Perbincangan pengguna:Malekhanif-2

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Pulau Batu Putih[sunting sumber]

Saya merasa kesal kerana kesulitan yang anda hadapi. Masalah pemutusan sejarah itu sebenarnya bukan kesalahan Edmund 100%. Edmund memindahkan laman Pulau Batu Putih dengan sejarahnya sekali ke Pedra Branca, kemudian Melbourney melakukan perbuatan yang tak sepatutnya: dia tak guna butang "alih", sebaliknya dia hanya menyalin balik kandungan daripada Pedra Branca ke Pulau Batu Putih, oleh itu sejarah lama masih kekal di Pedra Branca. Sebab itulah sejarahnya 'putus'. Hal ini dipanggil cut-and-paste move.

Kaedah menyelesaikan masalah ini diterangkan di en:Wikipedia:How to fix cut-and-paste moves. Anda perlu gunakan alat Khas:Gabung sejarah.—Aviator, 17:36, 6 September 2008 (UTC)

Penjelasan seperti di atas. Saya tidak mempunyai capaian kepada fungsi Gabung sejarah. Yosri (bincang) 22:47, 6 September 2008 (UTC)
Yosri, saya pun tak boleh capai. Habis tu siapa yang boleh?—Aviator, 03:39, 7 September 2008 (UTC)
Mungkin boleh berhubung dengan penyelia di Wikipedia Inggeri. 219.93.152.21 04:49, 7 September 2008 (UTC)
Saya rasa anda perlu berhubung dengan Wikipedia Inggeris bagi mengetahui siapa yang boleh melakukannya. Yosri (bincang) 05:05, 7 September 2008 (UTC)
Saya tak tahu kenapa alat Khas:Gabung sejarah tak boleh digunakan. Walau bagaimanapun, saya telah menghantar balik semua suntingan yang berkaitan dari Pedra Branca ke Pulau Batu Puteh dengan mengikuti langkah-langkah yang diterangkan dalam en:Wikipedia:How to fix cut-and-paste moves. Harap anda berpuas hati. Kalau ada apa-apa masalah lagi, anda boleh buat aduan di Kedai Kopi bahagian Teknikal. Selamat berwiki!—Aviator, 05:55, 7 September 2008 (UTC)
Ok lah, cukuplah . Sekurang-kurangnya kerja keras kita tidak dinafikan begitu sahaja. Malekhanif (bincang) 07:11, 7 September 2008 (UTC)

Malekhanif, adakah anda masih berpegang pada kata-kata yang anda keluarkan kepada saya itu? Kalau rasa salah sila minta maaf, kalau masih rasa betul sila jelaskan. Tahukah anda, dengan itu anda telah banyak melukai hati saya! Hakikatnya, bukan saya saja tidak sempurna, semua manusia pun tidak sempurna. Jangan harapkan apa-apa yang 100% sempurna di sini. --אדמוןד ואודס自分の投稿記録 15:08, 8 September 2008 (UTC)

Tentang Pulau Batu Putih, mungkin kesilapan teknikal dia. ok lah.Malekhanif (bincang) 15:35, 8 September 2008 (UTC)

Cool user page[sunting sumber]

Apa kata anda buat begitu untuk Templat:KedaiKopi. Buat draf terlebih dahulu. ^.~ kurkur 19:22, 14 September 2008 (UTC)

Perhimpunan Agung UMNO 2009[sunting sumber]

Salam..malek...saya rasa artikel ini kurang lengkap dan kurang rujukan...boleh tak kita sama-sama betulkan fakta...? Che (bincang) 02:44, 20 Oktober 2008 (UTC)


Gaya Penulisan Anda[sunting sumber]

Ijinkan saya memberi sedikit komentar pada gaya penulisan anda setelah membaca beberapa suntingan anda. Ijinkan saya ambil artikel Chamil Wariya sebagai contoh.

  1. Penulisan anda tidak membuat introduksi pada topik/isu utama yang hendak anda utarakan.
    Contohnya, di bagian Cerpen Politik YB J, anda tidak memperkenalkan bahawa CW yang menulis cerpen tersebut dan tidak memberi huraian tentang kisah sebenar dalam cerpen itu yang menimbulkan kontroversi (dalam kes ini, ia merupakan pembunuhan seorang politikus bernama YB J, di mana watak tersebut membayangkan Teresa Kok). Walaupun perkara ini sedang hebat dibicarakan di Malaysia, tetapi saya rasa artikel di Ensiklopedia harus dimuatkan secara detil.
  2. Anda gemar memberi pandangan sendiri dalam artikel yang disunting.
    Contohnya "Sebaliknya huraian senario politik perkauman di Malaysia", "Kiranya benar-benar terjadi , tentu mencetuskan polemik kesusasteraan ." Komentar ini amat relevan dalam konteks artikel berkenaan politik yang anda sunting.

Mohon ampun kalau komentar ini menyakitkan hati, tetapi saya cuma mau beri pandangan agar mutu artikel-artikel di sini dapat ditingkatkan. Salam.

Saya terima pandangan anda. Sama-samalah kita perbaiki lagi. Boleh saya tahu siapa anda. Tq. Malekhanif (bincang) 22:48, 25 Oktober 2008 (UTC)

Pendapat anda[sunting sumber]

Macamana kalau kita wajibkan semua pengguna urus akaun global? (jangan salahkan saya, engkau tengok wikipedia Sepanyol ke Turki ke, mesti ade name aku} Muhraz (bincang) 06:49, 1 November 2008 (UTC)

[sunting sumber]

Halo Malekhanif, bisa ikut berpartisipasi di Wikimedia? Terima Kasih. Mikhailov Kusserow (bincang) 04:40, 3 Disember 2008 (UTC)

Tragedi tanah runtuh Bukit Antarabangsa[sunting sumber]

Baru-baru ini, rencana Tragedi tanah runtuh Bukit Antarabangsa 2008 yang telah saya tulis telah dipadam atas alasan rencana tersebut sudah wujud. Jika benar, sila lencongkan pautan bagi rencana yang saudara padam tersebut ke rencana yang ada. Sekian, terima kasih. - Hezery99 (bincang) 03:09, 10 Disember 2008 (UTC)

Ok terima kasih[sunting sumber]

Ok terima kasih sebab memberikan pautan ke rencana yang sudah ada. Saya sudah pun melencongkan rencana yang dipadam tu ke pautan yang anda berikan. Terima kasih. - Hezery99 (bincang) 03:28, 10 Disember 2008 (UTC)

Terima kasih kerana mengembangkan wikipedia. Jasa anda amat dihargai —Kiteretsu (bincang) 05:10, 31 Januari 2009 (UTC)

Terima Kasih[sunting sumber]

Terima kasih kerana telah mendoakan saya didalam PMR.Berkat doa anda dan semua, saya telah berjaya memperolahi straight A's. Moga hidup anda turut diberkati oleh-Nya... PuteraLuqman Tunku Andre 18:27, 30 Disember 2008 (UTC)

Hai Malekhanif mengapakah anda hapuskan tentang Neraka Jahannam. Pengguna:Kiteretsu (bincang).

Hello Malekhanif saya rasa artikel Neraka Jahannam juga boleh dirujuk didalam wikipedia bahasa indonesia — Kiteretsu (bincang) 04:28, 26 Januari 2009 (UTC)

Terima kasih kerana mengembangkan wikipedia bahasa melayu— Kiteretsu (bincang) 08:17, 7 Februari 2009 (UTC)

Pilihan raya kecil Behrang 2009[sunting sumber]

Dah sah ke pilihan raya ni diadakan? Tapi diorg nafi letak jawatan? hehe Kurosagi7 (bincang) 15:40, 1 Februari 2009 (UTC)

Tak sah lagi... Menurut Utusan Online, ADUN tersebut menafikan perletakan jawatan tersebut.[1]. Jadi, tolong hapuskan perbincangannya sekali di sini <'>>< Mr Ikan (bincang) 16:36, 1 Februari 2009 (UTC)

Elizabeth Wong[sunting sumber]

Tolong jangan putar belitkan fakta dan masukkan benda yang tidak disahkan lagi, contohnya belum ada yang dapat mengesahkan gambarnya diambil oleh bekas teman lelakinya. Satu lagi, ini bukannya skandal seks, tetapi EW merupakan mangsa yang privasinya dicerobohi. harap maklum.

Lapangan Terbang Kertih/Kerteh[sunting sumber]

Saya dapati terdapat dua artikel yg sama dengan nama tajuk yg sedikit berbeza. Mungkin anda mahu gabungkan keduanya? Zamwan (bincang) 15:21, 17 Februari 2009 (UTC)

Simpati pada Rakyat Malaysia[sunting sumber]

Saya ingin menyampaikan simpati mendalam saya kepada rakyat negara Malaysia yang telah dirampas demokrasinya. Saya berharap saudara sekalian bisa bertabah. Salam dari saya. 158.143.153.244 23:32, 6 Mac 2009 (UTC)

Marilah undi saya sebagai penyelia baru. Kiteretsu 07:01, 3 Mei 2009 (UTC)

Sysop[sunting sumber]

Terima kasih ke atas sokongan anda. Zamwan (bincang) 15:16, 6 Mei 2009 (UTC)

Gabung[sunting sumber]

Kan dah ada Hubungan Malaysia-Amerika Syarikat. Tolong gabungkan. ...Aurora... (b) 14:54, 12 Mei 2009 (UTC)

Pembinaan Ayat[sunting sumber]

Maafkan saya tetapi saya rasa cara anda membina ayat bermasalah dalam konteks yang formal untuk dipakai dalam artikel-artikel Wikipedia dan bisa mengelirukan para pembaca. Bisakah anda membina ayat dengan tidak mengugurkan subjek? Sebagai contoh, bagi ayat "Pernah bermain bola sepak dan badminton peringkat Teluk Intan." siapakah yang anda rujuk? Ali ke Abu ke Ahmad? Pastikan kualitas grammar anda sebelum berkontribusi. Salam. Suparman (bincang) 22:37, 15 Mei 2009 (UTC)

Lihat juga laman perbualan saya. ...Aurora... (b) 14:20, 18 Mei 2009 (UTC)

Terima kasih kerana menyumbang di wikipedia.. ﻮﺴﺗﻳﺮﺍﺗﻲﻛ (bincang) 02:17, 3 Jun 2009 (UTC)

Saudara, tolong hapuskan laman Radun because laman ini telah dipindah ke laman lain.Md. Farhan (bincang) 09:14, 21 Jun 2009 (UTC)

Malay Wikipedia[sunting sumber]

Templat:UselanguageAndreasJS (bincang) 12:31, 30 Jun 2009 (UTC)

Tentang kedalaman Wikipedia (Depth)[sunting sumber]

Hai, maaf banyak2 kerana kembali sekali dan janji untuk tidak lagi menyunting tidak kesampaian. serta atas kesalahan besar yang lalu. Tapi saya ada cadangan untuk kemukakan sebelum saya pergi sekali lagi. Saya lihat kedalaman Wikipedia Bahasa Melayu semakin berkurangan, dulu kedalaman (depth) wiki ms 32, sekarang 24 balik. kalau tak percaya lihat gambar ini:

List of Wikipedias.JPG

List of Wikipedias 2.JPG

Kalau nak kedalaman (depth) Wikipedia Bahasa Melayu tinggi adalah seperti berikut:

A) Rencana kena panjang, terperinci dan perlu diupdate secara kerap.
B) Kategori kena banyak pada pada setiap dan/atau kebanyakan rencana.
C) Pastikan kedalaman wiki ms ditambah bagi menunjukkan mutu rencana wiki ms tinggi.

Jadi kalau boleh, tolonglah sangat sangat sangat sangat sangat, supaya kalian dengar dan ikut apa yang hendak saya katakan ini. Saya hanya mahu membantu Wikipedia Bahasa Melayu. Sekian sahaja dari saya, selamat tinggal... Emrrans (bincang) 09:08, 30 Ogos 2009 (UTC)

Sila lihat pautan list of wikipedia's. Emrrans (bincang) 09:51, 30 Ogos 2009 (UTC)

Norsehah binti Abu Bakar[sunting sumber]

Hai Malekhanif, rencana anda mesti best. Cuma satu... ayat "Kanser paru-paru dikesan dua bulan lepas setelah batuk dan batuk berdarah berminggu-minggu."

Ayat itu mengandungi perkataan "dua bulan lepas" yang bergantung pada masa. Maka ayat itu hanya betul sewaktu anda menulisnya, tetapi tidak lagi betul sewaktu pembaca membacanya. Saya telah tukarkan ayat itu menjadi: "Kanser paru-paru dikesan pada Ogos 2006 setelah batuk dan batuk berdarah berminggu-minggu", berdasarkan tarikh yang anda tulis rencana itu. Tolong pastikan adakah semakan saya itu betul atau tidak. — Syarikat Pemunggahan Rencana (bincang) 10:51, 28 Oktober 2009 (UTC)

Fakta[sunting sumber]

Sila patuhi polisi Wikipedia untuk meletakkan rujukan kepada dakwaan yang dipersoalkan. Wikipedia bukan laman fitnah dan rencana mengenai orang hidup mempunyai syarat yang lebih ketat. http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Biographies_of_living_persons Yosri (bincang) 23:39, 31 Oktober 2009 (UTC)

Berkenaan Namun begitu beliau mengkritik [perlu rujukan] [XXX sebagai seorang keturunan Cina. Tetapi saya lihat anda sudah padamkan. Yosri (bincang) 00:13, 1 November 2009 (UTC)
Sebenarnya saya tidak kisah jikalau ada rujukan yang sahih. Blog bukannya rujukan sahih. Jika blog Cek Det sekalipun, perlu diletakkan, menurut blog Cek Det agar pembaca tidak keliru antara fakta dan pendapat Blog. Bagaimanapun, kerjasama anda agar dapat menjaga agar Wikipedia bahasa Melayu bukan sebagai penyebar fitnah amat dihargai. Jikalau ada orag laian buat sila juga tegur yang sama. Salam.. Yosri (bincang) 00:43, 1 November 2009 (UTC)

Marilah kita capai rencana yang ke 100,000. Digimon Adventure (bincang) 10:21, 17 November 2009 (UTC)

{{kerana jumlah rencana meningkat sangat sedikit}}--Md. Farhan (bincang) 08:32, 26 November 2009 (UTC)

TK. Buat masa ini WBM telah berjaya mengalahkan W Simple English. Terima kasih. --Digimon Adventure (bincang) 08:25, 10 Disember 2009 (UTC)

Saya rasa lebih baik sekat SwissRoll secara kekal kerana banyak dia lakukan laku musnah. Saya banyak balikkan suntingannya.--Kami sayang Bahasa Melayu (bincang) 07:30, 17 Disember 2009 (UTC)

Grant[sunting sumber]

Alamak! Orang lain dapat grant untuk menerbitkan akhbar. Kita tidak boleh dapatkan grant juga ke? Satu rencana ilmu bayar $10.00 sudah lah (Tolak rencana politik dan hiburan). Keh... keh... keh... 00:08, 25 Mac 2010 (UTC)

Pilihan raya kecil Hulu Selangor 2010[sunting sumber]

Sila patuhi dasar Wikipedia. Tulis dalam bentuk ensiklopedia. Elakkan ramalan, prasangka, tuduhan tanpa bukti. Elakkan penggunaan bahasa NPOV. Yosri (bincang) 11:01, 6 April 2010 (UTC)

vandal[sunting sumber]

Vandal[sunting sumber]

Anda boleh melaporkan vandal di sini. Yosri (bincang) 00:48, 8 Mei 2010 (UTC)

UNDILAH SAYA[sunting sumber]

السلام عليكم 平和があなたがたに

Assalamualaykum, Salam Sejahtera dan Salam Wikipedia,

Kehadapan Saudara Malekhanif, saya merupakan pengguna Wikipedia Smim90 sedang mengadakan kempen kutipan suara melalui undian. Tujuan saya mengadakan kutipan suara ini adalah untuk mencari sokongan ahli Wikipedia bahasa Melayu yang budiman untuk memilih saya sebagai salah seorang PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU. Saudara, tujuan saya memohon jawatan sebagai penyelia ini adalah untuk membuat suatu transformasi pembaharuan dalam Wikipedia bahasa Melayu. Namun saya berpendapat keinginan saya mungkin tidak dapat dilunaskan sekiranya saya tidak mendapat sokongan yang kuat daripada anda. Saya seringkali sentiasa berusaha bersama para pengguna Wikipedia bahasa Melayu yang lain dalam mengecapi suatu matlamat yang sama bagi menyediakan rencana dan juga pelbagai pengisian yang bermanfaat dalam Wikipedia, namun saya tidaklah mahu sesuatu sumbangan itu boleh dikatakan "serumpun" sahaja kerana apa yang penting adalah kepelbagaian dan usaha kita yang tidak terhad, kerana itu juga saya amat menaruh harapan kepada anda SAHABAT, sebagai rakan seperjuangan yang sentiasa mencari adunan yang cukup sebati dalam mencipta resipi ilmu yang tidak akan dilupakan selama-lamanya .Inilah rencah kencana kehidupan.

Jika saudara mempunyai keyakinan dan kepercayaan terhadap diri saya untuk menjadi PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU, saudara bolehlah memasuki pautan Wikipedia:Penyelia/Pengundian/Smim90 sebagai penyelia 09 Mei 2010 untuk mengundi saya.

Saudara boleh mengundi saya dengan dengan hanya memasukkan * SETUJU dan seterusnya diikuti tanda (~ sebanyak 4 kali) sebagai tandatangan saudara di dalam ruangan SOKONGAN. Kemudian tekan kotak simpan, undian saudara akan disimpan secara otomatik.

Jika saudara merasakan saya tidak layak menyandang jawatan sebagai penyelia dalam Wikipedia ini, saudara boleh memasukkan tanda * TIDAK SETUJU dan seterusnya diikuti tanda (~ sebanyak 4 kali) sebagai tandatangan saudara di dalam ruangan BANTAHAN. Kemudian tekan kotak simpan. undian saudara akan disimpan secara otomatik. Sebaik-baiknya saya amat mengesyorkan saudara untuk memberi sedikit komen dalam ruangan catatan sekiranya saudara tidak menyokong saya untuk memegang jawatan penyelia.

Saya juga sudi menerima sebarang persoalan yang ditujukan kepada saya sepanjang tempoh berkempen dan mencari undian. Jika tidak keberatan saya akan menjawab semua pertanyaan itu dengan hati yang ikhlas dan terbuka, InsyaAllah.

Akhirnya kata, undilah saya sebagai PENYELIA WIKIPEDIA BAHASA MELAYU, mudah-mudahan segala usaha saya dan saudara akan terus dapat dipertingkatkan untuk kebaikan bersama. Kearah melahirkan umat berilmu, berwawasan dan bertanggungjawab. Smim90 (bincang) 18:11, 8 Mei 2010 (UTC). Sekian, Wassallam dan Terima Kasih.

Rencana biografi[sunting sumber]

Saya kurang setuju dengan gaya mencipta rencana anda yang memasukkan berita mengenai individu atau sesiapa yang tak begitu penting atau tak berkenaan. Ini bukan tujuan Wikipedia. Kalau memulakan rencana biografi, saya cadangkan anda memasukkan fakta-fakta penting mengenai individu itu (seperti dalam Wiki bahasa lain), lalu menambah sedikit berita penting mengenai orang itu. - Yk (b) 04:13, 9 Mei 2010 (UTC)

Faham. Saya cuma harap anda kembangkan rencana (memberi introduction sikit) baru menambah berita terkini. Saya juga akan bantu kembangkan rencana anda sebanyak mungkin. - Yk (b) 20:15, 9 Mei 2010 (UTC)

Kongres Nasional PKR[sunting sumber]

Anda mencipta tiga rencana yang dari segi isinya macam sama. Boleh gabungkan?

...Aurora... (b) 10:40, 31 Mei 2010 (UTC)

RE:Delete gambar[sunting sumber]

Sabar, saudara. Mana satu gambarnya? Saya rasa saya hanya hapuskan gambar yang tidak digunakan (orphaned) dan diteg oleh Betacommand, atas permintaan Pengguna:Zscout370. Gambar-gambar Naruto yang kononnya dilesenkan sebagai open sebenarnya adalah di bawah copyright. Pp.Mm.Cc. 13:59, 3 September 2010 (UTC)

Untuk lihat selebihnya, sila ke kategori rencana yang harus dihapuskan. Masih ada 300+ fail yang harus dihapuskan. Kalau boleh, bantulah. Pp.Mm.Cc. 14:01, 3 September 2010 (UTC)

Files without a license[sunting sumber]

Hi! These files does not seem to have a license:

  1. 2psalak.jpg
  2. Agama cina colok.jpg
  3. Agama cina jed.jpg
  4. Agama cina loceng.jpg
  5. Agama cina objek kultus.jpg
  6. Agama cina patung dewa.jpg
  7. Ahmad said.jpg
  8. Ahmad yunus hairi.jpg
  9. Anak saudara Hamka.jpg
  10. Arau syed razlan syed putra.jpg
  11. Artifak Gua Bintong.jpg
  12. Ashraf Muslim.jpg
  13. Askar melayu Regimen Gerak Khas.jpg
  14. Askar melayu.jpg
  15. Assam Valley.JPG
  16. Balai polis taiping.jpg
  17. Balasubramaniam Perumal.jpg
  18. Barbara Harrison.jpg
  19. Barzanji.jpg
  20. Batu gajah kellie castle.jpg
  21. Behrang stesen keretapi.jpg
  22. Bibi Sharliza Mohd Khalid.jpg
  23. Blue lagoon.jpg
  24. Bulatan abdullah.jpg
  25. Burqa di Perancis.jpg
  26. Cape richardo.jpg
  27. Chikus rumah pengantin.jpg
  28. D.P Vinjandran.jpg
  29. David William Bergin.jpg
  30. Demonstrasi kepala lembu.jpg
  31. Dr Muhammad Osman Abdul Hamid.jpg
  32. Fahrin Ahmad.jpg
  33. Firdee Akassya bin Rosli.jpg
  34. Google Kampung Gajah.jpg
  35. Gua Badak.jpg
  36. Gua Bewah.jpg
  37. Gua Cha.jpg
  38. Gua Niah.jpg
  39. Gunung lang bot.jpg
  40. Gunung lang gua.jpg
  41. Gunung lang heliconia.jpg
  42. Gunung lang heliconia1.jpg
  43. Gunung lang jambatan.jpg
  44. Gunung lang menara.jpg
  45. Gunung lang.jpg
  46. Hamdan Abdul Rahman.jpg
  47. Hashim Bin Jahya.jpg
  48. Heng Seai Kie.jpg
  49. Ikan tapah.jpg
  50. Ilham.jpg
  51. Imran Farooq.jpg
  52. Jambatan Siti Nurbaya.jpg
  53. Jet ski.jpg
  54. Kajian oleh Tom Harrison di Gua Niah.jpg
  55. Khairuddin Abu Hassan.jpg
  56. Kompleks Islam Darul Ridzuan.jpg
  57. Kua pic.jpg
  58. Laluan burung.jpg
  59. Lukut kota.jpg
  60. Lukut muzium.jpg
  61. Mahathir Mohamad bersama Osman Aroff.jpg
  62. Mahmeri tukang.jpg
  63. Map cape richardo.jpg
  64. Masjid Terapung Kuala Ibai.JPG
  65. Mempelai.jpg
  66. Meriam engku husain Semenyih.jpg
  67. Mohd Farid Amirul Hisham Wu Abdullah.jpg
  68. Mohd Saiful bersumpah.jpg
  69. Mustaffa Kamil Ayub.jpg
  70. Mustapha Maarof.jpg
  71. Normayaakob.jpg
  72. Norzula maaf.jpg
  73. Omar Mustapha Ong.jpg
  74. Palanivel Govindasamy.jpg
  75. Pangkor berjaya air.jpg
  76. Pangkor kota belanda.jpg
  77. Pangkor map.jpg
  78. Parit buntar abdul hamid zainal abidin.jpg
  79. Pedang Kerinchi.jpg
  80. Pekan semenyih dari udara.jpg
  81. Pekan semenyih.jpg
  82. Pengkalan kempas.jpg
  83. Perak wan mohamed wan teh.jpg
  84. Perjanjian haadyai.jpg
  85. Peta Felda Malaysia.jpg
  86. Peta pulau Madeira dan Porto Santo.jpg
  87. Pulau besar batu belayar.jpg
  88. Pulau besar bernazar.jpg
  89. Pulau besar buah.jpg
  90. Pulau besar cenderahati.jpg
  91. Pulau besar jeti.jpg
  92. Pulau besar jeti1.jpg
  93. Pulau besar kambing nazar.jpg
  94. Pulau besar khemah.jpg
  95. Pulau besar makam.jpg
  96. Pulau besar makam2.jpg
  97. Pulau besar sultan arifeen.jpg
  98. Pulau besar tujuh beradik.jpg
  99. Pulau besar umbai.jpg
  100. Pulau langkawi batu kapur.jpg
  101. Pulau langkawi beras terbakar.jpg
  102. Pulau langkawi cable car.jpg
  103. Pulau langkawi dataran helang.jpg
  104. Pulau langkawi dua puncak.jpg
  105. Pulau langkawi feri.jpg
  106. Pulau langkawi gunung mat chingcang.jpg
  107. Pulau langkawi kua jeti.jpg
  108. Pulau langkawi kuah bot.jpg
  109. Pulau langkawi kuah.jpg
  110. Pulau langkawi kuah1.jpg
  111. Pulau langkawi kuala perlis.jpg
  112. Pulau langkawi masjid.jpg
  113. Pulau langkawi mengkuang.jpg
  114. Pulau langkawi puncak gunung.jpg
  115. Pulau langkawi sawah padi.jpg
  116. Pulau langkawi teluk yu.jpg
  117. Pulau langkawi teluk yu1.jpg
  118. Pulau langkawi tongkat ali.jpg
  119. Pulau langkawi under water world ikan.jpg
  120. Pulau langkawi under water world kakaktua.jpg
  121. Pulau langkawi under water world.jpg
  122. Rahsia bisnes orang Cina.jpg
  123. Raja Azman Raja Petra.jpg
  124. Raja mohar raja badiozaman.jpg
  125. Rangka Hoabinhian di Gua Cha.jpg
  126. Rashid Maidin Chin Peng Chin Tien 1955.jpg
  127. Rinching hulu endoi.jpg
  128. Rozita Abu Bakar.jpg
  129. Rpapantanda.gif
  130. Rumah Gadang 01.jpg
  131. Rumahkampungbaru.jpg
  132. Sejarah Bergambar Institusi Polis di Malaysia.jpg
  133. Semenyih akad nikah.jpg
  134. Semenyih kem setia ikhlas.jpg
  135. Semenyih masjid raja muda musa.jpg
  136. Sepeda.jpg
  137. Sg purun barzanji.jpg
  138. Sg purun cukur jambul.jpg
  139. Sg purun cukur jambul1.jpg
  140. Sg purun gotong royong memasak.jpg
  141. Sgpurun rosli sanusi.jpg
  142. Shafie Abu Bakar.jpg
  143. Silat pedang kerinchi.jpg
  144. Silat pedang.jpg
  145. Sitihajar.jpg
  146. Skrin Google Translate.jpg
  147. Stesen kereta api Kajang.jpg
  148. Stesen kereta api Pelabuhan Teluk Intan.jpg
  149. Stesen kereta api Port Weld.jpg
  150. Stesen kereta api Teluk Intan.jpg
  151. Stesen keretapi Ampang.jpg
  152. Subky Abdul Latif.jpg
  153. Sulaiman Abdul Rahman Abdul Taib.jpg
  154. Sultan hisamudin selangor.jpg
  155. Sultan idris sultan perak.jpg
  156. Sungai klah.jpg
  157. Sungai lang gadis.jpg
  158. Sungai lang hantaran.jpg
  159. Sungai lang kahwin.jpg
  160. Sungai lang kenduri.jpg
  161. Sungai lang kompang.jpg
  162. Sungai lang makan bersuap.jpg
  163. Sungai lang tabur duit.jpg
  164. Sungai langat.jpg
  165. Sungai siput stesen keretapi.jpg
  166. Surat1.jpg
  167. Surat2.jpg
  168. Surat3.jpg
  169. Surat4.jpg
  170. Surat5.jpg
  171. Surat6.jpg
  172. Surat7.jpg
  173. Surat8.jpg
  174. Tajah rata replika sayur.jpg
  175. Tambun husni hanazlah.jpg
  176. Tanah rata masjid.jpg
  177. Tanah rata menara jam.jpg
  178. Tanah rata sk convent.jpg
  179. Tanah rata smk sultan ahmad shah.jpg
  180. Tanjung tuan.jpg
  181. Teluk kemang.jpg
  182. Tengkorak Gua Niah.jpg
  183. Tengku Muhammad Fakhry Petra.jpg
  184. The Sistine Secrets.jpg
  185. Tioman air batang.jpg
  186. Tioman batik.jpg
  187. Tioman batu sisa.jpg
  188. Tioman cengkerang.jpg
  189. Tioman chalet.jpg
  190. Tioman jeti.jpg
  191. Tioman matahari.jpg
  192. Tioman mersing.jpg
  193. Tioman pantai.jpg
  194. Tioman penyu.jpg
  195. Tioman rumah api.jpg
  196. Tioman tapak sulaiman.jpg
  197. Tour langkawi dam1 semenyih 10022007.jpg
  198. Tunku imran tunku Jaafar.jpg
  199. Ujang Bagong.JPG
  200. Wan hashim wan teh.jpg
  201. Yaw.kong.sang7.jpg
  202. Yuen Yuet Leng.jpg
  203. Yung Lo.jpg

Perhaps you could have a look at them? --MGA73 (bincang) 19:19, 29 September 2010 (UTC)

Unused files nominated for deletion[sunting sumber]

Hi! I have nominated some of your uploaded files for deletion because they are unused and not under a free license. See the files here [1]. --MGA73 (bincang) 18:05, 4 Mei 2011 (UTC)

Zscout370[sunting sumber]

Hai Malekhanif, Saya diberitahu anda menyekat Zscout370 semalam tanpa sebab. Oleh itu saya telah lepaskan sekatan tersebut. Sekiranya anda menyekat beliau kerana suntingan ini, sila ambil perhatian bahawa hal ini mungkin berulang semula kerana gambar2 tersebut tiada lesen. Minta anda tambahkan lesennya seberapa segera. Lihat laman perbincangan saya untuk maklumat lanjut. ...Aurora... (b) 07:46, 17 Mei 2011 (UTC)

Saya lihat semua imej anda yg baru2 ini anda gunakan teg GFDL, jadi anda tak kisah saya letakkan teg yg sama pada gambar anda yg dulu2 kan? ...Aurora... (b) 02:47, 20 Mei 2011 (UTC)

Re:Tone[sunting sumber]

Sila datang ke laman perbincangan, rencana itu kekurangan beberapa rujukan selain penggunaan ayat yang kurang sesuai seperti andainya. Perbincangan:Hubungan Malaysia - Jepun --Adikhebat (Bual dengan saya) 08:07, 26 Mei 2011 (UTC)

Fail:Teluk Cempedak beach.jpg[sunting sumber]

Hi! If this file is your own work could you perhaps add a free license? The current "license" is a deletion-tag. --MGA73 (bincang) 10:02, 3 Julai 2011 (UTC)

Hei, hello. jangan kacau. semua gambar ni saya ambillah. Malekhanif (bincang) 11:29, 3 Julai 2011 (UTC)
Janganlah marah. Tahu awak yg ambil, yg tak tahu awak nak guna lesen apa. Saya ulangi soalan saya sebelum ini, memandangkan semua imej yg anda baru2 ini menggunakan teg GFDL, jadi anda tak kisah saya letakkan teg yg sama pada gambar anda yg dulu2 kan? ...Aurora... (b) 03:46, 6 Julai 2011 (UTC)

Fail tanpa lesen sah[sunting sumber]

Hai! Terima kasih atas muat naik anda. Saya perasan sebahagian fail yang anda muat naik tidak memiliki lesen (lihat senarai di bawah). Anda boleh membantu kami dengan meletakkan lesen dan sumbernya. Sumber boleh jadi ÔÇÿKarya sendiriÔÇÖ jika anda mengambil gambar tersebut/menggunakan kamera anda sendiri atau mencipta sendiri fail tersebut. Jika anda mengambil foto/fail itu di tempat lain, sila berikan pautan ke tapak web berkaitan atau nyatakan di mana anda menjumpainya.

Fail tanpa lesen sah boleh dihapuskan, jadi kami amat berharap anda membantu kami menambah lesen supaya fail-fail tersebut dapat dikekalkan.

Kerjasama anda amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

  1. Fail:Cape richardo.jpg
  2. Fail:Map cape richardo.jpg
  3. Fail:Balai polis taiping.jpg
  4. Fail:Raja mohar raja badiozaman.jpg
  5. Fail:Laluan burung.jpg
  6. Fail:Barzanji.jpg
  7. Fail:2psalak.jpg
  8. Fail:Bulatan abdullah.jpg
  9. Fail:Blue lagoon.jpg
  10. Fail:Tanjung tuan.jpg
  11. Fail:Ilham.jpg
  12. Fail:Perjanjian haadyai.jpg
  13. Fail:Ikan tapah.jpg
  14. Fail:Gunung lang.jpg
  15. Fail:Gunung lang bot.jpg
  16. Fail:Gunung lang gua.jpg
  17. Fail:Gunung lang heliconia.jpg
  18. Fail:Gunung lang heliconia1.jpg
  19. Fail:Gunung lang jambatan.jpg
  20. Fail:Gunung lang menara.jpg
  21. Fail:Tioman air batang.jpg
  22. Fail:Tioman batik.jpg
  23. Fail:Tioman batu sisa.jpg
  24. Fail:Tioman cengkerang.jpg
  25. Fail:Tioman chalet.jpg
  26. Fail:Tioman jeti.jpg
  27. Fail:Tioman penyu.jpg
  28. Fail:Tioman tapak sulaiman.jpg
  29. Fail:Tioman mersing.jpg
  30. Fail:Tioman pantai.jpg
  31. Fail:Tioman matahari.jpg
  32. Fail:Tioman rumah api.jpg
  33. Fail:Pulau besar batu belayar.jpg
  34. Fail:Pulau besar bernazar.jpg
  35. Fail:Pulau besar buah.jpg
  36. Fail:Pulau besar cenderahati.jpg
  37. Fail:Pulau besar jeti.jpg
  38. Fail:Pulau besar jeti1.jpg
  39. Fail:Pulau besar kambing nazar.jpg
  40. Fail:Pulau besar khemah.jpg
  41. Fail:Pulau besar makam.jpg
  42. Fail:Pulau besar makam2.jpg
  43. Fail:Pulau besar sultan arifeen.jpg
  44. Fail:Pulau besar tujuh beradik.jpg
  45. Fail:Pulau besar umbai.jpg
  46. Fail:Pulau langkawi batu kapur.jpg
  47. Fail:Pulau langkawi beras terbakar.jpg
  48. Fail:Pulau langkawi cable car.jpg
  49. Fail:Pulau langkawi dataran helang.jpg
  50. Fail:Pulau langkawi dua puncak.jpg
  51. Fail:Pulau langkawi feri.jpg
  52. Fail:Pulau langkawi gunung mat chingcang.jpg
  53. Fail:Pulau langkawi kua jeti.jpg
  54. Fail:Pulau langkawi kuah1.jpg
  55. Fail:Pulau langkawi kuah.jpg
  56. Fail:Pulau langkawi kuah bot.jpg
  57. Fail:Pulau langkawi kuala perlis.jpg
  58. Fail:Pulau langkawi masjid.jpg
  59. Fail:Pulau langkawi mengkuang.jpg
  60. Fail:Pulau langkawi puncak gunung.jpg
  61. Fail:Pulau langkawi sawah padi.jpg
  62. Fail:Pulau langkawi teluk yu.jpg
  63. Fail:Pulau langkawi teluk yu1.jpg
  64. Fail:Pulau langkawi tongkat ali.jpg
  65. Fail:Pulau langkawi under water world.jpg
  66. Fail:Pulau langkawi under water world ikan.jpg
  67. Fail:Pulau langkawi under water world kakaktua.jpg
  68. Fail:Rinching hulu endoi.jpg
  69. Fail:Sungai lang gadis.jpg
  70. Fail:Sungai lang hantaran.jpg
  71. Fail:Sungai lang kahwin.jpg
  72. Fail:Sungai lang kenduri.jpg
  73. Fail:Sungai lang kompang.jpg
  74. Fail:Sungai lang makan bersuap.jpg
  75. Fail:Sungai lang tabur duit.jpg
  76. Fail:Sgpurun rosli sanusi.jpg
  77. Fail:Sg purun barzanji.jpg
  78. Fail:Sg purun cukur jambul.jpg
  79. Fail:Sg purun cukur jambul1.jpg
  80. Fail:Sg purun gotong royong memasak.jpg
  81. Fail:Pengkalan kempas.jpg
  82. Fail:Lukut kota.jpg
  83. Fail:Lukut muzium.jpg
  84. Fail:Teluk kemang.jpg
  85. Fail:Jet ski.jpg
  86. Fail:Surat1.jpg
  87. Fail:Surat2.jpg
  88. Fail:Surat3.jpg
  89. Fail:Surat4.jpg
  90. Fail:Surat5.jpg
  91. Fail:Surat6.jpg
  92. Fail:Surat7.jpg
  93. Fail:Surat8.jpg
  94. Fail:Yaw.kong.sang7.jpg
  95. Fail:Pangkor berjaya air.jpg
  96. Fail:Pangkor map.jpg
  97. Fail:Semenyih akad nikah.jpg
  98. Fail:Chikus rumah pengantin.jpg
  99. Fail:Pangkor kota belanda.jpg
  100. Fail:Mahmeri tukang.jpg
  101. Fail:Google Kampung Gajah.jpg
  102. Fail:Agama cina colok.jpg
  103. Fail:Agama cina patung dewa.jpg
  104. Fail:Agama cina jed.jpg
  105. Fail:Agama cina loceng.jpg
  106. Fail:Agama cina objek kultus.jpg
  107. Fail:Tunku imran tunku Jaafar.jpg
  108. Fail:Sungai klah.jpg
  109. Fail:Semenyih kem setia ikhlas.jpg
  110. Fail:Kompleks Islam Darul Ridzuan.jpg
  111. Fail:Sultan hisamudin selangor.jpg
  112. Fail:Sultan idris sultan perak.jpg
  113. Fail:Semenyih masjid raja muda musa.jpg
  114. Fail:Pekan semenyih.jpg
  115. Fail:Pekan semenyih dari udara.jpg
  116. Fail:Askar melayu.jpg
  117. Fail:Askar melayu Regimen Gerak Khas.jpg
  118. Fail:Rashid Maidin Chin Peng Chin Tien 1955.jpg
  119. Fail:Rumahkampungbaru.jpg
  120. Fail:Rpapantanda.gif
  121. Fail:Meriam engku husain Semenyih.jpg
  122. Fail:Tanah rata masjid.jpg
  123. Fail:Tajah rata replika sayur.jpg
  124. Fail:Tanah rata menara jam.jpg
  125. Fail:Tanah rata sk convent.jpg
  126. Fail:Tanah rata smk sultan ahmad shah.jpg
  127. Fail:Sungai langat.jpg
  128. Fail:Batu gajah kellie castle.jpg
  129. Fail:Perak wan mohamed wan teh.jpg
  130. Fail:Parit buntar abdul hamid zainal abidin.jpg
  131. Fail:Tambun husni hanazlah.jpg
  132. Fail:Arau syed razlan syed putra.jpg
  133. Fail:Behrang stesen keretapi.jpg
  134. Fail:Sungai siput stesen keretapi.jpg
  135. Fail:Masjid Terapung Kuala Ibai.JPG
  136. Fail:Tour langkawi dam1 semenyih 10022007.jpg
  137. Fail:Pedang Kerinchi.jpg
  138. Fail:Silat pedang.jpg
  139. Fail:Silat pedang kerinchi.jpg
  140. Fail:Assam Valley.JPG
  141. Fail:Hashim Bin Jahya.jpg
  142. Fail:Ahmad said.jpg
  143. Fail:Normayaakob.jpg
  144. Fail:Wan hashim wan teh.jpg
  145. Fail:Mempelai.jpg
  146. Fail:Rahsia bisnes orang Cina.jpg
  147. Fail:Mohd Saiful bersumpah.jpg
  148. Fail:Yung Lo.jpg
  149. Fail:Norzula maaf.jpg
  150. Fail:Sitihajar.jpg
  151. Fail:Hamdan Abdul Rahman.jpg
  152. Fail:Balasubramaniam Perumal.jpg
  153. Fail:Peta Felda Malaysia.jpg
  154. Fail:Shafie Abu Bakar.jpg
  155. Fail:Sepeda.jpg
  156. Fail:Sulaiman Abdul Rahman Abdul Taib.jpg
  157. Fail:Skrin Google Translate.jpg
  158. Fail:Jambatan Siti Nurbaya.jpg
  159. Fail:Anak saudara Hamka.jpg
  160. Fail:Rumah Gadang 01.jpg
  161. Fail:Demonstrasi kepala lembu.jpg
  162. Fail:Yuen Yuet Leng.jpg
  163. Fail:Tengku Muhammad Fakhry Petra.jpg
  164. Fail:Mohd Farid Amirul Hisham Wu Abdullah.jpg
  165. Fail:The Sistine Secrets.jpg
  166. Fail:Fahrin Ahmad.jpg
  167. Fail:Stesen keretapi Ampang.jpg
  168. Fail:Stesen kereta api Kajang.jpg
  169. Fail:Stesen kereta api Port Weld.jpg
  170. Fail:Gua Badak.jpg
  171. Fail:Rangka Hoabinhian di Gua Cha.jpg
  172. Fail:Gua Cha.jpg
  173. Fail:Artifak Gua Bintong.jpg
  174. Fail:Gua Niah.jpg
  175. Fail:Tengkorak Gua Niah.jpg
  176. Fail:Barbara Harrison.jpg
  177. Fail:Kajian oleh Tom Harrison di Gua Niah.jpg
  178. Fail:Ujang Bagong.JPG
  179. Fail:Stesen kereta api Teluk Intan.jpg
  180. Fail:Stesen kereta api Pelabuhan Teluk Intan.jpg
  181. Fail:Mahathir Mohamad bersama Osman Aroff.jpg
  182. Fail:Burqa di Perancis.jpg
  183. Fail:Mustaffa Kamil Ayub.jpg
  184. Fail:Gua Bewah.jpg
  185. Fail:Peta pulau Madeira dan Porto Santo.jpg
  186. Fail:Raja Azman Raja Petra.jpg
  187. Fail:Dr Muhammad Osman Abdul Hamid.jpg
  188. Fail:Khairuddin Abu Hassan.jpg
  189. Fail:Omar Mustapha Ong.jpg
  190. Fail:Bibi Sharliza Mohd Khalid.jpg
  191. Fail:Ashraf Muslim.jpg
  192. Fail:Mustapha Maarof.jpg
  193. Fail:Firdee Akassya bin Rosli.jpg
  194. Fail:David William Bergin.jpg
  195. Fail:Ahmad yunus hairi.jpg
  196. Fail:Heng Seai Kie.jpg
  197. Fail:Rozita Abu Bakar.jpg
  198. Fail:Sejarah Bergambar Institusi Polis di Malaysia.jpg
  199. Fail:Subky Abdul Latif.jpg
  200. Fail:Palanivel Govindasamy.jpg
  201. Fail:Imran Farooq.jpg
  202. Fail:D.P Vinjandran.jpg
  203. Fail:Masjid Battambang.jpg\#Fail:Pilihan raya Tenang.jpg
  204. Fail:Simpang jalan raya dan kereta api di Bukit Panau.jpg

--MGA73bot (bincang) 22:25, 11 Julai 2011 (UTC)

Hi I forgot to tell. If you want to use the same license on all the file I can add the license for you with my bot. All you have to do is to choose a license and I will fix the rest :-) --MGA73 (bincang) 09:12, 21 Ogos 2011 (UTC)

Rencana mengenai orang tidak layak[sunting sumber]

Jangan cipta rencana mengenai rencana orang yang tidak layak, one time news. Rujuk http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Notability Yosri (bincang) 11:35, 19 September 2011 (UTC)

fakta yang tiada dalam rujukan diberi.[sunting sumber]

Sila beei rujukan bagi ayat "Malahan punca jurukamera ditembak Somalia kerana mengibarkan bendera mirip AS.". Yosri (bincang) 15:17, 24 September 2011 (UTC)

Boleh tolong tukarkan Analisa Prestasi BN agar sama dengan analisa lain, dengan pemenang di atas. Ini agar adil dan saksama. Yosri (bincang) 15:09, 1 Oktober 2011 (UTC).
Saya memang beri maklumat yang tepat dan adil. Tapi kekurangan masa , tenaga dan ilmu mengenainya. Buat lain, yang jadi lain.Malekhanif (bincang) 15:15, 1 Oktober 2011 (UTC)
Maaf, saya maksudkan calon pemenang di bahagian atas. Kalah di bahagian bawah. Saya tak dapat tukar kerana sekarang menggunakan mobile browser. Setakat delete/reverse bolehlah. Yosri (bincang) 15:43, 1 Oktober 2011 (UTC)

Kontrovesi[sunting sumber]

Anda dinasihatkan mematuhi dasar sumber sahih apabila memetik kenyataan kontrovesi. Juga kebanyakan pautan yang diberi adalah pautan mati. Yosri (bincang) 05:29, 23 Oktober 2011 (UTC)

Files taken from the web[sunting sumber]

Hi! You just uploaded Fail:Abdul Rahman Sulaiman.jpg and Fail:Abdul Rahman Suliman.jpg and provided 2 websites as source. As far as I can see neither of the pages say that photos are PD. Therefore I nominated the files for deletion. Please link to the page saying they are PD if you know any. --MGA73 (bincang) 15:03, 29 Oktober 2011 (UTC)

I also nominated Fail:Bahaman Samsudin.jpg and Fail:Amaluddin Darus.jpg for deletion since there is no source that verify that the files are PD. --MGA73 (bincang) 15:16, 29 Oktober 2011 (UTC)

Gambar[sunting sumber]

Sebagai seorang penyelia, anda diharapkan mencadi contoh kepada pengguna lain, termasuk dalam hal gambar. Sila letakkan lesen dan sumber gambar yg anda muat naik, sama ada ia gambar sendiri atau tidak. Gambar yg tiada sumber/lesen sah boleh dihapuskan. ...Aurora... (b) 13:24, 1 November 2011 (UTC)

Sasaran[sunting sumber]

Sekejap rencana WBM menghampiri 130,000. Apakah sasaran anda terhadap bilangan rencana WBM sehingga akhir Disember ini?--Aplikasi (bincang) 03:34, 19 November 2011 (UTC)

Rencana Novel[sunting sumber]

Minta tolong, bagi rencana berkaitan novel, filem, majalah dsb., sila condongkan tajuknya. Gunakan {{Italic title}}, dan dalam rencananya, setiap kali anda tuliskan tajuknya, condongkan. Contohnya, "Ini Judul Buku" ditulis Ini Judul Buku. Format ini daripada enwiki, tapi digunakan meluas di wiki ini juga. Saya dahulukan terima kasih, dan selamat menyumbang. --Kurnia [ bual ] 04:36, 19 November 2011 (UTC)

blog peribadi[sunting sumber]

Blog peribadi tidak layak sebagai rujukan isu kontrovesi. Sila patuhi dasar wikipedia. Yosri (bincang) 10:56, 23 November 2011 (UTC)