Senarai jilid manga Detektif Conan (Jilid 21-30)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Jump to navigation Jump to search

Senarai Jilid[sunting | sunting sumber]

Bil.Keluaran JepunISBN JepunKeluaran MelayuISBN Melayu
21 20 Oktober 1998[1]ISBN 4-09-125491-8Januari 2002
  1. "Lepas Tu..." (そしてまた..., "Soshite Mata...")
  2. "Mengira Masa Secara Terbalik" (カウントダウン, "Kauntodaun")
  3. "Pagoda Gading" (象牙の塔, "Sōge no Tō")
  4. "Layaran Yang Awal Sekali" (最初の挨拶, "Saisho no Aisatsu")
  5. "Bilik Rahsia Dalam Langit" (大空の密室, "Ōzora no Misshitsu")
  6. "Maha Kuasa Terakhir" (最後の切り札, "Saigo no Kirifuda")
  7. "Menyembunyi Dalam Sanubari..." (胸に秘めて..., "Mune ni Himete...")
  8. "Perubahan Di Bandar Sakurada!?" (桜田門の変!?, "Sakurada-mon no Hen!?")
  9. "Kesimpulan Inspektor" (警部の推理, "Keibu no Suiri")
  10. "Musuh Kekasih" (意外な敵, "Igai na Teki")
  11. "Tokyo Yang Indah" (東京日和, "Tōkyō Biyori")
Semasa menaiki kapal terbang, Ran tertidur dan mengingati kes pertama yang diselesaikan oleh Shinichi. Kemudian, Pasukan Detektif Muda dijemput untuk melawat balai polis oleh Pegawai Takagi dan Pegawai Sato. Selepas itu, mereka menerima panggilan telefon dan seorang wanita telah dibunuh, Pasukan Detektif Muda, Pegawai Takagi dan Pegawai Sato mengiringi kes itu.
22 18 Februari 1999[2]ISBN 4-09-125492-6Januari 2002
  1. "Sepasang" (おそろいや, "Osoroiya")
  2. "Bukti..." (証拠は..., "Shōko wa...")
  3. "Hasil Perburuan Tertangkap" (かかった獲物, "Kakatta Emono")
  4. "Bintang Polar" (北斗星, "Hokutosei")
  5. "Dikesan!?" (馬脚を露わす!?, "Bakyaku o Arawasu!?")
  6. "To Be Continued..."
  7. "Titik Tamat" (終着駅, "Shūchakueki")
  8. "Bersungguh-sungguh Sonoko" (それゆけ園子, "Sore yuke Sonoko")
  9. "Sleeping Beauty" (眠り姫, "Nemuri Hime")
  10. "Putera Gagah" (蹴撃の貴公子, "Shūgeki no Kikōshi")
Dalam kereta api yang dinaiki Kogoro, Ran dan Conan, pembunuhan dan rompakan baru-baru ini membawa Conan untuk mempercayai bahawa kedua-dua kes itu adalah terikat dengan novel misteri yang ditulis oleh bapanya, tetapi novel itu tidak pernah diterbitkan. Kemudian, ketika tinggal di pantai, seorang lelaki misteri menyerang Sonoko dan akhirnya lelaki berkulit hitam dikenali sebagai Kyogoku Makoto selamatkan dia dari lelaki misteri tersebut.
23 17 April 1999[3]ISBN 4-09-125493-4Januari 2002
  1. "Wayang Gambar Terakhir" (チネ・チッタ, "Chine Citta")
  2. "Realiti Dalam Cermin" (鏡の中の真実, "Kagami no Naka no Shinjitsu")
  3. "Tempat Bermimpi" (夢の場所, "Yume no Basho")
  4. "Pereka Bayang" (影の計画師, "Kage no Keikakushi")
  5. "Pembunuhan..." (殺意は燃えて..., "Satsui wa Moete...")
  6. "Di Luar Dugaan" (意外な標的, "Igai na Hyōteki")
  7. "Hilang Dalam Ombak..." (波涛に消ゆ..., "Hatō ni Kiyu...")
  8. "Ini Dia Hal Yang Sebenarnya" (これが真実, "Kore ga Shinjitsu")
  9. "Saksi" (証人生還, "Shōnin Seikan")
  10. "Mulakan Siasatan!" (捜査開始!!, "Sōsa Kaishi!!")
24 17 Julai 1999[4]ISBN 4-09-125494-2Februari 2002
  1. "Menyiasat Di Tempat Kejadian" (現場検証, "Genba Kenshō")
  2. "Mengira Secara Membalik" (カウントダウン, "Kauntodaun")
  3. "Cuma Tinggal Setengah Tahun..." (あと半年..., "Ato Hantoshi...")
  4. "Dalam Kegelapan..." (闇の中..., "Yami no Naka...")
  5. "Penyambungan Yang Disyaki" (信じられぬ接点, "Shinjirarenu Setten")
  6. "Hati Terakhir" (最後の心, "Saigo no Kokoro")
  7. "Hujung Pekan" (裏切りの街角, "Uragiri no Machikado")
  8. "Pengebumian" (漆黒の葬列, "Shikkoku no Sōretsu")
  9. "Pergi Secara Tiba-tiba" (突然の別れ, "Totsuzen no Wakare")
  10. "Peluru Dari Masa Lepas" (過去からの銃弾, "Kako kara no Jūdan")
  11. "Dunia Yang Putih" (白の世界, "Shiro no Sekai")
25 18 Oktober 1999[5]ISBN 4-09-125495-0Februari 2002
  1. "Bermusuhan" (仲間外れ!?, "Nakama Hazure!?")
  2. "Si Mati Diam Saja" (死者は語らず, "Shisha wa Katarazu")
  3. "Kesan" (手探りの言葉, "Tesaguri no Kotoba")
  4. "Rumah Labah-Labah" (蜘蛛屋敷, "Kumo Yashiki")
  5. "Ketakutan" (恐怖を見た, "Kyōfu o Mita")
  6. "Suruhan Heiji" (平次の叫び, "Heiji no Sakebi")
  7. "Kemarahan Heiji" (平次の怒り, "Heiji no Ikari")
  8. "Sukar Dikatakan" (言葉にできない, "Kotoba ni Dekinai")
  9. "Kumpulan Detektif Menimpa Kegagalan" (手負いの探偵団, "Teoi no Tantei-dan")
  10. "Para Detektif Yang Gagah" (心強き名探偵達, "Kokoro-zuyoki Meitantei-tachi")
  11. "Percaya" (一つの確信, "Hitotsu no Kakushin")
26 18 Februari 2000[6]ISBN 4-09-125496-9Februari 2002
  1. "Hilang Akal" (迷える心, "Mayoeru Kokoro")
  2. "Tetamu" (突然の侵入者, "Totsuzen no Shin'nyūsha")
  3. "Hal Sebenar Yang Disembunyikan" (覆われた真実, "Ōwareta Shinjitsu")
  4. "Hidup Semula" (命懸けの復活, "Inochigake no Fukkatsu")
  5. "Berehat Seketika" (束の間の休息, "Tsuka no ma no Kyūsoku")
  6. "Suasana Yang Aman" (穏やかな時間, "Odayaka na Jikan")
  7. "Mengenang Suatu Tempat" (思い出の場所, "Omoide no Basho")
  8. "Kotak Muzik" (琴線に触れた!?, "Kinsen ni Fureta!?")
  9. "Bunyi Yang Hilang" (消えた音, "Kieta Oto")
  10. "Musim Bunga?" (春よ来い?, "Haru yo Koi?")
27 18 April 2000[7]ISBN 4-09-125497-7Mac 2002
  1. "Sendiri Yang Menimbulkan Kesalahan" (身から出た錆, "Mi kara Deta Sabi")
  2. "Saksi Yang Penting" (重要参考人, "Jūyō Sankōnin")
  3. "Keputusan..." (思い切って..., "Omoikitte...")
  4. "Saksi 18 Tahun Yang Lalu" (18年前の男, "Jū-hachi-nen Mae no Otoko")
  5. "Inspektor Yang Dikurung" (囚われた刑事, "Torawareta Keiji")
  6. "Had Masa Dah Lepas" (時効成立, "Taimu Rimitto")
  7. "Pertandingan Bermula" (試合開始, "Gēmu Sutāto")
  8. "TTX..."
  9. "Pertandingan Tamat" (試合終了, "Gēmu Ōbā")
  10. "Dalam Situasi Yang Sama" (呉越同舟, "Goetsu Dōshū")
28 18 Julai 2000[8]ISBN 4-09-125498-5April 2002
  1. "Beruang Kecil" (小さな標的, "Chiisana Hyōteki")
  2. "Pembunuhan" (殺意の真意, "Satsui no Shin'i")
  3. "Pembohong" (偽りの人, "Itsuwari no Hito")
  4. "Bukti" (一握りの証拠, "Hitonigiri no Shōko")
  5. "Perempuan Yang Menakutkan" (恐怖の女, "Kyōfu no Onna")
  6. "Kata Laknat Duyung" (人魚の呪い?, "Ningyo no Noroi?")
  7. "Firasat" (命様の予言, "Mikoto-sama no Yogen")
  8. "Panah Syaitan" (悪魔の矢, "Akuma no Ya")
  9. "Panah Terakhir" (最後の一矢, "Saigo no Hito Ya")
  10. "Balasan" (報われぬ心, "Mukuwarenu Kokoro")
  11. "Rahsia" (閉ざされた秘密, "Tozasareta Himitsu")
29 18 September 2000[9]ISBN 4-09-125499-3Mei 2002
  1. "Sesuatu Yang Tak Kena" (小さな違和感, "Chiisana Iwakan")
  2. "Sebab Yang Di Luar Dugaan" (意外な理由, "Igai na Riyū")
  3. "Kedahsyatan Yang Tak Kelihatan" (見えない恐怖, "Mienai Kyōfu")
  4. "Isyarat Yang Bahaya" (危険信号, "Kiken Shingō")
  5. "Hendapan Pada Siang Hari" (白日の下の潜伏, "Hakujitsu no Moto no Senpuku")
  6. "Peminat Anjing" (愛犬家たち, "Aikenka-tachi")
  7. "Kesan Tapak Kaki" (わずかな足跡, "Wazuka na Ashiato")
  8. "Bukti Yang Sukar Dihapuskan" (消えなかった証拠, "Kienakatta Shōko")
  9. "K3" (Kスリー, "Kē Surī")
  10. "Kemungkinan Yang Terakhir" (最後の可能性, "Saigo no Kanōsei")
  11. "Angkat Kad Merah" (レッドカード, "Reddo Kādo")
30 18 Disember 2000[10]ISBN 4-09-125500-0Mei 2002
  1. "Menang Atau Kalah" (直球勝負, "Chokkyū Shōbu")
  2. "Bilik Rahsia" (開かれた密室, "Hirakareta Misshitsu")
  3. "Perangkap" (時間差の罠, "Jikansa no Wana")
  4. "Berkumpul" (糾合, "Kyūgō")
  5. "Kisah Buruk" (惨劇, "Torajidi")
  6. "Pembunuh Secara Rahsia" (密殺, "Missatsu")
  7. "Penipuan" (誑欺, "Sutingu")
  8. "Dilema Genta" (元太の災難, "Genta no Sainan")
  9. "Perangkap Genta" (元太の罠, "Genta no Wana")
  10. "Tempat Itu" (そこには..., "Soko ni wa...")
  11. "Kesan" (手がかり包囲網, "Tegakari Hōimō")


Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "Detektif Conan Vol 21" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  2. ^ "Detektif Conan Vol 22" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  3. ^ "Detektif Conan Vol 23" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  4. ^ "Detektif Conan Vol 24" (dalam bahasa Japanese). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  5. ^ "Detektif Conan Vol 25" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  6. ^ "Detektif Conan Vol 26" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  7. ^ "Detektif Conan Vol 27" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  8. ^ "Detektif Conan Vol 28" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  9. ^ "Detektif Conan Vol 29" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009. 
  10. ^ "Detektif Conan Vol 30" (dalam bahasa Jepun). Shogakukan. Diarkibkan daripada yang asal pada 5 Mei 2011. Dicapai 11 Jun 2009.