Wikipedia:Templat khas

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Ini merupakan senarai semua pesanan dibuat selepas 18 Disember apabila Wikipedia Inggeris mudah berpindah kepada aturcara baru.

Pesanan asal disenaraikan pada Wikipedia:Teks ruangnama MediaWiki. Baca lebih lanjut berkenaan Ruangnama MediaWiki.

Untuk membuat pesanan khas baru, mulakan laman baru di ruangnama MediaWiki. Tajuknya patut "MediaWiki:", kemudian nama pesanan anda. Laman akan memuatkan teks pesanan anda.

Jika anda menambah pesanan baru di sini, senaraikan di Semua pesanan di ruangnama MediaWiki.

Terdapat dua cara utama menambahkan pesanan pada laman, subst dan msg. subst membuat salinan pesanan dan letakkannya dimana anda letak tag apabila anda simpan rencana. msg mengambil pesanan dan letakkan di lapang setiap kali anda gunakannya ().

Dalam erti kata lain, apabila pesanan bertukar, anda tidak perlu mengemaskini laman yang menggunakannya jika anda menggunakan msg. Pesanan yang tidak akan lama di laman sepatutnya menggunakan subst. Notis standard yang mungkin kerap di laman untuk beberapa bulan atau kekal sepatutnya menggunakan "transcluded" agar mudah dikemaskini. (Anda tidak perlu menggunakan msg untuk pesanan yang mengandungi pautan yang mungkin berubah di masa akan datang. Cara ini tidak mengemaskini "What links here" kecuali setiap rencana mengandungi msg ditukar selepas pautan disunting dalam pesanan.)

Templat khas[sunting | sunting sumber]

Rencana[sunting | sunting sumber]

[1]

Pautan dalaman[sunting | sunting sumber]