Perbezaan antara semakan "Zombie Kilang Biskut"

Jump to navigation Jump to search
→‎Sinopsis: buang pertanyaan yang tidak menambah apa-apa terhadap jalan cerita
(→‎Sinopsis: buang pertanyaan yang tidak menambah apa-apa terhadap jalan cerita)
}}
 
'''''ZombieZombi Kilang Biskut''''' ialah sebuah [[filem]] komedi seram arahan pengarah pengelamanberpengalaman, [[Mamat Khalid]] yang ditayangkan di Pawagampawagam Malaysia pada 20 Mac 2014.
 
==Sinopsis==
 
Mengisahkan Husin yang kembali ke kampung pisang &dan bekerja di sebuah Kilangkilang Biskutbiskut di Taiping sebagai juruteknik Selepasselepas kecewa di Singapura.
 
Di Kilangkilang berkenaan, Husin bertemu semula dengan rakan sekampungnya iaitu Usop, Wahab B, Pian &dan Sofea. Mereka kemudian terbabit dalam menyelongkar misteri kemunculan Zombizombi yang mengganas di kawasan Kilangkilang tempat mereka bekerja.
 
Secara tidak langsung, kampung mereka juga turut didatangi hantu Kamariah yang ingin mencari Usop yang telah membunuhnya. Ramai lelaki yang menjadi korban Kamariah termasuk Zombi,zombi dalam usahausahanya mencari Usop.
 
Konflik ini mencetuskan huru-hara di kampung pisang &dan keadaan bertukar menjadi kucar -kacir Selepasselepas merekmereka mendapat tahu Zombizombi mula menyerang.
 
Husin, Usop, Sofea, Wahab B &dan Pian bersama-sama berusaha menentang Zombizombi, tetapi semasa mereka hendak menyerang Zombizombi, mereka diserang pula oleh hantu Kamariah.Apakah yang terjadi seterusnya.Adakah Husin,Usop,Sofea,Wahab B & Pian berjaya mengalahkan zombi-zombi yang berkeliaran di Kilang Biskut?Dan siapa pula Kamariah yang menggangu mereka?
 
==Pelakon==
*[[Awie]] sebagai Husin
*[[Shy8]] sebagai Usop
*[[illya]]
*[[Dalimawati]]
*
 
{{Mamat Khalid}}
8,564

suntingan

Menu pandu arah