Senarai episod Detektif Conan (musim 21)

Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas.
Lompat ke: pandu arah, cari

Musim ke-21 anime Detektif Conan telah diarahkan oleh Koujin Ochi dan diterbitkan oleh TMS Entertainment dan Yomiuri TV . Siri ini adalah berdasarkan manga Detektif Conan iaitu Gosho Aoyama. Di Jepun, siri ini berjudul Meitantei Conan (名 探偵 コナン, Detektif Handal Conan, rasmikan diterjemahkan sebagai Detektif Conan) tetapi di Amerika Syarikat telah diubah berikutan isu-isu undang-undang dengan tajuk Detektif Conan. Siri ini memberi tumpuan kepada pengembaraan remaja detektif Shinichi Kudo yang berubah menjadi seorang kanak-kanak telah diracun yang dipanggil APTX 4869, tetapi terus bekerja sebagai detektif di bawah alias Conan Edogawa. Musim ini mula disiarkan pada 18 Februari 2012 di saluran Nippon Television Network System Jepun dan akan menampilkan watak baru iaitu Masumi Sera.

Musim ini menggunakan lima buah lagu tema iaitu dua untuk pembukaan dan tiga untuk penutupnya.

Lagu tema pembukaan[sunting | sunting sumber]

  1. Episod 646-666: Miss Mystery oleh BREAKERZ
  2. Episod 667-680: Kimi no Namida ni Konna ni Koi Shiteru oleh Natsu Iro

Lagu tema penutup[sunting | sunting sumber]

  1. Episod 646-653: Kanashii Hodo Kyō no Yūhi Kirei da ne oleh grram
  2. Episod 654-666: Overwrite oleh BREAKERZ
  3. Episod 667-680: Koi ni Koishite oleh Mai Kuraki

Senarai episod[sunting | sunting sumber]

Episod Tajuk Bahasa Inggeris dan Bahasa Jepun Tarikh tayangan pertama
646 "Deduction Showdown at the Haunted Hotel (Part 1)"

"Yūrei Hotel no Suiri Taiketsu (Zenpen)" (幽霊ホテルの推理対決(前編))

18 Februari 2012
647 "Deduction Showdown at the Haunted Hotel (Part 2)"

"Yūrei Hotel no Suiri Taiketsu (Kōhen)" (幽霊ホテルの推理対決(後編))

25 Februari 2012
648 "The Case of the Besieged Detective Agency (Outbreak)"

"Tantei Jimusho Rōjō Jiken (Boppatsu)" (探偵事務所籠城事件(勃発))

3 Mac 2012
649 "The Case of the Besieged Detective Agency (Sniping)"

"Tantei Jimusho Rōjō Jiken (Sogeki)" (探偵事務所籠城事件(狙撃))

10 Mac 2012
650 "The Case of the Besieged Detective Agency (Release)"

"Tantei Jimusho Rōjō Jiken (Kaihō)" (探偵事務所籠城事件(解放))

17 Mac 2012
651 "Conan vs. Heiji, The Deduction Showdown Between the Detective of the East and West"

"Konan vs Heiji Tōzai Tantei Suiri Shōbu" (コナンVS平次 東西探偵推理勝負)

24 Mac 2012
652 "The Design of Poison and Illusion (EYE)"

"Doku to Maboroshi no Dezain (EYE)" (毒と幻のデザイン(EYE))

21 April 2012
653 "The Design of Poison and Illusion (S)"

"Doku to Maboroshi no Dezain (S)" (毒と幻のデザイン(S))

28 April 2012
654 "The Design of Poison and Illusion (Poison)"

"Doku to Maboroshi no Dezain (Poison)" (毒と幻のデザイン(Poison))

5 Mei 2012
655 "The Design of Poison and Illusion (Illusion)"

"Doku to Maboroshi no Dezain (Illusion)" (毒と幻のデザイン(Illusion))

12 Mei 2012
656 "Professor's Video Site (Part 1)"

"Hakase no Douga Saito (Zenpen)" (博士の動画サイト(前編))

19 Mei 2012
657 "Professor's Video Site (Part 2)"

"Hakase no Douga Saito (Kōhen)" (博士の動画サイト(後編))

26 Mei 2012
658 "The Sweet Trap in a Jewel Box"

"Hōseki-bako no Amai Wana" (宝石箱の甘い罠)

2 Jun 2012
659 "The Red Oily Shuu Case (Part 1)"

"Akai Yusei no Shū Jiken (Zenpen)" (赤い油性のシュウ事件(前編))

9 Jun 2012
660 "The Red Oily Shuu Case (Part 2)"

"Hakase no Douga Saito (Kōhen)" (赤い油性のシュウ事件(後編))

16 Jun 2012
661 "Kogoro-san is a Good Man (Part 1)"

"Kogorō-san wa Ii Hito (Zenpen)" (小五郎さんはいい人(前編))

23 Jun 2012
662 "Kogoro-san is a Good Man (Part 2)"

"Kogorō-san wa Ii Hito (Kōhen)" (小五郎さんはいい人(後編))

30 Jun 2012
663 "The Mountain Beetle Chase"

"Miyamakuwagata o Oe" (ミヤマクワガタを追え))

7 Julai 2012
664 "The Great Dog Coeur's Triumph 2"

"Meiken Kūru no o Tegara 2" (名犬クールのお手柄2) 

July 14, 2012[27]
665 "Suspicion of Initial K"

"Giwaku no Inisharu K" (疑惑のイニシャルK) 

July 21, 2012[28]
666 "The Intimidator In a Rainy Night"

"Ame no Yoru no Kyōhaku-sha" (雨の夜の脅迫者) 

July 28, 2012[29]
667 "Wedding Eve (Part 1)"

"Uedingu Ivu (Zenpen)" (ウエディング・イヴ (前編)) 

September 1, 2012[30]
668 "Wedding Eve (Part 2)"

"Uedingu Ivu (Kōhen)" (ウエディング・イヴ (後編)) 

September 8, 2012[31]
669 "Treasure in the Tower of Darkness (Part 1)"

"Kurayami Tō no Hihō (Zenpen)" (くらやみ塔の秘宝 (前編)) 

September 15, 2012[32]
670 "Treasure in the Tower of Darkness (Part 2)"

"Kurayami Tō no Hihō (Kōhen)" (くらやみ塔の秘宝 (後編)) 

September 22, 2012[33]
671 "Detectives' Nocturne (The Case)"

"Tantei-tachi no Yasōkyoku (Jiken)" (探偵たちの夜想曲 (事件)) 

October 6, 2012[34]
672 "Detectives' Nocturne (Kidnapping)"

"Tantei-tachi no Yasōkyoku (Yūkan)" (探偵たちの夜想曲 (誘拐)) 

October 13, 2012[35]
673 "Detectives' Nocturne (Deduction)"

"Tantei-tachi no Yasōkyoku (Suiri)" (探偵たちの夜想曲 (推理)) 

October 20, 2012[36]
674 "Detectives' Nocturne (Bourbon)"

"Tantei-tachi no Yasōkyoku (Bābon)" (探偵たちの夜想曲 (バーボン)) 

October 27, 2012[37]
675 "Won't Forgive Even One Millimetre (Part 1)"

"1 Miri mo Yurusanai (Zenpen)" (1ミリも許さない (前編)) 

November 10, 2012[38]
676 "Won't Forgive Even One Millimetre (Part 2)"

"1 Miri mo Yurusanai (Kōhen)" (1ミリも許さない (後編)) 

November 17, 2012[39]
677 "The Sandy Beach with No Footprints"

"Ashiato ga Nai Sunahama" (足跡がない砂浜) 

November 24, 2012[40]
678 "Nagasaki Mystery Theater (Bakumatsu Part)"

"Nagasaki Misuterī Gekijō (Bakumatsu-hen)" (長崎ミステリー劇場(幕末篇)) 

December 1, 2012[41]
679 "Nagasaki Mystery Theater (Present-Day Part)"

"Nagasaki Misuterī Gekijō (Gendai-hen)" (長崎ミステリー劇場(現代篇)) 

December 8, 2012[42]
680 "Cactus Rhapsody"

"Saboten Kyou Sou Kyoku" (サボテン狂騒曲) 

December 15, 2012[43]