Nama kampong yang anda cipta adalah gabungan nama kampong, kecamatan dan daerah. Saya menggunakan nama kampong sahaja. Ditambah kecamatan dan daerah hanya yang bertindan. Yosri (bincang) 08:28, 28 April 2013 (UTC)

Bukan itu. lihat laman saya bawah bali. Yosri (bincang) 09:26, 28 April 2013 (UTC)
Itulah maksud saya, mereka menggunakan jalan ringkat 3 serangkai. Tidak ada orang yang mencari nama kampong 3 serangkai dalam dunia nyata. Saya lebih suka pratikal (boleh guna), bukan sekadar mengisi. Yosri (bincang) 11:58, 28 April 2013 (UTC)
Lihat ID = Pangsan, Petang, Badung, MS hanya Pangsan. Yosri (bincang) 12:02, 28 April 2013 (UTC)

Bls:Terima kasih[sunting sumber]

Saudara Aplikasi, bantuan Anda di minwp amatlah diharapkan. :)  ‹› Iwan Novirion™ Kirim Pesan   20:21, 28 April 2013 (UTC)

Balas: Berdaftar 2005[sunting sumber]

Maafkan saya... saya terlupa... Tarikh pendaftaran akaun lama saya pada 6 Februari 2009.
Akaun itu bernama Nazhana95.
Dahulu saya kurang faham cara penggunaan Wikipedia. Saya ingat tidak boleh tukar nama jadi tahun ini saya bersemangat mahu menyunting saya buat akaun baru dengan nama yang saya biasa guna. Jadi setelah tahu cara untuk menukarkan lama, saya menyesal kerana tinggalkan akaun Nazhana95. SNN95 (bincang) 15:32, 2 Mei 2013 (UTC)

Okay... SNN95 (bincang) 16:40, 2 Mei 2013 (UTC)

Artikel Magik untuk Fairy Tail[sunting sumber]

Bolehkah artikel ini di tulis seperti senarai dibawah? Jika boleh, semua spesifikasi dalam artikel berikut akan menjadi rujukan untuk pengemaskinian untuk siri Fairy Tail.

SNN95 (bincang) 04:08, 3 Mei 2013 (UTC)

Terima kasih... SNN95 (bincang) 04:16, 3 Mei 2013 (UTC)

Re : Selamat kembali[sunting sumber]

Yup, saya tidak akan pergi lama dari Wikipedia. пz scόυт () 12:26, 8 Mei 2013 (UTC)

Hahaha пz scόυт () 12:29, 8 Mei 2013 (UTC)